![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: co po odstwieniu pigul?
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Ariel, sory, ale my tu poruszamy konkretne tematy a tego suwaczka to mogłaś sprawdzać w innym pokoju forum a nie na ginekologii
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
A ja ci napisze tak. bralam hormony przez 3 lata. W tym czasie nie mialam juz takiej ochoty na seks i przytylam 5 kg.!! od 2 lat nie biore i wszystko wrocilo szybko do normy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
O tym spadku libido i tyciu przez niektóre kobiety to wiem.
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
No to rzeczywiście problem
![]()
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ja odstawilam pigulki 3 miesiace temu. Pierwsze moje dni byly 21 dnia, nastepne 24 dnia a dzis moja 28 i zastanawaim sie co jest grane ?
Zabezpieczenie bylo i pilnujemy sie. Bole przedmiesiaczkowe mialam jak zawsze , a mialam kilka dni przed. Troche sie martwie ![]()
#188 |
Przyczajenie
|
odstawienie tabletek-bolace piersi- mejbi bejbi;)!
Witam,
Czy po odstawienu tabletek piersi moga byc powiekrzone (obolale jak przed miesiaczka)?... Nie biore tabletek zaledwie od 2tyg.Ostatnia miesiaczke mialam 1,5tyg temu, takze do nastepnej mam jeszcze troche czasu ![]() Edytowane przez prosiek Czas edycji: 2006-06-16 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Dot.: odstawienie tabletek-bolace piersi- mejbi bejbi;)!
Jak odstawilam tabletki po 10-ciu latach to też mialam takie strasznie bolące piersi mniej-wiecej w połowie cyklu i przed @. Zrobilam 4 testy ciążowe w ciagu 2 tygodni ale były na nie. Teraz się znowu uspokoiło ale wiem że tak może być, bo moja koleżanka z pracy nie bierze pigul a co mieisąc ma nabite jak konewy i ją bolą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Dot.: odstawienie tabletek-bolace piersi- mejbi bejbi;)!
no tak z tym ze to poczatek cyklu wiec to tak troche jak dla mnie bez sensu,;/a czy bolaly cie glownie sutki i powiekszaly ci sie(ciemna okolica wokol nich)?bo mi strasznie urosly i glownie one bola
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
![]()
W maju odstawiłam tabletki Diane35, dziś jest już 32 dzień cyklu a ja nadal nie mam okresu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pigułki... i brak okresu....:(
Wiesz to zalezy jak dlugo bralas tabletki. Ja bralam je 4 lata i po odstawieniu troche zajelo mojemu organizmowi powrot do "normalnego" funkcjolowania. Nie zapominaj ze przyjmowalas hormony ktore wplywaly na Twoja gospodarke hormolana. Ja po odstawieniu tabletek pierwszy okres dostalam w 36 dniu cyklu. Potem bywalo roznie, w koncu unormowalo sie po okolo 6 miesiacach i teraz mam juz regularna. Wedlug mnie nie masz sie czym przejmowac, no chyba ze wspolzylas bez zabezpieczenia juz po odstawieniu tabletek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Nie zależy od tego jak długo brałaś. Hormony rozregulowują naturalną gospodarkę hormonalną. A poza tym jest o tym cały duży wątek. Poszukaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Podobno w niekórych przypadkach tak jest jak odstawia sie tabletki ,że miesiączka nie zawsze zaraz powarca.Powinnas isc o lekarza jak rzeczywiście jej nie dostaniesz a termin jej już minał.
asia27 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Ja dostalam okres na 2gi dzien po odstawieniu pigulek, jednak od 2miesiecy cisza..
![]() Strasznie mnie to niepokoi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Z tego co się zdążyłam zorientować, na forum były już poruszane takie tematy i ten opóźniający się wciążk okres u mnie to ponoć "normalne" po pigułkach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Jest...!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
to dobrze bo diane to naprawde niebezpieczne tabletki z tego co sie naczytałam
asia27 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy
Witam.Piszę tu bo mam nadzieję, że Pan Doktor udzieli mi porady na temat, który mnie trapi.
Od 18 roku życia brałam tabletki antykoncepcyjne (m.in. Microgynon 21). W grudniu 2005 roku odstawiłam tabletki celem planowanej ciąży. Jednakże czekałam na wyregulowanie cyklu zgodnie z zaleceniami mojej ginekolog ok. 3 m-cy. Od marca nie stosuje już żadnych zabezpieczeń typu prezerwatywa. Okres miałam w lutym, kwietniu i do tej pory nic. Robiłam test ciążowy ale niestety w ciązy nie jestem. Przez cały czas na wszelki wypadek zażywam kwas foliowy. Dodam jeszcze, że tabletki antykoncepcyjne zaczełam brać nie tylko ze wzgl. rozpoczynającego współżycia, ale również celem wyregulowania cyklu. Raz mi się zdarzyło, że musiałam łykać tabletki na wywołanie miesiączki. Niepokoi mnie to długie wyczekiwanie na okres. Chciałabym usłyszeć opinie na ten temat P. Doktora. Czy może powinnam zrobić jakieś badania hormonalne. Mam 26 lat ( rocznikowo ) i bardzo chciałabym zajść w ciąże. A tu takie problemy... p.s za tydzien mam wizyte u swojej ginekolog ale juz z góry wiem co mi powie - "czekamy " ![]() A według mnie coś z moim organizmem nie tak ... |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przedłużający się brak miesiączki... Do P. Doktora :)
no niestety po pigulach tak moze byc szczegolnie ze mialas problemy z cyklem i okresem ,trzeba lekarza ,badan ,moze obserwacja plodnosci ,czy masz owulacje ,itp.
bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Częste krwawienie po odstawieniu tabletek- co robić??
No ,dobra, to już przegięcie. Od paru lat biorę tabletki, różne. Ostatnio przez jakieś 4-5 miesięcy Novynette. I po nim strasznie wyglądają moje uda, brzuch, mam wielki cellulit, więc postanowiłam je rzucić w cho..rę. No i tu zaczął sie kolejny problem. Okres dostałam po dwóch tygodniach, nie było to plamienie, ale normalny, obfity okres - 6 dni. Po nim, znowu po niecałych 3 tygodniach następny. Za tydzień wyjeżdżam nad morze, więc chciałabym wiedzieć, na czym stoję, więc postanowiłam udać się do naszej kochanej służby zdrowia. Do ginekologa u mnie są zapisy, więc pani w rejestracji powiedziała, że mogę przyjść... za trzy tygodnie. No, kurde, trochę mi się spieszy, bo jeszcze się wykrwawię, poza tym, za trzy tygodnie to mnie tu nie będzie. Powiedziałam jej co i jak i czy mnie lekarka przyjmie? A ona do mnie, że oni po 40 osób dziennie przyjmują i tak nie można i ble ble ble. No więc się Was zapytam, czy pozostaje mi tylko gabinet prywatny, czy mam się wykrwawić, jeśli mnie nie stać na prywatnego ginekologa???
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Częste krwawienie po odstawieniu tabletek- co robić??
chyba jednak nie da sie nic poradzic bez lekarza ,recepty ,badan.
niestety po odstawieniu pigul mozna sie spodziewac wszytskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
O rany... widzę, że jestem skazana na opinie mojej ginekolog w najbliższy czwartek. Szkoda, że P.Doktor nie odpowiedział
![]() Bedę tylko musiała stanowczo postawić się, aby mnie wysłała na jakieś badanie, bo miesiączki jak nie było tak nie ma. Zaczynam sie już martwić, ze moje marzenia o dziecku spełzną na niczym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Można , jak sądzę liczyć do pewnego czasu na samoistne pojawienie się owulacji i zajście w ciążę. Maksymalny czas takiego oczekiwania to 12 miesięcy, ale gdy występują tego typu problemy, to uzasadnoione jest rozpoczęcie badań dotyczących płodności pary po wcześniejszym okresie (np. pół roku). Przypominam, że bardzo istotmna jest ocena jakości nasienia.
#205 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź P. Doktorze.
Właśnie jestem po wizycie u ginekolog. Mam zrobić badania poziomu prolaktyny, przepisała mi luteine na wywołanie miesiączki i Duphaston. Powiedziała mi, ze Duphaston reguluje cykl i dobrze by było jakby udało mi się zajść w ciąże w tym czasie. Ponoć ten lek też podtrzymuje ciążę. Ciekawe tylko czy zażywa się go wówczas przez cała ciąże, bo jakos nie chciałabym zajść w ciąże wiedząc, ze mam coś nie tak z hormonami i że może mieć to wpływ na donoszenie. Wspominała też o badaniu nasienia u męża, ale póki co uważam że to ze mną jest cos nie tak, z racji braku miesiączki juz od ponad 2ch miesiący. Mam też skierowanie do endokrynologa. Chce sie wybrac jak naszybciej. Zastanawiam się tylko jak wygląda pierwsza wizyta u tego specjalisty. Muszę pewnie mieć zrobione jakies badania poziomu hormonów, zeby mógł coś konkretnie powiedzieć. I jak to jest... czy w leczeniu zaburzeń miesiączkowania bardziej opierac się na opiniach endokrynologa czy ginekologa? Pocieszam się tylko, że może nie grozi mi bezpłodność. Fakt tabletki odstawiłam w grudniu to już 6 miesięcy temu, w międzyczasie okres miałam 2 razy ( luty, kwiecień) ale miałam, i chyba to się liczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam to znowu ja
![]() Może załapię się znowu na odpowiedź Pana Doktora ![]() Naczytałam się o Duphastonie na internecie i tak się zastanawiam czy ginekolog może mi przepisać ten lek bez badania poziomu progesteronu. Mam go zażywać od 14 dnia cyklu po 1 tabl dziennie. Zastanawiam się nad prywatną wizytą u innego ginekologa, póki co zażyję luteinę ( z tego co pamietam 3 razy dziennnie pod język ) i może zdążę przed 14 dniem cylku z wizytą. Bo nie wiem czy jest konieczność brania tego duphastonu ( nie podważam oczywiście kompetencji mojej ginekolog ), ale jak wpsomnialam nie robiła mi badan przed przepisaniem tego leku. Dziś odbiorę wynik prolaktyny. Pochwalę się wieczorem wynikami. A co do wspomnianego wczesniej przez pana badania nasienia, myślę ze jest jak najbardziej ważny, ale z mężem współzyje dosyć rzadko tylko w weekendy z racji tego, iż pracujemy w dwoch innych miastach w tygodniu. I on jest poza domem. I pewnie też trudno trafić w ten dzień ![]() Ale poki co dają sobie na wstrzymanie, postaram sie ne mylseć o dziecku. Porobię badania i zdam się na czas. Jak ma dzidziuś przyjśc to przyjdzie na to pora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
No i mam wynik poziomu prolaktyny.
Wynik w surowicy ( mój ): 27,4 ng/ml Pisze na wydruku, że max 25 ng/ml więc chyba nie jest najgorzej. Lekko podwyższona. Mam rację? W związku z tym może powinnam zbadac tarczycę, aby wyjasnić długotrwały brak miesięczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Wygląda, że stężenie prolaktynyjest za wysokie, co może być przyczyną
nieregularności cyklu. Badanie nasienia może być konieczne, gdyby zaistniały wskazania do indukcji owulacji.
#209 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się czy konieczne jest w zwiazku z tym zazywanie luteiny i duphastonu. Skoro mam podwyższoną luteine to może najpierw należałoby ją obniżyć i poczekać na pojawienie się miesiączki.
Boję się że zażywając po luteinie duphaston zajdę w ciąże i moge mieć problemy z jej utrzymaniem. A teraz są wakacje, czas wolny codzienne przebywanie z mężem. Czy przy podwyższonej prolaktynie po zażyciu tych dwóch przepisanych mi specyfików możliwe jest zajście w ciąże. Jeśli tak czy mogę mieć potem jakieś problemy? Z góry dziękuję Panu za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Tabletki-odstawienie w połowie opakowania
Witam!
Przeglądałam forum, żeby go nie zaśmiecać moim pytaniem ale nigdyie nie udało mi się znaleść odpowiedzi na nie... A że jestem nowa - wybaczcie jeśli się powtarzam. Oto mój problem: Zaczęłam brać Stediril po dłuższej przerwie w stosowaniu tabletek. W związku z wypadkami losowymi (dłuższa historia) chyba będę musiała dziś przerwać ich branie. Z opakowania wzięłam 10 tabletek. Moje pytanie jest następujące: Czy po tych 10 dniach dostanę okres? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.