![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tż-tówki 2017 cz. 2
Xylo, widziałam, że jesteś na diecie, jak idzie?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#182 |
Czarna owca
|
Kurczę, właśnie Life (te od Kenzo) wydają mi sie strasznie nijakie, jak na perfumy od Kenzo
![]() W sobotę rodzina Tż znów wyjeżdża na jakiś tydzień, więc się przenoszę do niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tez rodzice wyjechali wczoraj ![]() A dzisiaj siedze sama i juz mam dosyc. Jutro TŻ ma przyjechac na noc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#184 |
Czarna owca
|
Może nawet wezmę sobie jakiś dzień wolnego albo po prostu skrócę godziny któregoś dnia, żeby sobie posiedzieć i pontefliksować, czy coś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to jeszcze "troche", ale oby Tobie sie szybko udalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#186 |
Czarna owca
|
Misia, bo my planujemy od nowego semestru razem mieszkać, więc temat na tapecie. Niemniej jednak ja się za dużo nie odzywam, bo decyzję mamy podjąć na początku września. Nie chcę naciskać na Tż, bo uznałąm, że w razie czego zdążymy się razem namieszkać. Jak się uda, to super, jak nie, to też ok, bo po prostu odłożymy to w czasie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak bedzie chcial to sam poruszy temat ![]() Ja zaczne studia i musze obczaic jak to zgram wszystko. Moze uda sie chociaz na weekendy byc u TŻ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Higu, trzymam kciuki
![]() Ja bym się nie zdecydowała na mieszkanie z chłopakiem, jeśli bym nie miała pracy i nie mogła dołożyć się do utrzymania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#189 |
Czarna owca
|
Misia, na szczęście sam temat porusza
![]() Aszin ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Skrzat leśny
|
Ja to wam powiem, że bardzo chciałam mieszkać z TŻ jak jeszcze tylko u mnie nocował, a teraz 3 miesiące później już mnie jego skarpetki i opakowania po pizzy doprowadzają do szału
![]() ![]() Nie mogę się doczekać, aż wymienią nam lodówkę i znowu będę mogła gotować. Nie ważne, że TŻ pewnie mojego wegeżarcia nie tknie - przynajmniej będzie mniej pudeł do wnoszenia z pokoju. Dzisiaj trochę posprzątałam, może za parę minut dokończę półkę i będzie to wyglądało w miarę czysto. Okropne jest życie bez szafy, ale dopóki TŻ mi nie odda hajsu za czynsz, to nie mogę żadnej kupić. I na wesele w sumie też nie możemy lecieć, bo ja bezwzględnie nie chcę naruszyć moich oszczędności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O to to! Te skarpetki, butelki puste po napojach, ☠☠☠☠☠☠☠niczdk na biurku.. kwestia finansowa tymczasowa czy on ma luźne podejście do pieniędzy? Kliknięte z iPhone ![]() Czasem słownik wie lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Czarna owca
|
Shevya, ja się naprawdę nie spodziewam cudów i sielanki, wyrosłam z tego. No i musze się liczyć z pewnie dość częsta obecnością jednego kumpla, ale dla mnie najbliżsi znajomi tez są ważni, więc myślę że jakoś to ogarniemy
![]() Tez jestem ciekawa, tak jak Xylo, czy to jakieś przejściowe problemy finansowe u Tż czy może jego podejście pozostawia tu wiele do życzenia? Xylo, piąteczka za -4 w pasie, tez się dzisiaj mierzyłam. I tez bieda w udach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Skrzat leśny
|
Nie no, ja wiem, że się nie nastawiasz na idyllę. Tak tylko napisałam swoje spostrzeżenia, dla potomności
![]() Meh, no on ogólnie wcześniej płacił czynsz dwa razy większy, niż teraz dzieląc pokój ze mną, i wtedy jakoś mógł się wyrobić - teraz nie. Nie ma żadnych oszczędności, co nas martwi. Ja wiem, że ciężko jest płacić czynsz raz w miesiącu (wcześniej tygodniowo) gdy wypłata jest co tydzień - też to przechodziłam i było okrutnie się przestawić. Ale on w tym miejscu zarabia więcej niż ja zarabialam, więc oczekuję tego, że teraz z czynszem na połowę też powinien się ogarnąć - nie mówiąc o całej reszcie. In progress ![]() ![]() Zasnęłam z trudami o północy, obudziłam się o 3 i już nie mogę zasnąć ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Czarna owca
|
Shevya, rozumiem
![]() ![]() Dobrze by było, jakby Tż się ogarnął. Nie wyobrażam sobie też nie mieć żadnych oszczędności, chyba bym nie spala spokojnie. Różne rzeczy mogą się w życiu wydarzyć ![]() Co to za tajemnicza kawa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Skrzat leśny
|
A rozglądacie się za mieszkaniem, tak? Czasem chciałabym mieć swoje własne, ale chyba bym zgłupiała w samotności, bez współlokatorów. Bo u nas to inne normy, jak masz mieszkanie to jesteś jakiś biurowy kozak
![]() ![]() No dokładnie, ja coś na czarną godzinę muszę mieć... On kiedyś żył takim życiem, że mógł sobie nowe markowe buty co tydzień kupować. Ale to trochę zawiła historia z przeszłości i już nie chce tak żyć - i dobrze, bo ja bym się na takie życie nie pisała. A kawka to hot spicy mocha, z mlekiem migdałowym zamiast normalnego. Lekko pikantna, choć ja pikantnych rzeczy nie lubię, ale ta jest po prostu czymś nieziemskim. Najlepsza z normalnym mlekiem co prawda, ale jak raz wypiłam zapominając, że ja gorącego mleka nie mogę... Nie będę mówić, jaką rewolucję miałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Czarna owca
|
Shevya, podejmujemy decyzję na początku września i jak oboje będziemy chętni to szukamy razem mieszkania
![]() ![]() Ja ogólnie nie mam dużych wymagań jak na razie, chcę po prostu żeby było mnie na spokojnie stać na opłaty, podstawowe zakupy i jakieś niewielkie szaleństwa od czasu do czasu. Biorąc pod uwagę koszty życia w Łodzi, to nie będzie tragedii. Cenię sobie bardzo spokój i chce Tż blisko ![]() ![]() Mleko migdalowe, mniam! ![]() ![]() Edytowane przez Higurashi Czas edycji: 2018-08-09 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Jestem trzeci dzień na diecie, ale takiej zwykłej, po prostu liczę makro i kalorie
![]() |
![]() |
#198 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Skrzat leśny
|
W sumie to jakbym sobie miała żyć takim miejskim marzeniem, jakie mi się wykreowało po oglądaniu polskich filmów obyczajowych, to też bym chciała własne mieszkanie
![]() ![]() W ogóle nie mogę się oswoić z myślą, że moje koleżanki z liceum mają już swoje miejsca... Co prawda sponsorowane przez rodziców, bo to majętne panny były, no ale i tak. A niektóre to już nawet domy postawiły gdzieś tam na ich wsiach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Czarna owca
|
Ha, ja oglądam zdjęcia koleżanek z gimnazjum, jedna grupka z którą się zadawałam ciagle na egzotycznych wakacjach za hajs rodziców. Trochę im tego czasem zazdroszczę, bo moim rodzicom nie ułożyło się finansowo tak, jak sobie zakładali i dość wcześnie poszłam do pracy, żeby ich odciążyć. W liceum pracowałam nieraz wszystkie weekendy w miesiącu, wiec jak chciałam iść po pracy na imprezę, to potem w pracy byłam zombie. Czuję, że trochę przez to straciłam, ale trudno. Sama sobie na wszystko zapracuję
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() Właśnie z takiego założenia wyszłam. Ćwiczę sobie, więc nie chce być słaba no i nie chce też jojo. Wolę dłużej czekać na trwalsze efekty. A potem będzie mi łatwiej stopniowo zejść do mojego normalnego zapotrzebowania kalorycznego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Higu, a ile masz kalorii teraz?
![]()
![]() |
![]() |
#203 |
Czarna owca
|
Aszin, 1800 ale rzadko dobijam, wiec zwykle 1700 około
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I wzajemnie! Ja mam dietę od dietetyka. Jestem spokojna ze krzywdy sobie nie zrobię w ten sposób ![]() Kliknięte z iPhone ![]() Czasem słownik wie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() TŻ nie widzi w tym problemu, a to najwazniejsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#206 |
Czarna owca
|
Xylo
![]() Misia, a właściwie czemu przez 2 lata wykluczasz pracę? Pytam z czystej ciekawości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mieszkanie razem wszystko weryfikuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- No ja mam jakies oszczednosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- A i tak do zimy ten remont u TŻ nie wiem czy ruszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Czarna owca
|
Praktyki macie bezpłatne? Na którym roku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze juz na 1 albo 2 ![]() Kurde musze kogos popytac, bo jestem zielona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#210 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.