![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co was irytuje w otaczającym współczesnym świecie.
Też mnie denerwowała szablonowość i schematyczność, ale szybko zdałam sobie sprawę, że nie obchodzi mnie jak żyją inni - ja tak nie będe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność a daje więcej światła Lecz gdy o stan małżeński chodzi sprawdź czy się serce z sercem zgodzi , bo szału jest chwila a żalu cały wiek.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle, to "wyjazd w wymarzone miejsce" podobnie jak podróż dookoła świata kojarzy mi się na maksa sztampowo i schematycznie.
![]() Nigdy nie pomyślałabym, że dla kogoś wyjazd do wymarzonej Hurgady będzie wyjściem poza schemat.
![]() |
#186 |
Konto usunięte
|
Irytuje mnie ludzka głupota i ignorancja. To, że nie ludzie nie potrafią samodzielnie myśleć i wierzą we wszystko co im ktoś powie. Brak krytycznego myślenia i pokory. Wychodzenie z założenia, ze moja racja jest najmojsza i te swoje racje muszą wcisnąć wszystkim znajomym, nawet jak mam kometnie w d*** ich opinię, tym bardziej, że nie jest poparta racjonalnymi argumentami.
Pogoń za pieniędzmi i wyścig szczurów mnie nie denerwują, bo wisi mi to jak inni zarządzają swoim czasem, o ile nie chcą ingerować w mój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Brak poszanowania czasu drugiego człowieka.
Szczególnie gdy się umówiliśmy. Nawet jeśli było to "wstępnie". Może jestem dziwna, ale dla mnie "wstępnie" oznacza, że tak, widzimy się, ewentualna godzina czy miejsce może się zmienić, jesteśmy w kontakcie. Z tym że "jesteśmy w kontakcie" dla większości osób (przynajmniej ja się ostatnio coraz częściej z takimi spotykam) oznacza to, że skoro to było "wstępnie", to nie mają w obowiązku uprzedzić, że plany im się zmieniły. Co z tego że ja pozmieniałam swoje lub mogłam sobie zaplanować dzień inaczej, nie czekając na ich łaskawy telefon, którego i tak nie było.
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Kochane wizażanki zirytowała mnie postawa ludzi w autobusie gdy bylam w 37tc. Nikt nie ustąpił mi miejsca, kierowaca jechal jak szalony obijalam sie od jednej osoby do drugiej... ciagle przepraszając, że tak się obijamy o nich. Nadmienie że wcześniej zrobiłam 9km na nogach. Skorzystalam 1x z komunikacji miejskiej od kąd zaszlam w ciaze i strasznie mnie zabolało to że ludzie są tacy podli, nie pomocni , nie są życzliwi , a tym bardziej uprzejmi... Szok.
W Tesco to samo widzą mnie opuchniętą a nie puszczą do kasy, stałam stałam aż zemdlałam...wtedy tylko starsza Pani spanikowana mówila do kogoś " ta pani sie kręciła z nogi na noge, ciężko jej było" No i co z tego jak i ona mnie nie wpuściła... po 24h trafiłam do szpitala z zagrożeniem życia nas obojga. To mnie naprawdę poruszyło zero pomocy ze strony "obcych" nawet takich błachych sytuacjach jak ustąpienie miejsca w autobusie czy kolejce. ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność a daje więcej światła Lecz gdy o stan małżeński chodzi sprawdź czy się serce z sercem zgodzi , bo szału jest chwila a żalu cały wiek.... Edytowane przez marzenkaz Czas edycji: 2017-07-07 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stoję przy kasie w lidlu. Mam wielki koszyk wyładowany po brzeg, bo zakupy na dwa tygodnie. Jestem sama, wokół masa ludzi, kolejki jak ja cię sunę, więc spięta wykładam pracowicie wszystko na taśmę i staram się sprawnie ogarniać, żeby nie zatamować kolejki. Wyładowałam wszystko, więc chwila na oddech. Rozglądam się, a za mną stoi kobieta ciężarna z rodzicami. Stoi, na taśmie za mną paczka pieluch i wino. Nie widziałam jej wcześniej, ale ona mnie tak, bo jak tylko podniosłam wzrok znad taśmy, to zobaczyłam jej wściekłą minę i mars na gębie. Nie odezwała się, nie poprosiła, ale energii miała wystarczająco, żeby chcieć mnie zamordować wzrokiem. I co? I olałam. Gdyby się naprawdę źle czuła, to mogłaby zwrócić moją uwagę i poprosić o przepuszczenie. Mogła też wyjść, bo była z innymi osobami, które mogły zostać przy taśmie. Ale zamiast zrobić cokolwiek, wolała się we mnie wgapiać, a kiedy to nie przyniosło efektu, to zaczęła szeptać do rodziców i robić sobie śmieszki. A pewnie. Na zdrowie. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;75292356]Jeśli nie poprosiłaś nikogo o ustąpienie miejsca/pomoc, to równie dobrze możesz sobie narzekać, że we współczesnym świecie ludzie nie posiadają zdolności telepatii. Serio, nie każda osoba w ciąży chce i potrzebuje pomocy. Nie każda osoba wiercąca się w kolejce do kasy zaraz zemdleje.[/QUOTE] Nie mam kuźwa oczu na słupkach jak ślimak i nie widzę niestety całego sklepu, jak schylam się nad taśmą.
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
ciąża to nie choroba i niektórym już w d.. się poprzewracało bo wszędzie "ustąp, co nie ustąpisz".Ustąpię jeśli np. w autobusie jest tłok, jest gorąco, jeśli widzę że np. ciężarna się źle czuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
To jest śmieszne wizażanki , że do 30 tc nie prosilam bo czulam sie rewelacyjnie !!!! ale 37 tc ... puchłam itp. ...prosiłam i co usłyszałam ... "każdy stoi i czeka na swoją kolej Pani też postoi".... ok...
![]() ![]() ![]() ![]() Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność a daje więcej światła Lecz gdy o stan małżeński chodzi sprawdź czy się serce z sercem zgodzi , bo szału jest chwila a żalu cały wiek.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
Skoro faktycznie poprosilas, a nikt cie nie przepuscil, to jest to znieczulica i faktycznie irytuje mnie to we wspolczesnym swiecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
No i? W opisanych przez ciebie sytuacjach też prosiłaś? Bo szczerze wątpię, byś naprawdę miała tak tragiczne problemy z ustępowaniem miejsca, gdybyś się bezpośrednio do kogoś zwróciła o pomoc informując, że źle się czujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kobiecie w ciąży ustąpię zawsze, o ile wiem, że ona tam za mną jest. A pomijając to, że niekoniecznie macham nieustannie głową dookoła wypatrując kogo by tu przepuścić, to rentgena w oczach też nie mam, a panie w ciąży spożywczej łatwo taką prośbą urazić. Jeśli ja się źle czuję albo wyjątkowo mi się spieszy a stoję z jedną rzeczą to pytam osobę przede mną czy byłaby uprzejma mnie przepuścić. Nigdy mi nikt nie odmówił. Jeśli się odzywasz i na każdym kroku spotykasz się z odmową to naprawdę musisz mieć wyjątkowego pecha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś ci odmówił, to uważam to za naganne i godne potępienia. Naprawdę.
![]() |
#200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Wizażanki prosiłam grzecznie się zwracałam , oczywiście uzasadniłam , że źle się czuje to usłyszalam ... "tak tak na pewno, każda wymówka jest dobra" , "to niech stoi nic jej nie będzie" , "my stoimy i żyjemy" itp.
Gdy zemdlałam wiedziały , że nie udawałam, głupio im było a gadania co niemiara typu "dlaczego ją nikt nie puścił"? Nosz kurczaczek przeciez prosiłam grzecznie mówilam dlaczego . Ale te osoby właśnie tak zagłuszały swoje sumienie i znieczulice.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
Co w tym dziwnego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam bez złośliwości. Ciekawi mnie to po prostu.
![]() |
![]() |
#206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba, że przez "krytyczne myślenie" i "pokorę" rozumiesz, że twoi rozmówcy mają przemyśleć kwestie, co do których się z nimi nie zgadzasz i przyznać ci rację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba źle pojmujesz pojęcie pokory. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Konto usunięte
|
W moim mieście zakupiono nowy tabor autobusów. Jest bardzo dużo oznakowanych miejsc- dla osób o kuli, na wózkach lub z wózkami dziecięcymi. Bardzo często zdarza się, że wsiada osoba uprzywilejowana, ktoś siedzi, stoi na miejscu oznaczonym i się nie rusza. Uważam, że zajmując takie miejsce trzeba mieć oczy wokół głowy, a nie czekać aż ktoś się dopomni.
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Ciekawe rozważania. Mam wrażenie, że żyjemy w świecie pogardy. Grzeczność i dobro są odbierane jako słabość. Szafuje się pojęciami: mądry, inteligentny. Większa obrazą jest powiedzieć o kimś, że jest głupim człowiekiem, mniejszą, że złym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 ![]() Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2017-07-08 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas na każdym przejściu dla pieszych trzeba by zainstalować sygnalizację świetlną, konieczne są kasy dla osób z małą ilością produktów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.