![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co zmienić w tym salonie?
Co myślicie o tych dwóch wizualizacjach z bordem? Tylko ten dywan bordowy może lepszy byłby we wzory? Jaki kolor zasłon wtedy?
Na trzecim zdjęciu jest śliwkowy dywan, który pożyczyłam od siostry do fotki, zęby zobaczyć jak to będzie wyglądać. Myślałam też żeby z klorami może póść w stronę fioletów i śliwek. Fiolet do niebieskiego też pasuje ale wtedy musiałabym pomalować cały pokój na jakiś fiolet bo te żółtawe ściany nie pasowałyby.No i może byłoby zbyt mroczno. Więc chyba zostanę przy czerwieniach, tylko nie wiem jaki odcień- czerwień czy bordo bardziej pasuje do niebieskich sof. Nie jest to granat. A co myślicie o tym obrazie? Zmiana koloru ściany i dywanu bliżej świąt a obraz już bym kupiła. Czy pasuje on choć trochę do obecnego dywanu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
BAN stały
|
Mi tu brakuje zasłon. Dodają uroku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie jest za ciemno i chyba te kolory są zbyt "poważne" jak dla mnie.
Zostawiłabym jakiś jasny kolor na podłodze. Teraz tak mi jakoś ciemno. No ale to moje zdanie bo ja lubię jasne kolory ![]() Edytowane przez madie Czas edycji: 2006-10-11 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ten kominek jest u ciebie w domu to moim skromnym zdaniem reszta pasuje. Te kolory dodaja uroku( chociaz sama lubie jasne kolorki). Podoba mi sie.
... a obraz tez ladny, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajny pokój jeżeli chodzi o przestrzeń. Strona "kanapowa" lepiej wypada w porównaniu z tą "telewizorową", choć dobrze to nie jest. Pierwsza rzecz to wywal dywan!!! Nie chcę ranić Twych uczuć religijnych ale obraz Matki Boskiej tez zdecydowanie na nie - zupełnie nie pasuje. Ściany raczej w jednolitym i "konkretnym" kolorze. bardzo podoba mi się wizualizacja z bordem, ale zastanów sie co zrobisz po drugiej stronie pokoju. Te mebelki podtelewizorowe nie są złe ale jakieś takie ściśnięte w tym kącie. No i za dużo na nich dupereli bez ładu i składu. Zamiast tego postaw jakiś ładny element w kolorze ściany= bordo - wazon, mise itp. a reszte pochowaj. Obraz czerwony świetny
![]() Fiolet zdecydowanie odpada - zostań przy bordzie i granacie. Będzie pasować do pozostałych "pozajajecznicowych" ścian.
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urzadzamy pokoj dzienny / salon
Agaw'a !!! skąd masz te foty??
i do Was dziewczyny - poszukuję sofy o wygladzie zbliżonym do załączonych - czyli jedna częśc zakończona taka bezoparciową -tylko nie skórzanej - błagam o namiary na jakieś salony, sklepy.....
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
zuzaneczko, tyle tego w sklepach, a jezeli nie znajdziesz nic to proponuje zrobic taka sofe na zamowienie. Wychodzi taniej niz w sklepach i robisz taka jaka chcesz.Ja do tej pory takie rzeczy kupowalam w sklepach ale teraz za namowa kuzynki ( ona wiekszosc mebli i sof robi u stolarza i lepiej na tym wychodzi cenowo) chyba bede zamawiala. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
A dywan jaki proponujecie do bordowej ściany. Jednolity czy wzorzysty?Musi być jednak ciemniejszy bo mam 3 latkę w domu i to bardzo pomysłową jeśli chodzi o psoty.Zasłony będą chyba kremowe albo niebieskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
W tych pierwszych zdjeciach. Obraz Matki Boskiej wymaga innego wnętrza.Tą mebloscianke troszke uprzątnij. Na komodzie duża jasna misa, jakiś obraz nad komodą wiekszy może być tak duży jak ten z madonną.Telewizor jest za mały w stosunku do przestrzeni w koło.Ten dywan w sumie jest jakiś dziwny, moze całkiem dać go do rogu w tedy się schowa i bedzie tylko w części siedzącej. Nad kanapą jakis obraz, dobry był by też taki tryptyk - jeden w trzech cześciach. Zamiast wiechy w rogu duża lampa z kloszem do góry . Zasłony jasne jak najbardziej, może takie dwie i podwiesić je jakoś odsłonić okno, bo druda kanapa zasłania tą część, a okno jest tu tym elementem dekoracyjnym.
Jasne poduchy na kanapy jakiś beżyk, budyniowy albo gołabkowy. Salonik prosi sie o lujczego kwiatka fikusa albo dracene. Ja postawiłabym na jasne, proste i duże dodatki w "stylu ikejowskim". Co do czarnobiałych obrazków nie jestem pewna moga być za wyraziste.Tu wydaje mi sie powinno wisieć coś nie kontrastowego, bardziej taka rozmazana akwareka. Coś co wisi i nie zwraca za bardzo uwagi.Na odsłoniętym oknie tez jakies kwiatki, proste w formie. To takie tam moje refleksje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Bardzo wam dziękuję za rady i wszystkie sobie teraz przemyślam, a mam o czym myśleć. Czyli stanęło na dywanie czerwonym, kremowych zasłonach, czerwonych i kremowych podusiach. Jeszcze tylko myślę o kolorze ceramiki i osłonek na doniczki. Ciemny brąz czy biel, bo czerwień to już chyba zbyt wiele.A co zrobić z obrazem z Madonną? Przewiesić do sypialni ? Wtedy musze zmienić ramy na biel lub srebro bo mam tam białe meble. Przecież obrazu nie wyrzucę. Mam do niego sentyment i wiele "Tej Pani" zawdzięczam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
BAN stały
|
Dot.: Dekoracja i rozplanowanie salonu - proszę o pomoc i porady ! :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Zuzaneczko wejdz sobie na strone www.abrameble.pl jest tam pełno narożników zbliżonych do załączonych przez ciebie. Musisz poprostu wejść na narożniki i później "dodatkowa oferta dostępna na zamówienie".
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dekoracja i rozplanowanie salonu - proszę o pomoc i porady ! :)
Cytat:
Szczerze mówiąc nie sądzę, żeby w drukarnii to zrobili, bo raczej nie zajmują się takimi drobnymi rzeczami. Zabiera im to sporo czasu, a pieniędzy z tego wielkich nie mają. Niestety marketing. Chyba, że zamówisz u nich kompleksowo, razem z wycięciem na ploterze. Z tym, że nie mam pojęcia ile to może kosztować. Mnie wycinał kolega, a folię miałam od Taty ze studia.Grafikę zrobiłam sama. Może prędzej udaj się do studia poligraficznego, a najlepiej poproś kogoś ze znajomych. Na pewno ktoś umie. Skomplikowane to nie jest, wystarczy mieć program. Powodzenia ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
BAN stały
|
![]()
Dziekuje Ci Baaaardzo
![]() Jeszcze Raz Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Trafiłam tu trochę przez przypadek i nieco późno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To że babcie miały cięzkie stoliki we wnętrzach to dlatego że takie wtedy były dostępne i "trendi i dżezi", potem były meblościanki i bieszczady, a teraz mamy Ikeę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I tu się zgadzam piękne zasłony, narzuty poduchy i ciepłe kolory,by wieczorem usiąść przy zapalonym kominku i poczuć to ciepło nie tylko ognia z kominka. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
tylko pamiętajcie że urządzamy salon bajdusi i to jej się ma podobać a nie wam , a jak na razie nie zauważyłam u niej tendencji i zamiłowania do "cięzkości".
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Cały czas pamiętamy.
![]() A z różnych pomysłów podsuniętych przez różne osoby zawsze można wybrać coś dla siebie. NIc na siłę. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Zuzaneczko starasz sie za wszelka cenę przeforsować swoje zdanie i ostro podchodzisz do każdego, kto ma inne zdanie. Śmieszne to trochę. A moze się mylę? Ikea to nie wszystko co teraz jest na rynku. To jest najprostsze rozwiązanie z mozliwych, bo podają na tacy gotowe projekty. Przez to wszyscy rzucają sie na to nie zawsze czując się w tym idealnie. Ale Ikea jest modna, więc trzeba. Ty dałąś propozycję. Ja również. Ty przekrzykujesz. Ja tylko proponuję. Ale masz rację. To nie nasz salon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spodobał mi się tylko ton twojego postu. Przede wszystkim dlatego że nie brzmi jak propozycja. Postaram Ci się wytłumaczyć o co mi chodzi. Bajdusia wkleiła zdjęcie swojego salonu i my staramy się "ulepszyć" zastany stan- bo widzimy co mniej więcej już ma i co jej się podoba. Doradzamy jak niewielkimi zmianami może poprawić swój salon - padają propozycje kolorów dodatków. Akurat zupełnie nie podoba mi się to co tam ma i jak ustawione ale próbowałam poradzić co można z tym zrobić, żeby było lepiej (według mnie oczywiście). Ty wpadasz z hasłem, że jestes przerażona "bo postawiła na Ikeę". (której ja tu jakoś nie widzę). Stwierdzasz "Brakuje tu stylowych stoliczków, pięknych narzut, cieżkich kotar, zieleni i obrazów. Żadne tam wazy, żadne plakaty i jasne poduchy na spółkę z jasnymi zasłonami...ogrom przestrzeni stwarza możliwości dla cieżkich, masywnych a jednak urokliwych przedmiotów i dodatków..." - czego ja nie odebrałam jako propozycję ulepszenia, ale narzucanie innego stylu. Może bajdusi akurat odpowiada styl "Ikeowski" (rozumiem przez to powiedzmy styl "nowoczesno masowo oferowany" taki jak juz właściwie ma ![]() Sama piszesz że ktoś wybiera styl choć wcale dobrze się w nim nie czuje bo taka "moda". Popatrz na to inaczej - twierdzisz że salony takie jak ma autorka wątku są stworzone "do ciepła i ciężkości". Nie znaczy to że ma wybrać taki styl "bo tak być powinno" -bo może będzie sie wtedy źle czuła? Bo ja ani nikt inny chyba tez nie zauważył zamiłowania Bajdusi do masywnych przedmiotów. Różnica między naszymi postami a Twoim według mnie polega na tym że nie staramy się narzucić jej innego stylu, ale staramy się uporządkować to co ma i choć trochę ulepszyć. Padają konretne hasła - to przestaw tam, tą ścianę pomaluj tak. Skoro uważasz, że powinna dorzucić coś cięzkiego i że w takim stylu salon będzie wyglądał lepiej - daj konkretne propozycje, co gdzie i jak. Wklej może zdjęcia stolika, kotar, dodatków itp. Zaproponuj jaki kolor na ściany. Może wklej zdjęcie pokoju w takim stylu o jaki ci chodzi. Wtedy zabrzmi to inaczej - jak propozycja a nie krytyka stylu który już wybrała. I wierz mi nie będę się starała udowodnić że "ikea" jest lepsza (nawet tak nie uważam). Może akurat Bajdusi sie to spodoba i postanowi zmienić całkowicie salon. Najwazniejsze żeby czuła się w nim dobrze. Pozdrawiam ![]() ps. ale się rozpisałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Ja do Ikei mam 250 km więc zbyt wiele nie kupię. Ale powiem, że podobają mi się zasłony i dekoracyjne tkaniny oraz piękna ceramika. Podobają mi się też stare meble ale u kogoś. Sama źle bym się czuła w takim miejscu. Ha-po moim salonie nie widać co mi się podoba. Bo to jest tak że jak się nie zrobi czegoś od razu to po paru latach już się nie zauważa że coś jest nie tak.I tak jest z tym salonem. Najbardziej to mi jednak chodzi o kolorystykę. Jeśli już czerwień na ścianie to w jakim odcieniu? I nie sprzeczajcie się dziewczyny. Cenię wszystkie wasze rady i bardzo dziękuję za poświęcony mi czas. Jesteście wszystkie super i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
No i wszystko jasne. Zresztą nie kłóćmy się. Nie ma o co, każdy ma swoje wizje i tyle. Ja tupać nogami nie będę. Jeżeli mój ton kogoś uraził - wybaczcie. Głowy jednak na szafot nie podam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
ja tu kłótni nie widzę raczej pezentację poglądów
![]() Bajdusiu ja z czerwieni mam na ścianie "karmazynowy przypływ" duluxa - mnie akurat ten kolor odpowiada - jest zaprezentowany w wątku "czerwony pokój" ![]() ![]() Koniecznie wklej salon po zmianie.
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Na 100 % wkleję.Jeszcze raz dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
ja podrzuce kilka fotek z dysku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
i jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.