Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-16, 20:16   #181
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

za wszystkie dzisiejsze wizyty duze babelki z tych dzieciaczkow

Jestem dzisiaj zla bo najpierw babka chciala zdjecia wozka co mam wystawiony na sprzedaz, obejrzala i nic sie nie odezwala jak ja nie lubie jak ktos tak robi a potem na rondzie facet chcial wymusic mi pierwszenstwo a potem mi grozil fakenami

Ale za to teraz lazania dochodzi w piekarniku, czekam az maz zrobi robotke przed domem i bedziemy zajadac no i obejrzymy w milionerach pytanie za milion
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 20:16   #182
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Dzięki dziewczyny Sama nie mogę uwierzyć że już taki duży jest
Stary 2017-10-16, 20:27   #183
Koma1002
Zadomowienie

Każdy wózek ma jakiś mankament. W sklepie przypadkiem spotkaliśmy ludzi, którzy maja dla swojego dziecka taki sam i bardzo chwalili, teraz wybierali fotelik. Prowadził mi się dobrze, miał ekstra amortyzację, zrobiony jest z dobrej jakości materiałów, ma kokosowy materacyk i ten kolor😍 taki niespotykany. Chyba się nie odkocham...no cena tylko, bo 2 400 z podstawowym fotelikiem, za 2w1 2 100 i wtedy z 500zl fotelik i baza... teściowa mnie chyba przegoni.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 20:32   #184
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Pochwalę wam się, jaką czapeczkę zrobiłam dla córeczki przyjaciół, która dziś się urodziła Załącznik 7276786
Jej cudowna!
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Oglądaliśmy różne wózki z przeróżnych grup cenowych. Od takich tańszych przez naprawdę drogie. Koniec końców stanęło na Anex sport w kolorze ciemnej zieleni ☺ ja jestem prawdziwie zauroczona Załącznik 7276861

Też mi się ten wózek mega podobal A pytalas może w sklepie czy czesto wraca na gwarancji? Nie chce Cie zniechęcać ale tak jak pisze blood marry podobno są problemy z kółkami. Czytałam o tym w necie, bo sami chcieliśmy go kupić. Dodatkowo pojechaliśmy do sklepu oglądać wózki i pytalam Panią o ten model a dokładnie o reklamacje. Mówiła ze kilka wrocilo bo mialo problem z kołami i Ci klienci zglaszali też , że dziecko "zjezdza" ze spacerówki, ale że nie sprawdzali tego w sklepie. Ogólnie jej słowa potwierdziły opinie z internetu. Ale wózek jest śliczny! Możesz zapytać w sklepie czy w modelu 2017 rozwiązali problem kół

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie wszystko jest dobrze, pomiary odpowiednie. Płeć potwierdzona już na pewno Mały waży 380 g. Tak bardzo się ciesze
Jaki już duży! Cieszymy się razem z Tobą

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Koma - przeczytałam Twój komentarz i jeśli koła Wam nie przeszkadzają to jak najbardziej ok Co do prowadzenia to rzeczywiście jest super. Amortyzacja też bardzo fajna I sam wygląd wózka śliczny!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 20:36   #185
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Możesz zapytać w sklepie czy w modelu 2017 rozwiązali problem kół
Dobry pomysł, trzeba dopytać. Mi samej tez ten wózek wizualnie bardzo się podoba, w dodatku wydaje się być łatwy w utrzymaniu czystości.

Ja już zdecydowałam się na 2w1. Fotelik osobno. Będziemy często kursować więc muszę zainwestować w dobry. Naczytałam się tego bloga osiem gwiazdek i też ostatnio na blogu Hafija (jak ktoś nie zna to polecam, o karmieniu piersią) był wywiad z autorem tego bloga. Niestety taki fotelik z prawdziwego zdarzenia dużo kosztuje.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 20:45   #186
dustinthewind
Rozeznanie

Dziewczyny, ratunku, łapie mnie biegunka, podejrzewam,że to po jogurcie,który zjadłam ze swojej ciekawości, a chodzi o reklamowany teraz głośno skyr. Mam takie rewolucje w brzuchu,boli i mnie "kręci". Wolałabym,żeby nic sie nie działo,ale zapowiada sie inaczej Czy węgiel w tabletkach moge wziac normalnie? Mąż mi zrobił właśnie rumianek... moze to cos da.
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 20:45   #187
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Generalnie przez brzuch, ale np. długość szyjki mierzy się przez dół.

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
A w ogóle to w środę mamy wizytę u kardiologa...

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Wszystkie trzymamy kciuki, musi byc dobrze

Cytat:
Melduję się po wizycie wszystko jest dobrze, pomiary odpowiednie. Płeć potwierdzona już na pewno Mały waży 380 g. Tak bardzo się ciesze
Super, jaki duży juz synek

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 20:46   #188
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Koma wózek bardzo ładny i ten kolor
Lenka oklaski za wizyte

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 20:55   #189
Koma1002
Zadomowienie

Faktycznie dopytam jeszcze o reklamację kół. Ciekawe o co z nimi chodzi? Ma któraś z Was więcej informacji na ten temat?

Stary 2017-10-16, 20:56   #190
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Oglądaliśmy różne wózki z przeróżnych grup cenowych. Od takich tańszych przez naprawdę drogie. Koniec końców stanęło na Anex sport w kolorze ciemnej zieleni ☺ ja jestem prawdziwie zauroczona Załącznik 7276861

Świetny kolor 😍
Cytat:
Suuuuper
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 20:57   #191
Ilsa Lund
Zakorzenienie

O ósemkowaniu kółek w Anexach nie słyszałam ale widziałam zdjęcia że komuś pękła w sklepie rama z dzieckiem w środku :/ No ale też pewnie od tego czasu zastanowili się nad tym i wprowadzili jakieś usprawnienia

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 21:10   #192
Koma1002
Zadomowienie

W sklepie, z obciążeniem 10 kg prowadził się nieźle. Ehh pewnie nie ma wózka idealnego 😣😣

Stary 2017-10-16, 21:11   #193
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Koma - jak bedziesz pytala o kolka to sprawdz spacerowke czy dzieciatko nie bedzie zjezdzac, jak pisala Juana Juana czytala o tym wozku wiec mysle ze ona duzo Ci powie co z nimi nie tak
Stary 2017-10-16, 21:20   #194
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Koma - jak bedziesz pytala o kolka to sprawdz spacerowke czy dzieciatko nie bedzie zjezdzac, jak pisala Juana Juana czytala o tym wozku wiec mysle ze ona duzo Ci powie co z nimi nie tak
Właśnie zwróciłam uwagę na to zjeżdżanie. Podobno przy odpowiednim ustawieniu amortyzatorów jest ok. Próbowałam i przodem i tyłem montować spacerówke. Może moje niewprawione oko czegos nie dostrzeglo, nie wiedzialam na co zwrócić szczegolnie uwagę? Maz przy tym grzebal, wydawało się ok. Sprawiał wrażenie stabilnego. Jeszcze jutro wysyłam do tego sklepu męża, żeby techniczne sprawy dokładnie przepatrzyl. Dziękuję Wam za wszystkie podpowiedzi, zawsze lepiej się poradzić ☺

Stary 2017-10-16, 21:34   #195
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dobranoc :-*

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 21:39   #196
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dobranoc :-*

Widzę że nie tylko ja szybko odlatuje

Dzień był intensywny, pierwszy w pracy po ponad tygodniowym chorobowym, pranie, zakupy, gotowanie... I przed 22:00 w łóżku

Właśnie pod prysznicem sobie rozmyślałam jak tylko dowiedziałam się o ciąży to kupiłam sobie peeling cukrowo-migdałowy i olejek migdałowy jako profilaktyka przeciw rozstępom. Ale szczerze to ciężko u mnie z regularnością olejek prawie codziennie stosuje ale peelingowac to już mi się tak często zwyczajnie nie chce. A wy stosujecie coś na rozstępy?

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 21:52   #197
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Koma słyszałam że problem jest z przednimi kolami dokladnie z obrotnicą, po pewnym czasie zaczynają osemkowac i wózek wpada w wibracje nawet na plaskim podłożu. Dodatkowo słyszałam że rama czasem skrzypi ale to rzadziej. Tak było na pewno do 2016 roku. Co do wersji 2017 nie wiem czy zostało to poprawione - pani nie potrafiła odpowiedzieć na to pytanie. Warto dopytać. Jest też dużo wypowiedzi w internecie, możesz zerknąć

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Koma wracając do tematu wózka - tak jak pisałaś nie ma wózka idealnego Ja za to wybrałam wózek z 2017 roku i jeszcze w ogóle nie ma o nim opinii w necie wiec tez z nim wszystko się może zdarzyć Ty przynajmniej wiesz czego się spodziewać można

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 21:54   #198
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Suuuper
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 21:54   #199
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie zwróciłam uwagę na to zjeżdżanie. Podobno przy odpowiednim ustawieniu amortyzatorów jest ok. Próbowałam i przodem i tyłem montować spacerówke. Może moje niewprawione oko czegos nie dostrzeglo, nie wiedzialam na co zwrócić szczegolnie uwagę? Maz przy tym grzebal, wydawało się ok. Sprawiał wrażenie stabilnego. Jeszcze jutro wysyłam do tego sklepu męża, żeby techniczne sprawy dokładnie przepatrzyl. Dziękuję Wam za wszystkie podpowiedzi, zawsze lepiej się poradzić ☺

Jesli amortyzatory sie juz wyrobia, a na pewno tak sie stanie predzej czy pozniej, to znaczy ze wozek zapadnie sie od strony raczki. I wtedy spacerowka bedzie juz pod jakims katem i dziecko moze zjezdzac. I tak moze byc przy innych wozkach tez. Warto poczytac opinie o najnowszych modelach, jak pisza dziewczyny, moze usuneli wszelkie niedogodnosci
Stary 2017-10-16, 21:56   #200
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dobry pomysł, trzeba dopytać. Mi samej tez ten wózek wizualnie bardzo się podoba, w dodatku wydaje się być łatwy w utrzymaniu czystości.

Ja już zdecydowałam się na 2w1. Fotelik osobno. Będziemy często kursować więc muszę zainwestować w dobry. Naczytałam się tego bloga osiem gwiazdek i też ostatnio na blogu Hafija (jak ktoś nie zna to polecam, o karmieniu piersią) był wywiad z autorem tego bloga. Niestety taki fotelik z prawdziwego zdarzenia dużo kosztuje.

Ale na prawde warto

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ratunku, łapie mnie biegunka, podejrzewam,że to po jogurcie,który zjadłam ze swojej ciekawości, a chodzi o reklamowany teraz głośno skyr. Mam takie rewolucje w brzuchu,boli i mnie "kręci". Wolałabym,żeby nic sie nie działo,ale zapowiada sie inaczej Czy węgiel w tabletkach moge wziac normalnie? Mąż mi zrobił właśnie rumianek... moze to cos da.
Co do wegla nie wiem na 100% ale chyba tak Natomiast wiem, ze wolno smecte.
Zdrowka!
Stary 2017-10-16, 21:56   #201
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

W mojej Luce tez sprezyny opadly z amortyzatorow i jak cora jechala przodem do kierunku jazdy to jak ja kladlam to nie lezala plasko a glowa byla nizej niz nogi... Ale to bylo w 2014 rou i juz sa nowsze modele :p Kazdy wozek ma jakis mankament.
Stary 2017-10-16, 21:57   #202
_Dolly
Rozeznanie

Torrence i Lenka

karolka_boroweczka kcem

Dopiero się skapnęłam, że nowy wątek jest

U nas po połówkowym też wszystko ok
Oficjalnie i na 100% córeczka
Nasza to w porównaniu z waszymi kruszynka 318 g (ale zgodne z tp). Uparciuch nie chciał buzi pokazać, mimo wielokrotnych prób dr uchwycenia jej na 3d Leżała z ręką na buzi i widać tylko nos i usta Wzięliśmy płytkę i oglądaliśmy już z tż dwa razy W dwóch momentach tak słodko połyka płyn A teraz zrobiła sobie imprezę
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 21:58   #203
lelowa
Zakorzenienie

Sprawdzalam juz swoje wyniki, ktore robilam prywatnie, tsh 1,22 wiec wszystko gra ale w sumie dobrze, ze zrobilam, jestem spokojna.
Stary 2017-10-16, 22:02   #204
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dolly - no jak super ciesze sie ze wszystko u malej ok

Lelowa - trzymaj trzymaj tego gnojka tsh w ryzach tez musze isc sprawdzic swoj poziom
Stary 2017-10-16, 22:06   #205
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Sprawdzalam juz swoje wyniki, ktore robilam prywatnie, tsh 1,22 wiec wszystko gra ale w sumie dobrze, ze zrobilam, jestem spokojna.
Super

Właśnie doszliśmy z mężem do wniosku, że musimy zmienić łóżko w sypialni, żeby zmieściło się łóżeczko :/
Teraz mamy takie duże z bali bambusowych, one są szerokie i przez to zajmuje praktycznie całą sypialnie, a nie da rady go przestawić w poprzek pokoju niestety :/
Musimy kupić coś mniejszego
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 22:07   #206
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Torrence i Lenka

karolka_boroweczka kcem

Dopiero się skapnęłam, że nowy wątek jest

Nasza to w porównaniu z waszymi kruszynka 318 g (ale zgodne z tp). Uparciuch nie chciał buzi pokazać, mimo wielokrotnych prób dr uchwycenia jej na 3d Leżała z ręką na buzi i widać tylko nos i usta Wzięliśmy płytkę i oglądaliśmy już z tż dwa razy W dwóch momentach tak słodko połyka płyn A teraz zrobiła sobie imprezę
Świetnie Dolly ze Twoja kruszynka ma się dobrze ☺ wieczorem w dzień mojego badania mój mały też mocno imprezowal, chyba te badania ich tak uaktywniaja. 😜

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 22:23   #207
Torrence
Wtajemniczenie

Milion pićset, sto dziewięćset cytatów
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
A w ogóle to w środę mamy wizytę u kardiologa...
Trzymam kciuki! musi być dobrze!!
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
[/COLOR]Torrence gratuluję udanej wizyty. Super że wszystko dobrze masz jakąś foteczkę?
Coś tam jutro może wrzucę, mamy buźkę w 3d ale zdjęcie nie jest idealne. Już nie te czasy że cała fota obejmowała całą dzidzię
Cytat:
Pochwalę wam się, jaką czapeczkę zrobiłam dla córeczki przyjaciół, która dziś się urodziła
Normalnie coś pięknego!!! I to nie tylko dlatego, że ma królicze uszka ale pokłony dla Twojego talenu!
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dzieliłyśmy stres a teraz dzielimy szczęście!! Super uczucie!
Dolly ja też już mam na 100% dziewczynkę, nawet na papierze, w opisie usg Nawet nie wiedziałam, że to się zapisuje A te miary wagowe to są mocno orientacyjne o czym informowała nas dziś dr Poza tym różnica nie jest taka duża

Odpowiadając na pytanie odnośnie sposobu wykonania usg to ja miałam tylko przez brzuch, szyjkę też ocenioną sondą przez brzuch. Ale czytałam gdzieś, że precyzyjniej szyjkę ocenia sonda tv. Tak też miałam w szpitalu jak byłam na IP - dr zrobiła usg przez brzuch a szyjkę oceniła tv.
Stary 2017-10-16, 22:26   #208
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Rozciągają się

To jeszcze raz body

Załącznik 7276686

Cudne!

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, super zakupy.

Selina, kombinezon moro czad

Mecassie geatuluje auta. Niech się dobrze jeździ

Torrence, super że na wizycie wszystko ok

Ledwo żyje Właśnie układam z synkiem tory z lego i oczy mi się zamykają :/
Mąż robi nalewkę z pigwy. Muszę schować ze dwie butelki, żebym ja w ogóle spróbowała kiedyś

Ja z Węgier przywiozłam tokaj i wypije jak juz będę mogła

Cytat:
Pochwalę wam się, jaką czapeczkę zrobiłam dla córeczki przyjaciół, która dziś się urodziła Załącznik 7276786

urocza, pięknie ci to wyszło

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Widzę że nie tylko ja szybko odlatuje

Dzień był intensywny, pierwszy w pracy po ponad tygodniowym chorobowym, pranie, zakupy, gotowanie... I przed 22:00 w łóżku

Właśnie pod prysznicem sobie rozmyślałam jak tylko dowiedziałam się o ciąży to kupiłam sobie peeling cukrowo-migdałowy i olejek migdałowy jako profilaktyka przeciw rozstępom. Ale szczerze to ciężko u mnie z regularnością olejek prawie codziennie stosuje ale peelingowac to już mi się tak często zwyczajnie nie chce. A wy stosujecie coś na rozstępy?

Ja stosuję tylko olejek. A pod prysznicem masuje się myjka ale to taka profilaktyka jak żadna :P
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 22:41   #209
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzieliłyśmy stres a teraz dzielimy szczęście!! Super uczucie!
Dolly ja też już mam na 100% dziewczynkę, nawet na papierze, w opisie usg Nawet nie wiedziałam, że to się zapisuje A te miary wagowe to są mocno orientacyjne o czym informowała nas dziś dr Poza tym różnica nie jest taka duża

Odpowiadając na pytanie odnośnie sposobu wykonania usg to ja miałam tylko przez brzuch, szyjkę też ocenioną sondą przez brzuch. Ale czytałam gdzieś, że precyzyjniej szyjkę ocenia sonda tv. Tak też miałam w szpitalu jak byłam na IP - dr zrobiła usg przez brzuch a szyjkę oceniła tv.
Nam w czwartek moja dr wpisała na takim wydruku z usg i się jarałam resztę wieczoru tym
Ja miałam szyjkę sprawdzaną tv (zresztą wtedy też nam płeć powiedział), a później już przez brzuch
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-16, 22:59   #210
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam w czwartek moja dr wpisała na takim wydruku z usg i się jarałam resztę wieczoru tym
Ja miałam szyjkę sprawdzaną tv (zresztą wtedy też nam płeć powiedział), a później już przez brzuch
No to takie już mocne to potwierdzenie na piśmie W tym segregatorku od mamaginekolog jest napisane, że jednym z wielu celów badania połówkowego jest ocena narządów płciowych

A skoro dziewczynka potwierdzona to to imię na M., które i u mnie jest najmocniejszym typem zostaje u Was?

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-16 o 23:02
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości