![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Krolicze Mamy, laczmy sie!
Cytat:
![]() ![]() Ja mam mojego króliczka od 2 i poł roku ![]() Dostałam go od mojego byłego /wtedy aktualnego/ TŻ na 18nastkę ![]() On też nadał mu imię - Bobek ![]() Ja mówie Bobosław ![]() UWIELBIAM MOJEGO BOBOSŁAWA ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Pocieszne te Wasze stworki!
![]() Gosiek82, jak chcesz moge zmniejszyc Ci Twoje zdjecie i zalaczyc je tutaj, tylko musialabys mi je wyslac na e-mail: iwona@toxic.net.pl ![]() Zalaczam domek mojego tuptulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
o bozieee takie malenstwo w taaaakim domie duzym
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Mysza89 zdecydowanie miniaturka
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam bardzo gorąco! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Raróg
|
Zapraszam na sondę o forum zwierzakowym:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102092 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Ja juz glosowalam i jestem za takim forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Moja króliczka ma na imię Tosia, czasem Tofi, jest strasznie rozbrykana, bywa wredna, czasem słodka i niewinna, adoptowałam ją od koleżanki, ma już 3 latka, strasznie wielka, ma irokeza między uszami, śmiesznie to wygląda. Niestety nie chce mieszkac w klatce, wchodzi tam tylko aby skorzystać z toalety i aby coś zjeść,j e dużo, na nic zdały się diety, nauczyła się wynosić miskę w ząbkach i wyciągać na środek pokoju (chyba za dużo przebywała z moim nieżyjącym już niestety ukochanym pieskiem) na początku miałam z nią problem. Na siłę zamykałam w klatce, niestety całą pogryzła, sama potrafiła otwierać drzwiczki, teraz leniuchuje wyciągnięta na dywanie, chyba jej tak najlepiej
![]() ![]()
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chcialam sie odniesc do Twojej wypowiedzi, bo u swojego Pakito zauwazylam cos podobnego. Na poczatku byl wystraszona kulka siedzaca w rogu klatki, ale bardzo szybko sie oswoil i zaczal wykazywac swoj temperament. Wypuscilam go pare razy z klatki, oczywiscie caly czas go obserwujac, i mam wrazenie, ze moje zwierzatko poczulo "wolnosc". Nie chce siedziec w klatce! Jak tylko go zamkne, to wstaje na dwoch lapkach i prosi, zeby go wypuscic! Albo biega szalenczo, az cala sie trzesie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Aha, zauwazylam, ze sie nudzi, wiec wycielam mu tez z kartonu takie domki. Lubi sie w nich chowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Ivvonka dziekuje za zmniejszenie fotek
![]() Nie moge ich tutaj załączyć, wyskakuje jakis bląd ![]() Spróbuje pozniej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Moja Tosia żyje sobie luzem w moim pokoju, nie da się zamknąć w klatce. Już się chyba przyzwyczaiła do tej wolność bo nawet zostawiam ją tak w domu samą i niczego nie gryzie, chyba że czuje się osamotniona, aaa przypomniało mi się że nie znosi nowych rzeczy w moim pokoju, niedawno poobgryzała mój wilkinowy fotel, ale się wściekłam na nią, do zabawy daję jej rolki po papierze toaletowym
![]()
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Śliczne te Wasze królisie!! Mój Harry to czarny, puchaty stworek. Ma prawie 4 lata i żywiołow nie znosi robiena fotek, za to uwielbia je wcinać (grrr...). W podstawówce miałam królikokrówkę Atenę, ale już długo kica w Krainie Wiecznej Marchewy
![]() Harry wcina granulat firmy, której nazwy ie wymienię, co by nie było, że reklama, ale innego nie tknie + kolbki, suchy chlebek, warzywka, owoce i (oczywiście nielegalnie) owsiane ciasteczka, paluszki i wafelki. Jeszcze mniej legalnie- wspomniane zdjęcia i kable. Niestety trafił do mnie jako dorosły król. Za to wykastrowany, sama bym mu tego nie zrobiła, chociaż dzięki temu nie leje jak głupi, hehe. Cze któraś wizażanka też ma królika, który kica, staje słupka, ale nie skacze np. na kanapę, nie przeskakuje kapcia, tylko go obchodzi itp?? Pozdrawiam wszystkie króliczaste i uszate stwory!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
a to mój "szkodnik"
![]() Edytowane przez iwona.sz2403 Czas edycji: 2006-05-28 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Mój Macius jest dzisiaj jakis nieswój, chyba jest chory (ma zatorki). Rano nie brykał, zawsze robił mi pobudke punkt 6.00!!
A dzis wstałam, i nigdzie go nie było, wołam, szukam i nic. Zaglądam w jego ulubione miejsca, a królika nie ma. W końcu go znalazłam, siedział sobie cichutko pod łóżkiem, taki smutny. Nie chce nic jeść. Mam nadzieje ze szybko mu przejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie udało mi sę załączyć fotki.
Oto Maciuś: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Slodziaczek, mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje, biedactwo...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Jak zwykle bardzo szybko wyzdrowiał
![]() Juz po południu jak przyszłam z pracy widać było oznaki życia ![]() A wieczorem całkiem sie rozbrykał. ![]() W nocy wylądował w klatce, bo nie dal spać, cały czas wskakiwał na lóżko i tuptał po mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
hehe fajnie,że powstał taki watek
![]() Jestem mamusią Filipka,choć jest to ona,jest królikiem angorką miniaturką i ma 2 latka ![]() W klatce na początku miał trocinki,ale gdy wychodził z klatki były po całym domu,teraz ma tylko chodniczek i strasznie lubi na nim leżeć,oczywiście w klatce ma tez ceramiczna miseczke z wodą,z karmą i sianko obowiązkowo(w lecie koniczyna i mlecze-to uwielbia) Załatwia sie w zasadzie róznie,ale nie w klatce,w swojej klatce wogole nie robi kupek i nie siusia-chyba chce miec w niej bardzo czysto-za to robi to w jedym rogu w przedpokoju,to mama tam mu podsciela folią i na to szmatka i tam sie załatwia,potem sie to wymienia i tak wkołko ![]() Ogólnie moj kroliczek jest slodki,lubi sie glaskac i wylegiwac ![]() Nikogo nie gryzie ale za to moj TŻ miał takiego krolika -samca co wsyztkich domowników gryzł w kostke u nogi,strasnzie był złośliwy i niedobry,no ale juz go nie ma bo zdechł Trzeba go wyczesywać,choć sierści tak nie gubi ![]() ![]() Filip strasznie boi sie ODKURZACZA hehe zawsze ucieka gdzie sie da,jak był mały to wogole na każdy dźwięk i odgłos stawiał uszy i sie budził odrazu,oczy miał jak pięciozłotówki teraz ma wszytko w nosie i śpi jak zabity ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Mój Maciek tez panicznie boi sie odkurzacza, czasem bywa odważny i stara sie go atakować
![]() Tez musze go wyczesywać, szczególnie teraz, bo zaczyna sie lenić, zlizuje sierść, a ta dostaje się do przewodu pokarmowego i tworzą mu sie zatorki. Wtedy bidulek cierpi przez pół dnia i zamiast kupek robi koraliki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raróg
|
Kiedyś miałam króliki, ale takie zwykłe
![]() ![]() ![]() Raz nasza królica wybrała się do kawalera. Oczywiście brat musiał mnie nastraszyć, że zabiera ją do uśpienia. Byłam wtedy mała i strasznie się poryczałam ![]() ![]() ![]() Znajomi mieli jakiś czas temu miniaturkę i chodzili z nią wszędzie, nawet do pubu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Pakito jest juz kilka dni u mnie i zdazylam poczynic kilka obserwacji: otoz bardzo rozpiera go energia. Zamykam go w klatce na noc i kiedy wychodze, bo boje sie o niego. Ale w dzien biega po calym pokoju jak szalony! Robi podskoki, chowa sie... Daj sie przytulic i poglaskac, ale o wiele bardziej woli biegac i uciekac. Wiem, ze to moze zalezec od temperamentu zwierzaczka, ale czy Wasze kroliczki tez takie byly jak byly male? Moj to istny trzpiot i rojber!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Tak, dokładnie taki był (i jest nadal, troszke w mniejszym stopniu
![]() Bardzo szybko się oswoił, brykał, skakał, robił piruety w powietrzu, jakies dziwne podskoki (na początku miała sie nazywac TORPEDZIA ![]() ![]() Teraz ma juz 4 lata, troszke chyba wydoroślał ![]() ![]() Czasami nazywam go Diabełkiem bo jest czarny i strasznie psotkuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jakoś takich zapędów nie mam, żeby Bobka brać do pubu. ![]() Ale może w tą sobotę zaszalejemy w dwójkę i uderzymy na jakiś ostry balet ![]() ![]() ![]() ![]() ps. głupafffka ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Raróg
|
Hehe, zastanawiam się, jak ona przekonała swojego faceta na taki wspólny wypad z królikiem
![]() ![]() Wrzuć potem foty z imprezy, hehe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Hehe, z królikiem do pubu
![]() ![]() ![]() Ja z moim Mackiem tylko na trawniczek i do piaskownicy chodziłam, oczywiście w przymusowych czerwonych szeleczkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ha! Przejrzałam Cie ![]() "kcesz" podglądać mojego Bobka w akcji ![]() O nie nie nie ... Nic z tego moja droga ![]() Nie podpatrzysz stylu al'a Trevolta ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Niezłe z tym wypadem do pubu
![]() ![]() Podejmowałam pare razy próby ubrania go w szelki i smycz i wyjście na dwór na trawkę, ale dostawał takiej głupawki gdy go w to ubrałam że strach - oczywiście w pierwszych 10 sekundach przegryzł smycz i pognał ku wolności ![]() ![]() ![]() Najwyraźniej trawiaste wypady nie przypadły mu do gustu ale może warto spróbować z pubem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Maciek nieznosi swoich czerwoniutkich szeleczek, dostaje szału na ich widok, jakby wyczuwał, że chce mu je zapiąć (jeszcze tego nie widzi) i spierdziela w kąt i udaje ze go nie ma i nie daje sie złapać. Spryciarz jeden.
A jak juz go zapne w szeleczki to próbuje sie z nich wydostać, co kończy się tym, że przednią łapkę ma zaplataną koło szyjki i wogóle jest cały poplątany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Mam duzy problem... wychowawczy. Otoz Pakito moj slodziutki nauczyl sie wskakiwac na lozko i najbardziej lubi robic tam kupki i sikac! Oczywiscie, nie moge mu na to pozwalac. Jak go oduczyc? Zbieram jego bobki i wrzucam mu do klatki w kaciku, gdzie sie zalatwia. Postanowilam go nie wypuszczac przez pare dni z klatki. Co robic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.