![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: rzucam palenie!!! Kto ze mną???
I po coście laski w ogóle zaczynały palić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
no i ja bym sie przyłączyła juz ktorys raz z kolei ....
aczkolwiek nie chce mi sie rzucać...zbyt bardzo lubie palić ![]()
![]() |
#183 |
Konto usunięte
|
Jak lubisz, to nie rzucaj. Tylko żebyś nie przesadziła z dawkowaniem sobie tytoniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;6445994]Jak lubisz, to nie rzucaj. Tylko żebyś nie przesadziła z dawkowaniem sobie tytoniu
![]() mówi się że zawsze trza na cos umrzec chociąz wolałabym jakoś tak z troche...bardziej praktycznie umrzec ![]() jezeli mowa o smierci ![]()
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Hej,
weszłam na forum i widzę coś dla mnie. Też strasznie chciałabym juz rzucić palenie, próbuję po raz n-ty i mam nadzieje, ze tym razem ostatni. W zasadzie nie rozumiem jak wpadłam w szpony tego nalogu, bo ja w zasadzie nie lubie palic, robie to najczęściej po prostu z nudów i to bedac w domu mam najwieksze problemy z powstzymaniem sie ![]() ![]() ![]() Mogę się przyłączyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Jasne Mimi
![]() Kurde ja pamietam jak mialam wyrzuty sumienia ze truje chomiczke - a o dziwo mimo takiej ilosci dymku zyla pol roku dluzej niz srednia wieku syberyjskich chomikow ![]() Za to moja jamniczka nie nawidzi wrecz fajek... jak ktos pali (teraz to juz tylko moj ojciec) chodzi za palaczem, prycha, kicha, szczeka... Jak palilismy z Tztem psinka wychodzila z pokoju bo sie wrecz dusila (spazmatyczny kaszel)... Juz ponad 3 tygodnie nie pale ale ciagle mam ochote na papieroska. Nie to ze musze. Mam ochote. W ogole przeraza mnie mysl ze juz nigdy wiecej.
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
Kurde mnie meczy ciagle latanie do okna ,zeby zapalic(nie pale w domu) stanie w tym oknie jest dobijające.Paląc paczke dziennie tez mnie meczy ,ze za te 7 zł tj.49 tygodniowo moglabym sobie jakis kosmetyk kupic
![]() ![]() ![]()
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Hej witam
![]() Gdzieś tam się już wpisywałam w wątku ale postanowiłam znów tu zagościć. Postanowiłam rzucić palenie od nowego roku, ostatniego papierosa wyrzuciłam w kałużę dnia trzeciego stycznia. I nie palę do tej pory ![]() ![]() Rzucałam już nieraz ale wytrzymywałam góra tydzień, teraz mam jednak zamiar skończyć z tym na zawsze ![]()
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Gorzej, że zbliża się koncert Kazika w zadymionym Loch Ness w Krakowie i tam mnie będzie kusiło strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
ja poraz kolejny rzucam palenie ... nie pale 2 dzien,ale pokrywa sie to z tym,ze jestem chora,ciagle kaszle i w ogole ...
ale uwazam,ze jest to jeden z lepszych momentow na rzucenie ![]()
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
Ja ostatniego papierosa zapaliłam w niedzielę, jednak niemal codziennie podkradam 2-3 buchy mamie, bo aktualnie jestem w domu, więc nawet tych czterech dni ni moge policzyc jako dni bez nikotyny, ale przynajmniej nie jestem taka sfrustrowana. A jak pale z mamą to powtarzam sobie "widzisz, ten papieros to żadna rewelacja, nie ma się czym ekscytować", a jak poźniej (szczególnie wieczorem) znów mam ochote zapalić to znów gadam do siebie "ale przecież pamiętasz, że nic w tym nie było fajnego" mi pomaga, ale najważniejsze to się czymś zająć, przynajmniej ja wtedy mniej mysle o paleniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie wkrecalam przez pierwsze dni ze przeciez obrzydliwe sa fajki i niesmaczne... pomagalo mi
![]() Ale juz od kilku dni mam nieodparta ochote zapalic... jednego... chociaz pol... i pozniej znowu miesiac wytrzymam ::P
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
wypaliłam 2 fajki w knajpie, ze znajomymi. I dzisiaj jestem cała chora...nie smakowało mi
![]() więc może jest szansa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
ja 3 dzien nie pale,a wlasciwie zaczynam 3 dzien,ale okrutnie boli mnie gardlo i pluca ( przeziebienie) wiec papieros to jest ostatnia rzecz o jakiej w tej chwili marze. wiec jak narazie dobrze mi idzie
![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Zapalilam jednego ... w celach naukowych.
Powiem szczerze ze smakowal jak moj pierwszy papieros - nic specjalnego, ani dobre ani nic. Do tego plytki oddech po fajce... Jak tenarr... jestem na dobrej drodze (tak mysle) ![]() Dziwne ze jak palilam te kilka fajek dziennie to papieroski mi smakowaly a teraz jakos tak bez rewelacji... nic specjalnego.
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
ja sie zaczynam stresowac egzaminem,ktory mam o 14 i zaczynam rozwazac papierosa,ale nie zrobie tego.bede silna
![]()
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Tylko bedziesz miala plytki oddech
![]() To naprawde smakuje jakby sie palilo siano czy jakies inne suszki... Bleee ![]() Zrob sobe skreta z herbaty ![]() ![]()
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Ja dziś nawaliłam - spaliłam sama całego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Biorac pod uwage ze i tak podkradasz kilka buchow codziennie nie mozna nazwac tego rzuceniem a jedynie ograniczeniem palenia. Ida tym tropem w sumie tak bardzo nie zgrzeszylas
![]() Chociaz to jeszcze zalezy czy smakowalo ![]()
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Moje ograniczanie jest pierwszym krokiem do rzucenia, tak mi łatwiej niż powiedzieć "od dzisiaj koniec".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Ponad 3 miesiące bez dymku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Ja też od nowego roku nie pale czyli już 32 dni
![]() Trzymam za pozostałe dziewczyny kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze trzeba tak od dzis koniec.
![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej jak się ma TŻ lub osobe, z którą się spędza dużo czasu niepalącą aby nas, że tak powiem miałam na oku. Może to głupio brzmi ale mój facet nie pali i ciągle mi truł abym rzuciła i zrobiłam to aby mu udowodnić, że potrafie i zawsze jak mi się chce palić myśle sobie, że dam rade i pokaże mu, że potrafie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z moim obecnym kotlowalismy oboje i oboje rzucilismy wiec jest nam naprawde duzo latwiej bo jeszcze oboje siebie "kontrolujemy" i jedno przed drugim nie chce wypasc zle ![]() Wiec sie trzymamy ![]() No poza tyj jednym na probe ktory mi pokazal ze nie chce palic ![]() I w sumie wyszedl mi na dobre bo jak bede znowu miala ochotke na papieroska bede mogla sobie przypomniec jaki byl niefajny;P
![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Chce sie do was przylaczyc , nie pale od wczoraj od 14stej, czyli dobę dopiero, ale mysle , ze wytrzymam. Moją motywacją są: 1)pieniądze- tragedia, ile koszują te papierosy 2)cera- bo jeżeli kazda dziewczyna dba o swoj wyglad, kupuje kremy nawilzajace , przeciwzmarszczkowe itp., to paląc zaprzecza sama sobie 3)zęby- nie chcę mieć żółtych z osadem, szczegolnie ze niedlugo zakladam aparat ort 4) poza tym jak kiedys usyszalam, ze palacze gdy palą kolejnego papierosa, chcą doprowadzić do takiego stanu, jaki osoba niepaląca posiada caly czas. ( nie wiem czy wystarczajaco zrozumiale to napisalam , ale juz sama dokladnie nie pamietam jak to bylo ehhe) A wy jaką macie motywację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Z ta cera to nie wiem czy to dokonca prawda... a moze ja za malo palilam (ok 7 lat do 10 fajek dziennie) i nie widac roznicy bylo, w ogole nie widac bylo po mnie ze pale (cera). Teraz nie widze zadnej poprawy, ani patrzac na zdjecia sprzed palenia tez nie wydaje mi sie zeby zaszly jakies zmiany.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja widzę, że kolor skóry jest zdecydowanie jaśniejszy ![]() Myslałam, ze to zasługa kremów z wit.C, które zaczęłam stosować odkąd nie palę ale widzę, że całe ciało mi się rozjaśniło, nie tylko twarz. Skóra zrobiła się taka świetlista. Ale ja paliłam jak parowóz - paczka dziennie a przy okazji imprezowania to nawet dwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
No i paznokcie nie żółkną
![]() Ja odkąd nie pale nie moge znieść tego zapach zwłaszcza jak ktoś wsiądzie do autobusu dokładnie po spaleniu papierosa bleeeee zwłaszcza jeśli to czuć od ładnej i młodej dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Taaak
![]() No z paznokciami sie zgodze ![]() ![]() Co do odorku... hmm... moj ojciec pali w domu i jakos nie czuje tego za mocno. Ale rzeczywiscie z tym autobusem np. - jeszcze w trakcie palenia zauwazylam sie bardziej czlowiek smierdzi jak pali na dworzu niz w pomieszczniu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.