|
|
#181 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Gołe kostki zimą
Cytat:
"Nie podobają mi się mężczyźni w rurkach, wyglądają dziwnie i nieatrakcyjnie" - to jest opinia. "Nie podobają mi się mężczyźni w rurkach, wyglądają dziwnie i nieatrakcyjnie. Niech akie pacany idą do wojska to nauczą się, jak powinien wyglądać prawdziwy mężczyzna." - to jest obraza. |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem i jedno i drugie to opinia. Na tej samej zasadzie co powiedzieć komuś np. "idź stąd!" albo "spier****j!". Można to zrobić na różne sposoby. W obu przypadkach chcesz osiągnąć zamierzony efekt. Tylko jeden sposób jest bardziej neutralny i raczej mało skuteczny a drugi bardziej dosadny. Tak samo jest z opinia. Można ją wyrażać na wiele sposobów. Ja zawsze wyrażam się dosadnie - taka natura. Nigdy nie owijałam niczego w bawełnę, nie starałam się być poprawna na siłę. i wiele razy dobrze na tym wyszłam. A wracając jeszcze do obrażania, to uwierz mi, że w dzisiejszych czasach naprawdę ciężko jest powiedzieć coś albo zrobić, żeby ktoś nie mógł poczuć się urażony. |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;69786436]Dosadnie można się wyrazić nie używając przekleństw. Nieowijanie w bawełnę również nie jest równoznaczne z wulgaryzmami.[/QUOTE]
Zgadzam się. Ale to był tylko przykład - jaskrawy po to, żeby pokazać, o co mi chodzi. |
|
|
|
|
#185 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Rurki rurkami, ale... widziałam dzisiaj chłopaka albo w jegginsach albo w legginasach. Nie, nie biegał ani nic, był w sklepie na zakupach. Boszzz jakie chude nóżki miał
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Od zawsze denerwowało mnie zwracanie uwagi na czyjś ubiór, nie znoszę komentarzy typu ,,to do siebie nie pasuje", ,,tego się już nie nosi", ,,sukienka jak babcia" , ,,nie za zimne to masz?", ,,to masz jesienne a nie zimowe!".
Sama nie lubię tzw. kurtek puchowych ani płaszczy tego rodzaju, wybieram inny typ okryć wierzchnich i jest mi ciepło pomimo tego, że nie wszystkie moje ,,cienkie" płaszcze zawierają duży procent wełny. Pamiętam, że mieszkając kiedyś w akademiku, moja współlokatorka sprawdzała moje botki wkładając do nich dłoń, po czym stwierdziła, że mało ocieplane i muszę coś innego na zimę kupić, innym razem miałam kazanie w tramwaju, że jestem bez czapki i dostanę ,,raka do głowy". Ja wiem, że to nie miało być chamskie, ale ludzie, po co mówić do dorosłego człowieka jak do dziecka? Niech się nosi wedle swoich upodobań. |
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Borze zielony, ale obruszenie, bo ktoś śmie się wypowiadać odnośnie czyjegoś ubioru
Nie pasuje Wam to nie czytajcie, zawsze mnie dziwią takie reakcje na FORUM, które służy do wymieniania się opiniami na każdy temat. Co z tego, że ten chłopak ma głęboko czyjąś opinię? Nie można napisać co się myśli o jego ubiorze, bo niby co tak właściwie?
|
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/103841...siecy_zdjecia/ gołe kostki Chodakowskiej
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak swoją drogą, to jak wygląda "prawdziwy" mężczyzna i od kiedy wojsko daje lekcje stylówy? |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) na temat tego jak zalosne jest wyrazanie swojej opinii. Odsylam do slownika jezyka polskiego albo ewentualnie Encyklopedii PWN, szukajcie pod ''f'', wtedy dowiecie sie, co to jest forum i skad w ogole wziela sie ta nazwa.
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dawaj dalej chetnie poczytam![]() i jakie reakcje? mnie sie akurat podoba ze ktos ubrał sie jak chciał i zapewne ma gdzies własnie ze jest za chudy/za gruby wg internetów w jego mniemaniu jest dobrze i to jest własnie ok.
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak juz zauwaze to trwa u mnie sekunde moze dwie i jakos nie dziele sie z tym nie wiem z facetem z kolezankami itd. bardziej na zasadzie mi to przelatuje przez głowę :" o wełniane rekawiczki ciekawe czy nie gryzą " bo wiesz ty zrzucisz to tutaj jako swoje spostrzezenie a potem ktos czyta i nieeeeeee z moją figurą takie spodnie? absolutnie wysmieja mnie
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Konto usunięte
|
Ja podobne uwagi słyszę każdej wiosny i lata., kiedy zakładam martensy. "Ugotujesz się w tych buciorach", "kup sobie lżejsze buty" (nie uznaję sandałów w jakiejkolwiek formie), "nie poci się stopa?" - zabawne to zwlaszcza kiedy uwagę zwraca ktoś w przepojonych adidasach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ciotka kiedy kolejny raz przyprowadzono jej do szkoły okutane, zasapane i przepocone dziecko powiedziała tak po cichu jego matce po zebraniu szkolnym. Okazało się, że to babcia wyprawia młodego do szkoły i zapobiegawczo przegrzewa.
|
|
|
#202 |
|
ctrl alt delete
|
Ale że co? To na co mamy zwracać uwagę? Na kolor domów można, czy też nie, bo jak ktoś miał fantazję pie*lnąć sobie ciemnoróżowy, to jego święto prawo i broń zielony borze, żeby ktoś zwracał uwagę na nie swój dom?
Komentarze to do pewnego stopnia inna sprawa, ale nie rozumiem oburzenia, że ludzie zwracają uwagę. No zwracają. Zwracają uwagę na ubrania, kolor włosów, zapach i jak ktoś się rano nie uczesał. Skomentują lub nie, ale uwagę będą zwracać. No takie życie. |
|
|
|
|
#203 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię obserwować otoczenie, to januszing czy nie? xD
dzięki temu zauważam jak ludzie są lekkomyślni, np. w zatłoczonym tramwaju otwartą torbę trzymają od tyłka strony
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2017-01-18 o 21:04 |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
I telefony w tylnych kieszeniach.
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Update. Widziałam dziś na przystanku panienkę ok. 25 lat w długiej kurtce, szalu, botkach na obcasie i 4 cm gołej kostki. Kasłała aż miło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Nie pasuje Wam to nie czytajcie, zawsze mnie dziwią takie reakcje na FORUM, które służy do wymieniania się opiniami na każdy temat. Co z tego, że ten chłopak ma głęboko czyjąś opinię?
Nie można napisać co się myśli o jego ubiorze, bo niby co tak właściwie?

dawaj dalej chetnie poczytam