![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Blond zostaw w komodzie te na 56. Jak się okaże, że są za małe to wtedy wymienisz. Uprać możesz 56 i 62, aby już były gotowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki! Napewno wszystko bedzie dobrze! O której masz wizytę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę - ale jestem przekonana, że wszystko będzie OK! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Madziek dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Błękitna dziękuję
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle jakoś wydaje mi się, że mam mało ubranek na 56. Cytat:
![]() Juka kciuki za wizytę ![]() Ja się umówiłam na usg 4d na wtorek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Juka dzięki
![]() Blonde dzięki ![]() Co do ubranek, zależy jak firma. Myślę, że to w trakcie wyjdzie, jak się dzidziuś urodzi. Ewentualnie poprzykladaj do siebie te ubranka i porównaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Mamy też dostać płytę z nagraniem ![]() Pewnie tak, zobaczę jak mi to zajmie miejsce w komodzie i najwyżej te mniejsze 62 też powkładam ![]() Drugie pranko się właśnie pierze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
blond - ja układałam 56-62 razem - od najmniejszego do największego. Jak było coś 62-68 to porownywałam gdzie bardziej pasuje.
juka - to się Wam teraz niepotrzebny problem przypałętał ![]() madzialenka - ale brzusio! kurde Wy naprawdę macie już pokaźne brzuszki i piękne! mój jest spory, ale nie aż tak, mąż marudzi ze mała będzie mała bo mam tak brzuch mały. A chyba najbardziej narzekam na bóle kręgosłupa ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Blond szalejesz z praniem
![]() Marta oj, myślę że to nie zależy od wielkości brzuszka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() muszę zobaczyć jakiś filmik jak się składa dziecięce ubranka ![]() Jak patrzę na Twój brzuch to mój wydaje mi się ogromny, z kolei patrząc na inne brzuchatki to mój wydaje mi się mały ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dziś akurat ładna pogoda, to szybko ci będzie schło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem nadal w trakcie inwentaryzacji - dziś ogarniam wszystko to, co dostaliśmy używane. Od cholery tego jest, zasadniczo nie musiałabym nic nowego kupować, bo wszystko co potrzebne jest. Ale z tymi rozmiarami to tak jak i z ciuchami dla dorosłych - rozmiar rozmiarowi nie równy. Czasami takie różnice w jednym rozmiarze, że aż nie do wiary!
Przyszła dzisiaj wielka paka z gemini ![]() Zamówienie za 3 stówki, a ani pół gratisu, próbki, czegokolwiek. Nie mówiąc o tym, że zamówiłam sobie jeszcze mój krem, którego zwykle używam i do niego miała być gratis woda termalna - jakoś jej w paczce nie widziałam... ![]() No ale nie to najważniejsze - ważne, że jest w końcu i u mnie jakiś postęp w tych sprawach wyprawkowych ![]()
#196 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie.Sprawdził tylko serduszko więc nie wiem ile mała ma.Za miesiąc usg trzeciego trymestru to wtedy się dowiem.Powiedziałam o tym uczuciu ucisku to on odrazu że na fotel szyjkę sprawdzimy.Zaczął badać i mówi o troche skrócona zobaczymy zaraz na usg.A ja już panika.Robi usg o mówi o nie jest źle 3,5 ale wiecej odpoczywac.Ja mu mowie że i tak dużo leze a on to nic że mam leżeć dalej bo jeszcze miesiąc szyjka musi trzymać potem może się zacząć skracać.Dostałam kartę ruchów i od jutra mam liczyć.W sumie cieszę się że jest ok ale mam niesmak bo malutkiej nie obejrzałam..
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- O twardnieniach już nic nie mowilam skoro szyjka jest ok.Bol w boku który czuje od wczoraj to więzadła.Mowi że może boleć.Dziwne rzeczy sie dzieja bo wg wagi u niego ważę 3kg mniej niż na wadze mojej wiec wg karty przytyłam tylko 2,5kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
3,5 cm to chyba mega super? Ja mam dokładnie tyle samo co Ty i mój lekarz jest zachwycony... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() blond - ja do tej pory zrobiłam 5 prań, na tą chwilę zostało ostatnie z rozkiem i ochraniaczem, a w sierpniu będę prac wszystko z wózka, fotelika i bujaczkow. Jest tego trochę, ale same zimowe kostiumy to było jedno pranie. madzialenka - pewnie, że wielkość brzucha nie ma znaczenia, też mu to mówię. 5 czerwca ważyła 1032g, 11 lipca mam wizytę także zobaczymy ![]() madziek - super że postępy w wyprawce! napisz e-mail do nich o tej wodzie ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio tez mialam takie kłucia i tez jakby skurcze. Szyjka 3.32 i powiedział ze jest dobrze. Mały ma 1330g, torbieli splotow naczyniowych nie widać, serce jak dzwon
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Też macie kartę ruchów?Myślałam że tylko ogólnie powie żeby pilnować a on mi dał tą kartę i kilka razy powtarzał że to bardzo ważne i mam się na tym skupić bardzo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez mam różne kłucia w pochwie tak jakby ale powiedział ze z szyjka wszystko Ok i to są bóle fizjologiczne. Wiec juz teraz nie wiem...moze tez powinnam więcej leżeć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedynie teraz na wizycie dr się pytał Czy regularnie czuję ruchy i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75270601]Nie słyszałam o karcie ruchów... idę w poniedziałek, może dostanę?
Jedynie teraz na wizycie dr się pytał Czy regularnie czuję ruchy i tyle.[/QUOTE] Ja sie pytałam czy mam liczyć ruchy to powiedzial ze nie. Wiec ja juz nic nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wcześniej jaką miałaś długość szyjki?Mnie odrazu zapytał czy kłuje i ciężar od wewnątrz a ja że tak.A on na to że za wcześnie więc sprawdzimy szyjkę bo może się skraca.Wtedy gdy pojechałam na ip bardzo bolał i ciągnął mnie brzuch i też kłuł ale troche inaczej.A skróciła się praktycznie w kilka dni.Wtedy były święta nie oszczędzałam się gotowałam sprzątałam itp.I pewnie dlatego.Powiedział że takie dolegliwości to z przeciążenia.A bóle rozrostowe to po bokach więzadła.Ja uważam...Rano wstanę ogarnę,potem poleżę.Potem ugotuje obiad i znowu leżę.Na zakupy małe chodzę na osiedle duże z mężem w weekendy.Większe porządki robi mąż ja nie tykam.Ostatnio na więcej sobie pozowoliłam i jest tego skutek niestety.Będę go słuchać. ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Hello!
Pamiętacie mnie jeszcze? Długo mnie tu nie było. Może uda mi się częściej tutaj bywać, bo od 20 czerwca jestem już na L4. W poniedziałek zdałam egzamin na nauczyciela mianowanego i mogę się w końcu oddać kompletowaniu wyprawki. Póki co mam... NIC. Tzn. najmniejsze ciuszki są u szwagierki. Większe ciuszki w piwnicy w siatach. Łóżeczko już wybrane, wystarczy zamówić. Wózek na razie wypożyczony drugiej szwagierce. 11.07 jedziemy na urlop, a po nim już muszę porządnie się wziąć za pranie, prasowanie i pozostałą część wyprawki. Proszę o wpisanie na listę: aniolekKB - 32 l, druga ciąża, OM 24.12 TP 30.09 - dziewczynka Emilia |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Mój każe liczyc ruchy jakos po 34 tygodniu chyba.
Kazdy lekarz to chyba odrębna historia ![]() Aniołek, udanego wyjazdu i powodzenia w kompletowaniu wyprawki. Z drugim pewnie łatwiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Juka mnie też wczoraj na fotelu nadal. Ech.... Nie lubię tego. A długość szyjki ładna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Aniołek witaj. Gratulacje zdania egzaminu. Ile lat ma pierwsze dziecko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Btw - dopilnuj, żeby przekształcono Ci umowę! Powinno to iść "z automatu", ale np. u mnie trzeba było sobie tego przypilnować... Właśnie "przed chwilą" rozmawiałyśmy tutaj o awansach ![]() ![]() Cytat:
![]()
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-07-06 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Ja w szpitalu mam kartę ruchów płodu i trzy razy dziennie (od 8 do 9, od 14 do 15 i od 20 do 21) przez godzinę mam leżeć na lewym boku, liczyć ruchy i każdy zapisywać kreską, potem te kreski zliczyć i wpisać sumę w osobną rubrykę. I co ciekawe pod każdym okienkiem podpisuje się położna. Jak by było mniej niż 10 na godzinę to każą liczyć jeszcze raz. Antoś jest niesamowicie ruchliwym dzieckiem i zwykle wychodzi mi ponad 50 ruchów na godzinę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.