|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kobietki za rady
|
|
|
|
|
#182 |
|
BAN stały
|
Dot.: oczyszczanie twarzy
Ja też mam taką cerę jak Ty.
Byłam u kosmetyczki (chodzę do tej samej od 5 lat) na oczyszczaniu buzi. Oczywiście wszystkiego nie była w stanie oczyścić - ale i tak wyglądam znacznie lepiej. Po wizycie zaczęłam stosować krem z kwasami - SVR - Lysanel Active. Polecam
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam. Ja również borykam się z problemem zaskórników. Bardzo zainteresował mnie wyżej wymieniony kremik. Byś mogła coś wiecej o nim napisać |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
piling... najlepiej otrębowy ... http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=11810
i do tego jakiś fajny kremik np Iwostin ...
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
a moze kalwitacja - oczyszczanie twarzy ultradzwiekami (nie jestes tak dlugo czerwona po takim zabiegu jak po zwyklym oczyszczaniu buzi).
|
|
|
|
|
#186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kremik można dostać w aptece, ja zapłaciłam za niego ok 45 zł.Ale uważam, że warto. Uzywam go dopiero 1,5 tygodnia. Na początku kremik wydobył ze skóry, która nie była doczyszczona wszystkie syfki, ale w miarę upływu czasu linkwiduje je. Także buzia oczyszczona jest bardzo głęboko, a nie tylko powierzchownie. Poszukaj go w KWC albo wpisz w wyszukiwarce Lysanel Active albo kwasy i znajdziesz mnóstwo informacji ! jakbyś miała pytania, to pisz
|
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
Przejrząłam wątki na forum ale zaden nie dał mi odpowiedzi na ten temat. W środę byłam na oczyszaczniu twarzy u kosmetyczki (21.09.br). Nie mam juz typowego trądziku a przede wszystkim grudki głeboko osadzone w skórze - przez to mam nierówną powłokę skóry i przy dotyku bardzo chropowata szczególnie na policzkach. Problem polega na tym ze po tej wizycie u kosmetyczki mam strasznie zmasakrowana twarz szczegolnie na policzkach gdzie mam jeden wielki strup teraz przez zdarcie naskórka od tego wyciskania Boję sie jak ja mam to wyleczyć teraz bo za tydzien ide na wesele Dobrze ja kremuje bo strasznie piecze jak myje twarz i po myciu sciąga sie okrutnie ! Nie wiem czy w ogole powinnam chodzic do kosmetyczki skoro tak mnie oszpeca a z drugiej strony co innego robic Na ta chwile prosze o porade jak mam szybko zagoic twarz ? Zastanawiam sie czy dzisiaj na noc nie użyc acnedermu aby mi troszke wysuszyl te strupki bardziej i by szybciej odpadly Prosze o pomoc/porade |
|
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: zmasakrowana twarz ...
polecam sok z lopianu (lekka dezynfekcja i dzialanie antybliznowe) na to paste cynkowa (zeby sie zagoilo i wysuszylo) a potem wsmarowywac cepan. Ja bym tak wlasnie uczynilam, nie wysuszaj skory za bardzo, traktuj ja delikatnie, wystrzegaj sie przemywania ran alkoholem, niczego nie odrywaj, nawilzaj, nawilzaj i nawilzaj......mysle, ze maska z alg tez mialaby dzialanie kojace, to sa takie moje sposoby, ale moze dziewczyny poradza ci cos bardziej profesjonalnie bo ja laikiem jestem...
|
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
do gojenia bardzo dobry jest taki antybiotyk w spraju, niestety nie pamietam jedo nazwy, farmaceuta w aptece napewno ci pomoże.
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie antybiotyki w sprayu są na receptę.
możesz używać maści Vita-merfen; zawiera składniki przyspieszające gojenie oraz dezynfekujące. |
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na różne zaczerwienienia, strupki, podrażnienia bardzo dobrze działa sudocrem. Ponadto też mam od czasu do czasu niespodzianki ale niestety wizyt u kosmetyczki się wystrzegam, wolę używać kwasów , które naprawdę potrafią zdziałać cuda
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
hm ja po opowieści mojej koleżanki nie pójde na zadne oczyszcanie!!! miała mały problem z trądzikiem, a teraz zostały jej dziury na policzkach!!! żadnym podkładem nie może tego zatuszować...a szkoda... bo ładna dziewczyna
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
jejku dzieki dziewczyny
A kwasy własnie sprawiły ze grudki stały sie takie głebokie i teraz tak ciezko je wydobyc nie wiem dlaczego tak sie stało moze za płytkie kwasy zastosowałam wtedy. Wcześniej było tak ze jak mialam syfka to sobie go usunelam lub kosmetyczka i nie bylo problemu wielkiego z gojeniem a teraz to masakra - strasznie zle sie boi i zostaja plamy ktore pozniej musze rozjasniac. eeh Dzieki wielkie za rady |
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Iść czy nie iść-doradźcie proszę!!! Oczyszczanie cery
Wiem,że wątków o oczyszczaniu twarzy było już wiele, ale ja nadal nie wiem czy warto na nie iśc czy nie.Tak wiec proszę o krótkie odpowiedzi czy polecacie ten zabieg czy raczej nie.Ja w sumie nie mam jakiejś bardzo tragicznej twarzy, poprostu mam trochę krostek pod skórą na czole i trochę więcej na brodzie i żuchwie, co jakiś czas cos z nich wyłazi i tak wkółko.
Chciałabym żeby moja broda i czoło były gładkie, bo przez te syfki skóra jest nierówna, robią sie plamy i przebarwienia po tych syfkach. Dodam że nigdy nie robiłam nic u kosmetyczki z moją twarzą, żadnych zabiegów,a mam 24 lata.Wydaje mi się że cera jest już bardzo zanieczyszczona. Jestem już nawet gotowa na to oczyszczanie ale trochę się boję, bo wiem że są różne opinie,proszę o krótkie odp. iśc czy nie iśc????
Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2005-09-23 o 16:29 |
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Iść czy nie iść-doradźcie proszę!!!
wedlug ,mnie powinnas isc
jtroche boli ale 3 dni po oczyszczaniu buzia jest gladka jak pupcia niemowlęcia
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że nie iść. Wydaj mi się, że takie mechaniczne pastwienie się nad cerą przynosi więcej szkód niż pożytków. Na Twoim miejscu zainwestowałabym w kwasy
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Ja od siebie mogę powiedzieć NIE IŚĆ- niejest powiedziane , że pójdziesz i będzie cudownie, używam kwasów i z doświadczenia wiem, że mogą zdziałać cuda
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem za. Ostatnio poszłam z mamą na oczyszczanie( ona była klientką) i rzeczywiście, skóra wygląda rewelacyjnie. A efekt? Zależy też od kosmetyczki ...
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
No to jest 2:2
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Spróbowałabym z tymi kwasami ale niewiem co i jak...
Czekam na dalsze odp. ![]() iśc czy nie iśc... |
|
|
|
|
#203 | |
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Byłam u kosmetyczki na mechanicznym oczyszczaniu jednen raz i to był jednocześnie raz ostatni. Trzy miesiące trawało zanim uspokoiłam rozbuchane gruczoły łojowe i skończył się gwałtowny i nieprzerwany wysyp pryszczy (bo zaczerwienienia po wyciskaniu faktycznie zniknęły już następnego dnia). Jedyny pozytyw, jaki pamiętam po tym zabiegu to fakt, że na czole nie pojawiły się już więcej zaskórniki (ale na nosie i brodzie jak najbardziej i to szybciutko) i naprawdę wyczuwalne nawilżenie maseczką z alg Thalgo, którego nie osiągnęłabym domowym sposobem. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że robiłam to wszystko w czasach, kiedy nie było jeszcze w aptekach preparatów z kwasami do domowego użytku. Teraz robię u kosmetyczki tylko nieinwazyjny piling kawitacyjny.
|
|
|
#204 |
|
🦄
|
Też jestem za NIE IŚĆ. Nigdy jeszcze nie byłam zadowolona- nawet z oczyszczania z maskami Thalgo za 99 zł. Jak już to kwasy i peeling kawitacyjny
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Jessu, a kto powiedzial ,zeby isc na mechaniczne ??? :/// przeciez jest tez laserowe.. wystarczy tylko popytac, a po zabiegu buzia jest czysta i wcale NIE czerwona.. a kosztuje ok 150 zl , ale sie oplaca
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
aha i jeszcze jedno.. to jest tak.. pelny zabieg ok 150zl i taki powinien byc gdy sie nigdy nie chodzilo.. a pozniej co miesiac np w zaleznosci od potrzeb na tzw. doczyszczanie , ktore kosztuje ok 40 zl
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzę na mechaniczne oczyszczanie. Uważam, że może wyrządzić więcej szkody niż pożytku, boję się o naczynka. W zupełności wystarczają mi delikatne peelingi domowe, maseczko oczyszczające z blotkiem i glinką, i kwasy.
|
|
#208 |
|
🦄
|
A co to za laserowe oczyszczanie, bo pierwszy raz słyszę. Opowiedzcie mi o tym.
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Tzn to jest tak.. przychodzisz do kosmetyczki , ona tak jak przy mechanicznym normalnie myje ci twarz mleczkiem, pozniej naklada maseczke, ktora ma pomoc rozszerzyc pory i przez ok 15 min wlacza taki nawiew na twoja twarz, pozniej sciaga maseczke i zaczyna ci laserem oczyszczac buzie
pozniej innym laserem (takim z czerwonym swiatelkiem) zamyka ci pory i naklada maseczke na ok 20min odzywiajaca. no ogolnie zabieg jest super a nie musisz sie obawiac, ze ci zmasakruje twarz paluchami, bo po prostu ci nimi nic nie robi! noo jedynie maseczke naklada musicie sie popytac w salonach o takie oczyszczanie.. a w ogole to przy niektorych wejsciach do niektorych tych salonow jest od razu napisane - salon kosmetyczny laserowy (czy cos takiego)
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to było straszny kiedy wyszłam od kosmetyczki, wyglądałam gorzej niż przed Mi też dobrze działa sudocrem jak sobie coś wycisne...
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

a nie musisz sie obawiac, ze ci zmasakruje twarz paluchami, bo po prostu ci nimi nic nie robi! noo jedynie maseczke naklada