karma - założenia do sondy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-17, 10:35   #181
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia
Dot.: karma - założenia do sondy

Cytat:
Napisane przez vretka
Nie spodziewałam się, że ktoś z taką ilością karmy może pisać w ten sposób i w podsumowaniu stwierdzać, że przecież za coś dostał swoją karmę, więc i tak jest lepszy od innych. Ja właśnie tak to odebrałam(...) według mnie, karma stała się bronią, przemawiającą za tym, że ktoś wie lepiej, bo wcześniej dużo osób go pomacało. A to już jest absurd
Ale mi sie przykro teraz zrobilo...

Stad tez byl ten caly pomysl mocy, zeby wlasnie poczatkujace, jeszcze dobrze nie obeznane osoby nie przyznawaly negatywow ne lewo i prawo jakims duzym walnieciem.. A jak ktos juz ma wielka moc, to wychodzi sie z zalozenia, ze rozsadny, ze swoje juz przezyl na wizazu, ze wie jak sie tym rozporzadzac, ze to ktos zazwyczaj z wieksza kultura osobista.. to jest to, co ja sama zaobserwowalam! Przyklad, ktory podalas zupelnie mnie rozbroil...

Nervico, dwa slowa tylko przed wyjsciem na zajecia : popieram Moe we wszystkim co mowi Sama na wizazu z wejsciem karmy nie znalam nikogo, nie mialam zadnych kolezanek, i bylam niezauwazalna... a karma sama urosla mi z dnia na dzien.. I masz racje : jedynym sposobem i konieczoscia jednak jest spedzac tu troche czasu.. A no niestety...
Sa rozne wizazanki upasione, jak i sa rozni ludzie. Wiekszosc z tych upasionych docenia i dokarmia malutkie, nowe wizazanki i pisalysmy tu o tym wiele razy dlaczego... I nikt az tak wydaje mi sie nikogo nie szufladkuje - ze im wieksza karma, tym wizazanka lepsza -absurd. Na pewno upasione bardziej rzucaja sie w oczy. Ja natomiast czytam wszystkie, i do kazdej podchodze tak samo. I moze potwierdzic Ci to wiekszosc w nas

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 15:00   #182
nervica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jowisia
I nikt az tak wydaje mi sie nikogo nie szufladkuje - ze im wieksza karma, tym wizazanka lepsza -absurd.
Oj, tylko nie wsadźcie mi w usta (pod palce ), że JA teraz szufladkuję wszystkich. Wiadomo, że są ludzie i ludzie. Podpięłam się zwyczajnie do podanego wcześniej przykładu. Jak widać są i takie, które taaak właśnie myślą Przykre, ale z Wizażu wzięte
nervica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 15:05   #183
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

A ja przed paroma minutami dowiedziałam się o takiej sytuacji, że jedna z wizażanek nie wiedząc dobrze co to karma sprawdziła sobie na przypadkowej osobie czy faktycznie można ją odjąć. I to tak poprostu.
Stary 2006-05-17, 15:44   #184
Fresa
Zakorzenienie

Czytam wszystkie wypowiedzi i mam jeszcze większy mętlik w głowie .
Przeważają u mnie dwie opcje,ale jeszcze się wstrzymuję ,bo do żadnej nie jestem jeszcze przekonana na 100%.
Mam nadzieję,że zdążę zagłosować

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 15:49   #185
rzyrafka
Zakorzenienie

nervico: no własnie, są ludzie i ludzie i nikt nie ma wglądy w myśli ani jednych ani drugich Na jakiej podstawie twierdzisz, że "skromnym dziewuszkom" nie daje się karmy za pomoc? Do cudzej karmy nei zajrzysz, no chyba że o sobie piszesz Karmienie nie jest obowiązkiem ŻADNEJ z Wizażanek, ani upasionej, ani chudej; a wręcz dawanie karmy z takiego powodu mija się z celem. Dla mnie karma to spontaniczny wyraz wdzięczności, lub nawet sympatii z jakiegos powodu a nie wyścig, żeby kogos nie pominąć z dokarmieniem.
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 15:57   #186
nervica
Raczkowanie

Nie twierdzę, że skromne dziewuszki nie dostają karmy w ogóle. Skądś się w końcu wzięły te liczne gąsienice Powtarzam - wtedy zwyczajnie celowo wyolbrzymiłam!
nervica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 16:05   #187
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
Dla mnie karma to spontaniczny wyraz wdzięczności
Szkoda tylko,że nie wszystkie osoby są spontaniczne .Dlatego właśnie nie wiem jeszcze jaką decyzję podjąć

Stary 2006-05-17, 21:00   #188
Aeterna
Zakorzenienie

Ilu ludzi tyle opinii

Ja tam nie chcę skali ''karmowości'' w nieskonczoność.

Lubię zdrową rywalizację - a nie lubię chorej rywalizacji. Nikt nikomu nie zgawarantuje, że taka się nie narodzi.
Już ją (pomału ??) dostrzegam, ale tematu nie ciągnę.
*
I - nigdy - ani pół raza - nie poczułam się lepsza dlatego, że się świecę na zielono, a ktoś inny to zatem mały pikuś przy mnie - i najlepiej to niech się nie odzywa.

Jestem taką samą Aeterną jak 3 miesiące temu.
Nie mniej, ale i nie bardziej wredną

A czemu to mówię? Bo nikt tu karmy za darmo nie dostał. Jak już tak brzydko operujemy słownictwem. (Że system się wypaczył, dzięki nam, Wizażanom, i co o tym sądzę - powtarzać się nie będę. Juz sporo czcionki 'tu' upchałam).

Byłam, byłabym częściej - ale wiele dyskusji olewam, bo nie żyję jedynie wirtualnie - odbierana jako kontrowersyjna Wizażanka.

Szczerze mi wisiało -> ale - byłam przekonana, że nikt mnie nie pomaca. Pierwsze dla mnie pomacania - (mile, jasna sprawa) mnie zaskoczyły.
Że w ogole ktoś mnie zauważył (poza kłótniami ).
Nie byłam przyzwyczajona, pewnie wciąz do końca nie jestem - do życia na forach.
Że ja piszę - a ktoś czyta. Pomijam, że samobójcy

Więc - dało się jednak - logując się tutaj, nie znając w realu nikogo - dostać tego zielonego tasiemca.
(Tylko 2500 postów - i już jest )

I sama ta dyskusja prowadzi do tego, że karma pomału przypomina mi nie tasiemca - a owiniętego wokół szyi zielonego wodorosta.

Mam wrażenie - że jeszcze trochę, a zaczniemy przepraszać, że mamy taki topielicowy puder pod avatarkami.

Cóż. Mnie już nie zagrozi druga włoszczyzna pod nickiem . Nie mam zamiaru się aż wylogować - ale spruć stąd ''nieco'' - to na pewno.
Będzie mi smutno. I tyle. Rozwydrzyłam się moimi orderkami , co powtórzę '27' raz - i tyle.

A macam, jeśli macam, i grubych i chudych.
Bo macam za to, za co chcę .
Howgh.

Właściwie - to za mało macam.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-21, 14:40   #189
aniołek17
Raczkowanie

GG do aniołek17

spodobała mi się karma w takiej postaci jakiej była. Myslę,że jednak co...po co zmieniać coś co się sprawdziło
szkoda tylko wyzerowania karmy...tyle słów ...miłych
Stary 2006-05-22, 08:42   #190
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

Mała propozycja z mojej strony:
Zmieńmy nazwę wątku na "Karma - z czym to się je?"
Stary 2006-05-23, 20:06   #191
Glumanda
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Glumanda GG do Glumanda Send a message via Skype™ to Glumanda

Hallo Wizaznki! Jestem z Wami bardzo krotko. Chcac dowiedziec sie, co to takiego jest ta karma(?) weszlam na ten watek aby sie uswiadomic. Jak dla kogos nowego i niewtajemniczonego wyglada mi to na niezdrowa rywalizacje, manipulowana tym ze widoczne sa Wasze "medale" czyli krysztalki i moc dotkniecia. Pierwsza mysl na temat tego: co to znaczy? moze kto tu ma co do powiedzenia? albo z czyim slowem mam sie liczyc a kogo ignorowac?
Dla mnie sens istnienia takiej strony zwiazany jest z uzyskaniem pomocy w kwestiach, ktore wydaja sie nam w momencie niejasne, nie mamy pewnosci czy robimy dobrze i chcemy poznac opinie innych. Lub tez samemu udzielenia komus odpowiedzi na pytanie czy poradzic w zawiklanej sytuacji w zyciu.
Z tego co widze, mam wrazenie , ze panuje tu niezdrowa konkurencja. Taka jest pierwsza moja refleksja na temat tajemniczej karmy.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie - Glumanda
Mam nadzieje, ze myle sie co do oceny karmy i jej nieodzownosci i ze to tylko niedoinformowanie i brak stazu w Wizazu!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-24, 09:53   #192
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez Glumanda
Hallo Wizaznki! Jestem z Wami bardzo krotko. Chcac dowiedziec sie, co to takiego jest ta karma(?) weszlam na ten watek aby sie uswiadomic. Jak dla kogos nowego i niewtajemniczonego wyglada mi to na niezdrowa rywalizacje, manipulowana tym ze widoczne sa Wasze "medale" czyli krysztalki i moc dotkniecia. Pierwsza mysl na temat tego: co to znaczy? moze kto tu ma co do powiedzenia? albo z czyim slowem mam sie liczyc a kogo ignorowac?
Dla mnie sens istnienia takiej strony zwiazany jest z uzyskaniem pomocy w kwestiach, ktore wydaja sie nam w momencie niejasne, nie mamy pewnosci czy robimy dobrze i chcemy poznac opinie innych. Lub tez samemu udzielenia komus odpowiedzi na pytanie czy poradzic w zawiklanej sytuacji w zyciu.
Z tego co widze, mam wrazenie , ze panuje tu niezdrowa konkurencja. Taka jest pierwsza moja refleksja na temat tajemniczej karmy.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie - Glumanda
Mam nadzieje, ze myle sie co do oceny karmy i jej nieodzownosci i ze to tylko niedoinformowanie i brak stazu w Wizazu!
Glumanda, źle do tego podchodzisz. Nie panuje tu żadna niezdrowa rywalizacja. To tylko zwykła zabawa dla urozmaicenia forum. A także sposób na okazanie komuś wdzięczności za pomoc itp. Fajne uczucie dawać komuś karmę. Poczytaj więcej na temat karmy to zrozumiesz.
Stary 2006-05-25, 13:03   #193
demonik
Zakorzenienie

Cool Dot.: karma - założenia do sondy

No to ja trochę z innej beczki , ale w dalszym ciągu na temat karmy.

Cytat:
Napisane przez demonik
Jaszmurko, no to ja się pochwalę (a co tam ), że nigdy nie dostałam negatywnej karmy.
Zmuszona jestem zacytować samą siebie (to nie narcyzm przeze mnie przemawia ), bo właśnie dziś dosłałam negatywną karmę. Bez komentarza, a jakże .

"Pochwalę" się zatem, za co dostałam kuksańca:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...02#post1912702

Mam śmiać się, czy płakać?...

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-25, 13:11   #194
Mona Lisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez demonik
Mam śmiać się, czy płakać?...
Śmiać
Stary 2006-05-25, 13:16   #195
Fresa
Zakorzenienie

W podanym linku nikogo nie obraziłaś ,po prostu wyraziłas własne zdanie i to w kulturalny sposób i grzecznie W głowie się nie mieści,że można dać komuś negatywa tylko za to,że myślimy inaczej na dany temat.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-25, 13:26   #196
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mona Lisa
Śmiać

Cytat:
Napisane przez Fresa
W podanym linku nikogo nie obraziłaś ,po prostu wyraziłas własne zdanie i to w kulturalny sposób i grzecznie W głowie się nie mieści,że można dać komuś negatywa tylko za to,że myślimy inaczej na dany temat.
Staram się traktować innych grzecznie, w myśl 1. punktu naszego regulaminu: "Odnoś się do innych użytkowników Forum tak jak chcesz, aby odnoszono się do ciebie." Tę zasadę stosuję również w życiu .

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-25, 13:59   #197
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fresa
Fresa to zazdrość ot co

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-25, 14:10   #198
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

A ja dostałam moją pierwszą negatywną karmę w odwecie za negatywa - zasłużonego - ode mnie
Ale, że osobnik, od którego tą karmę dostałam, jest już zbanowany, nie zamierzam nic z tym robić, zgłaszać itp

Dowiedziałam się, że "tacy jak ja mają klapki na oczach"
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-25, 14:15   #199
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie
A ja dostałam moją pierwszą negatywną karmę w odwecie za negatywa - zasłużonego - ode mnie
Ale, że osobnik, od którego tą karmę dostałam, jest już zbanowany, nie zamierzam nic z tym robić, zgłaszać itp

Dowiedziałam się, że "tacy jak ja mają klapki na oczach"
Wow Wielki Kazio wzbił się na wyżyny A na zdrowie mu, niech se zarabia dalej swoje miliony

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-25, 14:47   #200
Glumanda
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Glumanda GG do Glumanda Send a message via Skype™ to Glumanda

Cytat:
Napisane przez AneciaG
Glumanda, źle do tego podchodzisz. Nie panuje tu żadna niezdrowa rywalizacja. To tylko zwykła zabawa dla urozmaicenia forum. A także sposób na okazanie komuś wdzięczności za pomoc itp. Fajne uczucie dawać komuś karmę. Poczytaj więcej na temat karmy to zrozumiesz.
Wcale nie mysle, ze zle to rozumie.
To jest moje zdanie na temat karmy.
To doprowadza tylko i wylacznie do nieporozumien. Wdziecznosc mozna wyrazic odpowiedzia: bardzo Ci dziekuje pomoglas(les) mi w ciezkiej czy uwiklanej sytuacji itd itp.
Punkty tego rodzaju to dostawalo sie na koloniach, gdy sie mialo dyzur a w czasie sniadania przychodzila komisja sprawdzic czystosc na sali, i wiecej punktow dostali ci, ktorzy oprocz poscielenia lozek skropili podloge woda kwiatowa...
No niech Wam bedzie , ze to jest fajne...
pozdrawiam wszystkich.
Stary 2006-05-25, 15:16   #201
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonik

Staram się traktować innych grzecznie, w myśl 1. punktu naszego regulaminu: "Odnoś się do innych użytkowników Forum tak jak chcesz, aby odnoszono się do ciebie." Tę zasadę stosuję również w życiu .
Demoniku,ja podobnie jak ty .Zawsze staram się w kulturalny sposób przedstawiać swoje racje,zwłaszcza,że dość często mam, inne zdanie na dany temat niż większość osób -na przykład wątek-Aborcji nie.Ale negatywa nie dostałam jeszcze .
Oshinek ,masz chyba rację,że to zazdrość .
Lexie

Stary 2006-05-25, 17:01   #202
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Fresiu , jakoś się z tym pogodziłam

Prawdę mówiąc byłam niemal pewna, że dostanę negatywa w odwecie (no bo czego innego się można było spodziewać po tamtym panu ) Wręcz na niego czekałam Tak, że nawet szoku nie przeżyłam
Stary 2006-05-26, 10:07   #203
paula007
Zakorzenienie

Lexie, widzę, że dostałyśmy pierwszą negatywną karmę w taki sam sposób i od tego samego osobnika Naprawdę bliźniaczki

Ale mi napisał: "A masz klapsa!"

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 10:11   #204
moee
Zakorzenienie

e tam ja jednej dziewczynie wyslalam zaproszenie do grona bo prosila i...
wyswietlil mi sie ladny czerwony kwadracik z napisem" dziekuje" ta to miala tupet
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 10:15   #205
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

Cytat:
Napisane przez moee
wyswietlil mi sie ladny czerwony kwadracik z napisem" dziekuje" ta to miala tupet
eee delikatnie mówiąc przesadziła panienka
Stary 2006-05-26, 10:28   #206
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez Anul3k
eee delikatnie mówiąc przesadziła panienka
Może zrobiła to przypadkiem
Stary 2006-05-26, 10:33   #207
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vretka
Może zrobiła to przypadkiem
zapytalam sie jej o to na Pw ,ale nie dopisala a bywa na wizazu caly czas
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 10:37   #208
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez paula007
Lexie, widzę, że dostałyśmy pierwszą negatywną karmę w taki sam sposób i od tego samego osobnika Naprawdę bliźniaczki
Nasze bliżniactwo jest coraz wyraźniejsze

Cytat:
Napisane przez paula007
Ale mi napisał: "A masz klapsa!"

Perwersja...!

Stary 2006-05-26, 11:51   #209
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez moee
Pokarała Cię za nielojalność w stosunku do Wizażu
Fakt, tupet.

Cytat:
Napisane przez Glumanda
No niech Wam bedzie , ze to jest fajne...
Nie wszyscy twierdzą, że to jest fajne Bardzo dużo osób jest za zniesieniem karmy. Twoje obawy i zarzuty co do karmy pokrywają się z częścią wypowiedzi w tym wątku- dla wielu osób ta "zabawa" się nie podoba. Także- nie jesteś sama Jednak zdecyduje większość, tak to już bywa.
Stary 2006-05-26, 11:57   #210
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Hmmm... Tak sobie pomyślałam ( blondi pomyślała) że dzięki tej karmie w przypadku niektórych osób wyszło szydło z worka i okazało się że niektórzy są tak delikatnie mówiąc wredni.

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości