Mamusie marcowe 2018 cz. 5 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-16, 10:16   #181
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Coś takiego? Dostanę po siostrzeńcu jakbym nie dostała to na pewno bym zamówiła w makaszce
Fajne Choc nie planuje zadnego kosza ani kokona to moze moze sie zastanowie, ladnie to wyglada. Chociaz chyba nie... bo z mojej poduchy do karmienia moge zrobic to samo. Do przemyslenia jeszcze
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 10:17   #182
Mecassie
Zakorzenienie

Jeszcze taki mam
Screenshot_20171116-101625.png
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Fajne Choc nie planuje zadnego kosza ani kokona to moze moze sie zastanowie, ladnie to wyglada. Chociaz chyba nie... bo z mojej poduchy do karmienia moge zrobic to samo. Do przemyslenia jeszcze
Oooo albo z poduchy do spania w sumie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 10:21   #183
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Jeszcze taki mam
Załącznik 7316396

Oooo albo z poduchy do spania w sumie

Ten też ładny

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 10:23   #184
julietta83
Zakorzenienie

pierwszy raz słyszę o takim kokonie
nie planuję zakupu, bo nie przewiduję, żeby mały spał razem z nami, a innego zastosowania nie widzę dla siebie
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 10:25   #185
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Aaa a to ja myślałam o czymś zupełnie innym. Taki faktycznie da się zrobić z poduchy 😉

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 10:25   #186
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
pierwszy raz słyszę o takim kokonie
nie planuję zakupu, bo nie przewiduję, żeby mały spał razem z nami, a innego zastosowania nie widzę dla siebie
Ja planuję to np na kanapę czy coś ? Chociaż w sumie już sama nie wiem czy jest potrzebny przeciez może spać w wózeczku

Stary 2017-11-16, 10:31   #187
Ojoanna29
Zakorzenienie

Przy siostrzeńcu kokon super się sprawdził ale teraz już się przekręca i siostra się boi, że wyjdzie z tego, bo jednak ścianki są miękkie i łatwo by się przez nie przeturlał. Kokon kładła na łóżku albo nawet na podłodze i mały sobie leżał, bardziej mu się podobało w kokonie niż w wózku, bo więcej widział itd. Kokon bardziej poręczny. Tylko trzeba było uważać na psa, bo chyba myślał, że to dla niego legowisko
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 10:31   #188
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja mam wrazenie ze on jest ciezki. Nie wiem dlaczego. Ten drugi wydaje mi sie optycznie lzejszy, delikatniejszy

Przed chwila dopadla mnie mysl ze tak w sumie to nic nie mam dla tego dziecka. Same ubranka i dwa kocyki i wozek a cala reszta lezy. Ani poscieli (nawet nie zaczelam szukac), ani pielegnacji i higieny. Dla siebie to juz kompletnie nic nie mam. I teraz jak zaczelam ogladac to przerazilo mnie ile to kosztuje. A to jeszcze chusta, a to lozeczko, a to fotel... masakra, mam zjaz formy. Zaraz sie zrobia swieta a po swietach to juz bedzie gonitwa
Po świętach będzie gonitwa? Mój mąż mi każe zakupy robić w połowie stycznia, bo gdzie niby to trzymać? On nic nie rozumie, np.ze wyprawkę kosmetyczna w Gemini mam na 500 zl...a gdzie poscielki, kocyki, butelki, o których nawet nie wiem jak myśleć, bo to czarna magia...smoczki...boooze. a jak do tego będę miała faktycznie cc. To z planowanej daty porodu 3.03 zrobi się połowa lutego...to jak z tym brzuchem to wszystko ogarnąć?? Ja się grzecznie pytam...muszę go uświadomić

Stary 2017-11-16, 10:36   #189
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Jak was czytam to też mnie dopada przerażenie okazuje się ze mam tak niewiele rzeczy jeszcze, a czasu coraz mniej..
Stary 2017-11-16, 10:38   #190
Mecassie
Zakorzenienie

No serio zaraz pyknie grudzień a wtedy raczej nie będę myślała o wyprawce bo zawsze bo mam głowę i portfel zajety prezentami a później już styczen i luty >>> poród

Stary 2017-11-16, 10:43   #191
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
No serio zaraz pyknie grudzień a wtedy raczej nie będę myślała o wyprawce bo zawsze bo mam głowę i portfel zajety prezentami a później już styczen i luty >>> poród

Racja, grudzień zleci przez święta. Wydatków masa...

Stary 2017-11-16, 10:54   #192
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mecassie, podoba mi się pierwszy i trzeci kocyk Ten trzeci ma też bardziej zdecydowany kolor niż dwa pozostałe więc zastanów się w jaki chciałabyś iść

Wpadła do mnie Mama z jajkami i odebrać miskę, trochę gadałyśmy o tym co w rodzinie, o moich lękach, pokazałam jej projekt pokoju to mi dała kilka wskazówek Żaliłam jej się trochę na kręgosłup to mi zakazała nosić psa tylko go wciągać na smyczy pod prysznic następnym razem Czuję się lepiej po jej wizycie

Muszę jeszcze zrobić obiad na 2 dni - miało nie być obiadu ale jednak do koleżanki dzisiaj na 18:30 a jutro ten koncert La la land jest na 20:30 Może wyskoczę po prostu po jakąś mrożonkę
Poczytam jeszcze otwarte zakładki z wiadomościami z miasta i może coś znowu podziubię i się pouczę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 11:01   #193
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Mecassie, podoba mi się pierwszy i trzeci kocyk Ten trzeci ma też bardziej zdecydowany kolor niż dwa pozostałe więc zastanów się w jaki chciałabyś iść

Wpadła do mnie Mama z jajkami i odebrać miskę, trochę gadałyśmy o tym co w rodzinie, o moich lękach, pokazałam jej projekt pokoju to mi dała kilka wskazówek Żaliłam jej się trochę na kręgosłup to mi zakazała nosić psa tylko go wciągać na smyczy pod prysznic następnym razem Czuję się lepiej po jej wizycie

Muszę jeszcze zrobić obiad na 2 dni - miało nie być obiadu ale jednak do koleżanki dzisiaj na 18:30 a jutro ten koncert La la land jest na 20:30 Może wyskoczę po prostu po jakąś mrożonkę
Poczytam jeszcze otwarte zakładki z wiadomościami z miasta i może coś znowu podziubię i się pouczę
Fajnie mieć taką mamę 😊 moja raczej nie pociesza, trzeba pocieszać ją

Stary 2017-11-16, 11:08   #194
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej ja poki co wyluzowana jestem pod wzgledem wyprawki :p czekam az wezmiemy sie za pokoj to wtedy bede ogarniac torby do szpitala tez poki co swieta za pasem a ja zadnego prezentu nie mam a najgorzej ze nawet pomyslow brak...

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

I prosze o dopisanie wizyty 11.12
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 11:11   #195
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Fajnie mieć taką mamę 😊 moja raczej nie pociesza, trzeba pocieszać ją
E tam, ostatnio mnie opieprzała że mam coś zrobić ze swoim życiem i iść na kurs, teraz akurat była miła To różnie bywa
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
[/COLOR]I prosze o dopisanie wizyty 11.12

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 11:18   #196
Mecassie
Zakorzenienie

Zrobiłam zamówienie na Ikea 650zł ileeee ja bym miała za to ciuszków
W koszyku miedzy innymi ręcznik z kapturkiem, firanki, przewijak, prześcieradło itp

Stary 2017-11-16, 11:22   #197
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie mieć taką mamę moja raczej nie pociesza, trzeba pocieszać ją

Moja mama mnie nie pociesza i nie gladzi po glowie tylko sprowadza na ziemie oczywiscie bardzo sie troszczy ale pozwala zachowac w ciazy zdrowy rozsadek z czrgo bardzo sie ciesze
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej ja poki co wyluzowana jestem pod wzgledem wyprawki czekam az wezmiemy sie za pokoj to wtedy bede ogarniac torby do szpitala tez poki co swieta za pasem a ja zadnego prezentu nie mam a najgorzej ze nawet pomyslow brak...

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

I prosze o dopisanie wizyty 11.12
Ja licze na to ze jak zrobimy miejsce w szafach to pojdzie latwiej. Bo teraz tkwie w zawieszeniu- te ubranka co juz mam leza w duzej torbie i troche sie walaja bo nie mam ich gdzie wlozyc. Moglabym zrobic miejsce w swojej komodzie ale jak tak zrobie to maz uzna ze w swojej juz porzadku robic nie musi teraz jeszcze gadalismy to mowi ze chce zebysmy zaraz kupili lozeczko. Moze cos wybierzemy jak bedziemy w sobote odbierac wozek. I oczywiscie mowie mu ze dotarlo do mnie ile rzeczy musimy kupic a on do mnie "a co jeszcze?" <facepalm> jest tak samo nieswiadomy jak w przypadku przygotowan do wesela. Wydawalo mu sie ze jak jest sala, kosciol, fotograf i dj to juz wszystko jest

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 11:24   #198
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłam zamówienie na Ikea 650zł ileeee ja bym miała za to ciuszków
W koszyku miedzy innymi ręcznik z kapturkiem, firanki, przewijak, prześcieradło itp

Ohoho! Fajnie z tą Ikea. Ode mnie najbliżej do Gdańska...😣😣 także dupa
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
E tam, ostatnio mnie opieprzała że mam coś zrobić ze swoim życiem i iść na kurs, teraz akurat była miła To różnie bywa

Relacje z matką nadają się na seanse z psychologiem 😂 na pewno moje 😑

Stary 2017-11-16, 11:27   #199
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Ohoho! Fajnie z tą Ikea. Ode mnie najbliżej do Gdańska...😣😣 także dupa

Relacje z matką nadają się na seanse z psychologiem 😂 na pewno moje 😑

Powiem Wam że mimo wszystko tania ta ikea taki ręcznik 29,99 a na necie są okolo 60-150zl (takie kolory jak mnie interesuja) albo pościel 29,99 na necie cena kosmos. Do mojej mam jakieś 60km także nie jest źle

Stary 2017-11-16, 11:36   #200
_Selina_
Zakorzenienie

My mamy dzisiaj wizytę... :strach:
Od trzech dni mam dziwny brzuch mam nadzieję, że u małej wszystko ok.
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 11:37   #201
Pannkaka
Rozeznanie

Ilsa, Lunak, naprawde polecam nauke programowania Moja kolezanka zrobila pozna wiosna kilkutygodniowy kurs, potem troche sama dziubala, a teraz ma juz nowa prace i jest bardzo zadowolona Co co testowania i szczegolow - ja sie nie zgodze, wystarczy talent do psucia i troche zlosliwosci W ogole moim zdaniem testowanie to bardzo niedoceniana sztuka, niby kazdy moze testowac, ale wcale nie tak latwo o dobrego testera.

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja jestem dziwna bo nienawidze sie przytulac do meza podczas snu. Szybko sie nagrzewam pod koldra (maz mnie nazywa "termoforem") i jeszcze jego dotyk poteguje uczucie goraca niestety zawsze tak mialam- musze miec sporo wolnej przstrzeni jak spie i nawet koldry nie moge miec za blisko twarzy bo mi pwietrza brakuje
O to, to! Tez potrzebuje przestrzeni i nawet nie chodzi o to, ze sie grzeje. Maz na poczatku strasznie przezywal, ze chce miec oddzielna koldre, ale zaakceptowal w koncu. Przytulic sie i tak zawsze mozna, a zawinac w koldre jak nalesnik przy jednej trudno
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 11:38   #202
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
My mamy dzisiaj wizytę... :strach:
Od trzech dni mam dziwny brzuch mam nadzieję, że u małej wszystko ok.
Trzymamy kciuki mocno, mocno 😄

Stary 2017-11-16, 11:39   #203
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy kciuki mocno, mocno 😄

:-*
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 11:41   #204
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Wam że mimo wszystko tania ta ikea taki ręcznik 29,99 a na necie są okolo 60-150zl (takie kolory jak mnie interesuja) albo pościel 29,99 na necie cena kosmos. Do mojej mam jakieś 60km także nie jest źle

U mnie już stanęło na reczniku za 100 ... trochę jednak dużo 😑przy tych wszystkich wydatkach 😲 podoba mi się też taki przybornik na łóżeczko. Plastikowy do zawieszenia. Nigdzie indziej nie mogę takiego znaleźć

Stary 2017-11-16, 11:57   #205
Pannkaka
Rozeznanie

Bylam dzis w koncu na wizycie, ale u mnie to w sumie nic ciekawego, wazenie, pomiar cisnienia, troche krwi z palca do zbadania cukru i hemoglobiny, mocz tez na miejscu polozna bada, wychodzi na trzy minutki i ma wydruk z maszyny. Powiedziala, ze dzis wysle dodatkowo do laboratorium, bo sikanie co godzine moze, ale wcale nie musi byc przez uciskajace dziecko. Poza tym zmierzyla brzuch, posluchalysmy serduszka i pogadalysmy o porodzie chwile. Kazala mi zapisac w telefonie numer porodowki naszego szpitala, zebym mogla szybko zadzwonic, gdyby cokolwiek mnie niepokoilo, mniej ruchow, skurcze, itp. Zapytalam o lot samolotem i powiedziala ze nie widzi najmniejszych przeciwwskazan, wszystko jest ok i moge leciec na swieta. Kolejna taka wizyta za 3 tygodnie i kolejna zaraz przed swietami, wlasnie zeby mi dala wymagane zaswiadczenie dla linii lotniczych

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Selina, mocne kciuki!

U mnie inne ceny i ikea to prawie zawsze najtansza opcja

Pieluszki za pierwszym razem mialam wszystkie po prostu biale, 10 tetrowych i 5 flanelowych, z apteki Gemini. Troche pozniej dokupilam 2 otulacze Lassig i do tej pory z nich korzystam. Tylko tych tetrowych nigdzie nie moge znalezc... moze trzeba bedzie jednak kupic nowe

Recznik jeden mialam z ikei, a reszta to byly prezenty, wiec nawet nie wiem skad. Nie widzialam miedzy nimi duzej roznicy.
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 12:05   #206
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie już stanęło na reczniku za 100 ... trochę jednak dużo przy tych wszystkich wydatkach podoba mi się też taki przybornik na łóżeczko. Plastikowy do zawieszenia. Nigdzie indziej nie mogę takiego znaleźć

Widzialam taki przybornik na aliexpress a w polskich sklepach widzialam jedynie takie materialowe. Zastanawiam sie nad kupieniem tego tylko boje sie ze jak powkladam cokolwiek w te kieszonki to bezie wygladalo srednio

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 12:07   #207
bloody_marry
Rozeznanie

Uff nadrobiłam nowy wątek!

Koma, współczuję niefajnych przygód! Oby się już twoje problemy skończyły.

Selina, kciuki za wizytę!

Jeśli chodzi o mnie to echo serca naszej dziewczynki mamy 30.11, czyli wtedy co gosza. To prywatną wizyta więc liczyłam na szybsze terminy niestety trzeba czekać i liczy na pomyślne informacje. Zwykła wizyta czeka mnie 4.12.

Po połówkowym nie mieliśmy dobrych nastrojów ale zgodnie z planem kupiliśmy pierwsze ubranko. To jest naszą jedyną rzecz dla dzieciaczka mąż nadal szuka pracy więc w dalszym ciągu nie wiem gdzie będziemy mieszkać i odkładamy kompletowanie wyprawki.

Za to sporo rzeczy przeglądam w internecie. Widziałam rozmowy o kolonie i podzielę się z wami czego się dowiedziałam na stronie jednego ze sklepów. Otóż w tym kokonie dziecko nie powinno samodzielnie spać! Sama chciałam taki kupić bo wiem że będziemy często odwiedzać jednych i drugich teściów i chciałam żeby dziecko miało znajome zapachy wokół przy zasypianiu.

Jest jednak ryzyko uduszenia przez przyciśnięcie buzi do tego grubego brzegu kokona. No i właśnie w tym sklepie są fajne poradniki na ten temat i ich kokony mają odpinany brzeg. Można odpiąć jak dziecko zaśnie.

Sklep nazywa się Tulik, mam nadzieję że można wrzucać na forum nazwy. Polecam poczytać ich poradniki.

Trafiłam na sklep szukając otulacza no i też mi się spodobał. Jak przyjdzie czas to zamówię szary kokon i malinowy otulacz.

Zastanawiam się tylko czy takie otulacz trzeba często prac i czy nie będą potrzebę dwa.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 12:14   #208
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Hej

Kciuki za dzisiejsze wizyty
My z mężem już po spacerze, dzisiaj idziemy na te warsztaty Bezpieczny Maluch

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-16, 12:18   #209
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie już stanęło na reczniku za 100 ... trochę jednak dużo 😑przy tych wszystkich wydatkach 😲 podoba mi się też taki przybornik na łóżeczko. Plastikowy do zawieszenia. Nigdzie indziej nie mogę takiego znaleźć

Też mam go w koszyku Ikea za 19,99 ale w sumie nie wiem czy o taki ci chodzi. Stwierdzilam ze nie będę dziczyć z tymi drogimi rzeczami. Chcę tylko porządny kocyk i tyle

Stary 2017-11-16, 12:20   #210
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Dziewczyny jak to jest z zusem - trzeba jakieś pismo złożyć jak się chce kasę za L4 mieć na konto? Bo inaczej przyjdzie listonoszem na adres zameldowania?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości