Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-18, 14:24   #181
Lalalandia
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
O, dobrze, że zaczęłyście temat długich i krótkich rękawków latem! Czy w naszym przypadku warto kupić parę rampersów z krótkimi nogawkami, czy noworodki się wychładzają i raczej cieplej trzeba je będzie ubierać? Bo w tym przypadku ja też tych zielonych...
Moja siostra urodziła w czerwcu i dzieciątko w szpitalu chodziło w samych bodziakach z krótkim rękawem nie wspominając już w domu. Golas leżał. Ja pamietam jak na szkole rodzenia mówili ze noworodkowi trzeba zakładać jedna warstwę więcej ubrań niż na siebie ale to chyba tylko w pierwszych dniach. U nas ciężko powiedzieć jaka będzie pogoda. Jeśli sierpień będzie ładny to napewno założysz dzidziusiowi.
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:25   #182
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Jeszcze odnosnie tematu torba czy walizka... jak rodziłam to w szpitalu wszystkie dziewczyny miały torby i jak odwiedzałam siostry czy koleżanki to tez nie zdarzyło mi się wypatrzeć walizki
ja chyba chcę torbę z tego względu, że później wrzucę do pralki a z wlaizką gorzej

Cytat:
Jeśli chodzi o rozmiarówkę to ja tez tylko 56, 62 i mąż 68. Moja siostrzenica ma roczek i mieści się w 74 a urodziła się duża bo 60 cm wiec nie będę kupować ubranek Które założy po roku albo i później bo to rzeczywiście trzeba mieć i miejsce i bez sensu wydawać teraz na nie kasę. Wole zainwestować teraz w coś innego
no trudno przewidzieć jak jakieś dziecko będzie rosło. Z kolei moj siostrzeniec urodził się i miał 54 a teraz ma roczek i nosi w h&m 86 a w zarze ponad 90. Z takimi więksyzmi chyba wolę się wstrzymać bo to się okaże chyba, że to ubranka typu body, że i tka się przydadzą

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Właśnie kurcze myślałam nad tym termometrem, ale jakoś nie potrafię zdecydować się jeszcze na konkretny bo jak dla mnie to każdy kłamie. Ale dylematy, już na poziomie termometru
A co do ciuszków na lato, przecież nie codziennie jest upał. Bywają tygodnie zimne i deszczowe. Ja też mam kilka sztuk na długi rękaw i spodnie. Tyle, że na to lato a nie przyszłoroczne chociaż kupuje rozmiar 62-68 bo to na pewno się przyda a jak się okaże, że Leon nie rośnie tak jak mój Mąż to kupie pod koniec 56 w pepco i będzie w sam raz

I patrz tutaj na takie kaloryfery i inne bicepsy jak Ty co róż w coś się nie mieścisz. Mnie szlak trafia. Ostatnio piżama, którą używałam 2 tygodnie temu zatrzymała mi się na brzuchu i śpię w koszulce męża

Masz rację, w torbie bez porównania większy bałagan. Ja i tak w torbach zawsze wszystko mam popakowane albo w organizery, albo jakieś woreczki i nie ma tragedii. W końcu zakładamy, że idziemy na dwie noce.

Dwie torby to zawsze ryzyko, że jadąc do porodu zapytasz Tż "Masz torbę?" a on weźmie tylko jedną
Czapeczka faktycznie tania ale chyba mnie nie przekonuje. Jakaś taka płytka i niezbyt piękna.
też myślałam o termometrze ale ja natomiast słyszałam negatywne opinie o tym z lidla. Koleżanka kupiła i za każdym razem pokazuje zupełnie inną temperaturę. Slyszałam pozytywne opinie o Microlife ale jeszcze nie kupuję
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:33   #183
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
O, dobrze, że zaczęłyście temat długich i krótkich rękawków latem! Czy w naszym przypadku warto kupić parę rampersów z krótkimi nogawkami, czy noworodki się wychładzają i raczej cieplej trzeba je będzie ubierać? Bo w tym przypadku ja też tych zielonych...
Pewnie, ze warto miec dlugi, w naszym klimacie nie przewidzisz jaka pogoda bedzie. Dzieci tez sa rozne, córke mam zmarzlaka,a syn odwrotnie

