![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposób na teściową?...
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze dodam , że gdybym nie była wegetarianka na pewno nie jadlabym mięsa .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam teściów i część rodziny którzy mieszkają 30,40 czy 70km odemnie i nie nocujemy u nich. Mam swoją sypialnię i swoje łóżko. Z resztą mnie długie przebywanie z dużą ilością ludzi męczy. I to bardzo. Nie miałaś się już do czego przyczepić widzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-10-13 o 23:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Uuuuu, 140km drogi w jednym dniu tylko po to, żeby kogoś odwiedzić?
![]() I zaznaczam, że też mam swoją sypialnię i swoje łóżko ![]()
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie odwiedzamy się często. No po prostu nie lubimy i tyle. Jest to dla nas niekomfortowe i krępujące ![]() Tak jak pisałam, co kto lubi. Dla mnie 40km to nie powód aby u kogoś nocować. Nawet u rodziców. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-10-13 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
A z mama mieszkasz, wiec nocowanie u niej odpada
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Nie lubię zarzekania się u kogoś kto nie doświadczył nigdy danej sytuacji. Albo rzucania słów " Ja nigdy tego nie zrobię bo ciocia Krysia i wujek Mietek tak nie robią " Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby zdarzało się coś,że sytuacja tego wymaga, to bym została. Ale dla zasady ? Nie, po prostu nie praktykujemy czegoś takiego. Bo wiem,że dla mojej rodziny, było by to niekomfortowe również. Nie wiem gdzie ty w moich postach widzisz, że nigdy nie doświadczyłam takiej sytuacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam. Mieszkałas 6 miesięcy osobno, i wróciłas do domu rodzinnego. Ja juz kończę temat, bo podobnie jak w innym wątku zarzekasz się , a tak na prawdę czas pokaże jak będzie. Tyle z mojej strony 😃
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda,że jest to tak rzadko spotykana cecha. Wiele by to ułatwiło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-10-14 o 00:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy musi przebywać z kimś non stop. Poza tym też uważam, że 40 km samochodem to nie jest wielka wyprawa, że co chwilę trzeba u kogoś zostawać na noc. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Tu nie ma wyjscia z tej sytuacji. Trzaskasz drzwiami i wychodzisz z dzieckiem. Tlumaczysz mezowi jeszcze raz o co chodzi i ladujesz sie do samochodu.
Tesciowa trafila ci sie jadowita!
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Ja w tej sytuacji najpierw porozmawiałabym szczerze z mężem, ze nie wyobrażam sobie takiej sytuacji dłużej. Jesli maz sie ogarnie to umówiłbym sie na rozmowę z teściami i powiedziała szczerze, ze dziecko rośnie, w tych dwóch pokojach Wam niewygodnie i jesli sytuacja sie nie zmieni to rozważacie wyprowadzkę do wynajmowanego mieszkania.
Jesli maz sie nie ogarnie to wyprowadziłabym sie z dzieckiem do rodziców, bo długo i tak w takiej sytuacji nie wytrzymasz. Ja bym chciała wiedzieć na czym stoję, znam zreszta takie sytuacje ze po początkowych trudnościach w mieszkaniu z teściami ostatecznie sytuacja sie wyklarowała i obie strony sie dogadały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
.
|
jeśli ktoś ma samochód to 40 km to jak splunąć. jadąc przez większe miasto, z jednego końca na drugi, spędza się więcej czasu w aucie niż jadąc taki krótki odcinek.
![]() |
#194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Konto usunięte
|
40km to nie jest daleko
Ale szwagierka nocuje u rodzicow napewno dlatego ze mama i ona to lubia a nie dlatego ze musi Widacznie take maja zwyczaje w ten rodzine Trzeba sue bylo w tym zorientowac przed wprowadzeniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To nie jest istotne jak ja czy inne Wizażanki widzą układają sobie relacje rodzinne, ale jak jest w tej KONKRETNEJ rodzinie Autorki. Jedna osoba dzwoni do rodziców, że przyjedzie inna bez krępacji wpakuje się bez pukania o każdej porze dnia i nocy. Jak się wchodzi do jakieś rodziny trzeba, albo zaakceptować stan jaki się zastało, ewentualnie próbować rozmawiać, albo przenieść kontakty jedynie na stopę towarzysko-weekendową. Innej opcji nie ma... Autorka ni jest w stanie zaakceptować panujących tam zwyczajów, rozmowa nie skutkuje, więc pozostaje 3 opcja.
![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;77969576]Do rodziców mam 20km i nocuję/nocujemy, jak już się zbiorę i pojadę to nie chce mi się po kilku godzinach wracać i nie widzę w tym żadnych problemów.[/QUOTE]
Dlatego napisałam,że co kto lubi. I w poście odnioslam się do tego,że DLA MNIE to nie powód. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Tylko Blanka nie widzi tego, że jest nie obiektywna, bo akurat mieszka z rodzicami, i jej przekonania , że gdyby nie mieszkała... są absurdalne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To,że mieszkam z rodzicami w jednym domu,nie znaczy,że nie mogę mieć swojego zdania. Męczy mnie przebywanie w ciągłym towarzystwie. Tak mieszkam z rodzicami, ale mam swoje pokoje i nikt nademna nie wisi. Dla mnie przebywanie z rodziną to max 3h. Potem się mecze. Ja nawet na wakacjach nie byłabym w stanie mieć wspólnego domu z kimś. Gdzie wspólny jest salon, czy altanka. To,że ja mieszkam z rodzicami, nie znaczy że nie mogę mieć swojego zdania i swoich poglądów w tym temacie. Bo jak napisałam, nigdy u nikogo nie sypiamy,bo dzieli nas 40,60czy70km. Tak samo nie przyszło mi do głowy, aby nocować u mamy jak mieszkaliśmy osobno. Wracamy zawsze do domu. Jak mąż chce wypić piwo z teściem, czy kuzynem to zawsze organizujemy sobie transport. Spania u kogoś nawet nie bierzemy pod uwagę. Nie wiem co cię tak boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-10-14 o 13:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;77969326]40km to nie jest daleko Ale szwagierka nocuje u rodzicow napewno dlatego ze mama i ona to lubia a nie dlatego ze musi Widacznie take maja zwyczaje w ten rodzine Trzeba sue bylo w tym zorientowac przed wprowadzeniem[/QUOTE] Niby tak, ale ciężko mówić o "trzeba było", kiedy została zwyczajnie okłamana. Nie wiem autorko, jak sobie wyobrażasz spędzenie tam kolejnych kilkunastu czy kilkudziesięciu lat, ja nie widzę zupełnie innej opcji niż przeprowadzka, i to szybka. Przeraża mnie mąż i jego radosne podejście do życia "wpakujmy się w bagno, poczekajmy, a potem moooże się zastanowimy co by tu zrobić, mnie nie boli, to masz babo problem". Można znieść taką rodzinkę mając męża po swojej stronie, ale przy jego zachowaniu zastanawiam się, czy nie wyjdą problemy w innych dziedzinach życia. Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2017-10-14 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To już się robi śmieszne. W wątku, w którym żałuje się autorki, bo teściowa za bardzo się wtrąca, rozprawia się czy i gdzie szwagierka powinna nocować u swoich rodziców. Taki tam paradoks ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Gazela inteligencji
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;77970966]Nie mówię o autorce, mówię o Blance.
![]() Ja to wiem przecież ![]()
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co was boli. Ja widzę w tym dużej różnicy. Jeździć spać do rodziców, a mieszkać razem w dwóch częściach domu. Jak muszę dalej tłumaczyć, to już świadczy to o was. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-10-14 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I,że ja takiego czegoś nie praktykuje u nikogo nieważne,czy nas dzięki 30km czy 70km.. To wy macie problem z tym,że mam inne zdanie od was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.