|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 Maluchy harcują, Mamusie dyskutują. Część 4
Kasiu, najlepszego
![]() Fasolka, ale Wam fajnie. Wyściskaj Mikiego od ciotki i Aduśki!
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolko, no może coś jest w tym co mówisz.
Lexi, dzięki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia również Wszystkiego Najlepszego i spełnienia marzeń.
Co do drugiego dziecka to nadszedł teraz czas żeby się zdecydować i to już w tym roku ( ja 35 lat) więc od lipca / sierpnia będziemy działać bo nie chcę by córcia była jedynaczką. Mam jedynie nadzieję że z drugim pójdzie szybciej 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Basiczku, dziękuje!
![]() Długo się staraliście o Hanię? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, ponad 2 lata... Później jak już miałam zacząć te wszystkie badania hormonalne i odpuściłam myślenie o dziecku to zaszłam w ciążę 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Basiczku, bo tak to zazwyczaj wygląda. Jak ktoś się bardzo spina na dziecko i ciągle o tym myśli to zazwyczaj ma z tym problem. Moje dwie koleżanki nie mogą zajść w ciążę, a jedna to co miesiąc mówi, że może tym razem nie dostanie okresu i już nawet nie chce mi się powtarzać żeby trochę wyluzowała. Taka jest zdesperowana na tą ciąże.
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Szymek znów zaliczył maraton drzemki. Padł o 11:30, wstał o 16:45!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę oby nie
|
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie się nad nocą zastanawiałam... Do której będzie szalał, o której zaśnie etc... Padł rzeczywiście pózniej niż zwykle, bo około 21:30, teraz kciuki by noc mimo wszystko była spokojna. Po 2,5 godz jego snu włączyłam pranie, IRobota, telewizor, zapaliłam światło w pokoju, tłukłam się wszystkim, a to i tak go nie ruszyło. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- A jak minęła w ogóle ta noc gdy miał tak długa drzemkę ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 Maluchy harcują, Mamusie dyskutują. Część 4
Basiczku, spał ładnie całą noc, wstał pare minut przed 10!
Dnia kolejnego natomiast drzemki wcale nie miał, wstał o 8.00, a szalał do 22:30!! ![]() Ja nie wiem skąd u tego bąbla tyle energii, czasem chciałabym się z nim zamienić Dziewczyny, w sobotę mam wyjazd służbowy, wracam w niedziele. W kolejny weekend to samo tylko inny kierunek. Faceci zostają sami. ![]() Ja u Was? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2018-02-01 o 00:01 |
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Puk, puk dziewczyny maluszki, co u was?
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Forum nam zamiera
❤Krystian 20-11-2008 👦 ❤Mikołaj 16-10-2016👶 ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Misiek dobrze . Tzn ma kaszel taki mokry ale poza tym wesoły i ogólnie dobrze wyglada. Myślę że to katar gdzieś mu ścieka tylko kataru też ni3 widzę 😂😂😂 Gania jak zły 😂 rozkręcil się na dobre. Wczoraj kupiłam na promo smieciare taka duża z wadera i pociąg z fp o dwie gry dla starszaka za całe 50 zł 💪 Laski może na messengera byśmy się przeniosły ? Zrobiliśmy tak z dziewczynami z bb. Bo miałyśmy aferę szpiegowska na zamkniętym 😂 Nawet ja założyłam... Ale fb nie mam dalej 😂 ❤Krystian 20-11-2008 👦 ❤Mikołaj 16-10-2016👶
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak niestety zamiera a szkoda. Ja sama już nie mam tyle czasu jak wtedy gdy nie pracowałam. Teraz muszę układać sobie taki (powiedzmy) plan dnia żeby się wyrobić w całym dniu z obiadem i by coś posprzatac i by na 16 wyrobić się do pracy, dziś mam akurat wolne 😊 ale jak pracuje to jest ciężko. Żałuję że jednak nie wzięłam wychowawczego ale tak przynajmniej jest dodatkowa kasa więc chodzę do pracy bardziej z konieczności niż przyjemności. Nie cieszy mnie już tak jak kiedyś, teraz jednak wolałabym być w domu.
Hania skończyła 15 m-cy i niestety jeszcze nie chodzi sama tylko z pomocą pchacza, ja się coraz bardziej martwię, pediatra nie widzi nic niepokojącego. Tak cały czas zastanawiam się nad fizjoterapeutą ale tu znowu kasę by trzeba było wyłożyć 150 za spotkanie a później po stówie. Ech, no musiałam ponarzekac 🤔 Dziś byłyśmy u pediatry i mała nie dostała szczepionki bo coś ma katar i kaszelek, w ciągu miesiąca nic nie przybrała, ma 9,200 taka chudzinka z niej, lekarce się nie podoba że nic nie przybrała ale jeszcze poczekamy bo przynajmniej nie spada z wagi. Czy któreś z Waszych dzieciaczkow jeszcze nie chodzi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Mój już biega. Zaczął po skończonym 14 mc stawiać pierwsze samodzielne kroki ale takie pojedynczw. Po skończonym 15 już dosyć sprawnie chodził i po schodach się wspinal. A teraz to już szoguna nie mogę upilnowac. Ciągle muszę za nim chodzić bo to mały szkodnik 😂
❤Krystian 20-11-2008 👦 ❤Mikołaj 16-10-2016👶
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Szymek samodzielnie wystartował do przodu dopiero 17 stycznia, a trzy dni pózniej skończył 16 miesięcy. Teraz już diabeł miały biega tak, że oczy trzeba mieć na około głowy i jeszcze w czterech literach.
Basiczku, córka mojej znajomej ruszyła do przodu sama w 18 miesiącu i do tej pory pediatra też nie mówiła, że widzi jakiś problem. Zatem z tym wszystko jest indywidualnie. Zobaczysz, niebawem na pewno Hania ruszy a ty już nie będziesz miała tak lekko. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2018-02-13 o 23:02 |
|
|
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny czyli faktycznie nie mam się czym na razie stresowac 😊
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- A żałuję że wczoraj nie powiedziałam pediatrze zeby mi wypisała L4 na małą bo strasznie cieknie jej z nosa i kaszel ma okropny. Wczoraj jeszcze jakoś się trzymała a dziś ją wzięło bardziej.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Hej. Faktycznie cicho się robi na forum
U nas dni mijają bardzo szybko, ciągle jest coś do zrobienia- jak to przy dziecku Basiczku, u nas pierwsze kroki mały postawił jakoś tydzień przed pierwszymi urodzinami, teraz chodzi już bardzo dobrze. Próbuje biegać i tak jak u Fasolki wspinać się na schody. Nie usiedzieć w jednym miejscu dłużej. Natomiast ja bym się wcale jeszcze na Twoim miejscu nie martwiła. Podobno do półtora roku może tak być, potem trzeba by zasięgnąć porady lekarza. Ale Tobie lekarz powiedział że póki co jest ok, więc spokojnie Ech dziewczyny czy wy też tak czekacie na wiosnę i ciepłe dni? Już dość nam zimy. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Magratko, ja też nie umiem się już doczekać wiosny ale pocieszam się że już połowa lutego więc niedaleko do cieplejszych dni 😊
Tak sobie myślę że jak jutro jeszcze mała źle się będzie czuła to podjadę do pediatry i powiem żeby mi wypisała a dziś jeszcze pójdę do pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
Cześć babeczki
![]() U nas też czas ucieka jak szalony, od kiedy pracuję. Adka przechodzi aktualnie jakiś etap buntu i wszystko jest na nie. Też trochę smarka i pokaszluje. Byle do wiosny ![]() Zdrówka zatem wszystkim i duuużo miłości ♡♡♡ Basiczku, nie martw się. Córcia dogoni rówieśników. A moja też chudzina, chociaż je 24h na dobę ; -) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawno mnie tu nie było i przejrzałam posty z paru poprzednich dni. Nie martw się moja ma za 2 tyg 16 miesięcy i tez się nie garnie do chodzenia. Ładnie chodzi jak ja trzymam pod paszki ale sama nie chodzi. Byłam u wielu różnych fizjo i każdy mówi ze ma czas i nic jej nie dolega. Będę się martwi po 18 miesiącu ale przyznam szczerze ze nie wiem czy zacznie chodzić do tego czasu :/ moja zaczęła raczkować dopiero w 11 miesiącu wiec może jeszcze musi trochę pobyć ma czterech co do wagi to tez wazy 9,2 pediatra nie ma zastrzen do wagi i jak tylko o to pytam to robi wykład o tym ze w dzisiejszych czasach jest dużo otyłych dzieci i lepiej być chudym niż grubym poza tym u nas każda choroba wiąże się z niejedzeniem i spadkiem wagi :/ zrób morfologię dla spokoju i jak nigdy wcześniej nie byłaś u fizjo to tez to skonsultuj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewula, moja teraz jest chora i to co je to cyca, mleko z butli i dużo pije wody. Pluje bananem, chlebem, serem , wędlina obiadkiem wszystkim tym co do tej pory (przed chorobą) uwielbiała. Morfologię miała robioną 4 m-ce temu i pediatra nie chce jej kłuć bo wyniki miała ok. A do fizjo to może faktycznie dobry pomysł żeby się przejść, zobaczymy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Basiczek jak tam córeczka, jak zdrowie? Ewula, Basiczek są i plusy, tego że wasze maluchy są dość drobne, przynajmniej wam plecy oszczędzą
bo przecież nadal czasem trzeba ponosić
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Mój Hanutek to biegiem wszędzie lata, wszędzie wlezie i wszędzie jej pełno waży ok. 10 kg pewnie teraz, nie wiem dokładnie bo ważyłam ją tylko na takiej wadze łazienkowej... Ogólnie mamy armagedon bo ledwo wyszła ostatnia czwórka, a przebiły się wszystkie trójki naraz, więc mam małą koalę w domu która tylko by na mnie wisiała 😈 masakra! Chodzi tylko i wyciąga rączki do góry żeby ją wziąć, i mimo tego że może jest drobna to niestety moje plecy ostatnio to mocno odczuwają😔 No i mamy spory problem z wsiadaniem do wózka jak wychodzimy na spacer, bo agentka by chciała sama na nogach chodzić, więc jak tylko widzi wózek to wygina się w pałąk że ciężko ją wsadzić😈 no to streściłam co u nas😆 Sent from my SM-J320FN using Wizaz Forum mobile app
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Lexi helooo. Mam pytanie słońce
Dasz mi namiary na te miejsce gdzie mieszkaliscie jak w w Kg byliście ?? I ile placiliscie. Bo koleżanka szuka fajnego noclegu na wakacje ❤Krystian 20-11-2008 👦 ❤Mikołaj 16-10-2016👶
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY, akcja z dzisiaj! Młody był w kąpieli, pózniej poszedł z ojcem do salonu, a ja ogarniałam łazienkę, bo oczywiście wody wszędzie jakby się wieloryb kąpał
Wracam do salonu, patrzę a młody ma włosy obcięte! Mąż mu obciął, grzywka nad uszami i moje ukochane długie włoski z tylu!! I zrobił z niego takiego „grzybka” 🤪![]() Już pominę fakt, że ma takie „zęby” porobione... Uznał, że jak mu to odrośnie to pójdziemy do fryzjera... Powiedziałam mu, że ograniczę mu prawa rodzicielskie, bo zrobił dziecku coś bez mojej zgody i bez konsultacji ze mną Fakt jest taki, że czasem miałam wrażenie, że go te włosy smyrają, ale... No ale ... długie włoski poszły w cho....lerę. 🤪IMG_0310.jpg IMG_0302.jpg A było tak: IMG_9817.jpg ![]() ![]() Dobrze, że włosy mają to do siebie, że odrastają. A takie tortury młody serwował mężowi do południa ... ![]() IMG_9727.jpg IMG_9730.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2018-02-25 o 20:14 |
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia moim zdaniem lepiej w krótszych. Ja bym jeszcze obciela
![]() ale ja lubię chłopców w krótkich włosach krótkie boki i dłuższa góra ❤Krystian 20-11-2008 👦 ❤Mikołaj 16-10-2016👶
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się muszę przyzwyczaić... Nie chce by miał bardzo krótkie i lubiłam jego artystyczny nieład. 🤪Pocieszam się, że odrosną i wtedy zadbam by były prosto obcięte, bez takich „zębów”... Fakt jest taki, że jeszcze bardziej „dorosły” chłopczyk się zrobił po tym cięciu.
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt zawsze jak Mikiego obetne to mi od razu na starszego wygląda
❤Krystian 20-11-2008 👦 ❤Mikołaj 16-10-2016👶
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Kasia, tak jak napisałaś, włoski odrosną i trzeba się przyzwyczaić. Ale m jednak bardziej podoba się ta krótsza fryzurka. Może dlatego, że sama czaje się na mojego urwisa z nożyczkami
a obciąć nie pozwala. Tylko z tyłu trochę się udało, ale nad uszami mogę zapomnieć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

28.062014

Życzę oby nie
Do której będzie szalał, o której zaśnie etc... Padł rzeczywiście pózniej niż zwykle, bo około 21:30, teraz kciuki by noc mimo wszystko była spokojna. 

ale jak pracuje to jest ciężko. Żałuję że jednak nie wzięłam wychowawczego ale tak przynajmniej jest dodatkowa kasa więc chodzę do pracy bardziej z konieczności niż przyjemności. Nie cieszy mnie już tak jak kiedyś, teraz jednak wolałabym być w domu. 
Mąż mu obciął, grzywka nad uszami i moje ukochane długie włoski z tylu!! I zrobił z niego takiego „grzybka” 🤪