![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
A my mamy pomysł żeby dać ramki cyfrowe a po ślubie przygotować większość zdjęć ze ślubu na kartach pamięci i dać je rodzicom żeby mogli oglądać zdjęcia z Naszej uroczystości, no i na pewno do tego jakaś pisemna forma podziękowań może już w tradycyjnej ramce jeszcze się do końca nie zdecydowaliśmy
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lonia Czas edycji: 2009-04-13 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba zostanę przy drewnianej skrzynce z dwoma winami dobrej jakości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Dot.: Słodki Bukiet w podziękowaniu
piękne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
A mnie sie podoba pomysl, ze slubowaniem rodzicow
![]() ![]() ![]() Na 90% go zmalpkuje - moze cos dodam ![]() "Cudownych rodzicow mam" - odpada Ale jakas ladna z tamtych lat, chetnie ![]() Albumy tez odpadaja - szczerze nie za bardzo przypadam za przyszla "mezowa" ![]() Swojej kochanej mamie dziekuje kazdego dnia ![]() A tesciowa (za jakies 5 - 10 ) lat sie okaze, za co mam dziekowac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladka rewelacjny pomysł
![]() ![]() ![]() ![]() Super!!!
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy!
Zaplanowałam, że w ramach podziękowań dla rodziców wykonam fotoksiążkę - przekrój zdjęć z naszego wspólnego życia od dzieciństwa do teraz, zdjęcia jedynie rodziców lub moje z rodzicami. Na każdej ze stron myślałam wstawić też cytat, coś o miłości rodzica do dziecka, dziecka do rodzica itp. Zaczęłam przeszukiwać internet ale nic ciekawego nie znalazłam ![]() ![]()
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
http://szkolnictwo.pl/index.php?id=PU9155
sprobuj tutaj moze cos Ci sie spodoba...a jak nie to wpisuj w googlach napewno cos znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
a my kupimy złote puchary z podziękowaniem wygrawerowanym na pucharze albo na drewnianej tabliczce
![]() za pokaźny kosz łakoci trzeba zapłacić pewnie z 300-400zł to za 500zł już będzie taki puchar że hej! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rewelacyjny pomysł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
ja tez go sciagne mam nadzeje ze czekoladka79 sie nie obrazi
![]()
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez nielubiemalin Czas edycji: 2009-05-19 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
![]()
Rewelacyjny pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Nie obrażę się
![]() Będzie mi miło, że coś co pisałam na kolanie w wielkim pośpiechu wykorzystacie i zaskoczycie swoich rodziców tak jak my zaskoczyliśmy naszych - trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jaką macie piosenkę w podziękowaniu dla rodziców? Wszyscy mają "Cudownych rodziców mam" a ja chce coś innego...np cliver-dla rodziców http://www.youtube.com/watch?v=W_yqNDfEyZA co myślicie???? może macie jakiś lepsze propozycje ???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Matka
z jej rąk zmęczonych rosły kwiaty, z jej dni zranionych rodziły się daty, z jej serca miłość cały świat objęła, z jej oczu rzeka łez spłynęła, z jej myśli książki się pisały, z jej ust polskie teorie wybiegały, z jej marzeń tablica się wyszyła, z jej szczęścia ja się narodziłam. . "Troskliwi rodzice mają na uwadze przede wszystkim dobro swych dzieci. Ich nieszczęścia są dla nich o wiele boleśniejsze aniżeli własne." "Dziękuję Ci Mamo.... za Twoje rady przez te wszystkie lata... za czułosc i zrozumienie... za dar prawdziwej milosci, ktora pozwala mi pamietac o tym, jaka jestes kochana." "Dziekuje Ci Tato... za twoja opieke... za silne ramie w chwilach zwatpienia... za ojcowska milosc, ktora pozwala mi pamietac o tym, jaki jestes wspanialy" "Kochani Rodzice Dziękujemy Wam za trud włożony w nasze wychowanie, za opiekę jaką nad nami roztaczaliście, za bajki na dobranoc, które pozwalały zasnąć gdy byliśmy mali, za optarywanie zbitych kolan, guzów i siniaków. Dziękujemy Wam za dzisiejszy dzień, za wysiłek jaki włożyliście w to, aby był najpiekniejszym dniem w naszym życiu. Dziękujemy Wam, że jesteście dziękujemy, że my jesteśmy." nie wiem czy takie mogą być
16.04.08 jesteśmy razem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 24.08.08 nasze zaręczyny ![]() ![]() ![]() 17.10.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
według mnie te księgi są strasznie tandetne i widać, że to po prostu zwykła reklama
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
andzia0401 Ten pomysł ze ślubowaniem jest super
![]() ![]() Dzięki za pomysł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Jaki prezent dla rodziców???
Kochane jaki dajecie prezent rodzicą w czasie podziękowania dla rodziców???Pomysły???Kwia ty wydaje mi sie że to za mało chciałabym im dac cos oryginalnego co będą długo wspominać a nie potrafie nic wymyslić a zegar tyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki prezent dla rodziców???
Cytat:
Ja z moim narzeczonym postanowiliśmy wręczyć rodzicom bilety do teatru na jakąś fajną sztukę, gdyż wiemy, że rodzice już wieki nie chodzili do żadnych takich miejsc. Jesteśmy pewni, że pomysł im się bardzo spodoba. Poza tym standardowo jakiś ładny bukiecik kwiatków. Teraz tylko zastanawiamy się jaką wybrać sztukę odpowiednią dla nich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Zgadzams ię i nie wiem, jak ktoś moze coś takiego wręczać ;/ zbieracz kurzu i tandeta! Takie ot badziewie kupione "bo innego pomysłu nie było", a potem wyrzuca się to albvo wrzuca głęboko do szafy, by nie straszyło.
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Ja myśle nad koszem smakołyków z koszulkami super mama super tata +kwiaty+ komplet szlafroków z ich imionami widziałam kiedys taki na allegro i co o tym myślicie???Nie chce dawać żadnych pucharów czy ksiąg pamiatkowych wydaje mi sie to takie tandetne sztuczne a chciałabym zrobić własnoręcznie album ale nie mam takich zdolności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
ja też myślałam o tych bkoszulkach bo wg mnie sa super.Ostatecznie przewżyło jednak że pójda do szafy.Ale według mnie to dobry pomysł.Sama chyba zdecyduje się na gigantyczne laurki robione własnoręcznie na wzór takich jakie robią małe dzieci.Nie mam absolutnie zdolności plastycznych-ale na tym poziomie dam rade
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
A co ja mam zrobić Drogie Panie jeśli nasi rodzice nie uczetnicza w przygotowaniach do ślubu i nie dokładają do niego ani złotówki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
według mnie to są podziękowania rodzicom nie tylko za pomoc w organizacji ślubu i wesela ale przede wszystkim za wychowanie nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo prosze o rade gdyz moment podziekowania dla rodzicow spedza mi sen z powiek a do slubu zostal juz tylko miesiac
![]() Moja mama zmarla ponad 1,5 roku temu, zamierzam odwiedzic cmentarz i podziekowac Jej osobiscie rano w dniu slubu.....niewiem natomiast co z podziekowaniami w trakcie wesela. Moi rodzice byli rozwiedzeni i moj tata ma druga zone juz od 7 lat. Podziekowania wolalabym zrobic w wersji wesolej z zaspiewanej 100 lat i wreczeniem upominkow, ale wlasnie niewiem jak sie zachowac wobec zony mojego taty ![]()
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Ja tez wlasnie nie wiem co mam zrobic. Moi rodzice sie rozwiedli gdy mialam 4 lata. Oboje ponownie sie podbrali. Na slubie i weselu beda wszyscy. Nie wiem jednak co robic z podziekowaniami. Najchetniej to zrobilabym podziekowania tylko dla mam ale wiem ze byloby to nie fair w stosunku to taty mojego TZta. Ja z moim ojczymem mam bardzo dobry kontakt (mieszkalismy razem), z moim tata tez caly czas utrzymuje dobry kontakt (spotykamy sie, jestem chrzestna jego corki), jednak z moja macocha to mam taki sredni kontakt. Nie mam zupelnie zamiaru dziekowac jej za cokolwiek (bo po prostu nie ma za co). No i nie wiem co zrobic? Bo chyba glupio by bylo jakbym do podziekowan wywolala moich rodzicow i ojczyma a macochy nie? A moze moge tak zrobic i nie martwic sie co ludzie powiedza i pomysla? Wiem, ze gdybym podziekowala tylko rodzicom, to ojczymowi mogloby byc przykro (nazywa mnie swoja corka, wychowal mnie). Prosze napiszcie dziewczyny, co Wy uwazacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Mój ojciec zmarł kilka lat temu- mama wdowa.Matka chrzestna po rozwodzie.Nie dojedzie-jak sie dziś dowiedziałam.Będzie tylko chrzestny.Teściowie nie pomagają ani finasowo ani w przygotowaniach.Nawet nie mam z kim dziecka zostawić jak idę na nauki albo do poradni rodzinnej.Wynajmuję opiekunkę.Za co mam dziękować?Jak mam to robić wybiórczo albo wbrew sobie lub stawiać niektórych w niezręcznej sytacji to wolę nie robić tego wcale.Można po ślubie,niekoniecznie na pokaz podziękować komu się należy i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Moze i masz racje. Moja mama w ogole mi mowila, ze nie chce zadnych podziekowan a juz szczegolnie nic przy wszystkich, bo i tak bedzie wystarczajaco wzruszona. Ale ja chcialabym, zeby poczula sie wyjatkowo, naprawde lepszej mamy nie moglabym sobie wymarzyc, jest wspaniala i moglabym jej dziekowac codziennie (co czesto robie). POza tym wszystkie pary dziekuja rodzicom na weselach i jakbysmy nie podziekowali, to rodzice moze byliby troche zawiedzeni, nie wiem.
A tak mi sie teraz przypomnialo, ze moja znajoma dziekowala razem z mezem swoim mamom w kosciele w trakcie mszy. Razem czytali cos i dawali kwiaty, nie pamietam tego dokladnie, bo to bylo z 10 lat temu, ale takie podziekowanie w kosciele tez fajnie wygladalo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,
my zrobiliśmy podziękowania w sposób tradycyjny. Nie żałuję - dla moich rodziców zrobię wszystko - oni doskonale wiedzieli, że to wszystko jest tylko dla nich i podziękowania należą się tylko im. W tej danej chwili całym sercem i myślami byłam tylko ze swoimi rodzicami. Myślę, że czasami warto jak to się mówi "zagryźć zęby" i zrobić coś żeby nasi najbliżsi, których kochamy poczuli się wyjątkowi, nawet wbrew sobie dając prezenty i drugiej stronie. Co do sytuacji gdy "rodziców" jest więcej uważam, że powinno się wyróżnić ich wszystkich w tym pięknym dniu, będziecie się czuły w porządku w stosunku do wszystkich, nikt wam nic nie zarzuci - chociaż chyba nie powinnyśmy się tym przejmować, ale tak myślę - a tak na prawdę w sercu dziękować tym "rodzicom", którym uważacie, że to się należy. Ewentualnie można ich później po weselu jeszcze jakoś dodatkowo wyróżnić - ja tak zrobiłam. Nic się nie martwcie na pewno wszystko się ułoży a ludzie i tak mówią i tak - "jeszcze się taki nie urodził, co wszystkim dogodził". Pozdrawiam i życzę trafnego podejmowania trudnych decyzji. Trzymam kciuki. Edytowane przez andziat Czas edycji: 2009-07-25 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.