|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rock progresywny....
A więc w telegraficznym skrócie:
koncert się odbył było super kameralnie (stałam ok 4m od sceny )czas trwania:2h całe mnóstwo starych kawałków kno nie był niech żałuje teraz idę spać jutro napiszę więcej howk ps basista nawet niezły (i nie chodzi tylko o granie ),ale "stresa" miał wielkiego
|
|
#182 | |
|
Raróg
|
http://www.rush.com/php/home.php?f=1 - tutaj można posłuchać kilku sekund "Far Cry". Nie powiem, chociaż to tylko momencik, zelekryzował mnie niesamowicie
![]() http://www.rush.net/ - tutaj co chwilę pojawia się "tajemniczy" licznik, na który mogłabym gapić się godzinami ![]() I najnowsze (zdaje się ) foto (ulżyło mi, że Geddy nie ściął włosów albo coś w tym stylu, bo stwierdził kiedyś, że ciągle z nimi eksperymentuje )
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
niesmialo pytam
co powiecie na Stiltskin&Wilson w marcu Bydgosz/Sopot/Poznan?
|
|
#184 | |
|
Raróg
|
Czytałam Twój wątek, fajnie, że Ray odnosi sukcesy ze swoim zespołem
![]() W sumie muzycznie dużo mu zawdzięczam, a właściwie całemu Calling All Stations i koncertowi w Polsce (nawiasem mówiąc Ray baardzo mi się wtedy podobał ). Najbliżej mam do P-nia i nawet taniutko jest, ale czy się wybiorę - trudno mi teraz powiedzieć
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byłaś in Katowicze w 1998 roku? ooo pamietam, ze sie czulam wtedy jakbym eurowizje ogladala, niby koncert w rodzimym kraju i to takiego fajnego zespolu, ale podziwiany w moim przypadku jedynie za posrednictwem magicznego blaszanego pudelka zwanego telewizorem. Osobiscie mam wielka chec zobaczyc go na zywo z bliskiej odleglosci, ale nie wiem czy sie uda LAMBS... LIVE i NO SON OF...LIVE (ale z niego kiedyś "sierotka" była ) )Musze sie zapoznac blizej z Rushem, bo widze ze glosno o nich na watku
|
|
|
#186 | |
|
Raróg
|
Niee, nie byłam, nie rzuciłabym się wtedy sama do Katowic
Pojęcia nie masz, jak ten koncert przeżyłam, po prostu trafił się w strategicznym momencie i duużo zmienił Też chciałabym wybrać się teraz - z czystego, wielkiego sentymentu ![]() W ogóle mam coś dziwnego z tymi koncertami, najpierw stwierdzam, że mi się nie chce/nie mam czasu/kasy itp. a potem żałuję jak wszyscy diabli. I z Rush też tak było
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
doskonale rozumiem
zwlaszcza jak jest sie jakos sentymentalnie zwiazanym z artysta tym bardziej szkoda nie bede Cie ciagnac za jezyk, chociaz strasznie mnie ciekawi twoja historia zwiazana z tym koncertem ale tez mam taki epizod, coprawda niemuzyczny, ktory zadecydowal o wielu drobnych-istotnych sprawach w zyciu i dla mnie to ma znaczenie, a dla kogos moze sie wydawac niezrozumiale wlasnie tak ogladam sobie te dwa fragmenty koncerciwa z katowic , bo ledwo to wydarzenie pamietam (dwa dni wczesniej skonczylam jedenascie lat, i kurcze jakosc fatalna, ale dobrze to sie oglada!! mimo tego co ludzie o nim mysla, ze glos nie ten,ze jest taki malo gwiazdorski,no powiedzmy sobie szczerze, z jakiegos powodu nie byl to facet, ktorego plakaty mozna bylo wieszac na scianie, ale cos w tym skromnym chlopaku bylo urzekajacego,charyzma... druga czesc SON OF MINE ogladalam prawie z twarza na ekranie!!!:-P Np. pamietam, ze wyrywal "kobiety" na scene (I can't dance?) ), eh a to takie banalne, wyrywac na genesis )
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę mnie nie było, a tu różne ciekawe rzeczy się pojawiły
![]() Cytat:
Jak cała "otoczka", jakby tajemniczy koncepcik.Słyszałam, że krążą już też jakieś podróbki, ale nie natknęłam się. Jakiś czas temu Portnoy napisał na blogu podając oficjalnie listę utworów: Tuesday, February 20, 2007 SYSTEMATIC CHAOS Track Listing! Hey Gang, Well we just mastered the album today, so it is now officially finished and will be in the hands of Roadrunner Records tomorrow!! In order to be able to release the info before some obscure fan website in Poland does, here's the final track listing and Production credits for ya: (...) Produced by John Petrucci and Mike Portnoy Engineered and Mixed by Paul Northfield More info is coming soon, so stayed tuned! MP ...w spodku ponoć konttrowersyjny termin zarezerwowany jest, ale nie udzielają informacji dla kogo (to z polskiego obscured forum)Na PoS nie byłam. Dopadło mnie brzydkie choróbsko. Ja to pikuś, pewnie bym się zebrała, ale nie odpowiadam już tylko za siebie więc zapał fana musiałam schować do kieszeni szlafroka, a siebie pod ciepły kocyk. Oddałam bilet koledze, może zyskają fana Pojechała reszta rodzinki i ekipy, więc mam relacje z pierwszej ręki na gorąco Cellaris, cieszę się, że dobrze się bawiłaś ![]() Pozdrawiam Was serdecznie!
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Budgie będzie w Polszy!
http://www.budgie.uk.com/tour.html i Porcupine Tree! http://www.polskieradio.pl/trojka/alternatywny/ |
|
|
|
|
#190 | |||||
|
Raróg
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdybym napisała krótko, ktoś by się jedynie popukał w głowę, a gdybym miała zacząć się rozwodzić - trochę to skomplikowane i raczej nie na temat Cytat:
Cytat:
![]() Podróbek nigdzie też nie znalazłam, szczerze mówiąc nie szukam zbyt intensywnie, czekanie jest całkiem przyjemne, szczególnie kiedy "poszczuli" tymi paroma sekundami. A 13 już niedługo ![]() Podobno MacNaughtan zrobił jakieś promocyjne video w czasie nagrywania, ja mam nadzieję, że to zobaczę, bardzo lubię jego dokumenty o Rush. (Jeżu, jaka wielka ta czcionka teraz, muszę się odsunąć od kompa )
|
|
|
|
#191 | |
|
Raróg
|
Będzie post pod postem
![]() Nespodziewanka (chyba że znowu dowiaduję się ostatnia) - pojawiająca się w połowie klipu "Fire Eye'd Boy" Broken Social Scene : http://www.arts-crafts.ca/bss/ (-> Media), lub: http://youtube.com/watch?v=JWGwylbB3PA . Nawet mi to wpadło w ucho ![]() Pzdr!
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-02-27 o 19:01 |
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz muszę mojemu TŻ pokazać.
|
|
|
#193 | |
|
Raróg
|
Mój siedział jak na ścięcie z miną <co ty mi tu pokazujesz?> - aż do połowy
Wcześniej nic nie wywnioskował z mojego banana na twarzy
|
|
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój całkiem podobnie zareagował, ale jak zobaczył Geddy'ego to oczom nie wierzył. Potem oczywiście stwierdził,ze nawet sam kawałwek jest "niezły", no ale ja sądzę,że to tylko z powodu obecności Pana G.L. Dla niego wszystko co ma w sobie chociażby 1% Rush'ów jest doskonałe. Pod tym względem jesteście chyba z moim TŻ jakimiś mentalnymi bliźniętami syjamskimi
|
|
|
#195 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
Mojemu to jakoś w ucho nie wpadło, mi owszem, często sobie słucham ![]() BTW, coś jeszcze nas łączy, dopiero niedawno natknęłam się na ten post Podobno przesunęli premierę S&A o tydzień Na pocieszenie mam skan z nowego Revolver Magazine ("In The Studio")
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-03-02 o 02:55 |
||
|
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
odebrałam
|
|
#197 | |
|
Raróg
|
Kilka nowości z obozu Rush (w tym tracklista) i prawdopodobnie okładka S&A
![]() Daty trasy mają być podane w poniedziałek na rush.com, ale na razie ani widu czegokolwiek o Europie
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-03-11 o 16:26 Powód: zmiana okładki ;P |
|
|
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Lauro jak wstawilas obrazek do podpisu?
![]() edit: oprzytomnialam widzac podpis pod nickiem nie to co zwykli smiertelnicy )apropo watku uslyszlam dzisiaj w tv ze uzbepieczajac sie w warcie mozna wygrac bilety na koncert Genesisu
|
|
#199 | |
|
Raróg
|
Miss Seepy, wczoraj zauważyłam, że ktoś dopiero co sobie wstawił, więc zaraz sprawdziłam i udało się. Ale nigdzie nie widzę info o powrocie graficznych podpisów, więc nie wiem, czy taka możliwość wróciła na stałe
. Spróbuj, może się uda ![]() Dodaję jeszcze radosne wariacje nt. nowej okładki, źródło: podobno forum Portnoy'a
|
|
|
|
#200 | |
|
Raróg
|
I reszta
Wariaci Miss Seepy, też słyszałam o tym konkursie, ale raczej najpewniej byłoby kupić bilet (przynajmniej dla fana, a jak ktos przy okazji sobie wygra - jego fuks) ![]() Coś ma być w Nocy muzycznych pejzaży, więc czekam, tymczasem: http://www.azwebdesigns.com/files/farcry_remix.mp3 - 45 sek. Far Cry (już z wokalem). Edit: Kosiński stwierdził, że trasa potrwa do przełomu 2007/2008, natomiast o koncercie w Polsce jeszcze nic nie wiadomo - ale się optymistycznie zapędził... Edit2: też szybko trafiłam na Rockserwis : W połowie czerwca Rush wyrusza na tournee po Ameryce Północnej, a na początku 2008 roku odwiedzi Europę i Amerykę Południową - oby! ![]() BTW trochę tu pospamowałam, ale to piersza płyta studyjna, na którą czekam. A na koncercie zależy mi niesamowicie, nie ma co ukrywać - panowie coraz młodsi się nie robią, zaś od różnych plot aż huczy.
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-03-11 o 02:28 |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Nieśmiało wchodzę do Was przedstawić swoje nowe stare odkrycie.
Nie wiem gdzie miałam głowę przez ostatni rok, bo praktycznie tyle minęło od wydania płyty Ihsahna "The Adversary"... a ja poznaję ją dopiero teraz. Zawsze lepiej późno niż wcale. Słucham jej dziś w kółko. Nie mogę się uwolnić. Kiedy tylko wybrzmieją ostatnie dźwięki "The pain is still mine" rzucam się łapczywie po raz kolejny na pierwszy na płycie "The Invocation". To właściwie pierwszy solowy album Ihsahna po odejściu z Emperora. Późniejsze jego dokonania w Peccatum nie bardzo przypadły mi do gustu - być może była to zbyt duża zmiana stylistyki jak dla mnie... Teraz jednak spróbuję wrócić i do tamtych utworów. Może pełniej zrozumiem "The Adversary". Płyta jest po prostu piękna. Jest tu wszystko: progresja, metalowy pazur, thrashowe riffy, nie brakuje prostych pięknych melodii, ale i niezwykle skomplikowanych dźwięków. I to wszystko zostało po mistrzowsku splecione, nic nie zgrzyta, a płynie niemal bez wysiłku i cieszy ucho. Dawno nie słyszałam tak przepełnionej emocjami płyty. Jak ja długo na Coś takiego czekałam ![]() Polecam serdelecznie nawet nie-wielbicielom metalu jako takiego Naprawdę można znaleźć na tej płycie cos dla siebie. Ja zakochałam się w "Called by the fire", "The homecoming", "Astera ton proino", "The pain is still mine"...Zapraszam na stronę artysty na myspace - tam dwa całe utwory do wysłuchania ![]() http://www.myspace.com/ihsahnmusic Cudo!
Edytowane przez ahinsa Czas edycji: 2007-03-18 o 00:00 |
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, ochłonęłam i piszę.
Dziecko mi się wywróciło do góry nogami kilka razy, więc już się uspokajam ![]() http://www.dreamtheater.net/tourdates.php#summer2007 ps. Ahinsa, w domu chętnie przesłucham tę propozycję (tez nie znam )
|
|
#203 | |
|
Raróg
|
Taszkin, super wieści!
![]() Fajnie, że się doczekałaś, a maleństwo pewnie też z radości sobie fiknęło BTW pewnie śpisz już o tej godzinie, ale w najbliższej Nocy Muzycznych Pejzaży będzie DT. W razie czego skrobnę Ci, co gadali (siedzę na bank, bo Rush też ma być). Po Ihsahna również - nazwijmy to - zapuściłam żurawia, tak zachęcająco piszesz, Ahinso W ogóle przez te trójkowe audycje zaczynam rozglądać się trochę dalej (ale nie za daleko ).U mnie wciąż cisza, od czasu wieści niemieckich. A trójkowcy szczują w każdym programie, ech...
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Lauro, za cynk
to sobota, więc pobuszuję do oporu...a jak padnę, to chętnie skorzystam z Twojej propozycji relacji![]() Mam nadzieje, że o Rush powiedzą coś, co choć troszeczkę pozytywnie zaspokoi. Bo podsycać to oni chyba lubią Miłej nocy
|
|
#205 | |
|
Raróg
|
Taszkin, program ma być wyjątkowo od 4.00 do 6.00, chyba że coś się zmieni. Sama sobie wstawię zapałki w oczy chyba
![]() Podsycają jeden z drugim, jakby coś wiedzieli, albo doszukuję się, gdzie nie ma (zapewne to drugie ).Dobranoc, zmykam na "Czekoladę"
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
...uuu, to faktycznie
Chyba lepiej nastawić sobie budzikspóźnione "Smacznego" ![]() ...i miłego pierwszego dnia wiosny Wątkowiczki/wnicy!
|
|
#207 | |
|
Raróg
|
Dzięki i wzajemnie
![]() A na wiosnę perkusje kwitną, hehe
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#209 | |
|
Raróg
|
Uch, i Ty też podpuszczasz? Niedobra!
![]() Zatrzęsienie koncertów w tym roku, szkoda, że adekwatnego zatrzęsienia w portfelu jakoś nie ma :/
|
|
|
|
#210 | |
|
Raróg
|
Taszkin, za dużo czasu spędzam chyba przy wyszukiwaniu nowości
![]() W każdym razie błędnie podałam Ci płytki, były Octavarium i A Change of Season. No i oczywiście newsy o koncercie ![]() Poza tym Kosiński mnie zdołował twierdząc, że w Polsce nie ma warunków na koncert R. (ani odpowiedniej hali, ani kasy na honorarium). Hmm, może coś mi się przyśniło, ale czy nie mieliśmy już sporych, komercyjnych koncertów w naszym "pięknym kraju"? Cóż, pojedzie się dalej, przynajmniej nagłośnienie będzie dobre. Z tego wszystkiego nie słuchałam do końca, poczekałam tylko na DT i Ocalić od zapomnienia Grechuty. Coś dla Ciebie
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-03-25 o 01:23 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

)
),ale "stresa" miał wielkiego

sama jestem ciekawa tej płyty. /.../
) foto (ulżyło mi, że Geddy nie ściął włosów albo coś w tym stylu, bo stwierdził kiedyś, że ciągle z nimi eksperymentuje 
pamietam, ze sie czulam wtedy jakbym eurowizje ogladala, niby koncert w rodzimym kraju i to takiego fajnego zespolu, ale podziwiany w moim przypadku jedynie za posrednictwem magicznego blaszanego pudelka zwanego telewizorem. Osobiscie mam wielka chec zobaczyc go na zywo z bliskiej odleglosci, ale nie wiem czy sie uda 

nie byłam. Dopadło mnie brzydkie choróbsko. Ja to pikuś, pewnie bym się zebrała, ale nie odpowiadam już tylko za siebie