Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-08, 17:43   #181
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Lodów nie było... samochód nam się popsuł po drodze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mam nadzieje, ze jakaś pierdoła tylko.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 17:46   #182
we00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze jakaś pierdoła tylko.

Zablokowalo nam koło tylne. Nie mogliśmy ruszyć z miejsca.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 17:49   #183
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Zablokowalo nam koło tylne. Nie mogliśmy ruszyć z miejsca.

O kurcze. Ja kiedyś tak miałam, że mi zablokowało się koło na szczęście nie stało się to podczas jazdy. Okazało się, że sprężyna poszła czy coś i niestety ale laweta i do mechanika.

Stary 2017-03-08, 18:01   #184
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
mój mąż potrafi zaskoczyć, dzwonie do niego i pytam gdzie jest a on: w kwiaciarni
Niespodzianka

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Bezpośredni
Ja się dzisiaj pytam męża co z dniem kobiet. A on, że kupił wczoraj kwiaty przed pracą (ma drugą zmianę), wstawił w pracy do wody i zostawił w pracy rozpakowywałam później wczorajszą dostawę owoców z biedry, patrzę na rachunek a tam tulipany także no, nie narzekaj głośno [COLOR="Silver"]
Jeszcze lepsza niespodzianka

Cytat:
Dziękuję za dobre słowo będę prowadziła tryb leniwej królowej, trudno niech będzie cały tydzień bałagan na podłodze, odkurzać już nie będę.
Dobre Jak nie teraz, to kiedy

Cytat:
A posłuchałaś się jej?

Oczywiście, że nie. To jest taka ciocia dobra rada, której nigdy nie słucham Fakt, że się oszczędzałam, ale nie leżałam

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Są wyborne, lepsze od belgijskiej czekolady Haagen-Dazs można czasem dostać u dwóch peda*, czyli w Piotrze i Pawle najwyraźniej zrobili dostawę na dzień kobiet
Coraz lepsze teksty

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dostałam od starego różę, 2 pączki i duża czekoladę wawel tiramisu, zgadnijcie co mnie najbardziej ucieszyło
Wiadomo, że pączki, bo ostatnio za Tobą chodziły
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 18:05   #185
gunis
Rozeznanie

Mój przyjechał z pracy i przeprasza, że nie kupił kwiatka, bo były brzydkie, więc kupił ptasie mleczko. Powiedziałam, że to najlepsza decyzja

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 18:06   #186
_laurka
Raczkowanie

Kilka godzin nieobecności i proszę ile muszę nadrobić.
Tż bardzo zaskoczony że przywitałam go pizzerinkami 😊 nawet stwierdził że przecież mogłam odpocząć a nie w kuchni szaleć.
Oczywiście pamiętał o dniu kobiet ~ dostałam bukiet różyczek i kwiatka w doniczce, bo biedny nie mógł się zdecydować 😜

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 18:16   #187
beatkakalinowska123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Ja też mam mutację MTHFR Przyjmuję fraxiparine. Przy niedoborze białka S pewnie masz zastrzyki refundowane? Ja się niestety nie załapałam i mam 100% płatne Do tego łykam acard i kwas foliowy 5 mg. I jeszcze parę innych leków ze względu na inne problemy

Tak, mam zastrzyki refundowane płacę 39 zł. za 10 zastrzyków, mam dawke 60 mg, acard również przyjmuję 1 x 75. Odnośnie kwasu foliowego celowo przyjmuje femibion gdyż jest tam zmetylowana postać kwasu, która prawidłowa wchłania sie przy tej mutacji. Otrzymałam zalecenia aby nie brać 5mg, gdyż on i tak się nie prawidłowo będzie przyswajał pomimo zwiększonej dawki. Aktualnie kłuję się w uda, tam mam więcej tłuszczu, bo brzuch już twardy i ciężko złapać fałdę.
beatkakalinowska123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 18:54   #188
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Mój przyjechał z pracy i przeprasza, że nie kupił kwiatka, bo były brzydkie, więc kupił ptasie mleczko. Powiedziałam, że to najlepsza decyzja

Cytat:
Wiadomo, że pączki, bo ostatnio za Tobą chodziły
No ba

Cytat:
AA wyobrażacie sobie bunt dwulatka razy sześć? To dopiero cyrk
Potem okres dojrzewania

Cytat:
Są wyborne, lepsze od belgijskiej czekolady Haagen-Dazs można czasem dostać u dwóch peda*, czyli w Piotrze i Pawle najwyraźniej zrobili dostawę na dzień kobiet

Mobilny przekaz myśli ;-)

Pograłam z dzieciakami. Normalnie czuje sie zmeczona po tym jak musialam troszke pomyslec . To nie byly jakies mega trudne gry, bo doubble, duszki i głodne hipcie. Kalafior do entej już u mnie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 18:58   #189
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Brawo on

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Oczywiście pamiętał o dniu kobiet ~ dostałam bukiet różyczek i kwiatka w doniczce, bo biedny nie mógł się zdecydować 😜
I prawidłowo

Cytat:
Napisane przez beatkakalinowska123 Pokaż wiadomość
Tak, mam zastrzyki refundowane płacę 39 zł. za 10 zastrzyków, mam dawke 60 mg, acard również przyjmuję 1 x 75. Odnośnie kwasu foliowego celowo przyjmuje femibion gdyż jest tam zmetylowana postać kwasu, która prawidłowa wchłania sie przy tej mutacji. Otrzymałam zalecenia aby nie brać 5mg, gdyż on i tak się nie prawidłowo będzie przyswajał pomimo zwiększonej dawki. Aktualnie kłuję się w uda, tam mam więcej tłuszczu, bo brzuch już twardy i ciężko złapać fałdę.
Też słyszałam o tej metylowanej formie, ale skoro profesorek zalecił taki, to się grzecznie stosuję Ja nadal w brzuch, chociaż miałam kryzys, bo myślałam, że przez zrosty się nie mogę wkłuć, a później doszłam do tego, że jednak igły tępe mi się trafiły Jakoś w udo mi się wydaje trudniejszą opcją, boję się, że w mięsień trafię

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Pograłam z dzieciakami. Normalnie czuje sie zmeczona po tym jak musialam troszke pomyslec . To nie byly jakies mega trudne gry, bo doubble, duszki i głodne hipcie. Kalafior do entej już u mnie
Doubble są extra, ale teraz pewnie bym przegrała z kretesem
Stary 2017-03-08, 19:00   #190
Serenely
Zakorzenienie

Dobble to gra, która wyzwala w ludziach agresję

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

W ogóle znowu czuję się jakby brzuch miał mi eksplodować, co się kurna dzieje? Jadłam o 16. :/ A czuję się jakbym wielką pizzę co najmniej pożarła przed chwilą ;///

Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 19:12   #191
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dziewczyny, a jak odkryłyście, że macie mutację MTHFR? Ja chciałam sobie we własnym zakresie zrobić test na tę mutację na początku ciąży, ale skonsultowałam to z lekarzem i zareagował, jakbym była jakąś świrniętą hipochondryczką :/

A teraz żałuję, bo widzę, że coraz częściej się zdarza. Biorę Pharmaton Matruelle.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 19:29   #192
_laurka
Raczkowanie

A ja tak z innej beczki. Dziewczyny ile czekałyście na paczkę z bebiklubu ? Zamówiłam chyba z 3 tygodnie temu i nadal nic nie przyszło 😕

Stary 2017-03-08, 19:32   #193
oriane
Rozeznanie

Ja też nic nie mam jeszcze ani z bebiklubu ani z bebeprogramu. Ale do sierpnia to mają czas

Edytowane przez oriane
Czas edycji: 2017-03-08 o 19:33
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 19:33   #194
_laurka
Raczkowanie

O bebiprogram mi chodziło. Tam gdzie jest teczka na badania i maskotka sensoryczna . Kurcze ta teczka by mi się przydała

Stary 2017-03-08, 19:36   #195
SportMama
Raczkowanie

Witajcie w nowej części. Ile nadrabiania miałam..... Dziś aktywny dzień,najpierw praca,potem godzinny spacer na kijkach ( dziś sama to 8 km przeszłam),potem aerobik....i czuję się zmęczona. Słuchajcie czy to by mogła być jakaś część dziecka czy na to za wcześnie? Bolał mnie brzuch w okolicach pępka i miałam w tym miejscu takie wybrzuszenie,mąż z córką stwierdzili,że to noga Antosia, bo usiadłam,a on tego nie lubi.... Ale faktyczne jak tylko usiądę czy położę się to tak czuję wyraźnie ruchy,że szok....Rano nie potrzebuję budzika,bo dziecko mnie budzi.
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 19:39   #196
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tak z innej beczki. Dziewczyny ile czekałyście na paczkę z bebiklubu ? Zamówiłam chyba z 3 tygodnie temu i nadal nic nie przyszło 😕

Mi też nic nie przyszło a pod koniec stycznia zamawialam.

Obejrzeliśmy 2 filmy z Mężem.
Stary 2017-03-08, 19:45   #197
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak odkryłyście, że macie mutację MTHFR? Ja chciałam sobie we własnym zakresie zrobić test na tę mutację na początku ciąży, ale skonsultowałam to z lekarzem i zareagował, jakbym była jakąś świrniętą hipochondryczką :/

A teraz żałuję, bo widzę, że coraz częściej się zdarza. Biorę Pharmaton Matruelle.
Mnie to dziwi, że pacjentka chce się przebadać i za to zapłacić a lekarze kręcą nosami.
Cytat:

Ja zamawialam na koniec stycznia i nic. Moja przyjaciółka 2 tyg po mnie i juz dostała z tydzień temu...

Cytat:
O bebiprogram mi chodziło. Tam gdzie jest teczka na badania i maskotka sensoryczna . Kurcze ta teczka by mi się przydała

Też właśnie chciałam tą teczkę

Stary 2017-03-08, 19:47   #198
SportMama
Raczkowanie

[QUOTE=aneta_91;71681181]Mi też nic nie przyszło a pod koniec stycznia zamawialam.

Mi też jeszcze nic,a zamawiałam w podobnym terminie.
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 19:56   #199
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Dobble to gra, która wyzwala w ludziach agresję

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

W ogóle znowu czuję się jakby brzuch miał mi eksplodować, co się kurna dzieje? Jadłam o 16. :/ A czuję się jakbym wielką pizzę co najmniej pożarła przed chwilą ;///

Ja zrobiłam tego kurczaka na soli i właśnie z mężem zjedliśmy prawie połowę i do tego sałatka z feta i teraz umieramy oboje na kanapie... TZ mówi, że zaraz sie ocieli a ja sie śmiać nie mogę bo pęknę

Ja dostałam mnóstwo tulipanów i bukiet od męża w wielką czekoladą z orzechami laskowymi... Moja corka od każdego kwiaty dostawała i tak była tym podniecona, że nawet moje mi z ręki chciała wyrwać, tyle jej radości to sprawiło, że aż sie wzruszyłam i mówi do mojego męża "dzieki misiaczku" bo kupił jej bukiecik białych tulipanków no taki miałam dzisiaj z niej ubaw teraz nawet śmiac mi sie z niej chce

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 20:00   #200
_laurka
Raczkowanie

Młoda kobieta to i z kwiatów się cieszy. Mój Tż poszedł dziś do chrześnicy i jej mamy to też mała szczęśliwa że dostała i od razu do swojego pokoju zaniosła mówiąc że jej kwiaty w jej pokoju będą.

Stary 2017-03-08, 20:01   #201
bianca30
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dla Sierpnióweczek.

Ja też dziś dostałam trochę kwiatków i czekoladek, najadłam się, że chyba pęknę.
Zrobiłam dziś sobie badania krwi i mocz bo w pon wizyta.

Serenely, ja też poproszę o dopisanie do 1-szej strony. Próbowałam koło weekendu napisać priv z tym do Ciebie z tel, ale teraz patrzę i nic nie poszło :/
Bianca30, 34 lata 1 dziecko, TP 21.08.2017.
Dziękuję
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 20:03   #202
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Jakos tydzien temu przyszlo? Jakos szalu nie robia te paczki.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-08, 20:09   #203
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Mi też nic nie przyszło a pod koniec stycznia zamawialam.

Obejrzeliśmy 2 filmy z Mężem.
Co obejrzeliscie?
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam tego kurczaka na soli i właśnie z mężem zjedliśmy prawie połowę i do tego sałatka z feta i teraz umieramy oboje na kanapie... TZ mówi, że zaraz sie ocieli a ja sie śmiać nie mogę bo pęknę

Ja dostałam mnóstwo tulipanów i bukiet od męża w wielką czekoladą z orzechami laskowymi... Moja corka od każdego kwiaty dostawała i tak była tym podniecona, że nawet moje mi z ręki chciała wyrwać, tyle jej radości to sprawiło, że aż sie wzruszyłam i mówi do mojego męża "dzieki misiaczku" bo kupił jej bukiecik białych tulipanków no taki miałam dzisiaj z niej ubaw teraz nawet śmiac mi sie z niej chce

Wysłane za pomocą mTalk
Oooo mniam

I super ma mala księżniczka

Ja dostalam jeszcze 2 pary spodni ciazowych z h&m

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 20:10   #204
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po 3 poronieniach w 6tc dostałam skierowanie na badania genetyczne. Najpierw zbadali nam kariotypy, ale w trakcie wywiadu wyszło, że mogę być genetycznie obciążona zakrzepicą. Sprawdzali mnie pod kątem 3 mutacji (Leiden, MTHFR i jakiś jeszcze) i wyszła właśnie mutacja MTHFR

Cytat:
A ja tak z innej beczki. Dziewczyny ile czekałyście na paczkę z bebiklubu ? Zamówiłam chyba z 3 tygodnie temu i nadal nic nie przyszło
Z babiklubu chyba dopiero po porodzie przyjdzie, a z bebiprogramu powinna przyjść do niedzieli, bo wtedy minie 30 dni

Cytat:
Słodka mała kobietka
Stary 2017-03-08, 20:10   #205
aneta_91
Zakorzenienie

Hanala, Locke i Klucz do nieśmiertelności
Stary 2017-03-08, 20:18   #206
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Młoda kobieta to i z kwiatów się cieszy. Mój Tż poszedł dziś do chrześnicy i jej mamy to też mała szczęśliwa że dostała i od razu do swojego pokoju zaniosła mówiąc że jej kwiaty w jej pokoju będą.

Słodkie są te dzieci i jakie mądre he he

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Co obejrzeliscie?

Oooo mniam

I super ma mala księżniczka

Ja dostalam jeszcze 2 pary spodni ciazowych z h&m

Ooo mój to nawet nie wie jaki rozmiar nosze he he he

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Ja po 3 poronieniach w 6tc dostałam skierowanie na badania genetyczne. Najpierw zbadali nam kariotypy, ale w trakcie wywiadu wyszło, że mogę być genetycznie obciążona zakrzepicą. Sprawdzali mnie pod kątem 3 mutacji (Leiden, MTHFR i jakiś jeszcze) i wyszła właśnie mutacja MTHFR

Z babiklubu chyba dopiero po porodzie przyjdzie, a z bebiprogramu powinna przyjść do niedzieli, bo wtedy minie 30 dni

Słodka mała kobietka
Ty bidulko po takich przejściach, dobrze że ta dzidzia zdrowa rośnie. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Jakos tydzien temu przyszlo? Jakos szalu nie robia te paczki.
Ja nigdzie sie nie logowałam, paczki zawsze jakieś dają w szpitalu tzn " próbki" chociaż fajny dziennik/kalenarz dostałam w którym.kazdy szczegół z życia dziecka mogłam napisać i fajnie były opisane miesiące życia dziecka. Każda pierdulke mam zapisana w nim, wszystkie postępy dziecka i jak tym razem nie dostane to na pewno kupie taki dla drugiego dziecka. Bo wiadomo wszystkiego sie nie zapamięta a fajnie sie to potem czyta

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 20:26   #207
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ty bidulko po takich przejściach, dobrze że ta dzidzia zdrowa rośnie. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie
Dzięki. Łącznie tych poronień 5 było i nigdy nie zapomnę o moich aniołkach, ale jednak jak czuję teraz ruchy mojego bąbelka, to jestem bardzo szczęśliwa
Stary 2017-03-08, 20:34   #208
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Słodka mała kobietka
Dziewczyny z tą mutacją, teraz dopiero skojarzyłam. Nie żebym straszyła, broń boże! Poczytajcie o tych szczepieniach lepiej, bo ja rok temu natknęłam się na dość niepokojący artykuł, w którym stwierdzili powiązanie mutacji tego genu i autyzmu u dzieci przyspieszonego przez szczepienia ;/ to nie jest nawet na stronie związanej ze szczepieniami wrzucone, o dziwo

http://www.zespoldowna.info/mutacje-...cji-mthfr.html

Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 20:42   #209
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny z tą mutacją, teraz dopiero skojarzyłam. Nie żebym straszyła, broń boże! Poczytajcie o tych szczepieniach lepiej, bo ja rok temu natknęłam się na dość niepokojący artykuł, w którym stwierdzili powiązanie mutacji tego genu i autyzmu u dzieci przyspieszonego przez szczepienia ;/ to nie jest nawet na stronie związanej ze szczepieniami wrzucone, o dziwo

http://www.zespoldowna.info/mutacje-...cji-mthfr.html

Dzięki za info Wychodzi na to, że dobrze zrobiłam, że na własną rękę zaczęłam suplementować wit. B w ciąży. W takim układzie w czasie karmienia piersią nadal będę przyjmować kwas foliowy i witaminę B Co prawda mam na szczęście mutację heterozygotyczną a nie homozygotyczną, ale mogę przekazać pół uszkodzonego genu mojemu dziecku. Muszę się zorientować czy powinnam zrobić mu badanie genetyczne pod kątem tej mutacji i jeśli tak, to kiedy
Stary 2017-03-08, 20:42   #210
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdzie sie nie logowałam, paczki zawsze jakieś dają w szpitalu tzn " próbki" chociaż fajny dziennik/kalenarz dostałam w którym.kazdy szczegół z życia dziecka mogłam napisać i fajnie były opisane miesiące życia dziecka. Każda pierdulke mam zapisana w nim, wszystkie postępy dziecka i jak tym razem nie dostane to na pewno kupie taki dla drugiego dziecka. Bo wiadomo wszystkiego sie nie zapamięta a fajnie sie to potem czyta

Wysłane za pomocą mTalk
Przy małej nie dostałam paczki w szpitalu
Tutaj chodzi o termoforek i zabawke sensoryczna, nie próbki

synuś
córeczka
synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości