Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-30, 11:51   #181
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Witaj MartusiaJ i bardzo fajnie, że do nas zaglądasz i piszesz . Nie ma co się czaić my też do Was zaglądamy .

Ch_aga z jednej strony to dobrze, że mały nie chce smoczka nie będziesz mieć później problemów z odzwyczajeniem go od smoczka , ale z drugiej dasz smoka i chwila spokoju zawsze jest . Może spróbuj małemu nasmarować smoka mlekiem i wtedy mu dawaj, a nóż załapie .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 12:02   #182
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez płatek1
Mariqo ile latek mają Twoje pociechy?
Sylwia 2r8m- twórczyni wszelakich kurewien, lelwów, i leleni
Łukasz - 4r 5m- zajadacz grejfiutów i arbuków, miłośnik dinozaurów i zebr

Dziewczyny mój dostawca netu ma problemy ze swoimi kabelkami i mnie odcina co jakiś czas gdyby co, to proszę na mnie nie złorzeczyć tylko walić do AgiZ
Stary 2006-05-30, 12:30   #183
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Mariqa
Sylwia 2r8m- twórczyni wszelakich kurewien, lelwów, i leleni
Łukasz - 4r 5m- zajadacz grejfiutów i arbuków, miłośnik dinozaurów i zebr

Dziewczyny mój dostawca netu ma problemy ze swoimi kabelkami i mnie odcina co jakiś czas gdyby co, to proszę na mnie nie złorzeczyć tylko walić do AgiZ
to masz wesoło w domu, ja bym na każdym kroku sikała ze śmiechu jak by mi takimi słówkami rzucały , dzieci są takie słotkie .
Stary 2006-05-30, 16:17   #184
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez płatek1
to masz wesoło w domu, ja bym na każdym kroku sikała ze śmiechu jak by mi takimi słówkami rzucały , dzieci są takie słotkie .
Płatku masz rację. Pracy przy dzieciach jest co nie miara, ale ten cały trud rekompensują nam właśnie "wymyślaniem" niestworzonych słówek, tym że się rozwijają i tą ich przekochaną niewinnością .

Moja Natalka od trzech dni siusia już w 3-jki. Dwójki ją juz bardzo uciskały w pachwinki i dlatego przeszliśmy na większe. W końcu waży już prawie 6 kilo .
Acha...zakupiłam matę Tiny Love Plac zabaw, jutro będziemy ją testować. Ciekawa jestem jak będzie Lula reagować ....hmmm w końcu nowe doświadczenie w jej bądź co bądź dwumiesięcznym życiu...

Dziewczyny chciałam Was spytać, czy pijecie kakao? Ja mam straszną ochotę napić się kakaa, ale boję się trochę późniejszej reakcji Natalki.
Co prawda od czasu do czasu zjem kosteczkę czekolady i nic jej nie jest, dlatego zastanawiam się nad kakaem. Kilka dni temu wypiłam pół szklanki piwa i nic małej nie było, a ja zaspokoiłam swoje wielomiesięczne pragnienie .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 16:37   #185
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko, pij kakao, jak małą wysypie to bedziesz wiedziała ze juz nie możesz. . Mnie pediatra powiedział - dopoki Pani nie spróbuje to sie Pani nie dowie, najwazniejsze zeby nowosci wprowadzac stopniowo, a bez sensu sobie wszystkiego od pyska odmawiac, skoro tylko może zaszkodzic - a przeciez wcale nie musi.
Qrcze zaskoczyło mnie ze Natalka juz tyle waży - moja Oliwka ma troche ponad 5 kilo a jest 3 tygodnie starsza, nie wiem czy nie za mało waży, moze przez to jej nieszczesne ulewanie - jaki myslicie?
Co do maty to my tez mamy Tiny Love - jest super, ma taki dinks do uruchamiania nóżkami badz raczkami - jak dziecko walnie to zapalają sie swiatelka i graja melodyjki, beczą barany, pieją koguty, szczekaja psy itp - no i Oliwka juz to umie uruchomic nogą, przez co ostatnio w moim domu jak na famie

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 18:07   #186
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dziewczyny ,co do postkania, to ja nie obiecuje ze sie zjawię. Cały możliwy urlop biorę zaraz po macierzyńskim a ten niestety konczy mi sie juz w przysły wtorek...jego marne "psie końcówki" musze sobie zostawić na wypadek jakis szczepień, świąt itp.,po prostu awaryjnie. A weekend poza domem, podczas całotygodniowego widzenia dziecka tylko 4-5 godzin dziennie, to raczej ani dla Filipka nic dobrego ani dla mnie....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 19:03   #187
kasiulka
Zakorzenienie

Meme Ty wez nie żartuj, a dla kogo my do tego Bielska zjeżdzamy ?
Ja tez nie bede długo, myslałam raczej o takim spotkanku gdzies w milych okolicznosciach typu fajna knajpka czy cos, ale nie cały weekend tylko 3-4 godzinki. No bo kazda ma malenstwo, częsć karmi cyckiem, wiec balowanie po nocach raczej nie wchodzi w gre (a szkoda )

Oliwka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-30, 19:37   #188
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Meme Ty wez nie żartuj, a dla kogo my do tego Bielska zjeżdzamy ?
Ja tez nie bede długo, myslałam raczej o takim spotkanku gdzies w milych okolicznosciach typu fajna knajpka czy cos, ale nie cały weekend tylko 3-4 godzinki. No bo kazda ma malenstwo, częsć karmi cyckiem, wiec balowanie po nocach raczej nie wchodzi w gre (a szkoda )
No właśnie Meme Kasiulka ma rację to tylko kilkugodzinowe spotkanie . Kilka godzin w sobotę jakoś wygospodarujesz. Jak termin będzie zły to postaramy się wymyśleć tak aby wszystkim pasowało. Musimy się wszystkie spotkać tak długo na to czekałyśmy .
Stary 2006-05-30, 19:40   #189
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc dziewczyny. mam problem i zwiazane z tym pytanie.czy ktoras z was orientuje sie jak to jest z intercyza czyli z rozdzielnoscia majatkowa. czy musi ona byc podpisywana i sporzadzana w obecnosci notariusza czy moze tez taka pomiedzy nami spisana ma moc prawna. czy nalezy ja spisac przed slubem czy mozna w trakcie malzenstwa. prosze o odpowiedz. pozdrawiam
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 19:47   #190
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Meme nie rób mi tego błagam ja też myślałam raczej o spotkaniu kilka godzin i każda wraca do siebie. Nasze dzieciaczki są za małe żeby je długo męczyć. Pójdziemy na jakąś kawke i tyle.

Tiaara z tego co wiem to intercyza powinna być spisana u notariusza, czy można ją wprowadzić w trakcie trwania małżeństwa to nie wiem.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 07:06   #191
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiaaro ja mam nadzieje, że Ty również przyjedziesz na nasze spotkanie nic nie mówisz czy pasuje Ci termin. Ciekawe też jak Malina coś ostatnio do nas nie zagląda .

Mój synek dzisiaj dał mi popalić w nocy . Obudził się o 1.30 i nie spaliśmy dwie godziny. Musiałam go nosić i zabawiać jak niby go już uśpiłam i odłożyłam do łóżeczka to znowu ryk i jak mam nie wziąść go naszego łóżka . TŻ się złości bo mamy małe łóżko, ale to ja się nim zajmuje w nocy, faceci . U nas pogoda już lepsza jak na razie świeci słoneczko i niebo jest błękitne więc spacer murowany .
Stary 2006-05-31, 10:39   #192
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Wychwalałam pogode i się zepsuła musieliśmy wrócić do domu bo się zanosi na deszcz i jest strasznie zimno. Gdzie Wy się podziewacie dziewczyny? Od rana jestem sama na wątku .
Stary 2006-05-31, 11:10   #193
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Płatku nie jesteś sama
Ja się nie odzywam bo piszę, czas mnie goni i chcę wykorzystać każdą wolną chwilę gdy mała śpi. Kończę dopiero pierwszy rozdział, a pracę muszę oddać do 30 czerwca.

Z Natalką nie byłam na spacerze już trzy dni, bo prawie cały czas pada i jest zimno, około 10 stopni.

Też mam nadzieję, że dziewczyny które dołączyły do nas, przyjadą na spotkanie.
To ja zmykam, do wieczorka

Stary 2006-05-31, 11:39   #194
ch_aga
Zadomowienie

Ja cały czas czytam Zaraz wychodzimy na szczepienie, mam nadzieję, że po ukłuciu nie będzie wielkiego płaczu
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 14:39   #195
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Joasiaa dzieki za odpowiedz. siedzialam wczoraj ze dwie godziny szukajac odpowiedzia na temat intercyzy, wiele mi rozjasnilo sie w glowce i jestem troszke spokojniejsza . TŻ czasem mnie przyprawia o palpitacje serca

co do spotkania to niestety nie bede sie mogla pojawic . u mnie jest tak samochodu nie posiadam, a podroz pociagiem odpada poniewaz nie dam sobie rady sama. na TŻ nie moge liczyc bo on nie moze w ciagu sezonu wziasc urlopu. a dla niego sezon to kazda pogoda gdzie temperatura jest powyzej 0 st. celcjusza. taka praca. za to w zime mam go w domu na okraglo .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-31, 16:35   #196
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

moje kochane mamusie! jesli to nasze spotkanie ma byc faktycznie tylko kilkugodzinnym wypadem to myśle, że dam rade! myślałam, ze chcecie zrobić z tego jakiś "weekendowy wypad", stąd moje zrezygnowanie. A własnie stanęlo w koncu na Bielsku? Bo ja gdzieś wcześniej w naszym watku czytałam ,ze Bielsko jednak odpada. Bardzo chcę siez wami zobaczyc i miło mi czytać, że wy ze mna też...ustalmy zatem miejsce i czas raz a porządnie!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-05-31, 16:48   #197
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Meme
moje kochane mamusie! jesli to nasze spotkanie ma byc faktycznie tylko kilkugodzinnym wypadem to myśle, że dam rade! myślałam, ze chcecie zrobić z tego jakiś "weekendowy wypad", stąd moje zrezygnowanie. A własnie stanęlo w koncu na Bielsku? Bo ja gdzieś wcześniej w naszym watku czytałam ,ze Bielsko jednak odpada. Bardzo chcę siez wami zobaczyc i miło mi czytać, że wy ze mna też...ustalmy zatem miejsce i czas raz a porządnie!
To ja rozumiem Meme jeszcze nie wiemy czy Malinie pasuje, może zaglądnie w weekend . Jeżeli o mnie chodzi to najlepiej w sobotę, jeszcze nie mamy samochodu, ale do końca lipca mamy zamiar kupić, więc najlepiej jak pisałyśmy wcześniej pod koniec sierpnia .
Stary 2006-05-31, 17:43   #198
puszek
Przyczajenie

Witam wszystkie MAMY
Masz rację Kasiulko jestem marcowa mama. Moja córeczka urodziła się23.03.2006. Bardzo lubię czytać wasz wątek, jestem z wami od stycznia. Mieszkam w Świętokrzyskim.Cieszę się, że mogę dołączyć do rozmów z wami.
puszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 18:12   #199
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc Puszek.
Witam cie chyba jako pierwsza na naszym marcowym forum.
Witam cie rowniez o tyle cieplo ze rowniez pochodze ze swietokrzyskiego woj. napisz cos o swojej kruszynce. no i cos niecos o sobie. no i przede wszystkim czekamy na zdjatka twojej pocieszki.
pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-31, 18:59   #200
kasiulka
Zakorzenienie

Hej Puszku , super ze sie ujawnilas - napisz cos wiecej o sobie i córci oczywiscie

Ja dzis padam juz na pysk. Czy Wasze dzieci to tez takie małe wieczorne zmierzluszki? Bo Oliwka tak marudzi wieczorami ze ło matko, jakby ja ze skóry żywcem obdzierali , juz ledwo łazimy z nerwów i zmeczenia, chyba sobie kupie zatyczki do uszu.
Moje dzisiejsze wieczorne dialogi na cztery nogi z małżem:
Ja - "to co kąpiemy Oliwke przed kąpaniem"?
Małż - po namysle: "Nieee - lepiej po kąpaniu"
Dopiero po chwili do nas dotarl watpliwy sens tej wypowiedzi
Jak widac pieluszkowe zapalenie mózgu jest zarazliwe i własnie przeszło na mojego męża - uważajcie dziewczyny

Oliwka
Stary 2006-05-31, 19:13   #201
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez puszek
Witam wszystkie MAMY
Masz rację Kasiulko jestem marcowa mama. Moja córeczka urodziła się23.03.2006. Bardzo lubię czytać wasz wątek, jestem z wami od stycznia. Mieszkam w Świętokrzyskim.Cieszę się, że mogę dołączyć do rozmów z wami.

witaj Puszku w naszym wątku! bardzo mi miło cie goscić, też z tego powodu, ze tak , jak twoja córcia obchodze urodziny 23.03! Baranki górą! Mój Filipek też miał byc w zamierzeniu barankiem ale wyszedł nam wodniczek, moze daltego z niego taki mały pływak....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-05-31, 19:28   #202
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Witaj Puszku! Bardzo dobrze że jest nas coraz więcej. Koniecznie wrzuć zdjęcia swojej pociechy.
Średnio dziś kontaktuje z rzeczywistością. Niby Julka grzeczna ale i tak roboty full. A to gadaj a to przewijaj. Zresztą co ja Wam mówie. Same macie to u siebie "live".
U mnie pieluszkowe zapalenie mózgu objawia się tym że w każdej sekundzie mysle o Julce, nic innego mnie nie obchodzi.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 20:46   #203
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc dziewczynki.
po wczorajszym potwornym humorku Wiki dziasiaj dalam sobie nieco na luz. wczoraj przez dwie godziny biedna corcia nie wiedziala co ma ze soba robic. niby byla spiaca ale nie mogla zasnac. z ogolnych obserwacji cos mi sie widzi ze idzie kolejny zab. juz dluzej wczoraj nie moglam wytrzymac wiec wyciagnelam bron ostateczna. Panadol. tylko nie myslcie ze daje go na okraglo. zdarza mi sie to raz na piec miesiecy. Wiktoria wtedy dostaje najmniejsza z podanych dawek. wystarczylo to i 15 minut a Myszka smacznie zasnela we wlasnym lozeczku. a dzisiaj ja zrobilam sobie dzien pieknosci ( kapiel w pianie, pachnace maseczki) a na koniec najprzyjemniejsza czesc wieczoru - depilacja nog elektryczna maszynka . a teraz biorac pod uwage ze w telewizji jak zwykle nic nie ma ide spac. chyba ze Wiktoria ma ochote na wieczorne balety.
pa patki.

Stary 2006-05-31, 21:00   #204
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witaj Puszku. Napisz jak Twoja córcia ma na imię i oczywiście wklej zdjęcia. Ja również jak Twoja pociecha i Meme urodziłam sie 23 marca. Cieszymy się, że do nas dołączyłaś.
Dziewczyny padam dziś z nóg, głowa mnie boli, nie wiem dlaczego bo w zasadzie nie miewam bólów głowy. Mogę policzyć na palcach jednej ręki ile razy w życiu bolała mnie głowa. Idę spać, Natalka już śpi od godziny i oby tak do rana....hmmm.......marzen ia........

Stary 2006-05-31, 21:07   #205
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Witaj Puszku! Bardzo dobrze że jest nas coraz więcej. Koniecznie wrzuć zdjęcia swojej pociechy.
Średnio dziś kontaktuje z rzeczywistością. Niby Julka grzeczna ale i tak roboty full. A to gadaj a to przewijaj. Zresztą co ja Wam mówie. Same macie to u siebie "live".
U mnie pieluszkowe zapalenie mózgu objawia się tym że w każdej sekundzie mysle o Julce, nic innego mnie nie obchodzi.
Ja też Cię serdecznie witam Puszku i z ciekawościa czekam na zdjecie maleństwa .
Joasiu mam dokładnie to samo Mati przysłania mi wszystko. Można do mnie mówić ile się chce, a ja i tak jak zajmuje się małym to nie słucham , dobry sposób na teściową . A gadanie "bez składu i ładu" to przerabiam od urodzenia małego, TŻ czasami szału dostaje ze mną .
Tak się zastanawiam Kasiulko czy Ty jeszcze używasz jeszcze pampersy nr3 dla Oliwki? Bo Joasia z Meme to chyba już większe? Mój bąbel tak szybko rośnie i nie wiem czy nie kupic juz większych .

Kasiulko z tym marudzeniem to różnie bywa u Matiego, zazwyczaj jak jest głodny, znudzony albo śpiący, a jeszcze jak go coś boli, ale po kąpieli jest raczej zadowolony, cześciej marudzi przed kapielą. Później oczywiście odswieżony i najedzony nie śpi do 22.00-23.00, dzisiaj wyjatkowo poszedł o 21.00 .
Stary 2006-06-01, 07:10   #206
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kochane z okazji dnia dziecka życze Waszym skarbom wszystkiego najlepszego, aby rosły zdrowo i były zawsze radosne i szczęśliwe , żeby Wasza miłość przysłoniła wszystkie troski tego świata .
buźka dla Julii, Oliwii, Natalki, Wiktori, Antosi, Filipka,Tomka, Mateuszka, Kamilka .
Stary 2006-06-01, 07:36   #207
uskow
Zadomowienie

Przyłączam się do do życzeń płatka!!!!!!!!!! Wszystkiego nalepszego Maluchy!!!

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 08:54   #208
agika11
Zadomowienie

Hej dziewczyny i dzieciaczki
Dopiero co obchodziłyśmy Dzień Matki a tu już następne święto naszych pociech - nie wiem , które milsze NAjlepsze życzonka dla wszystkich maluszków - niech nam zdrowo rosną i będą radosne.
KAmil skończył 2 miesiące i z tej okazji go zważyliśmy - 4800g. Przybrał mi od wyjścia ze szpitala 1600g i nie wiem czy to nie za mało. Ile w tym wieku przybrały wasze dzieciaczki.

MAm jeszcze jedno pytanko: jak w ciągu dnia zasypiają wasz maluchy. Pomagacie im w tym? KAmil do porannej drzemki zasypia sam w łóżeczku. Tak samo jest po kąpieli. Odłożony do łóżeczka zasypia. Jednak w ciągu dnia potrzebuje pomocy: lulanie na rękach, w nosidełku. NO chyba że idziemy na spacer to wtedy w wózku. Nie wiem z czego to wynika. Marzy mi się by zasypiał samodzielnie w łóżeczku.

POgoda okropna Od wczoraj siedzimy w domu. My chcemy do LATA
Papatki
agika11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 09:12   #209
ch_aga
Zadomowienie

Witam Słodka buźka dla wszystkich dzieciaczków
Agika -- ja mogę tylko powiedzieć, że mój malutki też skończył 2 miesiące a waży pewnie około 5800g. Strzelam tę wagę bo jak miał 7 tygodni ważył 5350g. Ale urodził się z wagą 3800g a jak wyszliśmy ze szpitala miał 3880g. Czyli podsumowując - przez 5 tygodni przybrał na wadze 1470g; jest cały czas na cycu. Może to porównanie coś Ci wyjaśni Zagmatwałam
Mateuszek sam w łóżeczku zasypia po kąpieli, na noc. A w dzień wożę go w wózku a na spacerkach oczywiście sam zasypia i śpi przez cały spacer Ale nie zasypia na rękach, jak widzę, że już chce spać a nie bardzo może, to na chwilę przystawię go do cycka i zaraz odkładam do wózka. Troszkę powożę i śpi.
U nas okropnie zimno Siedzimy dziś w domku.
Joasiaa -- to i umnie ten objaw co u Ciebie - cały czas myślę o Synku
Kasiulko --
Puszku -- witaj serdecznie
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-01, 09:32   #210
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Tyle spokoju ile tylko potrzebujecie,
tyle szaleństwa,

aby życie nie wydawało się nudne,
tyle szczęścia,
abyście nie oszaleli z nadmiaru,

i tyle smutku aby równowaga zachowała się po wsze czasy,
zaś miłości ponad wszystko.

wszystkim dzieciaczkom w dniu ich swieta. buziaczki od Tiaary i Wiktorii

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości