Czarna lista oszustów z Allegro - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 16:34   #181
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro

Cytat:
Napisane przez kwiatek10_9 Pokaż wiadomość
najbardziej mnie martwi to ze nie da sie dodzwonic tzn jak dzwonilm z komorki to mowi ze "wybrany numer jest niedostepny" pozniej a jak z domowego to "niema takiego numeu";Dwiec juz wiecej nie dzwonilam bo nie widze w tym sensu.i napisalam tylko 1 maila w czwartek z pytaniem czy przesylka zostala juz wyslana.
tak to prawda jestem poczatkujaca kiedys zamawialam listem ekonomicznym to towar juz byl na drugi dzien
byc moze sprzedajacy na mejle nie odpisuje z zasady (niezbyt fajne, ale sa tacy i nie oznacza, ze sa oszustami), a co do nieodpowiadajacych numerow - nie wiem, moze ma stare dane podane na Allegro? mysle, ze dziewczyny dlatego sie oburzyly, bo w sumie mi nie przyszloby do glowy wydzwaniac na rozne numery do sprzedajacego po tym, jak nie odpisal na mejla, podczas gdy od zakupu nie minal nawet tydzien (a zaledwie niecale 3 dni). jednak troche historii roznych sie nasluchalam i wiem, ze poczatkujacy kupujacy straszliwie boja sie, ze zostana oszukani (a badz co badz, pieniadze przelali), dlatego pewnie, kwiatku, wpadlas w panike (na razie, mysle, niepotrzebna) po tym braku odpowiedzi na mejla i niemozliwosci dodzwonienia sie do sprzedajacego. daj mu jeszcze troche czasu, jesli towar nie przyjdzie do konca przyszlego tygodnia, wtedy rzeczywiscie mozna zaczac sie zastanawiac czy sie cos nie stalo.
Stary 2012-09-15, 16:59   #182
kwiatek10_9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
byc moze sprzedajacy na mejle nie odpisuje z zasady (niezbyt fajne, ale sa tacy i nie oznacza, ze sa oszustami), a co do nieodpowiadajacych numerow - nie wiem, moze ma stare dane podane na Allegro? mysle, ze dziewczyny dlatego sie oburzyly, bo w sumie mi nie przyszloby do glowy wydzwaniac na rozne numery do sprzedajacego po tym, jak nie odpisal na mejla, podczas gdy od zakupu nie minal nawet tydzien (a zaledwie niecale 3 dni). jednak troche historii roznych sie nasluchalam i wiem, ze poczatkujacy kupujacy straszliwie boja sie, ze zostana oszukani (a badz co badz, pieniadze przelali), dlatego pewnie, kwiatku, wpadlas w panike (na razie, mysle, niepotrzebna) po tym braku odpowiedzi na mejla i niemozliwosci dodzwonienia sie do sprzedajacego. daj mu jeszcze troche czasu, jesli towar nie przyjdzie do konca przyszlego tygodnia, wtedy rzeczywiscie mozna zaczac sie zastanawiac czy sie cos nie stalo.
ok dzieki za wyrozumialosc
poczekam jeszcze tydzien i dam znac jak cos sie zmieni
dzieki za wyrozumialosc
kwiatek10_9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 13:38   #183
CARLA_23
Wtajemniczenie

Licytowałam na allegro Aniołka no i niestety dałam się nabrać( pierwszy i ostatni raz) walczę teraz o zwrot pieniędzy. Gdy sprzedająca została postraszona policją zgodziła się na odesłanie przeze mnie perfumu. Pokryje też wszystkie koszty przesyłki.

P.S. Kolejny perfum( tym razem Armani) wystawiła do licytacji, a Alien 2 dni temu był za 269zł z opcją kup teraz, a dziś licytacja od 199 zł
ESMAR http://allegro.pl/show_user.php?uid=1534154

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"

Edytowane przez CARLA_23
Czas edycji: 2012-11-17 o 13:41
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 19:24   #184
Pinupgirls
Przyczajenie

Uwaga na użytkownika MILTROJ !!!!
Sprzedaje PRZETERMINOWANE KOSMETYKI,
JEST CHAMSKA W ODPOWIEDZIACH,
OBRAŻA I ZAPRZECZA POD WYSTAWIONYM NEGATYWEM !!! Mogłabym wiele pisać!

Po odesłaniu towaru..... !!! ZERO ODPOWIEDZI i REAKCJI !!!
Pinupgirls jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 14:38   #185
pauula42
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Alchemiczka :D Pokaż wiadomość
Proszę o podawanie nicków oraz linków do sprzedawców-oszustów z Allegro, którzy sprzedali Wam produkt przeterminowany, uszkodzony, używany (a miał być "nienaruszony"), lub też nie przysłali go Wam w ogołe a wzięli pieniądze oraz wszelkie inne opcje oszustwa.

Ten wątek będzie miejsce, gdzie będzie można sprawdzić, kogo na Allegro omijać szerokim łukiem. Zapraszam do wpisów.

Sprzedawcy-oszuści:
- c-c-c http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2379218
- basia_wawa http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2574015
nick evciap4 to facet ktory konto ma zalozone na jakas kobiete ja wygralam aukcjie a pan stwierdzil ze nieosiagnal dostatecznej ceny i przedniot wystawil na drugi dzien do ponownej aukcji druga aukcjie rownierz wygralam i pan znowu stwierdzil ze nie osiagnac dostatecznej ceny to oszust
pauula42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 12:41   #186
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;36382320]Pisałam już do allegro wczoraj i kontaktowałam się z innymi osobami w tej samej sytuacji. Allegro wyslalo jej upomnienie, mam czekać.

Owa pani ma już 90 negatywów. Neutrali 35, a pozytywów ponad 3000.

Kiedy kupowałam przedmiot, miała zaledwie 20 negatywów i lekko ponad 10 neutrali. Przybyło jej od 20 sierpnia 70 negatywów. Nie sądziłam, że może być tak beznadziejnie...[/QUOTE]

Ja kupiłam od butiqmery sukienkę za 15zł, była inna niz na zdjęciu w aukcji, a dzwoniłam wcześniej zanim dostałam towar czy na pewno sukienka, którą zakupiłam jest tą ze zdjęcia (dopatrzyłam się 2 różnych fasonów). Niestety dostałam taka, jakiej nie chciałam, szmata jak nic, ale czego można było się spodziewać za tą cenę. Mniejsza o to, chodzi o komentarze, po tych aukcjach (było ich 3-4 tej samej sukienki) posypały się negatywy (przy okazji innych aukcji też). Towar jednym słowem nie zgodny z opisem w wielu aukcjach. Odesłanie towaru było nieopłacalne - zapłaciłam juz a wysyłke 10 zł, odesłanie kosztowałoby mnie drugie tyle, a to przebija wartość towaru

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-06-17 o 12:42
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 11:11   #187
beataktos
Przyczajenie

Witam,
i jA pragnę ostrzec wszystkich przed oszustem z Allegro: zakupydladzieci oferującym m.in.wózki dla dzieci sprowadzane z USA. Kontakt mailowy prowadzony z osobą podpisującą się Józef Kasprzyk.
Wydawało sie ze wszystko jest ok dopóki po prawie dwóch latach od zakupu wózka Graco otrzymałam z Urzędu Celnego pismo w sprawie ciążącego na mnie długu celnego od tego produktu. Po rozmowie tel. z urzędnikiem dowiedziałam sie ze taką sytuacje ma ok 300 osób.
Sprzedawca bowiem wysyłał do Polski towar podając celnikom baardzo zaniżoną kwotę. tak by nie musiał opłacać żadnych kosztów celnych, i opisał go jako GIFT prezent. A tym oczywiscie nikt z kupujących nie wiedział. Niejdnokrotnie,wymieniają c maile ze sprzedawcą pytałam czy bede ponoscić jakieś dodatkowe koszty. W odpowiedzi otrzymałam oczywiście informacje (wytłuszczone i podkreślone) że oprócz kosztu towaru i transportu nie ponosze żadnych innych kosztów!
Teraz juz wiem ze był to zwyczajny oszust. Urząd Celny w Rzeszowie dopatrzył się nieściłości i wszczęto postępowanie przeciwko tym wszystkim, którzy nabyli towar, bo w świetle prawa to nabywający ponosi koszty celne od wartosci towaru, przesyłki i odsetek.

Być może przeczyta to ktoś kto ma tę samą sytuację - prosiłabym o kontakt!!!
beataktos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 15:02   #188
scll
Przyczajenie

użytkownik allegro: zygfryt-piec - Pani Małgorzata M. to oszustka wysyłająca podarte ciuchy z lumpeksu, opisująca je jako drogie i kilka razy używane, nie zgadza się na żadne rozwiązania sytuacji, obraża kontrahentów, od razu wysyła negatywy o obraźliwych treściach. Radzę wystrzegać się jej i kontaktów z nią.

Edytowane przez scll
Czas edycji: 2013-08-17 o 15:10
scll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 10:02   #189
caryca84
Przyczajenie

Nie znalazłam wątku czarnej listy sklepów internetowych, więc piszę tu. Zresztą pewnie ci też sprzedają na allegro.

Ostrzegam przed sklepem Spa Evolution z Krakowa - spaevolution.pl
i spaevolution.swiaturody.c om

Wystawiali pędzle Kozłowski na FastDeal, a tak naprawdę wysyłali tragiczne i duuuużo tańsze pędzle Delfa. Portal FastDeal próbował kontaktu z nimi, ale się chowają. Teraz sprawą zajmą się ich prawnicy, a mi kazali iść na policję, więc będę tam zmierzać. Ostrzegam wszystkich, bo ten sklep strasznie dużo kuponów wszędzie wystawia. FastDeal ma poinformować również inne serwisy o sprawie.
caryca84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 11:25   #190
ines0287
Przyczajenie

uwaga na AlexaZiel
wystawia niby nowe rzeczy, a przychodzą stare szmaty z doszywanymi metkami!!!! W mailach jest opryskliwa, pewna swego. Zgłoszenie na policję i allegro jej nie rusza. Nie idzie z nią dojść do porozumienia, nie odbiera telefonów.
ines0287 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 12:50   #191
amelj
Wtajemniczenie

uwaga na AlexaZiel
wystawia niby nowe rzeczy, a przychodzą stare szmaty z doszywanymi metkami!!!! W mailach jest opryskliwa, pewna swego. Zgłoszenie na policję i allegro jej nie rusza. Nie idzie z nią dojść do porozumienia, nie odbiera telefonów

Potwierdzam! Laska chyba kupuje w lumpeksach, albo z kibli wygrzebuje, ciężko stwierdzić, wstawia nieadekwatne zdjęcia, ściągnięte z internetu, a wysyła szmaty i wszystkiego się wypiera, nie przyjmuje zwrotów, kontakt z nią jest opłakany...
chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich,
nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc,
walcz, walcz gdy światło traci swoją moc."
amelj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 16:08   #192
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amelj Pokaż wiadomość

Potwierdzam! Laska chyba kupuje w lumpeksach, albo z kibli wygrzebuje, ciężko stwierdzić, wstawia nieadekwatne zdjęcia, ściągnięte z internetu, a wysyła szmaty i wszystkiego się wypiera, nie przyjmuje zwrotów, kontakt z nią jest opłakany...
Dlatego nieraz boję się kupować coś używanego, bo dla niektórych stan dst to bdb . Jeśli nie mam ochoty się denerwować, to kupuję tylko nowe.
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 14:15   #193
PrincessFarah
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro

http://allegro.pl/show_user.php?uid=34657847

Sprzedają wodę kolońską w oryginalnych opakowaniach z innych firm !!!
Nie kupujcie tu !!!
PrincessFarah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 15:16   #194
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PrincessFarah Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/show_user.php?uid=34657847

Sprzedają wodę kolońską w oryginalnych opakowaniach z innych firm !!!
Nie kupujcie tu !!!
Z ciekawości przejrzałam komentarze. Co za krętacz...W jednej z aukcji nie było wcale wspomniane, że to nie zapach Avonu, a on bezczelnie ludziom wciska w komentarzach, że pisało ZAMIENNIK. Na dodatek każdemu "wali" negatywa. Takich bezczelnych typów powinno się eliminować z allegro.
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 10:19   #195
NiczymFeniks
Zadomowienie

GG do NiczymFeniks

hej nie wiem czy odpowiedni temat, ale licze na pomoc.
mam upatrzona sukienke od stycznia mial ja tylko jeden sprzedawca gdy chcialam kupic wyswietlilo mi ze konto zablokowane dzisiaj odnalazlam ta sama sukienke i mam watpliwosci czy to nie ten sam naciagacz z nowym loginem czy da sie to jakos sprawdzic? link do aukcji http://allegro.pl/gk-suknia-wieczoro...101408727.html

13.09.2014
NiczymFeniks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-13, 11:35   #196
sowa1995
Przyczajenie

Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro - screen-shield

UWAGA !!!
Oszuści na allegro, kontrahent o nazwie "screen-shield" robi ludzi w balona, brak możliwości zwrócenia towaru, oferowane folie do telefonu nie są oryginalne, to jakieś dziadostwo uniwersalne, bez wycięta nawet na kamerę przednią. Oferują również etui, a to pic na wodę, według nich te etui to... uwaga naklejka na tylną klapkę telefonu.. to jakiś żart i w dodatku to "etui" jest 2 razy mniejsze niż telefon. Zamówiłem na Xperie SP i dostałem jakieś gówno, a nie mogłem nawet zwrócić towaru, bo prawo e-konsumenta nie jest przez nich egzekwowane... tak więc odradzam zakup u nich czegokolwiek. Problem z kontaktem
sowa1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 21:10   #197
MalinowaKurka
Przyczajenie

Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro - screen-shield

Witam, chciałam może nie zgłosić oszustwo, ale ostrzec przed obraźliwym traktowaniem sprzedającego o nicku MARKET-SPORTOWY !!! Zdecydowanie nie polecam, jak by ktoś wiedział jak można dodać do czarnej listy takiego osobnika to proszę o odpowiedz. Chciałam zakupić rolki bo popsuł mi się jeden but, a miałam identyczne, a akukcja została zakończona ale przedmiot nie został kupiony. Przytoczę jeszcze rozmowę emailową
JA: Witam, piszę w związku z aukcją 4.....4. Jestem zainteresowana kupnem tych rolek w rozsądnej cenie, o ile nie zostały one sprzedane. Jestem ciekawa Pańskiej wyceny i czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam. .

MARKET-SPORTOWY: Ktoś je kupił, jeździ i cieszy się życiem, a nie siedzi przez kilka miesięcy obserwując przedmiot na monitorze i modląc się że może staniejeJ.
Pozdrawiam i życzę miłych łowów, może do zimy coś Pani kupi, a jak nie to po zimie znowu będzie wiosna……
MalinowaKurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 10:59   #198
mekoria
Przyczajenie

Ja zdecydanie odradzam firmę PPHU Style
Kupowałam kilka rzeczy do włosów (spinki, ozdoby itp.) równocześnie u tego Sprzedawcy i wtedy allegro automatycznie wylicza Ci finalną kwotę za przesyłkę. Zapłaciłam tyle ile trzeba i czekam.. czekam. Po kilku dniach napisałam maila z pytaniem, kiedy można spodziewać sie przesyłki, brak odpowiedzi. Po kolejnych kilku dniach znowupisze maila - tym razem odpowiedź, bardzo bezczelna, że nie dopłaciłam 5o gr! (bo na jednej z 8 aukcji był podany wyższy koszt przesyłki, ale że system tak mi obliczył i zażądał taką a nie inną kwotę, to nieważne.. Więc dopłaciłam 5o gr i czekam... Po 2 tygodniach się łaskawie doczekałam, wystawiłam neutralne opinie a ten cham wystawił mi tyleż negatywnych opinii. Za mega badziewną chińszczyznę, długi czas oczekiwania a przede wszystkim takie straszne chamstwo... ODRADZAM
mekoria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 12:09   #199
_vixen_
Zakorzenienie

W PHU_MAGDALENA na allegro nabyłam kiedyś przeterminowane kosmetyki.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-11, 11:45   #200
howweroll
Przyczajenie

sprzedający: gnida333
link do profilu: http://allegro.pl/show_user.php?uid=25137578
Kupiłem u niego kurtkę wiosenną Calvin Klein. Kurtka okazała się być podróbką. Facet powiedział że mogę ją odesłać do Chin, ale adres na liście przewozowym był w języku chińskim. Sprzedający napisał, że wyśle mi właściwy adres, ale po okresie 14 dni stwierdził że wszystko z kurtką jest ok, a mój czas na reklamację właśnie się skończył.
Teraz o kurtce. Rozmiar od deklarowanego różnił się o kilkanaście centymetrów, w praktyce zamiast rozmiaru "XL" otrzymałem "XS". Na liście przewozowym wartość przedmiotu opisana była jako 9 USD. Ja za przedmiot zapłaciłem 200 zł. Prócz tego brak hologramu na metkach, oraz numer modelu na metce nie do znalezienia w oficjalnej ofercie Calvin Klein. Jakoś wykonania mierna. Podróba.
howweroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 23:08   #201
kamiss88
Przyczajenie

Ja osobiście się zawiodłam na sprzedawcy styldom24 http://allegro.pl/show_user.php?uid=36834900

Paczka w ogóle nie dotarła, sprzedawca umywa ręce, zwala winę na pocztę. Na dodatek zamiast chociaż przeprosić to wyzywa i obraża. Nie pierwszy mój taki komentarz - sytuacja już wcześniej kilka razy się powtórzyła. Szkoda, że nie sprawdziłam od razu...Odradzam!
kamiss88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-30, 12:55   #202
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamiss88 Pokaż wiadomość
Ja osobiście się zawiodłam na sprzedawcy styldom24 http://allegro.pl/show_user.php?uid=36834900

Paczka w ogóle nie dotarła, sprzedawca umywa ręce, zwala winę na pocztę. Na dodatek zamiast chociaż przeprosić to wyzywa i obraża. Nie pierwszy mój taki komentarz - sytuacja już wcześniej kilka razy się powtórzyła. Szkoda, że nie sprawdziłam od razu...Odradzam!

Wzięłaś listem poleconym/paczką?
Stary 2015-08-11, 10:47   #203
korma
Przyczajenie

Użytkownik: go4mobile
Sprzedaje telefony PODRÓBKI Samsunga !
korma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2015-09-12, 16:35   #204
iraswyry
Przyczajenie

Uwaga na oszusta z allegro. emil.milewski@gmail.com
nick na allegro kefirrr_2008
tel 573279622
Zapraszam na forum na którym chcemy stworzyć listę tych złodziei http://oszuscizallegro.com.pl/index.php
iraswyry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 08:50   #205
jeff88
Przyczajenie

Uwaga na oszusta Rafi185
http://allegro.pl/show_user.php?uid=4670923
Sprzedaje dostęp do kont z grami. Gwarantuje że konta będą działać przez lata tymczasem konta jak i gry znikają po jakimś czasie. 2 miesiące od zakupu mogłem powiedzieć bye bye
jeff88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 09:22   #206
201803290936
Konto usunięte

Przed świętami obserwuję wysyp nowych (0 komentarzy lub poniżej 10) sprzedawców, oferujących telefony komórkowe w podejrzanie niskich cenach. Naprawdę warto zachować ostrożność i zdrowy rozsądek.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 16:45   #207
malvineczek
Przyczajenie

Tutaj jest opisana ciekawa sytuacja jak uniknąć oszustwa na Allegro: http://www.mikeway.pl/jak-uniknalem-...wa-na-allegro/

Edytowane przez malvineczek
Czas edycji: 2016-04-14 o 17:06
malvineczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2016-04-15, 20:04   #208
Kazuyo
Przyczajenie

Sprzedawca z allegro:
hemelektronik

http://allegro.pl/show_user.php?uid=38776493

Produkt zamówiony skórzane etui oraz komplet folii do tabletu. Efekt: Etui jak i folie nie nadają się do użycia. Folie nie pasują rozmiarami (o 1 cm) mniejsze - zaś etui nie posiada uchwytów - przez co kilka osób, które je zakupiło uszkodziło swój sprzęt. Facet uważa że wszyscy w około to idioci a on nie sprzedaje wadliwego towaru. Wymiana oczywiście nie wchodzi w grę ani zwrot kasy. Niby kilkadziesiąt zotych to pierdoła, ale jak sprzeda ten szajs kilkuset osobom to oszust i złodziej pozostanie bezkarny.

ASK Sp. z o.o.
Techniczna 4
20-151 Lublin
NIP: 7123286428
REGON: 61668727
KRS: 503559

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Użytkownik recupero

http://allegro.pl/show_user.php?uid=37976916

Według aukcji sprzedaje sprawdzony sprzęt - bez wad. W praktyce dostajesz po prostu kawałek złomu, który można sobie wetknąć w cztery litery. Zwyczajny złodziej i oszust. Facet doskonale wie że sprzedaje uszkodzone towary (w moim wypadku części do komputera). Przy próbie zwrotu - kontakt umilkł. Sprawa zgłoszona do Allegro.

TRADEBIT Sp. z o.o.
Święty Marcin 29/8
61-806 Poznań
NIP: 783-173-54-52
REGON: 363320255
KRS: 594290

Adres siedziby firmy: Parts Store ul. Starołęcka 132 61-341 Poznań Telefon kontaktowy: 61 624 35 65

Edytowane przez Kazuyo
Czas edycji: 2016-04-15 o 20:07
Kazuyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-08, 17:16   #209
stig9
Przyczajenie

Witam

Uwaga na cwaniaka o nicku allegro marninson
Jest to handlarz który sprzedaje samochody z usterkami podkładając umowy na poprzednich właścicieli. (wtedy unika odpowiedzialności)
Wcisnął mi auto z uszkodzonym silnikiem (przestawiony rozrząd, nie dokręcone śruby rozrządu, porysowane powierzchnie tłoków)
zapewniając że to tylko niedokręcona śrubka w kolektorze.
Przekoloryzowane opisy i błędne dane pojazdów.
Posługiwał się numerem telefonu 791-425-499
Uważajcie na tego oszusta.
Mieszka w okolicach miejscowości Łask, więc jeśli ktoś będzie tam jechał obejrzeć samochód i spotka kolesia w okularach to niech lepiej da sobie spokój.

PS. Piszę prawdę, jeśli ktoś ma wątpliwości to zapraszam do obejrzenia faktur, może się przydadzą jeśli się zdecyduję zgłosić sprawę do sądu.
stig9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-11, 11:49   #210
magda767676
Przyczajenie

Firma ProMedika na allegro sprzedaje materiały medyczne. Firma jest z Rybnika, sklep z Rydułtów. Właścicielka Małgorzata Wilk.
Firma realizuje wysyłkę towaru już 10 dni... (do tej pory na piechotę by doszło).
Pracownicy obrażają klientów a właścicielka nie widzi w tym nic dziwnego... poziom dno. Omijajcie - szkoda czasu, są lepsze firmy.
magda767676 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości