![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
No powiem szczerze ze szczeka mi opadła do samej ziemi - nie przyszłoby mi to do głowy ![]() I co jeszcze wtedy zrobiłam ... wszystkie książeczki które mi ponad dwa lata temu dała ( tez używane, poobgryzane , potargane i poplamione - wytargalam z szafy - nie wiem po co to trzymałam ? - i tez jej oddałam... generalnie szkoda ze nic więcej od niej nie dostałam bo by był zwrot całości .... ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Macie rację. Umówię się.
![]() ![]()
#187 |
Zakorzenienie
|
St0kr0tka Ja też rozumie użyczenie a nie danie komuś i potem upominanie się o to. Ciuszki po moim synku użyczyłam siostrze bo miała dwie córeczki i urodził im się synek ale jasno i wyraźnie mówiłam użyczam i jeśli się nie zniszczy to chce to odzyskać. Siostrzeniec urodził się jak mój synek miał rok i 4 m-ce i wiedziałam, że max do jego 3 lat chce ponownie zajść w ciążę i nie wyobrażam sobie kompletować wszystkich ciuszków czy rzeczy dla dziecka tej samej płci bo rozdałam.
Miałam też sytuację niemiłą co do ciuszków po synku, zaproponowałam ciuszki kuzynce od męża bo urodził jej się chłopiec powiedziała "ok super!" zawiozłam około 6 worków ciuchów i po dwóch dniach dostaje tel. od kuzyna męża, że D. już przejrzała ciuszki i resztę mi przywiozą i przywieźli całe 6 worków. Miałam łzy w oczach jak to zobaczyłam, poczułam się jakbym szmaty dała a uważam, że to były bardzo ładne rzeczy, nawet nie wzięła tych ciuszków co sami nam kupili. Teściowa widziała moją minę i powiedziała "Czy oni coś z tego wzięli? Szkoda było twojej roboty bo ściągałaś wszystko z poddasza, przejrzałaś a oni oddali tyle ile wzięli" Było może dosłownie mniej o 5 ciuszków bo tyle mi przyniosła po paru m-cach. Dlatego teraz jak będzie miała drugie choćby nie wiem co nie zaproponuje. Wiadomo nie wszystko się musi podobać, ja też mam ciuchy po synku od szwagierki ale to co mi się nie podoba odkładam i oddaje razem z innymi rzeczami żeby nie sprawić przykrości bo wiadomo gusta są różne.
#188 |
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7794945 6]Wg moich informacji to powinno być zbadane PAPP-A i wolne beta-HCG i robi się je przed usg I trymetru, żeby podczas usg lekarz zinterpretował nam wynik.[/QUOTE]
A mi powiedzieli, że w dniu USG i wtedy czeka się na wynik ok tygodnia i interpretuje razem całość czyli zdjęcia z USG + pappa ![]() Zapytam jeszcze moją ginekolog.
Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on... A taka ładna miłość... Edytowane przez _groooszek_ Czas edycji: 2017-10-13 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7794945 6]Wg moich informacji to powinno być zbadane PAPP-A i wolne beta-HCG i robi się je przed usg I trymetru, żeby podczas usg lekarz zinterpretował nam wynik.[/QUOTE]
Ja tak miałam jak piszesz ![]()
#190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
A jakie jest wasze zdanie na temat odwiedzin u malego dziecka?czyjegos lub waszego,dokladnie o te pierwsze odwiedziny mi chodzi,kiedy wedlug was jest ok,bo mi np tescie zwalili sie do domu w dniu kiedy wrocilam ze szpitala,a siostry tz jakos dwa dni pozniej i bardzo zle to wspominam,ja taka jeszcze nie do zycia,kazdy sie gapi na mnie,zwlaszcza zainteresowanie jak karmilam,jakby mogli to by mi w cycki weszli,jedna siostra tz z dziecmi wtedy 7 i 4 lata to dzieci tylko przy malej i by macały,no tylko sie wkurzylam,jeszcze im herbatke zrob lub kawke,no i jakies ciasto najlepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie czytalam wpis ktory mi calkiem namieszal czy warto robic test pappa ale jakby ktoras chciala sie skusic podsylam link
https://www.mamorki.com/test-papp-a-...c-oto-pytanie/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Też się umówiłam, na swoim spokoju i zdrowiu maluszka nie będę oszczędzać
![]()
#194 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze pytanie co do tego badania genetycznego usg,czy ten lekarz daje tez zdj lub filmik z dzidziolkiem ?
![]()
#195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a macie tych lekarzy ,którzy będą Wam robic to badanie gdzies blisko siebie? ja najbliżej mam jakies 30 km
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W niedzielę przyszłam do domu jak zbliżał się kolejny weekend czyli 5 dni od powrotu ze szpitala mąż pyta czy może u nas za domem zrobić ognisko i zaprosić na pępkowe, jasne! Zaprosił kolegów, kuzynów i dostaje wiadomość na fb od jednej z żon kuzynów męża czy może z D. przyjść do mnie na czas pępkowego i zostać do czasu aż ich mężowie nie będą szli do domu, posiedzimy poplotkujemy. Jak się domyślacie takie pępkowe nie jest do godz.19-stej i nie popijają herbatki, byłam 5 dni po szpitalu ![]()
![]() |
#199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Wam, ze jak na razie ja nie wyobrazam sobie karmic dziecka tak przy wszystkich. Moze jestem dziwna? Kolezanka normalnie przy mnie karmi, z poczatku bylo to dla mnie krepujace. Wiadomo ze nie gapie sie na nia jak karmi ale jak do mnie mowi to tez nie bede patrzec w druga strone. Karmila tez tak przy mojej mamie. Np. przy moim mezu wychodzi do pokoju obok ale przy kobietach normalnie karmi. Szwagierka ostatnio przy zonie kuzyna meza mowi ze faceci maja wyjsc z pokoju bo Asia chce nakarmic mala. Tak jakby tylko czekala zeby sie patrzec jak Asia karmi. Moze po porodzie mi sie to zmieni, bedzie mi wszystko jedno ale na razie wydaje mi sie, ze czulabym sie bardziej komfortowo wychodzac do pokoju obok albo chociaz jakos sie zaslaniajac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że nie nadrabiam poprzedniego wątku. Powolutku zacznę się tu pojawiać. Jak już pewnie Groszek wam przekazał miałam cięzki powrót do domu... Nie mogę jednak bez was żyć i póki co wracam tu do was po dawkę wsparcia.
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Widzę, że nie ma mnie na pierwszej stronie. Proszę o wpisanie ![]() Natalia, 21 lat, pierwsza ciąża udany 2cs. Termin porodu 13 maja. 30 października druga wizyta ![]()
#202 |
Та еще штучка ^^
|
My dostaliśmy cala wyprawke po synkach naszych sióstr
Kupowalam ubranka dla przyjemnosci i czasami duzo za duzo niz trzeba bylo.... Teraz chcialabym kupic tylko bujaczek rozkładany na plasko,materac na lozeczko. Jezeli bedzie dziewczynka to rzeczy czekaja po corecce siostry meza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wśród naszych znajomych rodzi się dziecko, kontaktujemy się z rodzicami pytając kiedy możemy wpaść. Marzę by tak samo postąpiono w maju z nami ;-) Jeśli chodzi o moją mamę i teściową, wiem, że będą chciały wpaść (i to nawet na 2 tygodnie) tuż po urodzeniu i... nie wyobrażam sobie im odmówić. Może nie do końca mi się to uśmiecha, ale na pewno sporo mi pomogą, poza tym to ich pierwszy wnuk, zresztą który by nie był, pragną go zobaczyć pewnie tak samo jak ja i złamałabym im serce karząc im czekać "aż się ogarnę". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7795021 1]Ja na bank sobie takie cudo kupię do karmienia, nie mieści mi się w głowie jak niektóre kobiety karmią maluchy bez krępacji np. przy stole jak inni jedzą - no nie jest to komfortowe dla innych. Dla mnie takie coś to typowy objaw OZM i nieliczenia się z nikim dookoła. Do kompletu brakuje tylko przebierania pieluchy obok talerza
![]() ![]() Super! Możesz mi napisać jak to się nazywa i ciekawe jak się sprawdza w upalne dni?
#206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak . U mnie całe badanie jest nagrane na płytce . Pełno fotek z tymi pomiarami No i powinno być zdjęcie 3 D ale u mnie nie było szans bo ta mała wiercidupcia nie dała sobie foty strzelić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Ja mam właściwie na ulicy na której mieszkam ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do gości takich z okolicy, nie mam pojęcia jak to będzie. Ale jestem dobrej myśli bo dotychczas nie zauważyłam tu praktyk wpadania bez zapowiedzi po urodzeniu dziecka. Co jest mi bardzo na rękę bo ja i spontaniczność nie przepadamy za sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Tak samo jak sobie nie wyobrażam wizyt w szpitalu kogoś innego jak ojca, dziadków dziecka i nasze rodzeństwo. Do szwagierki też nie jechałam do szpitala napisałam jej smsa, że uważam, że kobieta w szpitalu ma mieć czas na dojście po porodzie do sił i niech nie odbierze tego ,ze nie mamy ochoty tam przyjechać. Nic mi się nie stanie jak parę dni później zobaczę dziecko. Rozumie dziadków, że chcą wnuka/wnuczke już zobaczyć.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.