|
|
#181 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro
Cytat:
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poczekam jeszcze tydzien i dam znac jak cos sie zmieni ![]() dzieki za wyrozumialosc
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Licytowałam na allegro Aniołka no i niestety dałam się nabrać( pierwszy i ostatni raz) walczę teraz o zwrot pieniędzy. Gdy sprzedająca została postraszona policją zgodziła się na odesłanie przeze mnie perfumu. Pokryje też wszystkie koszty przesyłki.
P.S. Kolejny perfum( tym razem Armani) wystawiła do licytacji, a Alien 2 dni temu był za 269zł z opcją kup teraz, a dziś licytacja od 199 zł ![]() ESMAR http://allegro.pl/show_user.php?uid=1534154
18.11.2014 "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2012-11-17 o 13:41 |
|
|
|
|
#184 |
|
Przyczajenie
|
Uwaga na użytkownika MILTROJ !!!!
Sprzedaje PRZETERMINOWANE KOSMETYKI, JEST CHAMSKA W ODPOWIEDZIACH, OBRAŻA I ZAPRZECZA POD WYSTAWIONYM NEGATYWEM !!! Mogłabym wiele pisać! Po odesłaniu towaru..... !!! ZERO ODPOWIEDZI i REAKCJI !!! |
|
|
|
|
#185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;36382320]Pisałam już do allegro wczoraj i kontaktowałam się z innymi osobami w tej samej sytuacji. Allegro wyslalo jej upomnienie, mam czekać.
Owa pani ma już 90 negatywów . Neutrali 35, a pozytywów ponad 3000. Kiedy kupowałam przedmiot, miała zaledwie 20 negatywów i lekko ponad 10 neutrali Ja kupiłam od butiqmery sukienkę za 15zł, była inna niz na zdjęciu w aukcji, a dzwoniłam wcześniej zanim dostałam towar czy na pewno sukienka, którą zakupiłam jest tą ze zdjęcia (dopatrzyłam się 2 różnych fasonów). Niestety dostałam taka, jakiej nie chciałam, szmata jak nic, ale czego można było się spodziewać za tą cenę. Mniejsza o to, chodzi o komentarze, po tych aukcjach (było ich 3-4 tej samej sukienki) posypały się negatywy (przy okazji innych aukcji też). Towar jednym słowem nie zgodny z opisem w wielu aukcjach. Odesłanie towaru było nieopłacalne - zapłaciłam juz a wysyłke 10 zł, odesłanie kosztowałoby mnie drugie tyle, a to przebija wartość towaru
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-06-17 o 12:42 |
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
i jA pragnę ostrzec wszystkich przed oszustem z Allegro: zakupydladzieci oferującym m.in.wózki dla dzieci sprowadzane z USA. Kontakt mailowy prowadzony z osobą podpisującą się Józef Kasprzyk. Wydawało sie ze wszystko jest ok dopóki po prawie dwóch latach od zakupu wózka Graco otrzymałam z Urzędu Celnego pismo w sprawie ciążącego na mnie długu celnego od tego produktu. Po rozmowie tel. z urzędnikiem dowiedziałam sie ze taką sytuacje ma ok 300 osób. Sprzedawca bowiem wysyłał do Polski towar podając celnikom baardzo zaniżoną kwotę. tak by nie musiał opłacać żadnych kosztów celnych, i opisał go jako GIFT prezent. A tym oczywiscie nikt z kupujących nie wiedział. Niejdnokrotnie,wymieniają c maile ze sprzedawcą pytałam czy bede ponoscić jakieś dodatkowe koszty. W odpowiedzi otrzymałam oczywiście informacje (wytłuszczone i podkreślone) że oprócz kosztu towaru i transportu nie ponosze żadnych innych kosztów! Teraz juz wiem ze był to zwyczajny oszust. Urząd Celny w Rzeszowie dopatrzył się nieściłości i wszczęto postępowanie przeciwko tym wszystkim, którzy nabyli towar, bo w świetle prawa to nabywający ponosi koszty celne od wartosci towaru, przesyłki i odsetek. Być może przeczyta to ktoś kto ma tę samą sytuację - prosiłabym o kontakt!!! |
|
|
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
użytkownik allegro: zygfryt-piec - Pani Małgorzata M. to oszustka wysyłająca podarte ciuchy z lumpeksu, opisująca je jako drogie i kilka razy używane, nie zgadza się na żadne rozwiązania sytuacji, obraża kontrahentów, od razu wysyła negatywy o obraźliwych treściach. Radzę wystrzegać się jej i kontaktów z nią.
Edytowane przez scll Czas edycji: 2013-08-17 o 15:10 |
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Nie znalazłam wątku czarnej listy sklepów internetowych, więc piszę tu. Zresztą pewnie ci też sprzedają na allegro.
Ostrzegam przed sklepem Spa Evolution z Krakowa - spaevolution.pl i spaevolution.swiaturody.c om Wystawiali pędzle Kozłowski na FastDeal, a tak naprawdę wysyłali tragiczne i duuuużo tańsze pędzle Delfa. Portal FastDeal próbował kontaktu z nimi, ale się chowają. Teraz sprawą zajmą się ich prawnicy, a mi kazali iść na policję, więc będę tam zmierzać. Ostrzegam wszystkich, bo ten sklep strasznie dużo kuponów wszędzie wystawia. FastDeal ma poinformować również inne serwisy o sprawie. |
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
uwaga na AlexaZiel
wystawia niby nowe rzeczy, a przychodzą stare szmaty z doszywanymi metkami!!!! W mailach jest opryskliwa, pewna swego. Zgłoszenie na policję i allegro jej nie rusza. Nie idzie z nią dojść do porozumienia, nie odbiera telefonów. |
|
|
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
uwaga na AlexaZiel wystawia niby nowe rzeczy, a przychodzą stare szmaty z doszywanymi metkami!!!! W mailach jest opryskliwa, pewna swego. Zgłoszenie na policję i allegro jej nie rusza. Nie idzie z nią dojść do porozumienia, nie odbiera telefonów Potwierdzam! Laska chyba kupuje w lumpeksach, albo z kibli wygrzebuje, ciężko stwierdzić, wstawia nieadekwatne zdjęcia, ściągnięte z internetu, a wysyła szmaty i wszystkiego się wypiera, nie przyjmuje zwrotów, kontakt z nią jest opłakany...
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/show_user.php?uid=34657847
Sprzedają wodę kolońską w oryginalnych opakowaniach z innych firm !!! Nie kupujcie tu !!! |
|
|
|
|
#194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
hej nie wiem czy odpowiedni temat, ale licze na pomoc.
mam upatrzona sukienke od stycznia mial ja tylko jeden sprzedawca gdy chcialam kupic wyswietlilo mi ze konto zablokowane dzisiaj odnalazlam ta sama sukienke i mam watpliwosci czy to nie ten sam naciagacz z nowym loginem czy da sie to jakos sprawdzic? link do aukcji http://allegro.pl/gk-suknia-wieczoro...101408727.html
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro - screen-shield
UWAGA !!!
Oszuści na allegro, kontrahent o nazwie "screen-shield" robi ludzi w balona, brak możliwości zwrócenia towaru, oferowane folie do telefonu nie są oryginalne, to jakieś dziadostwo uniwersalne, bez wycięta nawet na kamerę przednią. Oferują również etui, a to pic na wodę, według nich te etui to... uwaga naklejka na tylną klapkę telefonu.. to jakiś żart i w dodatku to "etui" jest 2 razy mniejsze niż telefon. Zamówiłem na Xperie SP i dostałem jakieś gówno, a nie mogłem nawet zwrócić towaru, bo prawo e-konsumenta nie jest przez nich egzekwowane... tak więc odradzam zakup u nich czegokolwiek. Problem z kontaktem |
|
|
|
|
#197 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czarna lista oszustów z Allegro - screen-shield
Witam, chciałam może nie zgłosić oszustwo, ale ostrzec przed obraźliwym traktowaniem sprzedającego o nicku MARKET-SPORTOWY !!! Zdecydowanie nie polecam, jak by ktoś wiedział jak można dodać do czarnej listy takiego osobnika to proszę o odpowiedz. Chciałam zakupić rolki bo popsuł mi się jeden but, a miałam identyczne, a akukcja została zakończona ale przedmiot nie został kupiony. Przytoczę jeszcze rozmowę emailową
JA: Witam, piszę w związku z aukcją 4.....4. Jestem zainteresowana kupnem tych rolek w rozsądnej cenie, o ile nie zostały one sprzedane. Jestem ciekawa Pańskiej wyceny i czekam na odpowiedz. Pozdrawiam. . MARKET-SPORTOWY: Ktoś je kupił, jeździ i cieszy się życiem, a nie siedzi przez kilka miesięcy obserwując przedmiot na monitorze i modląc się że może staniejeJ. Pozdrawiam i życzę miłych łowów, może do zimy coś Pani kupi, a jak nie to po zimie znowu będzie wiosna…… |
|
|
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Ja zdecydanie odradzam firmę PPHU Style
Kupowałam kilka rzeczy do włosów (spinki, ozdoby itp.) równocześnie u tego Sprzedawcy i wtedy allegro automatycznie wylicza Ci finalną kwotę za przesyłkę. Zapłaciłam tyle ile trzeba i czekam.. czekam. Po kilku dniach napisałam maila z pytaniem, kiedy można spodziewać sie przesyłki, brak odpowiedzi. Po kolejnych kilku dniach znowupisze maila - tym razem odpowiedź, bardzo bezczelna, że nie dopłaciłam 5o gr! (bo na jednej z 8 aukcji był podany wyższy koszt przesyłki, ale że system tak mi obliczył i zażądał taką a nie inną kwotę, to nieważne.. Więc dopłaciłam 5o gr i czekam... Po 2 tygodniach się łaskawie doczekałam, wystawiłam neutralne opinie a ten cham wystawił mi tyleż negatywnych opinii. Za mega badziewną chińszczyznę, długi czas oczekiwania a przede wszystkim takie straszne chamstwo... ODRADZAM |
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
W PHU_MAGDALENA na allegro nabyłam kiedyś przeterminowane kosmetyki.
|
|
|
|
|
#200 |
|
Przyczajenie
|
sprzedający: gnida333
link do profilu: http://allegro.pl/show_user.php?uid=25137578 Kupiłem u niego kurtkę wiosenną Calvin Klein. Kurtka okazała się być podróbką. Facet powiedział że mogę ją odesłać do Chin, ale adres na liście przewozowym był w języku chińskim. Sprzedający napisał, że wyśle mi właściwy adres, ale po okresie 14 dni stwierdził że wszystko z kurtką jest ok, a mój czas na reklamację właśnie się skończył. Teraz o kurtce. Rozmiar od deklarowanego różnił się o kilkanaście centymetrów, w praktyce zamiast rozmiaru "XL" otrzymałem "XS". Na liście przewozowym wartość przedmiotu opisana była jako 9 USD. Ja za przedmiot zapłaciłem 200 zł. Prócz tego brak hologramu na metkach, oraz numer modelu na metce nie do znalezienia w oficjalnej ofercie Calvin Klein. Jakoś wykonania mierna. Podróba. |
|
|
|
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Ja osobiście się zawiodłam na sprzedawcy styldom24 http://allegro.pl/show_user.php?uid=36834900
Paczka w ogóle nie dotarła, sprzedawca umywa ręce, zwala winę na pocztę. Na dodatek zamiast chociaż przeprosić to wyzywa i obraża. Nie pierwszy mój taki komentarz - sytuacja już wcześniej kilka razy się powtórzyła. Szkoda, że nie sprawdziłam od razu...Odradzam! |
|
|
|
|
#202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wzięłaś listem poleconym/paczką? |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
Użytkownik: go4mobile
Sprzedaje telefony PODRÓBKI Samsunga ! |
|
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Uwaga na oszusta z allegro. emil.milewski@gmail.com
nick na allegro kefirrr_2008 tel 573279622 Zapraszam na forum na którym chcemy stworzyć listę tych złodziei http://oszuscizallegro.com.pl/index.php |
|
|
|
|
#205 |
|
Przyczajenie
|
Uwaga na oszusta Rafi185
http://allegro.pl/show_user.php?uid=4670923 Sprzedaje dostęp do kont z grami. Gwarantuje że konta będą działać przez lata tymczasem konta jak i gry znikają po jakimś czasie. 2 miesiące od zakupu mogłem powiedzieć bye bye |
|
|
|
|
#206 |
|
Konto usunięte
|
Przed świętami obserwuję wysyp nowych (0 komentarzy lub poniżej 10) sprzedawców, oferujących telefony komórkowe w podejrzanie niskich cenach. Naprawdę warto zachować ostrożność i zdrowy rozsądek.
|
|
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Tutaj jest opisana ciekawa sytuacja jak uniknąć oszustwa na Allegro: http://www.mikeway.pl/jak-uniknalem-...wa-na-allegro/
Edytowane przez malvineczek Czas edycji: 2016-04-14 o 17:06 |
|
|
|
|
#208 |
|
Przyczajenie
|
Sprzedawca z allegro:
hemelektronik http://allegro.pl/show_user.php?uid=38776493 Produkt zamówiony skórzane etui oraz komplet folii do tabletu. Efekt: Etui jak i folie nie nadają się do użycia. Folie nie pasują rozmiarami (o 1 cm) mniejsze - zaś etui nie posiada uchwytów - przez co kilka osób, które je zakupiło uszkodziło swój sprzęt. Facet uważa że wszyscy w około to idioci a on nie sprzedaje wadliwego towaru. Wymiana oczywiście nie wchodzi w grę ani zwrot kasy. Niby kilkadziesiąt zotych to pierdoła, ale jak sprzeda ten szajs kilkuset osobom to oszust i złodziej pozostanie bezkarny. ASK Sp. z o.o. Techniczna 4 20-151 Lublin NIP: 7123286428 REGON: 61668727 KRS: 503559 ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Użytkownik recupero http://allegro.pl/show_user.php?uid=37976916 Według aukcji sprzedaje sprawdzony sprzęt - bez wad. W praktyce dostajesz po prostu kawałek złomu, który można sobie wetknąć w cztery litery. Zwyczajny złodziej i oszust. Facet doskonale wie że sprzedaje uszkodzone towary (w moim wypadku części do komputera). Przy próbie zwrotu - kontakt umilkł. Sprawa zgłoszona do Allegro. TRADEBIT Sp. z o.o. Święty Marcin 29/8 61-806 Poznań NIP: 783-173-54-52 REGON: 363320255 KRS: 594290 Adres siedziby firmy: Parts Store ul. Starołęcka 132 61-341 Poznań Telefon kontaktowy: 61 624 35 65 Edytowane przez Kazuyo Czas edycji: 2016-04-15 o 20:07 |
|
|
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Uwaga na cwaniaka o nicku allegro marninson Jest to handlarz który sprzedaje samochody z usterkami podkładając umowy na poprzednich właścicieli. (wtedy unika odpowiedzialności) Wcisnął mi auto z uszkodzonym silnikiem (przestawiony rozrząd, nie dokręcone śruby rozrządu, porysowane powierzchnie tłoków) zapewniając że to tylko niedokręcona śrubka w kolektorze. Przekoloryzowane opisy i błędne dane pojazdów. Posługiwał się numerem telefonu 791-425-499 Uważajcie na tego oszusta. Mieszka w okolicach miejscowości Łask, więc jeśli ktoś będzie tam jechał obejrzeć samochód i spotka kolesia w okularach to niech lepiej da sobie spokój. PS. Piszę prawdę, jeśli ktoś ma wątpliwości to zapraszam do obejrzenia faktur, może się przydadzą jeśli się zdecyduję zgłosić sprawę do sądu. |
|
|
|
|
#210 |
|
Przyczajenie
|
Firma ProMedika na allegro sprzedaje materiały medyczne. Firma jest z Rybnika, sklep z Rydułtów. Właścicielka Małgorzata Wilk.
Firma realizuje wysyłkę towaru już 10 dni... (do tej pory na piechotę by doszło). Pracownicy obrażają klientów a właścicielka nie widzi w tym nic dziwnego... poziom dno. Omijajcie - szkoda czasu, są lepsze firmy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

. Neutrali 35, a pozytywów ponad 3000.

a może i mniej
Przed świętami obserwuję wysyp nowych (0 komentarzy lub poniżej 10) sprzedawców, oferujących telefony komórkowe w podejrzanie niskich cenach. Naprawdę warto zachować ostrożność i zdrowy rozsądek.