Co do czapeczek to jakos nie widza sie mi wiazane pod szyja, ja ma schize ze mi sie udusi

Termometr mam thermoflash, kupilismy przy pierwszej goraczce syna, chyba mial z 1,5 roku. Polecil znajomy farmaceuta, teraz mamy drugi ale tylko dlatego ze syn utopil pierwszy
Dosc dobrze mierzy jak na taki na podczerwien, przy dzieciach na szybko to sie fajnie sprawdza.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:36   #184
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienkę granatową (fajnie się układa tylko do skrócenia muszę dać), bluzkę w kwiaty, bladoróżowy top, leginsy granatowe i dwa staniki do karmienia o dwóch różnych rozmiarach w ogóle z tymi leginsami dziwna sprawa. W nogach dobre, a na brzuchu S idealne na teraz. Wysłałam mamuśkę do lidla jeszcze raz bo może wyjść z pracy i udało jej się kupić rozmiar M bo pani przyniosła resztki z magazynu na jej oczach no i wzięła jeszcze trochę rzeczy dla Leosia na spokojnie zdjęć nie wrzucam bo nie korzystam z apki tylko z laptopa i za dużo babraniny :P

Demot świetny, tylko jak na złość mój Mąż ma sylwetkę lekkoatlety, wysoki, wysportowany, silny i z ciemną karnacją a ja przy nim, niska, tyjąca bardzo szybko córka młynarza
To też nieźle się obkupiłaś

Mój też nie wygląda jak ten z demota

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
troche sie przerazilam tym, co Judka napisala ze 86 to roczek...bo roczek to lato a tam sa dlugie rekawki i nogawki no ale nic..bede go karmila dobrze to moze urosnie szybciej
Mój chrześniak ma półtora roku i nosi teraz jeszcze 86, a jest taki standardowy wymiarami w stosunku do rówieśników, więc powinno być ok

Cytat:
Hej hej o widzę ze dzisiaj szał zakupów u was kurcze ja to się dzisiaj nie nadaje na zakupy a szczerze tez bym coś kupiła patrząc na wasze łupy..

Odnośnie torby do szpitala to jest to zdecydowanie lepsza opcja niż walizka - nie na wakacje jedziemy do tego szpitala. Wydaje mi się ze w jedna większa torbę lepiej upchnąć wszystko I dla siebie i dzidziusia. 2 torby to troszkę dużo
Jeszcze zdążysz zakupy porobić

A co do jednej torby, to się chyba tylko tak wydaje, że łatwo się zmieścić. Jednak trzeba wziąć kilka rzeczy, które zajmują dużo miejsca: szlafrok, ręczniki, podkłady poporodowe, pampersy. Chyba też rozważę podział na 2 torby

Cytat:
Słuchajcie, a co powiecie na takie czapeczki? Ma to sens? Tanie jak barszcz
http://allegro.pl/czapeczka-czapka-p...274414164.html
Jak dla mnie zbędne - nie będę młodej zakładać czapeczki na noc, ani po kąpieli

Cytat:
Nie wiem, ciężko przewidzieć, czy jeszcze będą upały i czy dziecko będzie zimno czy ciepłolubne Ja mam sporo bodziaków z krótkim rękawkiem, rampersów w mojej kolekcji w małym rozmiarze nie kojarzę, najwyżej podlecę do pepco albo textila i dokupię
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:40   #185
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze odnosnie tematu torba czy walizka... jak rodziłam to w szpitalu wszystkie dziewczyny miały torby i jak odwiedzałam siostry czy koleżanki to tez nie zdarzyło mi się wypatrzeć walizki
Moja szwagierka jak weszła na oddzial z walizką to pielęgniarka do niej wypaliła: " a Ty co na wakacje lecisz?" 😂😂😂

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
ja chyba chcę torbę z tego względu, że później wrzucę do pralki a z wlaizką gorzej

no trudno przewidzieć jak jakieś dziecko będzie rosło. Z kolei moj siostrzeniec urodził się i miał 54 a teraz ma roczek i nosi w h&m 86 a w zarze ponad 90. Z takimi więksyzmi chyba wolę się wstrzymać bo to się okaże chyba, że to ubranka typu body, że i tka się przydadzą

też myślałam o termometrze ale ja natomiast słyszałam negatywne opinie o tym z lidla. Koleżanka kupiła i za każdym razem pokazuje zupełnie inną temperaturę. Slyszałam pozytywne opinie o Microlife ale jeszcze nie kupuję
W szkole rodzenia położna polecał właśnie Microlife. Ponoć w superpharm w promocji bywają za ok 50zl Mówiła tez,żeby kupić nożyczki dla niemowlaka w aptece a nie z zestawów, bo to będzie lepszy zakup z perspektywy użytkowania.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:41   #186
judis
Zadomowienie

Cytat:

No ja ten z lidla reklamowałam bo za każdym razem pokazywał inaczej i nie były to niewielkie różnice, raz 36, raz 40 :-/ na szczęście uznali i oddali kasę

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:45   #187
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
No ja ten z lidla reklamowałam bo za każdym razem pokazywał inaczej i nie były to niewielkie różnice, raz 36, raz 40 :-/ na szczęście uznali i oddali kasę

i właśnie nawet gdybym trafiła na egzemplarz, który działa sprawnie to gdzieś z tyłu głowy miałabym, że komuś przekłamywał i może mi też źle pokazuje.. wiem, że nie dawałoby mi to później spokoju

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 14:46   #188
helloalex
Raczkowanie

A ja już nigdzie po ubranka nie chodzę bo mam... za dużo. Mój TŻ jeszcze ze Stanów przywiózł dużo. Jestem prawie pewna, że wszystkiego nie założymy, bo mam na dwa miesiące bez prania tych małych rozmiarów. :O I dwa dziewczęce sweterki do oddania, bo się w paczce od kogoś zaplątaly.

helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:49   #189
Martoolka87
Zakorzenienie

Dziewczynki meldujcie jak wygląda sprawa z wózkami, to wrzucę listę do pierwszego posta. Przyznawać się, która już wybrała
Stary 2017-04-18, 14:51   #190
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Moja szwagierka jak weszła na oddzial z walizką to pielęgniarka do niej wypaliła: " a Ty co na wakacje lecisz?" 😂😂😂

Zdaję sobie sprawę, że tak to właśnie wygląda Ale prawda jest taka, że różnica między wyjazdem na 3 dni a wyjazdem na tydzień czy nawet dwa nie jest taka duża w pakowaniu, bo to rzeczy codziennego użytku zajmują właśnie najwięcej miejsca (suszarka, prostownica, jeśli ktoś ma sianowate afro, jak ja , kosmetyczka, szlafrok, buty i kapcie, ręczniki, jak już ktoś powiedział, itp.). Dorzucenie paru t-shirtów czy sukienek na kolejne dni zajmuje 1% miejsca tak naprawdę
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:52   #191
oriane
Rozeznanie

Ja wysłałam w końcu męża na łupy do Lidla. Zobaczę wieczorem po pracy co mam i część ewentualnie zwrócę do sklepu 😀 Mąż po zakupach wykończony, ludzi full, rycie w koszach, bidak nie ma formy do lidla hihi A do pracy i tak się 40min spóźniłam 😁

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:52   #192
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki meldujcie jak wygląda sprawa z wózkami, to wrzucę listę do pierwszego posta. Przyznawać się, która już wybrała
ja jestem zdecydowana na stokke trailz ale jeszcze nie kupiłam
Stary 2017-04-18, 14:52   #193
itakasia
Zakorzenienie

Witam po Świętach
u nas rodzinnie, trochę z rodzicami, teściami, rodzeństwem, bardzo miło u mnie nie ma uwag nt wagi i mojego jedzenia, wiedzą, że nieważne ile przytyję bo do tej pory zawsze wracałam do wagi
Cytat:
Wczoraj Marinka zrobiła tatusiowi podwójny prezent. Najpierw rano wypchnęła się tak mocno z prawej strony, że mógł wreszcie ją zobaczyć, a wieczorem zaprezentowała serię kopniaków tak mocnych, że widział jak brzuch się rusza
cudnie
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
o matulu, ale zakupy super ja mam zamiar podjechać po 17, ciekawe czy coś jeszcze będzie chciałabym 62-68 bo małe mam a za tą cenę warto
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
U nas nie wiemy jakie imię dla dziewczynki było wybrane, a teraz jak ma byc chłopiec to ciągle sie wahamy, mi sie Miłosz podoba, Adam i Jakub, a mężowi Igor, Jakub i Maciek no i tak na marginesie to TŻ od jakichś 5 lat marzy o Igorze i kiedyś tylko to imię mu po głowie chodziło więc nie wiem czy mu zrobić tą przyjemność i zgodzić sie na Igora... No klops narazie z tymi imionami. Ale corka nadal chce Elvisa
Elvis myślę, że byłoby to niespotykane imię
Cytat:
Mój Tomi chce Różę, bo mowi ze tylko Róża z przedszkola jest grzeczna i Matylda. Reszta ponoc broi
jaki kochany
Cytat:
Nie brzmi to dobrze
Mój chrześniak mówi "Mina", więc siora zaczęła go uczyć, żeby jednak mówił "Mania"
my na naszą Marysię mówimy Mania, Mańcia, Frańcia, Francesca reaguje na każde
Cytat:
Całe szczęście, że to tylko 2 dni bo normalnie miałam już wczoraj dość. "Justynko no zjedz jeszcze, skosztuj chociaż" "ale przytyłaś, ile to już kg?". I te wszędobylskie spojrzenia liczące każdy kęs, który wkładam do ust. Moja rodzinka jest jakaś ciążowo upośledzona

Co do imienia, na 90% będzie Leoś. Może nam się jeszcze odmieni, chociaż mój Mąż dumnie chwali się wszystkim że Leon Możesz Martuś wpisać, najwyżej będę Cię gnębić później o zmianę
współczuję komentarzy
Cytat:
U mnie nikt na to nie zwracał uwagi, ale już wiedzą że robię tak jak uważam i złote rady ma gdzieś

Duże łatwiej wycisnąć niż mniejsze czasem
ja mam schizę, że skoro synek to będzie większy i nie będę potrafiła go urodzić ja potrafię takie 2600-2900
Cytat:
Oto lupy bralam wieksze rzeczy raczej, bo male jakies mam ale nieprzejrzane jeszcze
Załącznik 7024501Załącznik 7024506Załącznik 7024511
śliczne za taką cenę warto zrobić zapasy
Cytat:
tak mi poradzono. sama nie wiem czy dobrze bo sie nie znam na tym kompletnie...

odloze i poczekaja albo jak to maz sie smial najwyzej porobi sie supelki
moje na roczek nosiły 74, ciężko przewidzieć, jak dziecko będzie rosło, ale moim zdaniem każde ubranko da się wykorzystać, najwyżej na krótki rękaw założysz bluzę, a z długim latem i tak bywają chłodniejsze dni
Cytat:
Serio, 4060 było mi łatwiej urodzic niz 2600
może dlatego, że to był kolejny poród?

Dziś dzień na ogarnianie po Świętach, pół dnia robiłyśmy z najmłodszą wpisy do albumu o Polsce, zadanie domowe na piątek, jeszcze tylko mąż dowiezie wydrukowane ilustracje i będziemy składać. Poza tym nadrobiłam zaległości w praniu, odkurzyłam, na szczęście mam mięsko od teściowej więc tylko gotuję warzywa na obiad i spróbuję wyciągnąć męża do lidla i może obejrzeć po raz setne wózki
Stary 2017-04-18, 14:54   #194
emdzik
Zakorzenienie

Moja'córka - 2 latka A te rzeczy z Lidla nosi 86/92 😂 Ale ona drobna. Chociaż naprawdę one wypadają większe.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 14:57   #195
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

I patrz tutaj na takie kaloryfery i inne bicepsy jak Ty co róż w coś się nie mieścisz. Mnie szlak trafia. Ostatnio piżama, którą używałam 2 tygodnie temu zatrzymała mi się na brzuchu i śpię w koszulce męża

Dwie torby to zawsze ryzyko, że jadąc do porodu zapytasz Tż "Masz torbę?" a on weźmie tylko jedną
Czapeczka faktycznie tania ale chyba mnie nie przekonuje. Jakaś taka płytka i niezbyt piękna.
Fakt, chyba daruję sobie w takim razie. Mam ze dwie małe czapeczki z takim węzełkiem na górze i chyba na nich poprzestanę.

A co do pidżamy, to ostatnio kupiłam sobie takie szorty z prążkowanej, bardzo rozciągliwej bawełny na jeszcze bardziej rozciągliwej gumie i dają radę Gorzej z górą - mam takie dwie ekstremalnie stare koszulki na ramiączkach z Intimissimi, które teoretycznie są XS, ale potrafią rozciągnąć się chyba nawet spokojnie do L Kocham je do spania i używam tak często, że już miejscami poszły w nich oczka i mają takie małe dziurki, ale nic lepszego do tej pory nie znalazłam Zwłaszcza, że mają też odcięte miseczki i podtrzymują trochę ten obrzmiały biust. Na tę koszulkę, jak jest zimno, zakładam sobie T-shirt z lumpka - też długowieczny i nieścieralny - który ma bardzo dużo elastanu w bawełnianym splocie.
Stary 2017-04-18, 15:00   #196
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość

W szkole rodzenia położna polecał właśnie Microlife. Ponoć w superpharm w promocji bywają za ok 50zl Mówiła tez,żeby kupić nożyczki dla niemowlaka w aptece a nie z zestawów, bo to będzie lepszy zakup z perspektywy użytkowania.

Hihi
Stary 2017-04-18, 15:02   #197
judis
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie! Chwalcie się

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:02   #198
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem zdecydowana na stokke trailz ale jeszcze nie kupiłam
Lista oficjalnie otwarta

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
my na naszą Marysię mówimy Mania, Mańcia, Frańcia, Francesca reaguje na każde

Dziś dzień na ogarnianie po Świętach, pół dnia robiłyśmy z najmłodszą wpisy do albumu o Polsce, zadanie domowe na piątek, jeszcze tylko mąż dowiezie wydrukowane ilustracje i będziemy składać.
Marina jeszcze się nie urodziła, a już ma kilka zdrobnień na koncie, aż się boję, co będzie później Rodzinka się tak martwiła jak będziemy to imię zdrabniać, a teraz sami szaleją z kreatywnością pod tym względem

Ty to zawsze masz jakieś ciekawe misje z dziewczynkami
Stary 2017-04-18, 15:03   #199
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Lista oficjalnie otwarta

Marina jeszcze się nie urodziła, a już ma kilka zdrobnień na koncie, aż się boję, co będzie później Rodzinka się tak martwiła jak będziemy to imię zdrabniać, a teraz sami szaleją z kreatywnością pod tym względem

Ty to zawsze masz jakieś ciekawe misje z dziewczynkami
Czyli zaakceptowali już Wasz wybór imienia?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 15:06   #200
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Właśnie! Chwalcie się
Jak któraś się waha między dwoma lub trzema to też piszcie. Zapiszę z ukośnikiem, a jak się zdecydujecie, to niepotrzebne wygumuję

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Czyli zaakceptowali już Wasz wybór imienia?
Moja rodzinka tak Z męża strony nikt jeszcze nie używa tego imienia, ale oni w ogóle mniej się jarają moją ciążą
Stary 2017-04-18, 15:21   #201
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:

Zdaję sobie sprawę, że tak to właśnie wygląda Ale prawda jest taka, że różnica między wyjazdem na 3 dni a wyjazdem na tydzień czy nawet dwa nie jest taka duża w pakowaniu, bo to rzeczy codziennego użytku zajmują właśnie najwięcej miejsca (suszarka, prostownica, jeśli ktoś ma sianowate afro, jak ja , kosmetyczka, szlafrok, buty i kapcie, ręczniki, jak już ktoś powiedział, itp.). Dorzucenie paru t-shirtów czy sukienek na kolejne dni zajmuje 1% miejsca tak naprawdę
Kochana bez suszarki i prostownicy ja się nigdzie nie ruszam i wszystko upchnelam do jednej torby w pierwszej ciąży. Oprócz pampersow ich chyba nie wkładałam z tego co pamietam.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Jak któraś się waha między dwoma lub trzema to też piszcie. Zapiszę z ukośnikiem, a jak się zdecydujecie, to niepotrzebne wygumuję

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Moja rodzinka tak Z męża strony nikt jeszcze nie używa tego imienia, ale oni w ogóle mniej się jarają moją ciążą

Super ze będzie lista wózków.. może coś mi się spodoba bo w tym momencie to nie mam pojęcia jaki kupie
Stary 2017-04-18, 15:31   #202
Martoolka87
Zakorzenienie

Admirable a masz już konkretny kolor wypatrzony? Bo mogłabym podlinkować, żeby dziewczyny mogły od razu podejrzeć jak wygląda.

Ja jeszcze się nie zdecydowałam na konkretny kolor, więc pod swoim podstawię link z pełną gamą kolorystyczną
Stary 2017-04-18, 15:35   #203
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Roan bass soft, Dada paradiso max 500, Anex cross

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

ja mam schizę, że skoro synek to będzie większy i nie będę potrafiła go urodzić ja potrafię takie 2600-2900

może dlatego, że to był kolejny poród?
Dasz radę, kichniesz i będzie

Położna mówiła, że jak jest większa masa i dobra pozycja to dziecko samo właściwie wychodzi. Sama nie wiem.
Oczywiście jak sa jakieś giganty powyżej 4500 g to jednak się robi mniej wesoło...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 15:46   #204
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę, kichniesz i będzie
Optymistka

Wózki 4 dziewczyn podlinkowane, można oglądać
Stary 2017-04-18, 15:46   #205
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
OK, to u mnie Anex Sport w kolorze Foxy Upatrzony, ale jeszcze nie kupiony: http://anexbaby.com/upload/good/10/1/frame_1.jpg
Stary 2017-04-18, 15:51   #206
malenka1889
Zadomowienie

Ja byłam w lidlu tak około 14 bo mame do szpitala w odwiedziny do taty zawiozlam i zostały tylko body z krótkim dla dziewczynek w rozmiarze 50/56 wiec nic nie kupiłam

Nawet jednej sztuki dla chłopczyka nie było z niczego....

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 16:14   #207
bianca30
Raczkowanie

Hej po swietach.

Co di lidla to nie bylam. Nie mam po drodze z pracy a jest tak zimno, ze nie chcialo mi sie nadrabiac kilometrow. Moze wieczorem starego wyciagne.

Jesli chodzi o wozek to ja zdecydowalam, ze jednak wezmiemy po siostrzencu meza. Gondola przyda sie na ok pol roku wiec u nas bedzie to jesien i zima a co za tym idzie rzadsze spacery wiec nie oplaca mi sie wywalic co najmniej 2 tysiaki. Za to na wiosne zainwestujemy w porzadna spacerowke i fotelik.

Martoolka, ja mam taka sama wade wzroku jak Ty i okulistka tez mi powiedziala, ze moge rodzic sn ale jak sie upre to mi wystawi zaswiadczenie o wskazaniu na cc. I nie wiem co robic. U mnie bardziej jest strach, ze nie dam rady urodzic sn bom waska w biodrach. Moja mama meczyla sie z moim bratem wazacym ok 3,5 kg. Ze mna bylo ciut lzej bo ja wczesniak 2kg. Ale moj maz 5 kg wazyl i o malo sie nie udusil bo tesciowa tak dlugo meczyli. Niby mi moj lekarz powiedzial, ze w dzisiejszych czasach juz by mnie tak nie meczyli tylki zrobili cc, ale i tak sie obawiam. Dlatego nie wiem czy od razu nie nastawic sie na cc...

Piekne te Wasze łupy z lidla. Az nabralam ochoty na zakupy.

Imienia jeszcze na sto procent nie mamy. Gdyby byla dziewczynka to juz bym byla zdecydowana. Co do chlopca to mam dylemat bo zadne imie nie podoba mi sie tak stuprocentowo. Na razie mowimy na malego Dżony i moze zostanie Jasiem jak nic innego nie wymyslimy.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 16:27   #208
Nextime1711
Raczkowanie

Cytat:
Wow, ja o tych rozmiarach jeszcze nawet nie śniłam Ale łupy bardzo fajne. Póki co, kompletuję wyprawkę na 56, 62 i 68 - z późniejszymi rozmiarami poczekam, żeby zobaczyć, jak szybko dziecko będzie rosło i jakie kolory będą mu pasować Ale też przynajmniej na pół roku chcę mieć spokój z zastanawianiem się nad tym, gdzie ogarnąć ciuszki

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

A jaką torbę planujecie wziąć do szpitala? Czy może raczej walizkę?
Ja póki co też kompletuje wyprawkę od 56 a największe bodziaki to maja 74. Tylko że większość ciuszków póki co mam z lumpkow, bo u mnie w mieście jest taki fajny ciucholand że wszystko jest ładnie na wieszakach posegregowane i jest milion rzeczy dla maluszków, tymbardziej ze na wage wychodzi ok. 1 zl za sztuke bo to maluśkie😀 Ostatnio wyłapalam same firmowe perełki które wyglądają jak nowe😊
Cytat:
Ja wezme 2 torby, jedna moja z koszulami, jedzeniem, klapkami, recznikami, ubraniem na wyjście dla mnie, kosmetyczka, woda itp. druga mniejsza z ciuszkami dla dziecka, pieluchami itd. plus ubrankiem na wyjście
Będę je wsuwać po łóżko i chyba łatwiej z torbami mi bedzie niz walizką
Też póki co mysle nad opcją z dwoma torbami - jedna dla mnie, a druga mniejsza 'sportowa' dla małej.

Wózka jeszcze nie mamy wybranego, wstępnie ogladalismy, ale napewno będziemy zamawiać fotelik Maxi Cosi i do tego wózek, bo widzieliśmy że dużo sklepów ma oferty z opcją fotelik Maxi Cosi i wózek z jakiejś innej firmy, dlatego póki co nie mozemy się zdecydować😜

Nextime1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-18, 17:06   #209
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja byłam w lidlu tak około 14 bo mame do szpitala w odwiedziny do taty zawiozlam i zostały tylko body z krótkim dla dziewczynek w rozmiarze 50/56 wiec nic nie kupiłam

Nawet jednej sztuki dla chłopczyka nie było z niczego....
Jeszcze pewnie będzie jakaś promka w lidlu przed naszymi porodami, albo nawet ze dwie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Martoolka, ja mam taka sama wade wzroku jak Ty i okulistka tez mi powiedziala, ze moge rodzic sn ale jak sie upre to mi wystawi zaswiadczenie o wskazaniu na cc. I nie wiem co robic. U mnie bardziej jest strach, ze nie dam rady urodzic sn bom waska w biodrach. Moja mama meczyla sie z moim bratem wazacym ok 3,5 kg. Ze mna bylo ciut lzej bo ja wczesniak 2kg. Ale moj maz 5 kg wazyl i o malo sie nie udusil bo tesciowa tak dlugo meczyli. Niby mi moj lekarz powiedzial, ze w dzisiejszych czasach juz by mnie tak nie meczyli tylki zrobili cc, ale i tak sie obawiam. Dlatego nie wiem czy od razu nie nastawic sie na cc...
Skoro masz taką furtkę, to możesz zdecydować. Ja się cieszę, że nie mam przeciwwskazań do sn, bo zdecydowanie chciałabym uniknąć cc
Stary 2017-04-18, 17:06   #210
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Admirable a masz już konkretny kolor wypatrzony? Bo mogłabym podlinkować, żeby dziewczyny mogły od razu podejrzeć jak wygląda.

Ja jeszcze się nie zdecydowałam na konkretny kolor, więc pod swoim podstawię link z pełną gamą kolorystyczną
Najbardziej skłaniam się mu Black melange

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości