|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 5
Cytat:
Choc nie planuje zadnego kosza ani kokona to moze moze sie zastanowie, ladnie to wyglada. Chociaz chyba nie... bo z mojej poduchy do karmienia moge zrobic to samo. Do przemyslenia jeszcze
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze taki mam
Screenshot_20171116-101625.png Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz słyszę o takim kokonie
![]() nie planuję zakupu, bo nie przewiduję, żeby mały spał razem z nami, a innego zastosowania nie widzę dla siebie |
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez może spać w wózeczkuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Przy siostrzeńcu kokon super się sprawdził
ale teraz już się przekręca i siostra się boi, że wyjdzie z tego, bo jednak ścianki są miękkie i łatwo by się przez nie przeturlał. Kokon kładła na łóżku albo nawet na podłodze i mały sobie leżał, bardziej mu się podobało w kokonie niż w wózku, bo więcej widział itd. Kokon bardziej poręczny. Tylko trzeba było uważać na psa, bo chyba myślał, że to dla niego legowisko
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Jak was czytam to też mnie dopada przerażenie
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
No serio zaraz pyknie grudzień a wtedy raczej nie będę myślała o wyprawce bo zawsze bo mam głowę i portfel zajety prezentami a później już styczen i luty >>> poród
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Mecassie, podoba mi się pierwszy i trzeci kocyk
Ten trzeci ma też bardziej zdecydowany kolor niż dwa pozostałe więc zastanów się w jaki chciałabyś iść ![]() Wpadła do mnie Mama z jajkami i odebrać miskę, trochę gadałyśmy o tym co w rodzinie, o moich lękach, pokazałam jej projekt pokoju to mi dała kilka wskazówek Żaliłam jej się trochę na kręgosłup to mi zakazała nosić psa tylko go wciągać na smyczy pod prysznic następnym razem Muszę jeszcze zrobić obiad na 2 dni - miało nie być obiadu ale jednak do koleżanki dzisiaj na 18:30 a jutro ten koncert La la land jest na 20:30 Może wyskoczę po prostu po jakąś mrożonkę ![]() Poczytam jeszcze otwarte zakładki z wiadomościami z miasta i może coś znowu podziubię i się pouczę
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ja poki co wyluzowana jestem pod wzgledem wyprawki :p czekam az wezmiemy sie za pokoj to wtedy bede ogarniac torby do szpitala tez poki co swieta za pasem a ja zadnego prezentu nie mam a najgorzej ze nawet pomyslow brak...---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- I prosze o dopisanie wizyty 11.12
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To różnie bywa ![]() |
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zamówienie na Ikea 650zł
ileeee ja bym miała za to ciuszków W koszyku miedzy innymi ręcznik z kapturkiem, firanki, przewijak, prześcieradło itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie bardzo sie troszczy ale pozwala zachowac w ciazy zdrowy rozsadek z czrgo bardzo sie ciesze ![]() Cytat:
teraz jeszcze gadalismy to mowi ze chce zebysmy zaraz kupili lozeczko. Moze cos wybierzemy jak bedziemy w sobote odbierac wozek. I oczywiscie mowie mu ze dotarlo do mnie ile rzeczy musimy kupic a on do mnie "a co jeszcze?" <facepalm> jest tak samo nieswiadomy jak w przypadku przygotowan do wesela. Wydawalo mu sie ze jak jest sala, kosciol, fotograf i dj to juz wszystko jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dzisiaj wizytę... :strach:
Od trzech dni mam dziwny brzuch mam nadzieję, że u małej wszystko ok. |
|
|
|
#201 | |
|
Rozeznanie
|
Ilsa, Lunak, naprawde polecam nauke programowania
Moja kolezanka zrobila pozna wiosna kilkutygodniowy kurs, potem troche sama dziubala, a teraz ma juz nowa prace i jest bardzo zadowolona Co co testowania i szczegolow - ja sie nie zgodze, wystarczy talent do psucia i troche zlosliwosci W ogole moim zdaniem testowanie to bardzo niedoceniana sztuka, niby kazdy moze testowac, ale wcale nie tak latwo o dobrego testera. Cytat:
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Bylam dzis w koncu na wizycie, ale u mnie to w sumie nic ciekawego, wazenie, pomiar cisnienia, troche krwi z palca do zbadania cukru i hemoglobiny, mocz tez na miejscu polozna bada, wychodzi na trzy minutki i ma wydruk z maszyny. Powiedziala, ze dzis wysle dodatkowo do laboratorium, bo sikanie co godzine moze, ale wcale nie musi byc przez uciskajace dziecko. Poza tym zmierzyla brzuch, posluchalysmy serduszka i pogadalysmy o porodzie chwile. Kazala mi zapisac w telefonie numer porodowki naszego szpitala, zebym mogla szybko zadzwonic, gdyby cokolwiek mnie niepokoilo, mniej ruchow, skurcze, itp. Zapytalam o lot samolotem i powiedziala ze nie widzi najmniejszych przeciwwskazan, wszystko jest ok i moge leciec na swieta. Kolejna taka wizyta za 3 tygodnie i kolejna zaraz przed swietami, wlasnie zeby mi dala wymagane zaswiadczenie dla linii lotniczych
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Selina, mocne kciuki! ![]() U mnie inne ceny i ikea to prawie zawsze najtansza opcja ![]() Pieluszki za pierwszym razem mialam wszystkie po prostu biale, 10 tetrowych i 5 flanelowych, z apteki Gemini. Troche pozniej dokupilam 2 otulacze Lassig i do tej pory z nich korzystam. Tylko tych tetrowych nigdzie nie moge znalezc... moze trzeba bedzie jednak kupic nowe ![]() Recznik jeden mialam z ikei, a reszta to byly prezenty, wiec nawet nie wiem skad. Nie widzialam miedzy nimi duzej roznicy. |
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w polskich sklepach widzialam jedynie takie materialowe. Zastanawiam sie nad kupieniem tego tylko boje sie ze jak powkladam cokolwiek w te kieszonki to bezie wygladalo srednioWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Uff nadrobiłam nowy wątek!
Koma, współczuję niefajnych przygód! Oby się już twoje problemy skończyły. Selina, kciuki za wizytę! Jeśli chodzi o mnie to echo serca naszej dziewczynki mamy 30.11, czyli wtedy co gosza. To prywatną wizyta więc liczyłam na szybsze terminy niestety trzeba czekać i liczy na pomyślne informacje. Zwykła wizyta czeka mnie 4.12. Po połówkowym nie mieliśmy dobrych nastrojów ale zgodnie z planem kupiliśmy pierwsze ubranko. To jest naszą jedyną rzecz dla dzieciaczka mąż nadal szuka pracy więc w dalszym ciągu nie wiem gdzie będziemy mieszkać i odkładamy kompletowanie wyprawki. Za to sporo rzeczy przeglądam w internecie. Widziałam rozmowy o kolonie i podzielę się z wami czego się dowiedziałam na stronie jednego ze sklepów. Otóż w tym kokonie dziecko nie powinno samodzielnie spać! Sama chciałam taki kupić bo wiem że będziemy często odwiedzać jednych i drugich teściów i chciałam żeby dziecko miało znajome zapachy wokół przy zasypianiu. Jest jednak ryzyko uduszenia przez przyciśnięcie buzi do tego grubego brzegu kokona. No i właśnie w tym sklepie są fajne poradniki na ten temat i ich kokony mają odpinany brzeg. Można odpiąć jak dziecko zaśnie. Sklep nazywa się Tulik, mam nadzieję że można wrzucać na forum nazwy. Polecam poczytać ich poradniki. Trafiłam na sklep szukając otulacza no i też mi się spodobał. Jak przyjdzie czas to zamówię szary kokon i malinowy otulacz. Zastanawiam się tylko czy takie otulacz trzeba często prac i czy nie będą potrzebę dwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() My z mężem już po spacerze, dzisiaj idziemy na te warsztaty Bezpieczny Maluch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest z zusem - trzeba jakieś pismo złożyć jak się chce kasę za L4 mieć na konto? Bo inaczej przyjdzie listonoszem na adres zameldowania?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

jakbym nie dostała to na pewno bym zamówiła w makaszce 

Choc nie planuje zadnego kosza ani kokona to moze moze sie zastanowie, ladnie to wyglada. Chociaz chyba nie... bo z mojej poduchy do karmienia moge zrobic to samo. Do przemyslenia jeszcze 
przeciez może spać w wózeczku

13.03.2008
moja raczej nie pociesza, trzeba pocieszać ją
czekam az wezmiemy sie za pokoj to wtedy bede ogarniac
Moja kolezanka zrobila pozna wiosna kilkutygodniowy kurs, potem troche sama dziubala, a teraz ma juz nowa prace i jest bardzo zadowolona 

przy tych wszystkich wydatkach
podoba mi się też taki przybornik na łóżeczko. Plastikowy do zawieszenia. Nigdzie indziej nie mogę takiego znaleźć
niestety trzeba czekać i liczy na pomyślne informacje. Zwykła wizyta czeka mnie 4.12.