![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 - część I
Donka u nas takie same noce. Nieprzespane, krzyki, drzemki kilkunasto minutowe. Ciekawe czy w weekend Tż będzie wstawać do Młodego.
Wczoraj się o to poklocilismy, no dałam mu wieczorem Bartka który nie spał ale był spokojny. Sama się wykapalam i położyłam odpocząć bo on cały dzień na mnie wisiał. A Tż mi go po godzinie czy tam półtorej przyniósł, bo on chce zapalić i się wykąpać i już tyle z nim jest. Super, a ja z nim jestem całe dnie i.noce i nie mm komu go oddać. A Młody od tej 22 do 3 spał tylko troszkę i trzeba było wytrzymać. Tylko na godzinę około 1 go zabrał żebym pospała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Pierwsza "przygoda" z pogotowiem za nami
![]() Byliśmy w luxmedzie na bioderkach (wszystko ok! uf, za 3 msc kontrola). I mąż wszedł do pediatry załatwić skierowanie do chirurga. Babka mówi że mam młodego rozebrać w pokoju dla matek i ona zerknie na tego pępka. Spojrzała i mówi że oj oj odpaść odpadnie ale jakaś ziarnica/ziarnina/?!?! nie wiem i że szybko do chirurga. Kazała jak najszybciej na pogotowie. Wiecie jak działają pl szpitale ![]() Mam dość dziś... padam na pysk!
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dontbe, co tam z tym Twoim TŻtem że go pogoniłaś? NiEBiE mój też kiedyś pyta - wziąć Małego żebyś mogła odpocząć? Mówię: jak możesz to tak. przebrał go i przychodzi się zapytać czy chcę go już wziąć... ![]() Słowo daję, wychowam Mikołaja na pedanta ....
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Na razie nie mam za bardzo czasu żeby pisać ale czytam na bieżąco podczas randek z laktatorem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chupacabra88 dobrze że wszystko w porządku z pępusiem! Jakie mm pije Twój maluch? i widać że wszystkie tżty chyba podobnie robią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Siemka. U nas wieczor... Eh. Znow to samo.
Przed 22 sie zaczelo, przed 2 w koncu sie udalo i to dzieki TZtowo, bo wzial mlodego na klate i tak spali. Ja juz nie mialam sily, placz, krzyk, lezec zle, na rekach zle, wszedzie zle, przytulac zle, i tylko cyc uspokajal, ale ile mozna tego cyca, wiec byla chwila ciszy przy cycu a później ulewal. I caly czas nogami mnie po brzuchu kopal, az mnie bolalo i nie ukrywam, ze bylam juz tym zdenerwowana. Dobrze, ze Tz na koniec przejal mlodego... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, tak Was czytam i wychodzi że mam bardzo grzeczne i bezproblemowe dziecko
![]() Naprawdę, je ładnie, noce przesypia praktycznie w całości. Jedna pobudka tylko na karmienie. W ciągu dnia też nie daje w kość. Mało płacze, położna usłyszała go pierwszy raz dopiero na 4 wizycie patronażowej ![]() I śmieje się, jeśli nie śpi to co chwilę zaczepia i pokazuje dziąsła w bezzębnym uśmiechu ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Młody pije Hipp bio (był tym dokarmiany w szpitalu i pediatra wskazała żeby nie mieszać). Te Tż... już myślałam, że tylko mój to taki gagatek... Generalnie zajmuje się małym - karmi, przewija, z ubieraniem ma problem bo go panika ogarnia jak mały tak rusa nożkami i rękami. Ale jednego wieczoru tak mnie wpienił że myślałam że mu walizki za drzwi wystawię. Mamy taki układ że w tygodniu ja wstaje w nocy do małego (on za każdym razem pyta czy pomóc i narazie nie było takiej potrzeby) ALE były te problemy z brzuszkiem, ja z 3 noce prawie nie spałam. No i kolejnego wieczoru mówię ok. 21 że już padam i idę się położyć. i w tym momencie młody się obudził, stoję nad jego łóżeczkiem, wchodzi Tż (słyszałam że odpalił play station) i mówi: "Dobranoc" daje buziaka... a ja na to "Chyba sobie kpisz!" ja idę spać, a ty zajmij się dzieckiem. Męczył się z młodym z 2 godz a ja spałam, ale na czujce, co chwilę pobudka, w pewnym momencie słyszę... że wyzywa pod nosem... patrzę na niego... a on do mnie że "nogi go bolą i idzie spać" położył się i zasnał w 3 sekundy. Myślałam że go zabije... Później przepraszał i w ogóle. Ale taki z niego egoista wyszedł.... ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Co do TŻ...Na mojego narzekać nie mogę w dzień bo we wszystkim pomaga i wogole ale w nocy już nie... Na tygodniu ok bo musi do pracy chodzić ale tak jak dziś w nocy mógłby się ruszyć, zwłaszcza że Mały pomimo czystej pieluchy i pełnego brzuszka -spać nie chciał, ani leżeć...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myślę sobie, że nasi Tż mieliby niejedna sytuację do opisania i narzekania na nas.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Tż wszystkim powtarza ze po porodzie on stwierdza ze by się ze mną nie zamienił bo nie sądzi ze dałby rade. Widzę to w nim, że nie spodziewał się takiego hardcoru na porodowce i wiem ze mnie za to podziwia. Wiec co ma teraz narzekać ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Oj tak mój dzielnie znosi moje humory!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
A moje dziecko pomyliło sobie dzień z nocą! Ratunku! Większość dnia przespał a w nocy będzie się działo zapewne. Tak jak poprzedniej nocy 🙁
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle lekarz przy zdjęciu szwów mnie zastrzelił pytaniem czy myślałam juz o antykoncepcji... Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jestem zmeczona. Ale nie malenstwem, tylko ludźmi. Ciagle ktos chce przyjść, dzwonią piszą. A ja jak mały śpi to chcialabym sobie ogarnac dom, wykąpać się, odciągnąć mleko a nie siedziec i rozmawiać i wysluchiwac miliona rad ![]() Poza tym wszyscy się uzalaja ze strasznie wyglądam bo schudłam przy porodzie, ze mam cerę brzydką i nq pewno jestem zmęczona itp. To nie są rzeczy których bym chciała wysłuchać:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zmęczenie rozumiem.... i te rady i uzalanie... w takich chwilach potrzebujemy usłyszeć że jesteśmy dzielne.że damy radę a nie jak to wyglądamy na wymeczone.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Ważenie codzienne nie ma sensu ale na pewno ładnie przybiera i się najada tylko po prostu lubi być przy piersi . Tak mi się wydaje bo też o tym myślę - ale przecież widzę ile odciagam. Pokarm jest tylko nasze małe ssaki po prostu tak lubią na nas wisieć
![]() Co do odwiedzin - rozumiem. Te wszystkie rady... naprawdę chciałabym widzieć tylko swoich rodziców no ale tak się przecież nie da. Mam tylko nadzieje ze inni nie będą się domagać za często tych odwiedzin... Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#202 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
PS. My tam już obgadujemy z Mężem temat antykoncepcji bo 3 dziecka mieć nie chce. Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą-po 6 tygodniach od porodu trzeba iść na kontrol do Gina. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Wykorzystam bezsenna noc na zapytanie Was jak ubieracie Maluchy na spacer-taki 20-minutowy,temperatura na dworze -5 stopni, lekkie słońce, bez wiatru. Nie wiem czy nie za cienko Małego ubieram dając mu np tak jak ostatnio śpiochy takie cieplejsze welurowe, na to kombinezon, przykryty kocykiem-niezbyt grubym i zasłonięty pokrowcem z wózka-no wiadomo. Lepiej dać cieplejszy kocyk czy dodatkowa warstwę ubran na to?
![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Ja ubieram body z długim rękawem, polarowy pajac, kombinezon i wkładam w gruby rożek do gondoli. Spacery trwają ok godziny u nas.
Chyba podobnie ubieramy m Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
U nas tak było-dzień cały przespany, a teraz już 3 pobudka i każda trwa 1.5-2 h, je z 2 cyców.
![]() Furjatka ja już myślałam o antykoncepcji, nawet miałam Was pytać co planujecie. I co planujecie?? ![]() Moniczi po prostu odmów kilka spotkań i odpocznij, a gadanie olej. ![]() Magbes moj przybiera 20/doba, więc te 70 wydaje mi się sporo. ![]() Ona10101 jutro idziemy na pierwszy spacer i też się zastanawiam jak ubrać. Pewnie body, ciepły pajac, sweter, kombinezon i kocyk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli Mały przybiera ci minimalnie bo 20 g. U nas różnie.Na początku przybieral 15g potem 30g a wg ostatnich wyliczeń z wczorajszej wizyty położnej przybrał od ostatniego ważenia 52 g na dobę. My dziś zaliczymy drugi spacer, pierwszy był tydzień temu do przychodni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
I 4 pobudka. Przespał jakieś 40 minut. :/
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też było -5 stopni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.