Ostateczna decyzja dotycząca karmy! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-14, 21:00   #181
olusia...
Zakorzenienie

GG do olusia...
Dot.: Ostateczna decyzja dotycząca karmy!

Cytat:
Napisane przez jowisia
A co wy na to, zeby zrobic taka "Zlota Ksiege Wpisow" czy cos takiego?

Ja to zaproponowalam zaraz po tym jak zaistniala karma. Pisalam wtedy, ze lepszym pomyslem jej pozbycie sie punktacji, ktora sama w sobie ma idee niezdrowej rywalizacji i predzej czy pozniej zle sie skonczy. Napisalam, ze jezeli juz wymyslono karme- co pomyslem glupim nie jest- bo ma wiele zalet samo wpisywanie milych komenarzy, to zrobic taka Ksiege Gosci, do ktorej kazdy moze sie wpisac uzytkownikowi, i mozna ja sobie czytac, co tam milego na tego kogos temat napisano... Ksiega podlegalaby kontroli jej wlasciciela. Taki pomysl istnieje na wielu serwisach internetowych. Pozbywamy sie punktacji, powracaja mile komentarze, kazdy sobie moze stworzyc jakis obraz danej wizazanki. Uwazam, ze komentarze sa potrzebne - bo motywuja. Sprawiaja przyjemnosc. Chce sie - bardziej zaistniec i wlaczyc w to wizazowe spoleczenstwo. Sa pozyteczne dla nas - bo daja nam pewne inforamacje na temat tej osoby. I wreszcie - sa jawne, a wiec nie ma tam np. "ma wspanialego avatara..."

Ja bym byla mimo wszystko za jakas forma komentarzy - cos wiecej niz PW, jakies miejsce, gdzie moznaby je bylo gromadzic. I zeby byly jawne. Bo to jest przyjemne wchodzac na wizaz moc sobie taki swoj pamietniczek wpisow czytac...

Aga, Złoś pomyślcie nad taką formą
olusia... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:01   #182
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nutka
Patryku ..ile Ty masz lat?? zachowujesz sie jak dzieciak co bije na oslep łopatką w piaskownicy bo babka mu nie wyszla...

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:02   #183
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez patryk_18
dla mnie karma byla wlasnie taka ksiega wpisow... a no i teraz Ty czytaj dokladnie, bo pisalem, ze niepotrzebne sa punkty i kwadraciki... jak mowi vretka: przeczytaj watek od poczatku ze zrozumieniem
Tylko po co te wycieczki osobiste, pisanie, że bez karmy to już nie ma po co tu siedzieć i awanturowanie się w sposób przypominający kłótnie dzieci w paskownicy?
Stary 2006-06-14, 21:03   #184
6f0bb0e746d6dd564297849b3c339446a28efa5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Syringa
Patryk, ja Ci radzę się troszkę uspokoić tam w tamtym wątku, bo możesz się doigrać tego, że się pożegnasz z nami... A tego byśmy nie chcieli, nie uważasz?
no to spox sie uspokoje (moze), bo mysle tez, ze jak Bogini sie wyspi, to jednak zrobi karme bez pkt.
6f0bb0e746d6dd564297849b3c339446a28efa5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:05   #185
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez patryk_18
no to spox sie uspokoje (moze), bo mysle tez, ze jak Bogini sie wyspi, to jednak zrobi karme bez pkt.
Uważaj na słowa, koleszko...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:06   #186
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Myślałam też o takim rozwiązaniu, żeby nazwać to inaczej niż karma, żeby nie miało to punktów, żeby było ukryte i widoczne tylko w panelu użytkownika.
Zło niestety twierdzi, że się w tym systemie nie da tego zmienić - to znaczy tej punktacji.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:07   #187
nervica
Raczkowanie

Wiecie co? Miałam oglądać trwający właśnie mecz, ale widzę, że tutaj akcja zdecydowanie szybciej się rozwija. Walicie posty z prędkością światła

Mam dylemat czy wyłaczyć komputer, bo weekendu mi braknie, żeby te Wasze wszystkie wypociny doczytać

PS. Malkol13 jednak czułaś się lepsza mając ten wężyk? Boli teraz być taką samą jak inni użytkownicy? Sama na początku argumentowałaś karmę, że "lepsze - gorsze" się NIEPOTRZEBNIE pojawi. Sorry, że akurat do Ciebie, bo nie tylko Ty (chyba - nie nadążam za Wami) wyraziłaś takie zdanie, ale akurat Twój nick zapamiętałam (z innego wątku zresztą).

Ludzi poznaje się po ich śmieciach.

(Oliver Brown)
nervica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:07   #188
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

a czy jest mozliwosc dania WSZYSTKIM uzytkownikom a nie tylko adminom funkcji wlaczania i wylaczania karmy w opcjach?,

wtedy kazdy moglby decydowac o sobie samym, nawet z moca rowna zasze 1 i przedzialami takimi jak byly wczesniejjesli chodzi o kwadraty i opisy karmy
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:08   #189
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Myślałam też o takim rozwiązaniu, żeby nazwać to inaczej niż karma, żeby nie miało to punktów, żeby było ukryte i widoczne tylko w panelu użytkownika.
Zło niestety twierdzi, że się w tym systemie nie da tego zmienić - to znaczy tej punktacji.
Szkoda To przypominałoby własnie tę opcję, na którą głosowałam, a która zebrała najmniej głosów.
Stary 2006-06-14, 21:08   #190
ruda7816
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
kurna Zlo wymysl co ...

to nawet nieglupie by bylo...
Stary 2006-06-14, 21:08   #191
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez Nutka
-karma to byl eksperyment
Zostala karma usunieta koniec kropka.
Dokładnie i od początku była o tym mowa, nikt nie obiecywał, że zostanie na stałe.
Sonda miała pomóc w podjęciu decyzji, nie podjąć ją ostatecznie.
Karma miała być zabawą, miała też określony cel...
Miłe słowa można sobie powiedzieć w jakikolwiek sposób, w końcu to jest forum.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:08   #192
olusia...
Zakorzenienie

GG do olusia...

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Złoś jest tu Bogiem nr2 więc jak się nie da to trudno pomyslimy nad czymś innym
olusia... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:09   #193
Konto usunięte

jestescie sponsorowani przez Giertycha, wiec mozecie troche zmienic system a z tego co wiem, to wystarczy wyciac kawalek kodu tego, ktory jest odpowiedzialny za wyswietlanie w profilu i pod ava... wiem, ze do obejscia, ale komu sie chce...

ide na meczyk, bo to wazniejsze niz zlos (kolezka)
Stary 2006-06-14, 21:10   #194
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13
a czy jest mozliwosc dania WSZYSTKIM uzytkownikom a nie tylko adminom funkcji wlaczania i wylaczania karmy w opcjach?,

wtedy kazdy moglby decydowac o sobie samym, nawet z moca rowna zasze 1 i przedzialami takimi jak byly wczesniejjesli chodzi o kwadraty i opisy karmy
Wg Ciebie to,że jedni będą mieli wyłączoną karmę,a inni nie to nie będzie podziałem

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-06-14, 21:12   #195
Moonlight
Wtajemniczenie

karma była miła, ale zgadzam się, że wywołała niepotrzebne emocje. żaden wężyk na tym forum nie jest i nie powinien być priorytetem. rozmawamy i pomagamy sobie dlatego, że tak lubimy, a nie po to by zdobyć punkty. usunięcie karmy było, moim zdaniem, dobrą decyzją.
Stary 2006-06-14, 21:12   #196
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez patryk_18
jestescie sponsorowani przez Giertycha, wiec mozecie troche zmienic system a z tego co wiem, to wystarczy wyciac kawalek kodu tego, ktory jest odpowiedzialny za wyswietlanie w profilu i pod ava... wiem, ze do obejscia, ale komu sie chce...

Ciekaw jestem, czy ty tak specjalnie, koleszko, kopiesz sobie dołki...
BANa na razie nie dostaniesz, poczekam aż etos boChatera zmieni się w codzienność chama.
Stary 2006-06-14, 21:12   #197
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisia
A co wy na to, zeby zrobic taka "Zlota Ksiege Wpisow" czy cos takiego?

Ja to zaproponowalam zaraz po tym jak zaistniala karma. Pisalam wtedy, ze lepszym pomyslem jej pozbycie sie punktacji, ktora sama w sobie ma idee niezdrowej rywalizacji i predzej czy pozniej zle sie skonczy. Napisalam, ze jezeli juz wymyslono karme- co pomyslem glupim nie jest- bo ma wiele zalet samo wpisywanie milych komenarzy, to zrobic taka Ksiege Gosci, do ktorej kazdy moze sie wpisac uzytkownikowi, i mozna ja sobie czytac, co tam milego na tego kogos temat napisano... Ksiega podlegalaby kontroli jej wlasciciela. Taki pomysl istnieje na wielu serwisach internetowych. Pozbywamy sie punktacji, powracaja mile komentarze, kazdy sobie moze stworzyc jakis obraz danej wizazanki. Uwazam, ze komentarze sa potrzebne - bo motywuja. Sprawiaja przyjemnosc. Chce sie - bardziej zaistniec i wlaczyc w to wizazowe spoleczenstwo. Sa pozyteczne dla nas - bo daja nam pewne inforamacje na temat tej osoby. I wreszcie - sa jawne, a wiec nie ma tam np. "ma wspanialego avatara..."

Ja bym byla mimo wszystko za jakas forma komentarzy - cos wiecej niz PW, jakies miejsce, gdzie moznaby je bylo gromadzic. I zeby byly jawne. Bo to jest przyjemne wchodzac na wizaz moc sobie taki swoj pamietniczek wpisow czytac...
Uwazam ze to dobry pomysł z tą księgą nie bedzie pusto

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:12   #198
ruda7816
Zakorzenienie

beton z tego wychodzi ide na inne watki
buziaki dla wszystkich
Stary 2006-06-14, 21:12   #199
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nervica
Wiecie co? Miałam oglądać trwający właśnie mecz, ale widzę, że tutaj akcja zdecydowanie szybciej się rozwija. Walicie posty z prędkością światła

Mam dylemat czy wyłaczyć komputer, bo weekendu mi braknie, żeby te Wasze wszystkie wypociny doczytać

PS. Malkol13 jednak czułaś się lepsza mając ten wężyk? Boli teraz być taką samą jak inni użytkownicy? Sama na początku argumentowałaś karmę, że "lepsze - gorsze" się NIEPOTRZEBNIE pojawi. Sorry, że akurat do Ciebie, bo nie tylko Ty (chyba - nie nadążam za Wami) wyraziłaś takie zdanie, ale akurat Twój nick zapamiętałam (z innego wątku zresztą).

wiesz czemu??? w porownaniu do innych upasionych ( bo na PW kiedys sie dowiedzialam ze tez do nich naleze , majac tylko 4 kwadraty czy jakos tak fakt faktem malo...) bylam nowa wizazanka, niedawno sie zarejestrowalam na forum, pisalam to wiele razy- napisze kolejny

wchodzac na forum zauwazylam grupe straych wizazanek, ktore ZAWSZE trzymaly swoja strone, czytajac wiele watkow zauwazalam cos (dla mnei wtedy bardzo dziwnego) , ze te wizazanki rozmawiaja miedzy soba, a nie zauwazaja wypowiedzi nowych uzytkowniczek, w momencie gdy weszla karma- to zachowanie rowniez nie bylo mi obce- gdy mioj waz zaczal rosnac osoby piszace na tym forum zaczely zauwazac moje posty- ciekawee prawda??

dlatego rozumiemnowe osoby lub tez osoby nie posiadajace weza, nie zmienia to jednak faktu, ze jezeli ktos nas prosi o zdanie i nasze zdanie ma sie liczyc a okazuje sie cos zupelnie innego to czuje sie troszke...ze tak powiem dziwnie.. no ale coz...
Stary 2006-06-14, 21:13   #200
Beaux
Zakorzenienie

Rany co tu się dzieje??? Karma została usunięta, by uniknąć konfliktów/rywalizacji/przykrych słów a w samym tym wątku ilość w/w jest porażająca! Co z Wami ludzie?????

BLOG
Beaux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:14   #201
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez patryk_18
jestescie sponsorowani przez Giertycha, wiec mozecie troche zmienic system
Możesz trochę jaśniej? Bo nie rozumiem co miałeś na myśli.

Cytat:
Napisane przez patryk_18
a z tego co wiem, to wystarczy wyciac kawalek kodu tego, ktory jest odpowiedzialny za wyswietlanie w profilu i pod ava... wiem, ze do obejscia, ale komu sie chce...

No tak, oczywiście ty lepiej znasz nasz soft koleżko.
Stary 2006-06-14, 21:15   #202
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Ciekaw jestem, czy ty tak specjalnie, koleszko, kopiesz sobie dołki...
BANa na razie nie dostaniesz, poczekam aż etos boChatera zmieni się w codzienność chama.
nie jestem chamem i tez nie pozwole sobie, zeby ktos olewal moje slowo, moj glos... to zrobiliscie, wiec sie nie trzepiajcie...
Stary 2006-06-14, 21:16   #203
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Wg Ciebie to,że jedni będą mieli wyłączoną karmę,a inni nie to nie będzie podziałem
czemu mialoby byc?? jaki to bedzie podzial, ze ja bede miala np. wlaczona a Ty nie?? mi to wtedy bedzie szczerze mowiac obojetne, bo ta karma jest dla mnie czyms bardzo milym, czyms na co czekam ile sgodzin w pracy zeby wejsc poczytac komentarze jakmam podly nastroj(np tak jak dzis)...

widzialam wyyniki sondy. moim zdaniem jak ktos wylaczy karme nie moge miec do niego o to pretensji- to by byla jego decyzja, ktora bym uszanowala, ale napewno nie patrzylabym z gory badz nie czulabym sie gorsza
Stary 2006-06-14, 21:17   #204
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Patryk nie odpowiedziałeś na moje pytanie!!!!
Stary 2006-06-14, 21:17   #205
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Możesz trochę jaśniej? Bo nie rozumiem co miałeś na myśli.
od poczatku ze zrozumieniem a waszego softu nie znam, ale wszystko MOZNA zrobic...
Stary 2006-06-14, 21:18   #206
Nutka
Nutka nie gryzie!

Aga nie rób juz zadnej innej karmy sama widzisz ze nie ma sensu bo zawsze znajdzie sie powód do awantury..Nie ma karmy i juz ,niech tak zostanie.To tylko moje zdanie.
Nutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:19   #207
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez patryk_18
nie jestem chamem i tez nie pozwole sobie, zeby ktos olewal moje slowo, moj glos... to zrobiliscie, wiec sie nie trzepiajcie...
Odpowiedz najpierw na moje pytania odnośnie demokracji, abym zrozumiał skąd wziął się tutaj mocz i dlaczego akurat na twojej klawiaturze, koleszko...

Podam ci nawet linka: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=170
Stary 2006-06-14, 21:19   #208
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Uważam pomysł Jowisi za bardzo fajny Chociaz pewnie zaraz znów wprowadziłby kłotnie Wogóle faktycznie za dużo w tym wątku emocji. Zrobiłam Cypiskowi kolację i stwierdziłam :"kurcze, ale o co tyle krzyku... przecież to wizaż, nie sprawa życia i śmierci". Wogóle wydaje mi sie, że im mniej będzie opcji, tym mniej powodów do marudzenia, chyba , że zaraz odezwą się Ci od : "ale tu ubogo"... no, ale nie da sie przeciez dogodzić wszystkim
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:19   #209
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13
czemu mialoby byc?? jaki to bedzie podzial, ze ja bede miala np. wlaczona a Ty nie?? mi to wtedy bedzie szczerze mowiac obojetne, bo ta karma jest dla mnie czyms bardzo milym, czyms na co czekam ile sgodzin w pracy zeby wejsc poczytac komentarze jakmam podly nastroj(np tak jak dzis)...
Podchodzisz do tego bardzo emocjonalnie i założę się,że jak ochłoniesz to troszkę inaczej na to spojrzysz.

To,że jedni będą mieć włączoną,a inni wyłączoną karmę będzie podziałem-na takich i na takich. Co tu jest trudnego do zrozumienia? Wyobraź sobie teraz taki moment,że wiele dziewczyn ma ochotę dać negatywa Patrykowi,a on sobie wyłącza karmę. Fair?

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-06-14, 21:20   #210
nervica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malkol13
gdy mioj waz zaczal rosnac osoby piszace na tym forum zaczely zauwazac moje posty- ciekawee prawda??
Hmm... no ciekawe Czyli chodzi o to, żeby zostać zauważonym. Nie pomóc, nie zapytać, nie spędzić miło czas dzieląc się czymś (swoim ccennym czasem choćby), ale być KIMŚ

Ja węża nie miałam, a mimo to kilka ciekawych (moim zdaniem) dyskusji przeprowadziłam. Ba, zostalam poniekąd zauważona Nawet przez samo szefostwo.

Ludzi poznaje się po ich śmieciach.

(Oliver Brown)
nervica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości