Jaki Wózek Najlepszy??? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-17, 21:23   #181
anetja450
Przyczajenie

Dot.: Jaki Wózek Najlepszy???

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
biorąc pod uwagę cenę znalazłabym cos ciekawszego. Ten wózeczek za bardzo mi się nie podoba, ale go tez nie znam
nie jest zły _przekłądana rączka jest, koła są dość duże i skrętne.Dla mnie brakuje tylko tacki dla malucha zamiast "poręczy"-pałąka w spacerówce...jeden z lepszych wózków(na oko, bo nigdy nic nie wiadomo).Mam nadzieję że nie będziesz kopać w wózek przy prowadzeniu, bo rączka dość krótka..

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez janinka24 Pokaż wiadomość
też słyszałam trochę o tych wózkach, natomiast zaciekawił mnie taki: http://www.moje-dziecko.com/p,pl,111...f-+carbon.html
dla mnie straszny... ((

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez rodzynka86 Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać czy któraś z mam używała lub wie cokolwiek na temat wózka firmy Palex, konkretnie chodzi mi o model perfect quattro??
dzięki rodzynka za***isty ten palex...chyba się zakochałam....... )))
kupiłam już scout owal II na internecie ale jeszcze nie zapłaciłam......no to nie wiem teraz czy nie kupię 2óch...
aha, czy ktoś wie a ile kosztuje nowy Palex Quattro bo nigdzie nie ma ceny nowych wózków,a nie chcę używanego.
anetja450 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:44   #182
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaska007 Pokaż wiadomość
Nie czytałam całego wątku dokładnie i nie wiem czy ktoś już pisał może o wózku Peg Perego. Urodziłam w lipcu 2005, wózeczek ma bardzo dużą gondolę co jest jego prawdziwą zaletą ponieważ moje maleństwo mieściło się w niej aż do 10 miesiąca, gdyby nie to że zrobiło się cieplutko i mała zaczęła siadać to by mogła jeszcze w niej jeździć. Przy zakupie zastanawialiśmy się nad zakupem Wózka Quinny Buzz, ponieważ kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Cabrio, który by można montować na nim, ale zraziła nas mała, wąska gondola, która nie wystarczyła by do wiosny. Teraz zamontowaną mamy spacerówkę na ten sam wózek Peg Perego i też jest super. Można ją rozłożyć do pozycji leżącej. Ogólnie wózek nie jest ciężki jak na swoją wielkość, kółka można szybko odczepić do transportu. Fakt że zajmuje trochę miejsca w aucie. Wklejam zdjęcie wózka.

Witam,
Ja mam termin porodu wyznaczony na 19 maja, powoli rozglądam się za wózkiem. Mam spory budżet na ten wózek - ok 4 tys zł więc mogę poszaleć. Nie założyłam sobie, że kupię najdroższy ale mogę wybrać taki z wyższej półki.

Jak na razie moje typy to:
1.
PEG PEREGO - GT3 + NAVETTA XL + PRIMO VIAGGIO TRI-FIX - kolor KIWI (ok 3300 zł)
2.
QUINNY - SPEEDI SX głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CITI - kolor CHILI (ok. 2300 zł)
3.
X-LANDER - XA 2010 głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX - kolor JUNGLE ( ok. 2200 zł)
4. Speedi SX 3w1 + gondola +pelerynka +wkładka korekcyjna +torba +fotelik samochodowy (ok. 2500 zł)
5.
EMMALJUNGA - EDGE DUO COMBI + FIRST CLASS - kolor - DARK BEIGE (ok. 3600 zł)

To moje typy na chwilę obecną. Najbardziej podoba mi się Peg, potem Quinny i Emma a potem reszta. W kwietniu chcemy kupić już ten wózek (mam coś wrażenie, że do maja moja Mała nie wysiedzi :/) Zobaczymy, pojedziemy do sklepu i obejrzymy każdy dokładnie a potem coś wybierzemy. Może jeszcze pojawi się miedzy czasie jakiś inny model.

Polecacie wózki trzy czy czterokołowe? Podobno nie ma to znaczenia, jedne i drugie są tak samo wywrotne ale na moją logikę to chyba trzykołowce są mniej stabilne niż czterokołowce.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:34   #183
milka_kamilka
Raczkowanie

Julka ja osobiście przetestowałam X-landera i Emmaljungę..
Ten pierwszy okazał się niewypałem, natomiast drugiemu nie mam nic do zarzucenia.. Jego największe plusy to duża, dobrze zakrywająca dziecko gondola, świetna amortyzacja i przede wszystkim super jakość... tymi wózkami mogą jeździć kolejne dzieci i nic sie znimi nie dzieje.. Szczerze polecam.. Na pewno nie pożałujesz..
Zresztą jeszcze nigdzie nie znalazłam złej opinii na temat tego wózka...
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:11   #184
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniolla Pokaż wiadomość
maxi- cosi mura to super wózek.jako jeden z nielicznych ma duza gondolke a spacerówka ma rozkładane siedzisko na zupełnie płasko.do tego spacerówke mozna montowac przodem i tyłem na zasadzie przekładania całego siedziska a nie przekładania rączki co potwornie utrudnia prowadzenie wózka.duże pompowane(mozna blokowac skretność) koła na porządnych łożyskach powoduja ze wózek sam jedzie
do kompletu pasuje fotelik maxi-cosi - najlepszy fotelik na rynku jesli chodzi o bezpieczenstwo i wygode.
polecam ten wózek tym którzy nie musza go wnosic na pietra -bo jest cięzki -16 kg.
moim zdaniem mercedes wśród wózków
Mi tez podoba sie bardzo Mura. A tak z ciekawosci, jak dluga jest gondola (chodzi mi o wymiar wewnetrzny)?

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:16
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 00:22   #185
Karolina2211
Raczkowanie

GG do Karolina2211

J kupiłam Boldera SD ze względu na fajne kolorki i na dużą gondolę!!Moja dzidzi ma już prawie 8 miesięcy i przechodzimy właśnie na spcerówkę

Jedyny minus to to że jest ciężki, nigdy przenigdy nie znosiłam wózka sama bo po prostu nie dawałam sobie sama z nim rady, tym bardziej że moje dziecko ubrane w kurtkę darło się niesamowicie i trzeba było szybko wyjść.

Mam jednak to szczęście że teście i moi rodzice mieszkają zaraz blok dalej i zawsze miał mi kto pomóc zejść z 2 piętra!

tyle tylko że z kolorkiem trafiłam, wzbudziliśmy zainteresowanie na osiedlu
Karolina2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:56   #186
katrinka80
Przyczajenie

A znacie wózek Delti Cat?
Bo ja uważam że to jeden z lepszych wózeczków. A kilka ich testowałam. Producent ten sam co x-landera, tylko, cenowo lepszy.
Bardzo zgrabny a zarazem bardzo przestronny. Duza gondolka, w której dzieciaczek długo pojeździ. Skrętne kółeczka, mozna prowadzic nawet jedna ręką, bardzo łatwo sie składa. Kilku stopniowa regulacja raczki.
Minusem dla mnie jest to że nie mozna go bujać.
Spacerówkę, można montowac przodem i tyłem.
I jak na wózki wielofunkcyjne jest stosunkowo lekki. NIe mam problemu ze zniesieniem go ze schodów.
katrinka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 19:12   #187
anna261111
Przyczajenie

witam
jestem mama rocznej dziewczynki używam spacerówkę firmy delti cat może napisze dlaczego akurat ten wózeczek mi odpowiada przedewszystkim jest bardzo stabilny wózkiem który sobie dobrze radzi na nierównościach posiada rączkę regulowana jestem wysoka jak idę nie czuje się zgarbiona siedzisko jest montowane przodem i tyłem praktyczna sprawa przy zimnym dniu albo gdy Magdalena chce na mnie patrzeć folia przeciw deszczowa zamontowana na stałe w podmuszku dziecka koszyk jest dość pojemny materiał jest usztywniony w nim łatwo się go składa praktycznie jednym ruchem ręki torba zapinana na magnez bardzo fajna kolorystyka
a teraz to co mi się nie podoba szelki powinny być zamontowane od góry na stałe według mnie było by praktyczniej a druga rzecz to jak dziecko spi nie rozkłada się do linii prostej chociaż niby to nie wada na stronie producenta opisane jest to ze jest to zdrowe wiec tak naprawdę to nie wiem czy to jest wada taka jest moja opinia o tej spacerówce myślę ze mogę polecić ja innym osobom
anna261111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 22:42   #188
meganrosler1985
Przyczajenie

Witajcie ja także mam wózek delti cat i faktycznie jest fajny ale ma też swoje niestety wady:/ Jest dla mnie trochę za ciężki, zrezygnowałam z wnoszenia go na 2 piętro. Fakt faktem jest wygodny jesli chodzi o przestronność, łatwość złożenia i komfort jazdy. Zdał również test jako zastępca łóżeczka turystycznego. Jakie cechy powinien spełniać wózek idealny??
meganrosler1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 15:01   #189
Aneczka75
Przyczajenie

Ja mam do sprzedania wózek Hauck Merlin Traxx.Składa się z
-gondoli (brązowo czerwona)
-spacerówka czerwona rozkładana na płasko.
-czterokołowiec.

Bardzo efektowny i wygodny.Ma bardzo ciekawe kółka przednie koła pompowane i bardzo ciekawa rączka stylizowana do prowadzenia coś jak rączka od rowerka treningowego. W moim mieście był jeden taki.
SPROWADZONY Z NIEMIEC.
Postaram się o zdjęcia.
Aneczka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:40   #190
kindza
Raczkowanie

witam wszystkich zmotoryzowanych
ja szukam wózka który będzie jak najlżejszy bo niestety nie mam winy i będę musiała wnosić wózek po schodach jeden z lżejszych jakie znalazłam to wózek Graco Symbio 7,5kg wersja spacerowa
czy ktoś miał może okazję korzystać z tego wózka ? chętnie przeczytam wszelkie opinie na jego temat
kindza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 09:28   #191
Magia Blasku
Przyczajenie

Jestem mamą dwójki dzieci i wybrałam bardziej ekstremalne rozwiązanie które polecam dla odważnych mam.
A mianowicie: spacerówka-parasolka!!! tak,tak...
Wybiera się wózek w którym siedzisko się kładzie i noworodek ma wygodnie. Mama która urodzi na początku lata nie potrzebuje osłaniać dziecka od zimowej zawieruchy w gondoli. A po tzrech miesiącach dziecko jest już wszystkim zainteresowane, podnosi główkę i chce widzieć świat. Kiedy przyjdzie zina dziecko ma już 6 miesięcy i siedzi.
Gondola latem to jest dla mnie nieporozumienie. Jest to duży wydatek, męczarnia przy składaniu, wnoszeniu i za trzy miesiące będziecie się zastanawiać co z nim zrobić bo już nie spełnia swojej funkcji. Pieniądze wydane i nigdy ich nie odzyskasz przy sprzedaży.
Moja rada - dobra wygodna spacerówka.... z której będziesz korzystać przynajmniej dwa lata.
A co z fotelikiem samochodowym? Każdy fotelik da się włożyć w każdą spacerówkę. Nie potrzeba specjalnych stelaży.
Piszę to z pełnym przekonaniem. Tak zrobiła moja koleżanka, ja a teraz moja pasierbica która ma 3 miesięczną córeczkę pluje sobie w brodę, że wydała 1000 zł na wózek (wielofunkcyjny) a korzysta z mojej spacerówki chicco.
Stary 2010-06-18, 20:52   #192
Monia2800
Raczkowanie

Co do wozkow wielofunkcyjnych to sie z toba zgodze, nigdy wiecej. Sama zakupilam Hauck Apollo 4, fakt wozeczek lekki, zwrotny, niepompowane kola bo takich nie cierpie...ale wlasnie gondola przydala sie zaledwie na miesiac, mala w 6 tygodni darla sie w niej w nieboglosy bo nic nie widziala i do 5 miesiaca przejezdzilismy z fotelikiem samochodowym na stelazu. Z tym, ze dlugie z niej dizecko i bardzo szybko nozki zaczely jej wisiec. Przy kolejnym dziecku kupie od razu fotelik 0-18kg pomimo, ze nie mozna go zalozyc na wozek. Co do spacerowki, to w 5 miesiecy kupilismy malej chicco liteway....wozeczek marzenie, leciutki, idealny do podrozy metrem, pociagiem, schodami pod pache i jazda. Teraz jak musze dziecko odbierac od childminder parasolka spisuje sie na 6. Co do Hauck to nadal uzywam jako wozka glebokospacerowego, zwlaczsza gdy najdzie mnie na samodzielne zakupy w markecie(mega kosz), spacerowka to jedyna naprawde przydatna czesc calego zestawu. Przy kolejnym dizecku zakupie od razu parasolke, a jak bedzie zima to miekki wklad do srodka...bo tak w UK wiele mam jezdzi. Odkad urodzilam pojawilo sie wiele wozkow z siedzeniami kubelkowymi i takimi plaskimi ktore obraca sie do poziomu calosciowo i do pozycji siedzacej...to wedlug mnie tez swietne rozwiazanie. Tak, ze do kolejnej ciazy na pewno wiele sie zmieni jesli chodzi o modele wozkow. JEdno wiem na pewno, nigdy wiecej gondoli i wozka wielofunkcyjnego!!!!!!!!!
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:23   #193
lovecatlove
Przyczajenie

Mam wozek Delti Cat - gondolka. Mam kolor czerwony, wlasciwie to taki malinowy odcien, wyglada lepiej niz na zdjeciach. W srodku
gondoli sa fajne kolorowe kwiaty wymalowane, wiec
coreczka od razu polubila tam lezec. Gondolka jest duza wiec nie ma obawy ze 6miesiecznemu dziecku bedzie
za ciasno.Wozek jest solidny, nic nie trzeszczy, jest cichutki, nie slychac
pracy kołek, rama porzadna aluminiowa. Mimo przednich niewielkich kółek radzi sobie na trawie
bezproblemowo, zdziwilam sie bardzo bo myslalam ze bedzie z tym problem a tu
mile zaskoczenie. Jest bardzo zwrotny, prowadzenie go nawet 1 reką po calym domu i manewrowanie miedzy meblami
jest łatwiutkie. Budka sklada sie tez po cichu, nie slychac takiego klikania glosnego przy jej
regulacji, jak przy innych wozkach, tu sa guziczki i po ich wolnieniu zmienia sie polozenie, dziecko sie nie obudzi.
Łatwy dostep do kosza na zakupy, fajna torba ze swietnym zapięciem ktore sie samo zamyka
Ogolnie- fajny wozek i ladny Szkoda ze producent nie pokazuje na zdjeciach tych kwiatkow z gondoli ...
lovecatlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:17   #194
mar6
Raczkowanie

GG do mar6

Cytat:
Napisane przez lovecatlove Pokaż wiadomość
Jest bardzo zwrotny, prowadzenie go nawet 1 reką po calym domu i manewrowanie miedzy meblami
jest łatwiutkie. Budka sklada sie tez po cichu, nie slychac takiego klikania glosnego przy jej
regulacji,
fakt, jest bardzo zwrotny - też szaleję nim po mieszkaniu bo mój synek lubi miec mnie na oku wiec musze go ze sobą wszedzie zabierac (no oprócz łazienki hehe). A ta cicha budka to tez wielka zaleta jak się ma dziecko, które ma bardzo lekki sen tak jak nasz babel
Podoba mi się regulowany kąt nachylenia dna gondoli jednak w miejscu łączenia musialam połozyć dodatkowy materacyk bo bałam się że małemu bedzie niewygodnie.

moje rzeczy na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post15269602
mar6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:14   #195
lovecatlove
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mar6 Pokaż wiadomość
jednak w miejscu łączenia musialam połozyć dodatkowy materacyk bo bałam się że małemu bedzie niewygodnie.

sprobuj bez materacyka dodatkowego, tam co prawda łączenie jest ale tak mieciutkie ze nawet pod naciskiem dloni gąbka z obu tych czesci łączy sie i nie czuc kompletnie tej przerwy. Pewnie jakby materac byl mniej miekki to daloby sie wyczuc ale tam jest gruba dosc gabka.

Ja dopiero niedawno odkrylam zalete mozliwosci podniesienia dna gondolki, wczesniej nie rozumialam po co cos takiego w gondoli, tym bardziej pozycja siedzaca bo nie posadzilabym dziecka raczej bez przypiecia pasami, z reszta jak juz bedzie umiala siedziec to ją przeniose do spacerowki. Jednak teraz przyznaje ze korzystam z lekkiego podniesienia, czasem. Z pozycji siedzacej nie skorzystam raczej

Edytowane przez lovecatlove
Czas edycji: 2010-08-09 o 08:48
lovecatlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 22:49   #196
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrinka80 Pokaż wiadomość
A znacie wózek Delti Cat?
Bo ja uważam że to jeden z lepszych wózeczków. A kilka ich testowałam. Producent ten sam co x-landera, tylko, cenowo lepszy.
Bardzo zgrabny a zarazem bardzo przestronny. Duza gondolka, w której dzieciaczek długo pojeździ. Skrętne kółeczka, mozna prowadzic nawet jedna ręką, bardzo łatwo sie składa. Kilku stopniowa regulacja raczki.
Minusem dla mnie jest to że nie mozna go bujać.
Spacerówkę, można montowac przodem i tyłem.
I jak na wózki wielofunkcyjne jest stosunkowo lekki. NIe mam problemu ze zniesieniem go ze schodów.
Cytat:
Napisane przez anna261111 Pokaż wiadomość
witam
jestem mama rocznej dziewczynki używam spacerówkę firmy delti cat może napisze dlaczego akurat ten wózeczek mi odpowiada przedewszystkim jest bardzo stabilny wózkiem który sobie dobrze radzi na nierównościach posiada rączkę regulowana jestem wysoka jak idę nie czuje się zgarbiona siedzisko jest montowane przodem i tyłem praktyczna sprawa przy zimnym dniu albo gdy Magdalena chce na mnie patrzeć folia przeciw deszczowa zamontowana na stałe w podmuszku dziecka koszyk jest dość pojemny materiał jest usztywniony w nim łatwo się go składa praktycznie jednym ruchem ręki torba zapinana na magnez bardzo fajna kolorystyka
a teraz to co mi się nie podoba szelki powinny być zamontowane od góry na stałe według mnie było by praktyczniej a druga rzecz to jak dziecko spi nie rozkłada się do linii prostej chociaż niby to nie wada na stronie producenta opisane jest to ze jest to zdrowe wiec tak naprawdę to nie wiem czy to jest wada taka jest moja opinia o tej spacerówce myślę ze mogę polecić ja innym osobom
A to wygląda mi na REKLAME tego wózka.

To ja napiszę o wózku Bexa
http://www.bambinesco.pl/p,pl,160,bexa+b4.html
Ma wiele zalet ale 2 wady na które zwróciłam uwage po 2 miesiącach użytkowania.Mianowicie koszyk na zakupy to tylko atrapa-po miesiącu urwały się paski.
Po drugie nie można zamontować na nim fotelika maxi cosi.
Natomiast X-landery są bardzo podobne do Bexy ale można zamontowac forelik MC i dodatkowo można dokupić porządny ,pojemny koszyk pod wózek a do bexy już nic innego nie pasuje.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 13:45   #197
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja rozglądam się za wózkiem,
urzekła mnie kolorystyka Bolder Ecoline

Niestety okazało się, że to jest duży i cięzki wózek, duża gondolka.
A mi bardzo zależy na malutkim wózeczku.

I sama już nie wiem na jaki się zdecyduję, nie mam pomysłu
Stary 2010-09-17, 10:52   #198
mahta1ie
Przyczajenie

Dla mnie najlepsze są wózki firmy Jane. Wcześniej miałam Implasta Drivera: pozbyłam się go 3x szybciej niż kupiłam- jak dla mnie wózek porażka:/ W tej chwili mam Jane Powertrack 360 (poprzednik Slalom Pro) i uważam, że jest swietny, jego jedyną wadą jest nieregulowany podnóżek ale inne zalety rekompensują ten brak. Aktualnie przymierzam się co prawda do zmiany z Powertracka na Nomada, ale wyłącznie dla kaprysu Ogólnie polecam Jane, wózki lekkie, do prowadzenia jednym palcem po każdym terenie
mahta1ie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 20:40   #199
Lisanka
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Hej, a widziałyście może takie wózki dziecięce, które można połączyć z fotelikiem samochodowym? Bo słyszałam, że są takie specjalne klamry ( to się chyba adapter nazywa) i fotelik się wpina na ramę wózka. Korzysta któraś z takiego rozwiązania?
Lisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 23:26   #200
milka_kamilka
Raczkowanie

Tak, ja korzystałam. Miałam x-landera i fotelik Maxi-cosi. Super sprawa jak dla mnie, bo nie mieszkam w mieście. Jak jechałam na zakupy, to mała często zdążyła zasnąć w aucie (w foteliku) więc wtedy tylko zakładałam fotelik na stelaż od wózka. Nie musiałam jej przekładać do gondoli i rozbudzać przy takim rozwiązaniu. Bardzo mi się to podobało. Ale używałam tylko właśnie przy okazji zakupów, bo jednak wolałam żeby spała normalnie w gondoli albo w łóżeczku (na płasko)...
Aaaa no i oczywiście te adaptery. Inne były do gondoli a inne do fotelika, więc trzeba je było zmieniać za każdym razem jak chciałam użyć stelaż + fotelik..

Edytowane przez milka_kamilka
Czas edycji: 2011-04-18 o 23:28
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 14:28   #201
kwiatek84
Raczkowanie

GG do kwiatek84

Cytat:
Napisane przez Agoosia Pokaż wiadomość
Na co ja zwracałam uwagę, kupując wózek?

Przede wszystkim na cenę bo niestety fundusze miałam mocno ograniczone. Chciałam zamknąć się w 1000zł. Udało się, bo jak wiesz, wybór wózków jest ogromny.

A jeśli chodzi o funkcje wózka, to:

- pompowane koła i dobra amortyzacja: niestety znacznie zwiększają wagę wózka, ale jeździ się nimi super (śnieg, błoto, krzywe chodniki itp) minusy to fakt, że trzeba się nieźle naćwiczyć, żeby skręcić takim wózkiem (chyba, że koła są skrętne)
- waga wózka: tak jak wspomniałam - lekkość i pompowane koła nie idą w parze. Co nie zmienia faktu, że pompowane koła są w wózkach ważących 15kg jak i 20kg
- duża gondolka: żeby dziecku było wygodnie, zwłaszcza w kombinezonie i z kocykiem
- duży kosz na zakupy: to już opcja dla mamy lepiej po zakupach wszystko pchać przed sobą, niż pchać wózek i trzymać do tego jeszcze siatki
- wielofunkcyjność: na jednym stelażu gondolna i spacerówka do zapięcia (w opcji też fotelik samochodowy). Wybrałam taki wózek, gdzie gondolki nie montuje się na spacerówce (waga!) a osobno, albo to albo to na stelażu.

Szczerze powiem, że drugi raz nie kupiłabym wózka wielofunkcyjnego. Owszem - z gondolki korzystałyśmy, Oliwka urodziła się w zimie, spała w niej smacznie, miała dużo miejsca, super amortyzację, ale po paru miesiącach, gdy zaczynała być ciekawa świata, chciała oglądać a nie leżeć plackiem - przyszedł czas na spacerówkę. Masakra - ciężkie w dalszym ciągu, nieporęczne. Szybko kupiłam fajną spacerówkę, lżejszą o 10kg ze skrętnymi kółkami. Z doświadczenia proponuję więc kupić tańszą gondolkę a potem zainwestować w dobrą spacerówkę, w której dziecko długo jeździ. Chyba, że rodzisz w lecie albo pod koniec wiosny, można zdecydować się na spacerówkę rozkładaną na płasko, z wkładem dla niemowlaka. W lecie będzie przewiew . Na jesień/zimę dziecko już będzie siedzieć i gondolka się nie przyda.
a sa takie wklady dla niemowlaka do spacerowki ? jak mam to rozumiec
kwiatek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:57   #202
cytryneonowka
Przyczajenie

Ja zawsze miałam wózek wielofunkcyjny i korzystałam ze wszystkich opcji, teraz kupiłam kolejny, i rowniezmam zamiar jezdzic dopóki dziecko nie zrezygnuje, więc to chyba zależy od nastawienia do wózka, ja mam teraz symbio, narazie jeżdżę jeszcze gondolą ale już niedługo zmieniam na spacerówkę bo mały już prawie sam siedzi, a wcześniej miałam jane, jeżdziły nim moje dwie córki (niestety sprzedałam go) i też używałąm wszystkich funkcji czyli gondoli, fotelika, i spacerówki.
Stary 2012-02-16, 12:03   #203
mamaninja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatek84 Pokaż wiadomość
a sa takie wklady dla niemowlaka do spacerowki ? jak mam to rozumiec
mi się wydaje, że są, ale pewna nie jestem, jak szukałam wózka to mi się o "oczy obiło" , wydaje mi się że z JANE są takie, ale nie obiecuję
mamaninja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:34   #204
cytryneonowka
Przyczajenie

ja bym chyba jednak kupowała wielofunkcyjny chociaż to jeszcze zależy kiedy ma się urodzić dziecko, bo jak tak jak teraz, to bym kupila tą gondolke, bo jak wiatr i zimno to chyba dziecku cieplej. Ja za poprzedni wózek dałam więcej , a za ten GRACO coś ponad tysiąc, więc dla mnie to nie był jakiś wielki wydatek, ale jednak tą gondolą troche pojeździłam, a bez niej to bym miała ciężko...
Stary 2012-04-12, 20:02   #205
funpic
Raczkowanie

Mnie się też podobał Maxi Cosi Mura jednak jest on dla mnie za ciężki sam stelaż waży 11kg, gondola siedzisko po ok 5 plus dziecko oj za cięzko....Mieszkam na 3pietrze w kamienicy i nie wyobrażam sobie znoszenia takiego wozka...ale jest bardzo łądny i wyglada solidnie. Zdecyduje się na firmę mało znana w Polsce Abc Desing i wybiorę wózek Cobra spacerówka ze stelazem wazy ok 11, gondola ze stelazem ok 12kg , da się wygodnie znosić gondolę trzymajac pałąk przy daszku z dzidziusiem i oddzielnie leciutki stelaz Miałam okazje tez wozeczek testować i jest super http://www.abc-design.de/en/products/3-wheelers.html
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 20:01   #206
GuSiaTcz
Przyczajenie

Dziewczyny polecacie wózek Roan Marita. Z tego co widziałam na fotkach nie ma on skrętnych kół czy to nie będzie problem na spacerach np. w terenie czy po naszych "cudownych" drogach??

Tez jestem na etapie poszukiwań wózka dla noworodka i czytając wszystkie Wasze opinie nadal nie wiem co wybrać..
X-lander jak dla mnie jest za ciężki.. minusem jest też brak amortyzacji..
Podobają mi się wózki ABC Design 4tec i Danny Sport (http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1358).
Co o nich sądzicie??

I jeszcze pytanie odnośnie kół: czy piankowe koła sprawdzają się w terenie tak jak pompowane? Bo narazie te drugie mnie bardziej przekonują..
GuSiaTcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:07   #207
kwiatek84
Raczkowanie

GG do kwiatek84

kupno wozka mam juz za soba bo moje dzicko ma teraz 1,3 mies i dawno go juz sprzedalam ..Ja mialam wozek espiro gtx wszystko bylo ok ale za mala gondola koszyczek maly ale wszystko do niego weszlo i oparcie na pol lezaco bylo za bardzo lezace jak dla mnie . Teraz jestem zdania ze kupie sobie sama gondole po taniemu a zainwestuje w fajna lekka spacerowke ,moje dzicko w spacerowce jezdzilo jak mialo 4 miesiace na lezaco
kwiatek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:24   #208
funpic
Raczkowanie

Oto mój namierzony wozeczek który chyba zakupimy dla naszego dziecka.
Przede wszystkim waga stelaża i mozliwosc złozenia do małych rozmiarów przemawiaja za tym ze wybierzemy ten. Ten kolor jest piekny dla dzieczynki i podoba mi sie jeszcze brazowo-ecru... Zastanowimy sie ale mialam okazje obejrzec prezentacje wozka i wydaje mi sie najbardziej odpowiedni dla nas))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wjm1.jpg (43,5 KB, 79 załadowań)

Edytowane przez funpic
Czas edycji: 2012-05-10 o 16:26
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 18:13   #209
anusia997
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funpic Pokaż wiadomość
Oto mój namierzony wozeczek który chyba zakupimy dla naszego dziecka.
Przede wszystkim waga stelaża i mozliwosc złozenia do małych rozmiarów przemawiaja za tym ze wybierzemy ten. Ten kolor jest piekny dla dzieczynki i podoba mi sie jeszcze brazowo-ecru... Zastanowimy sie ale mialam okazje obejrzec prezentacje wozka i wydaje mi sie najbardziej odpowiedni dla nas))
Mam pytanko: czy zakupiliście ten wózeczek? I jak się sprawuje????Przyznam, ze bardzo podoba mi się ten model ABC design Cobra i Rodeo.
anusia997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 22:28   #210
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Osobiście mogę polecić wózek ABC Design 6-TEC. Jak dla mnie ma wszystko czego potrzebuje do jazdy wózkiem mama i dziecko. Gondolę przerabia się "później" na super śpiwór (trzeba tylko wyciągnąć usztywnienie - bez żadnego problemu, bo demontowanie tapicerki do prania jest sekundowe ), ma przekładane siedzisko, ogromną budkę chroniącą malucha przed słońcem, wiatrem itd., regulację wszystkiego co w wózkach możliwe, ze spacerówki może korzystać już noworodek (rozkładana całkiem na płasko!), prowadzi się wózek cudownie, skrętny, z możliwością blokady kół na prosto, amortyzacja jak marzenie... Mogłabym Wam opisywać i opisywać, ale wózek ma jeszcze jedną zaletę (bądź też dla innych wadę) - nie ma osoby, która nie obejrzałaby się za nim, czy to w sklepie czy na ulicy - gdzie nie pójdę robi furorę

Polecam go serdecznie. A jeśli ktoś jest fanatyczką trójkołowców (jak ja ) to można sobie spokojnie zamienić 2 podwójne koła z przodu na jedno :p

Ze spacerówek parasolek świetny jest Buggster - prowadzi się super i całkiem dobrze jeździ mi się Quinny Buzzem modelem 2011

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości