|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kolczyk w chrząstce - jak długo boli gojenie?
Kolczyk w chrząstce mam od ponad 4 lat. Mi zagoił się błyskawicznie po ok 2 tyg nie czułam, że go mam. Teraz to już calkowicie o nim zapomniałam. Przemywałam go codziennie przez jakieś 2 miesiące. Przyjaciółka wykonała sobie zabieg w tym samym czasie, ale jej ucho nie przyjeło kolczka. Strasznie ją bolało i ciągle ropiało. Musiała zrezygnować. Po jakimś czasie ponownie chciała sobie zrobić kolczyk ale też nie wytrzymała. Okropnie ją bolało. Niektóre uszy są bardzo wrażliwe.
|
|
#182 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale................ Ale wlasnie jest jedno ale Czy to mi kiedys zniknie ?? ![]() Mozna to jakos zlikiwdowac???Co robic nosic kolczyka ??? PO nocy troche tak gulka mi sie zmniejszyla i mam terraz stropek na tej <Gulce> ![]() ![]() Prosze o odpowiedz |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Od jakiegoś czasu mam ochotę sobie zrobić kolczyk w górnej części ucha na chrząstce iii sie boje :P Heh, no cóż ja już tak mam, chcę iść, ale jak sobie pomyśle, że ma mnie boleć to... buuuu :P Kurde no, bardzo chcę ten kolczyk - uparłam się! Boje się ;( Jak się przełamać ;( P.S.: Ile u Was kosztuje u kosmetyczki przebicie?! |
|
|
|
|
#184 |
|
Przyczajenie
|
Moja koleżanka zrobiła sobie u kosmetyczki kolczyka w chrząstce dwa dni temu. Powiedziała, że ją tylko tak uszczypało, tak jak przy robieniu kolczyka na płatku. Troche ją boli jak się gdzieś uderzy ale jest ok.
Ja mam smaka na kolczyka w chrząstce w lewym uchu, gdzie mam 3 kolczyki na płatku.
|
|
#185 |
|
BAN stały
|
Kolczyk w chrząstce - jak długo boli gojenie?
Ja przebiłam chrząstkę wczoraj koło 14. Samo przebicie trochę bolało. Wykonała mi je kosmetyczka pistoletem, kazała polewać spirytusem dwa razy dziennie i kręcić trochę kolczykiem. Wczoraj jak przebiłam to ledwo nim kręciłam bo bolało.. ale dzisiaj jest już lepiej. Mogę kręcić i prawie nie odczuwam bólu. Nie śpie na tym boku co mam uszqo przebite i nie chodzę na rożnego rodzaju baseny itp. Staram się uważać przy zakładaniu bluzek i przy czesaniu żeby nie zahaczyć kolczyka. Czy ktoś może mi napisać ile goi się przebicie chrząstki pistoletem? Czy wsytępują jakieś powikłania itp ?
Fotki mojej przebitej chrząstki: >Kliknij tu< p.s ->> za przebicie dałam 13 zł razem z kolczykiem ze stali chirurgicznej
Edytowane przez rambo Czas edycji: 2008-03-16 o 18:17 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Ankad ja miałam identycznie..
Niestety ja musiałam wyciągnąć kolczyka ![]() Z wielkim bólem! Fizycznym i psychicznym :P Paulqa masz ślicznego kolczyka!!!! Baardzo mi się podoba! Chyba tez sobię takiego sprawię
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm pap pytanie, czy mozna gdzies kupić sama sztangę, taka zeby pasowała do chrząstki?
Bo chce sobie zamówić nakretkę o średnicy 1.2 ale nie mam sztangi
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
ja mam kolczyka w chrząstce od ok roku. Z gojeniem jest różnie. Na początku oczywiście było trudno- nie mogłam spać, dotykać ucha itp. Z czasem przeszło, wszystko było ok
Ale ostatnio znowu zaczęło mnie boleć- strasznie, ale już jest w normie Więc trzeba trochę cierpieć- ale efekt jest warty![]() edit. Ja też byłam u kosmetyczki pistoletem. To zła decyzja- ale żyje. Przemywałam spirytusem i tribiotykiem smarowałam.
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm mogę do chrząstki wsadzić kolczyka o grubości 1.2?
Bo chyba taki zwykły do platka jest cieńszy..
|
|
|
#191 |
|
Przyczajenie
|
Mój kolczyk w chrząstce był okropny.. strasznie bolało i to praktycznie cały czas. Nie mogłam spać:/ Sytuacja do tego stopnia była okropna że w końcu puściły mi nerwy i wyjęłam go.
no cóz, bye bye kolczyku
|
|
|
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
Ja przebiłam dzisaij bez zastanowienia moja kolezanka na przerwie mi przebila. xd dwa razy ''czasnelo''i po sprawie xd nie bolalo.;p ale teraz jak ruszam to boli mam koleczko zeby mnie nie mierzilo. xd za***iscie to wyglaadaa;p
![]() :roll eyes:![]() ![]() POlec am.xd tyle bolu nikomu nie zaszkodzi. xd a ja okropnie wszystko bolesnie przezywam a to akurat nie bolalo.;p
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Jaj ide przebić kolejny raz chrząstkę ^^
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak w lewym
Mi tez się bardziej podoba, miałam juz kiedys ale niestety.. pożegniania nadszedł czas.. ![]() I jutro robie again!
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ oczywiście!
Jeśli tylko mój aparat będzie znowu sprawny to odrazu dam zdjęcie.! ![]() Eh.. lepiej na poczatek wziąść kółko czy zwykły? Bo jeśli przebije kółkiem to dziurka będzie za mała na kolczyka którego mam w domu, a podobno lepiej sie goi w kółeczku..
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
ja szczerze mowiac slyszalm,ze najlepiej goi sie z wkretem
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
ho ho to widze zdania sa podzielone xD
Kurcze nie wiem.. przebije swoim.. nie będe kombinować.
|
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
ale zwazywszy ba to ,ze mialas problemy z p[orzednia dziurka radze ci isc do salonu piercingu i nie das sobie za nic przekus pistoletem,tam tez Ci powiedza, ktory kolczyk bedzie najlepszy
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle ze w salonie drugo mnie to wyjdzie..
Z tamtym miałam problem bo był za gruby i z nie wiadomo czego zrobiony.. ![]() Teraz mam z Wildcata i sztange i nakrętkę odbarteriowaną oczywiście. Pistoletem nie przebija do tej co idę, bo kol tam robiła. A jak pytałysmy na Wildcacie to Pani powiedziała ze takie jak mamy są najlepsze do przebicia chrząstki.
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za przeproszeniem wkłuć igłę i przeciągnąć kolczyk to nawet małpa by potrafiła zabieg ma być wykonany przez profesjonalistę-w sterylnych warunkach-gabinet musi mieć autoklaw do sterylizacji sprzętu(jeśli nie zamówiłaś na wildcacie kolca z opcją sterylizacji to muszą ci go wysterylizować w autoklawie)-piercer musi uzywać sterylnych jednorazowych rękawiczek wszystkie czynności przy zabiegu muszą byc wykonane odpowiedniej kolejności
|
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale to 30 zł. kosztuje.. mam z wildcata wysterylizowany.
MOja mam się nie chce zgodzić zebym zrobiła go w salonie.. ale ja chce bo widac ze ten gośc się zna w tym salonie. Ale ona sie upiera że mi sasiadka przebije bo ona jest pielęgniarka i już przebijała takie rzeczy.. ale ja nie mam przekonania..
|
|
|
#206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Jej to nic nie da bo znajdzie tysiąc wymówek żeby tam nie robić.
Ja sie troche boje robić u mojej sąsiadku bo czym ona mi to znieczuli? Ogólnie ona uwaza ze za drogo.. no kurcze nie wiem.. Na dodatek trzeba zgode...
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Doszłam do wniosku.. że przebije mi sąsiadka..
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie..
ale skoro mam się kłócić z mamą i miec problemy to wole żeby mi sąsiadka przebiła. ZObaczymy jak będzie.. miejmy nadzieje ze będzie okay.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Od jakiegoś czasu mam ochotę sobie zrobić kolczyk w górnej części ucha na chrząstce iii sie boje :P Heh, no cóż ja już tak mam, chcę iść, ale jak sobie pomyśle, że ma mnie boleć to... buuuu :P Kurde no, bardzo chcę ten kolczyk - uparłam się!