![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Witaj MartusiaJ
![]() ![]() ![]() ![]() Ch_aga z jednej strony to dobrze, że mały nie chce smoczka nie będziesz mieć później problemów z odzwyczajeniem go od smoczka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łukasz - 4r 5m- zajadacz grejfiutów i arbuków, miłośnik dinozaurów i zebr Dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Natalka od trzech dni siusia już w 3-jki. Dwójki ją juz bardzo uciskały w pachwinki i dlatego przeszliśmy na większe. W końcu waży już prawie 6 kilo ![]() Acha...zakupiłam matę Tiny Love Plac zabaw, jutro będziemy ją testować. Ciekawa jestem jak będzie Lula reagować ![]() Dziewczyny chciałam Was spytać, czy pijecie kakao? Ja mam straszną ochotę napić się kakaa, ale boję się trochę późniejszej reakcji Natalki. Co prawda od czasu do czasu zjem kosteczkę ![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Kostko, pij kakao, jak małą wysypie to bedziesz wiedziała ze juz nie możesz.
![]() ![]() Qrcze zaskoczyło mnie ze Natalka juz tyle waży - moja Oliwka ma troche ponad 5 kilo a jest 3 tygodnie starsza, nie wiem czy nie za mało waży, moze przez to jej nieszczesne ulewanie - jaki myslicie? Co do maty to my tez mamy Tiny Love - jest super, ma taki dinks ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ,co do postkania, to ja nie obiecuje ze sie zjawię. Cały możliwy urlop biorę zaraz po macierzyńskim a ten niestety konczy mi sie juz w przysły wtorek...jego marne "psie końcówki" musze sobie zostawić na wypadek jakis szczepień, świąt itp.,po prostu awaryjnie. A weekend poza domem, podczas całotygodniowego widzenia dziecka tylko 4-5 godzin dziennie, to raczej ani dla Filipka nic dobrego ani dla mnie....
![]()
#187 |
Zakorzenienie
|
Meme Ty wez nie żartuj, a dla kogo my do tego Bielska zjeżdzamy ?
![]() Ja tez nie bede długo, myslałam raczej o takim spotkanku gdzies w milych okolicznosciach typu fajna knajpka czy cos, ale nie cały weekend tylko 3-4 godzinki. No bo kazda ma malenstwo, częsć karmi cyckiem, wiec balowanie po nocach raczej nie wchodzi w gre (a szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny. mam problem i zwiazane z tym pytanie.czy ktoras z was orientuje sie jak to jest z intercyza czyli z rozdzielnoscia majatkowa. czy musi ona byc podpisywana i sporzadzana w obecnosci notariusza czy moze tez taka pomiedzy nami spisana ma moc prawna. czy nalezy ja spisac przed slubem czy mozna w trakcie malzenstwa. prosze o odpowiedz. pozdrawiam
![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
Meme nie rób mi tego
![]() ![]() Tiaara z tego co wiem to intercyza powinna być spisana u notariusza, czy można ją wprowadzić w trakcie trwania małżeństwa to nie wiem.
#191 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro ja mam nadzieje, że Ty również przyjedziesz na nasze spotkanie
![]() ![]() Mój synek dzisiaj dał mi popalić w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Wychwalałam pogode i się zepsuła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Płatku nie jesteś sama
![]() Ja się nie odzywam bo piszę, czas mnie goni i chcę wykorzystać każdą wolną chwilę gdy mała śpi. Kończę dopiero pierwszy rozdział, a pracę muszę oddać do 30 czerwca ![]() Z Natalką nie byłam na spacerze już trzy dni, bo prawie cały czas pada i jest zimno, około 10 stopni. Też mam nadzieję, że dziewczyny które dołączyły do nas, przyjadą na spotkanie ![]() To ja zmykam, do wieczorka ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Ja cały czas czytam
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
Joasiaa dzieki za odpowiedz. siedzialam wczoraj ze dwie godziny szukajac odpowiedzia na temat intercyzy, wiele mi rozjasnilo sie w glowce i jestem troszke spokojniejsza
![]() co do spotkania to niestety nie bede sie mogla pojawic ![]() ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
moje kochane mamusie! jesli to nasze spotkanie ma byc faktycznie tylko kilkugodzinnym wypadem to myśle, że dam rade! myślałam, ze chcecie zrobić z tego jakiś "weekendowy wypad", stąd moje zrezygnowanie. A własnie stanęlo w koncu na Bielsku? Bo ja gdzieś wcześniej w naszym watku czytałam ,ze Bielsko jednak odpada. Bardzo chcę siez wami zobaczyc i miło mi czytać, że wy ze mna też...ustalmy zatem miejsce i czas raz a porządnie!
