|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szorstkie Usta :(((((((((
Tisane co prawda nie miałam, ale u mnie Nr 1 pod względem doprowadzania suchych, spierchniętych, popękanych st do stanu używalności jest sztyft Neutrogena ze skoncentrowaną Formułą Norwską SPF4. Druga jego wersja z filtrem SPF20 ma już tylko Formułę Norweską (NIE skoncentrowaną) i wg mnie jest kiepska. A kremik różowy z Oriflame też sobie u mnie nie radzi i Chapsticki też nie. Chapsticki bardzo lubię, ale w lecie, jak nie mam większych problemów z ustami, bo w warunkach bojowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
a ja polece tanie i jak dla mnei niezawodne - Vipera w opakowaniu otwieranym jedna reka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim nie rozstawaj się z pomadką ochronną( Neutrogena, Nivea,BeBe,LRP,ChapStick, Opearol - mnóstwo tego jest więc nie będziesz miala problemów ze znalezieniem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Tisane kosztuje jakieś 6-7 złotych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
![]()
A ja polecam zrobić sobie balsamową "maseczkę" na usta.Poprostu podczas nakładania maseczki lub przy innej czynności,kiedy wiesz że będziesz siedzieć i przez chwile nie będziesz pić ani nic nie robić nałóż na usta taką baaaardzo grubą warstwę jakiegoś balsamu do ust,koniecznie takiego w słoiczku bo sztyft sie nie nadaje do tego,balsam powinien być dość miękkiej konsystencji(ja uzywam do tego kremu uniwersalnego Oriflame lub wspomnianego już Tisane).Po 15-20 minutach pozostałość wsmaruj w usta,nie wycieraj.Można zrobić sobie też coś takiego na noc.Powinno pomóc choć trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
Tez kiedys mialam taki problem, najpierw najlepiej zrobic delikatny masaz szczoteczka, potem nalozyc gruba warstwe miodu ( nie plynnego ) i tak posiedziec do 20 min.Ja zawsze zjadalam miod po 5-10 minutach ale wierze w Twoja silna wole
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Co do szczoteczki do zębów to polecam, ale bardzo delikatnie... ja zazwyczaj miałam po takiej kuracji opryszczkę
![]() Miód tez pomaga ![]() ![]() ![]() Jesli masz z tym problem to musisz się oduczyc oblizywac usta na wietrze no i zaprzyjaznij sie z pomadka ochronną i na jakis czas odstaw błyszczyki ![]() A na słonce koniecznie pomadka z filtrem !! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
polecam najpierw peeling a potem maść pszczelą czasem działa cuda
![]()
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
No wedlug mnie to ty musisz przede wszystkim odstawic krem nivea, bo on dziala tylko na chwilke, a zadbac o kupno jakiejsc pomadeczki ochonnej, np. miodowa z NIvei wlasnie, dobre szmineczki sa tez z bebe j&j. Poza tym smauruj co jakis czs tym miodzikiem tak polecanym przez wizazanki i szczotkuj usta specjalnie do tego celu przeznacvzona szczoteczka, a bedzie dobrze
![]()
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
widze ze juz dziewczyny duzo Ci mozliwosci podsunely ale ja chcialabym dodac od siebie ze najwazniejsza jest regularnosc w stosowaniu balsamow i pomadek ochronnych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy Błagam!
Zmieniłam tytuł wątku- samo 'pomocy' to za mało.
Wątek przerzucam na kosmetyczkę. ![]()
![]() |
#193 |
BAN stały
|
Dot.: Wysuszone usta :(
a jak już będziesz po tym spotkaniu to nie zapomnij wstąpić do apteki po chapsticka - pomadka ochronna, działa, nie dopuści, by Twoje usta znów były w takim stanie, jeśli będziesz uzywała jej regularnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
BAN stały
|
Jak dla mnie najlepszy jest balsam z Oriflamu nawilżający usta o 300%. Jest naprawę dobry i skuteczny! To chyba najlepszy kosmetyk na świecie. Aktualnie jest po 19.90 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
ja polecam balsam TISANE (w taki mały słoiczku) Kupiłam w aptece. Wystarczy, ze bardzo suche i spierzchnięte usta posmaruje przed snem i rano problem znika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: POMOCY BlAGAM!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
A ja polece balsam Tisane, albo zwykla wazelinke (ja mam firmy Ziaja i jestem naprawde zadowolona)
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
też myslę że dziewczyny dobrze ci radza z ta mascia i miodem a moze masaz szczoteczka pozniej tylko zeby nie podraznilo... ale jak bedzie ok to mozesz tak robic to poprawia ukrwienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Tisana, Tisana i jeszcze raz Tisana- rewelacyjny, tani balsam do ust. No i jeszce mogę polecić baslam ( w tubce a nie sztyft!!!) Neutrogeny. Zawiera glicerynę- nie lepi się, tzn przez sekundę zanim się wchłonie, i nie jest ciężki- za to rewelacyjnie nawilża. Chociaż Tisana jest bezkonkurencyjna- jedynym jej minusem jest to, że jest w słoiczku a nie w tubce.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wazelinka jest ok... aczkolwiek dzisiaj na zakupach mialam do wyboru rossmannowa wazeline (chyba z 400ml) i balsamik neutrogeny... jakos ze usta mi cos wyschly za bardzo jak na ta pore roku a takiej wielkiej wazeliny nie potrzebuje kupilam neutrogene, droga ale warto ![]() po 2 godzinach od zastosowania widac wyraza poprawe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Bardzo Wam wszystkim dziękuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
ja przyłączę sie do zachwytów nad Tisane, jest ze mną już kilka lat i jak kończy sie jedno opakowanie zaraz kupuję następne, na noc groba warstwa i zawsze leży na parapecie koło łożka wtedy czuje się bezpieczne, w ciągu dnia zawsze w torebce
![]()
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Tak zachwalacie ta masc z wit A ze chyba sie szarpne na te 2 zl i ja nabyje droga kupna
![]() ![]() ![]() ![]() a co do miodku:tylko naloze na usta a momentalnie piecze swedzi a nastepnego dnia peka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Lalesia - bo chyba trzeba ten miodek z bananem rozgniesc
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
fajnajustyna ja na suche usta nakładam grubą warstwę szminki OEPAROL PL i pomaga.Sa w lepszej kondycji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
BAN stały
|
co do balsamu tisane, który tutaj polecają to w moim przypadku nie sprawdził się profesjonalnie, więc nie polecam Ci go za bardzo. Nie wyleczył mi pęknięcia w kąciku ust, więc nie wiem czy da sobie radę ze zniszczonymi ustami, w każdym razie ja póki co takich zniszczonych w ogóle nie mam i dlatego chyba tak ładnie wygląda na ustach, jak się położy cienką warstwę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spierzchnięte, popękane usta - co wyleczy ??? :(
ja zawsze używam Tisane i nie mam problemow większych z ustami
![]() narazie nie znalazłam nic lepszego i pewnie nie znajdę ![]() ![]() Tisane jest bezkonkurencyjny ![]()
![]() |
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: spierzchnięte, popękane usta - co wyleczy ??? :(
Cytat:
![]() Tisane ma piekny zapach i bardzo dobrze wygładza usta, jedno "ale" mam tylko co do tego, że trzeba go wyjmowac palcem z pudełka... Teraz kuszą mnie błyszczyki Novalip LRP. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi to nie pomoglo, po masazu szczoteczka usta mialam czerwone a po nalozeniu miodu szczypalo okropnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
-Zdecydowanie Tisane.
-Miód to też dobry sposób. -Nivea Med jest ok, ale tylko do zregenerowania ust, nie do ochrony przed mrozem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.