![]()
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie MAMY
Masz rację Kasiulko jestem marcowa mama. Moja córeczka urodziła się23.03.2006. Bardzo lubię czytać wasz wątek, jestem z wami od stycznia. Mieszkam w Świętokrzyskim.Cieszę się, że mogę dołączyć do rozmów z wami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
czesc Puszek.
Witam cie chyba jako pierwsza na naszym marcowym forum. ![]() Witam cie rowniez o tyle cieplo ze rowniez pochodze ze swietokrzyskiego woj. napisz cos o swojej kruszynce. no i cos niecos o sobie. no i przede wszystkim czekamy na zdjatka twojej pocieszki. pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Hej Puszku
![]() ![]() ![]() Ja dzis padam juz na pysk. Czy Wasze dzieci to tez takie małe wieczorne zmierzluszki? Bo Oliwka tak marudzi wieczorami ze ło matko, jakby ja ze skóry żywcem obdzierali ![]() Moje dzisiejsze wieczorne dialogi na cztery nogi z małżem: Ja - "to co kąpiemy Oliwke przed kąpaniem"? Małż - po namysle: "Nieee - lepiej po kąpaniu" Dopiero po chwili do nas dotarl watpliwy sens tej wypowiedzi ![]() Jak widac pieluszkowe zapalenie mózgu jest zarazliwe i własnie przeszło na mojego męża - uważajcie dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj Puszku w naszym wątku! bardzo mi miło cie goscić, też z tego powodu, ze tak , jak twoja córcia obchodze urodziny 23.03! Baranki górą! Mój Filipek też miał byc w zamierzeniu barankiem ale wyszedł nam wodniczek, moze daltego z niego taki mały pływak.... ![]()
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Puszku! Bardzo dobrze że jest nas coraz więcej. Koniecznie wrzuć zdjęcia swojej pociechy.
Średnio dziś kontaktuje z rzeczywistością. Niby Julka grzeczna ale i tak roboty full. A to gadaj a to przewijaj. Zresztą co ja Wam mówie. Same macie to u siebie "live". U mnie pieluszkowe zapalenie mózgu objawia się tym że w każdej sekundzie mysle o Julce, nic innego mnie nie obchodzi.
#203 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki.
po wczorajszym potwornym humorku Wiki dziasiaj dalam sobie nieco na luz. wczoraj przez dwie godziny biedna corcia nie wiedziala co ma ze soba robic. niby byla spiaca ale nie mogla zasnac. z ogolnych obserwacji cos mi sie widzi ze idzie kolejny zab. juz dluzej wczoraj nie moglam wytrzymac wiec wyciagnelam bron ostateczna. Panadol. tylko nie myslcie ze daje go na okraglo. zdarza mi sie to raz na piec miesiecy. Wiktoria wtedy dostaje najmniejsza z podanych dawek. wystarczylo to i 15 minut a Myszka smacznie zasnela we wlasnym lozeczku. a dzisiaj ja zrobilam sobie dzien pieknosci ( kapiel w pianie, pachnace maseczki) a na koniec najprzyjemniejsza czesc wieczoru - depilacja nog elektryczna maszynka ![]() pa patki. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Witaj Puszku. Napisz jak Twoja córcia ma na imię i oczywiście wklej zdjęcia. Ja również jak Twoja pociecha i Meme urodziłam sie 23 marca. Cieszymy się, że do nas dołączyłaś.
Dziewczyny padam dziś z nóg, głowa mnie boli, nie wiem dlaczego bo w zasadzie nie miewam bólów głowy. Mogę policzyć na palcach jednej ręki ile razy w życiu bolała mnie głowa. Idę spać, Natalka już śpi od godziny i oby tak do rana....hmmm.......marzen ia........
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Joasiu mam dokładnie to samo Mati przysłania mi wszystko. Można do mnie mówić ile się chce, a ja i tak jak zajmuje się małym to nie słucham ![]() ![]() ![]() Tak się zastanawiam ![]() ![]() Kasiulko z tym marudzeniem to różnie bywa u Matiego, zazwyczaj jak jest głodny, znudzony albo śpiący, a jeszcze jak go coś boli, ale po kąpieli jest raczej zadowolony, cześciej marudzi przed kapielą. Później oczywiście odswieżony i najedzony nie śpi do 22.00-23.00, dzisiaj wyjatkowo poszedł o 21.00 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Kochane z okazji dnia dziecka życze Waszym skarbom wszystkiego najlepszego, aby rosły zdrowo i były zawsze radosne i szczęśliwe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Przyłączam się do do życzeń płatka!!!!!!!!!! Wszystkiego nalepszego Maluchy!!!
![]()
#208 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny i dzieciaczki
Dopiero co obchodziłyśmy Dzień Matki a tu już następne święto naszych pociech - nie wiem , które milsze ![]() KAmil skończył 2 miesiące i z tej okazji go zważyliśmy - 4800g. Przybrał mi od wyjścia ze szpitala 1600g i nie wiem czy to nie za mało. Ile w tym wieku przybrały wasze dzieciaczki. MAm jeszcze jedno pytanko: jak w ciągu dnia zasypiają wasz maluchy. Pomagacie im w tym? KAmil do porannej drzemki zasypia sam w łóżeczku. Tak samo jest po kąpieli. Odłożony do łóżeczka zasypia. Jednak w ciągu dnia potrzebuje pomocy: lulanie na rękach, w nosidełku. NO chyba że idziemy na spacer to wtedy w wózku. Nie wiem z czego to wynika. Marzy mi się by zasypiał samodzielnie w łóżeczku. POgoda okropna ![]() ![]() Papatki |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Agika -- ja mogę tylko powiedzieć, że mój malutki też skończył 2 miesiące a waży pewnie około 5800g. Strzelam tę wagę bo jak miał 7 tygodni ważył 5350g. Ale urodził się z wagą 3800g a jak wyszliśmy ze szpitala miał 3880g. Czyli podsumowując - przez 5 tygodni przybrał na wadze 1470g; jest cały czas na cycu. Może to porównanie coś Ci wyjaśni ![]() ![]() Mateuszek sam w łóżeczku zasypia po kąpieli, na noc. A w dzień wożę go w wózku a na spacerkach oczywiście sam zasypia i śpi przez cały spacer ![]() U nas okropnie zimno ![]() Joasiaa -- to i umnie ten objaw co u Ciebie - cały czas myślę o Synku ![]() Kasiulko -- ![]() Puszku -- witaj serdecznie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Tyle spokoju ile tylko potrzebujecie, tyle szaleństwa, aby życie nie wydawało się nudne, tyle szczęścia, abyście nie oszaleli z nadmiaru, i tyle smutku aby równowaga zachowała się po wsze czasy, zaś miłości ponad wszystko. wszystkim dzieciaczkom w dniu ich swieta. buziaczki od Tiaary i Wiktorii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.