|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gimnazjalistki z III klasy - wpisywać się :D
Właśnie się zorientowałam, że egzaminy już za miesiąć
Uczycie się w ogóle? Ja chyba to oleję poprzeglądam zeszyty z polskiego z 1,2,3 klasy żeby sobie trochę poprzypominać i z bioli i geografii- te przedmioty mnie ratują na matematycznym
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Ja pozapisuję ważniejsze wzory, z polaka wszystkie zeszyty przejżę, ale tak za bardzo to nie będę kuć
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesli chodzi o zawod to hmm... dziennikarz, radca prawny bądz psycholog ) to są zawody dla mnie stroj: czarna spodnica, biała bluzka , szpilki , zakiet ) pełno dodatkow
|
|
#184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musze sie w koncu zaczac uczyc.. czas najwyzszy
|
|
#185 |
|
Przyczajenie
|
a mówicie ze spódnice ubieracie a spodnie przecież też wypada cio niee?? ja tam spodnie ze sztruksu do tego żakiecik z tego samego matariału, teraz takie fajne robia i bluzeczka biała. Do tego balerinki.
|
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm... ja chyba pojde jednak w spodniach.... aczkolwiek moze drugiego dnia wyrwe sie w spodinczce
![]() a nie ucze sie narazie nic... moze tak na tydzien przed sie czepie wzorow z fizyki... wydaje mi sie ze jezeli ktos sie uczyk w miare dobrze przez cale 3 lata to nie musi zbyt wiele powtarzac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
|
|
|
#187 |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
A ja ide jak zwykle w spodniach i szpilkach. A bede oryginalna i do spodnium zaloze czrna bluzke (moja ulubiona)
A wzory fiz. bede miec opanowane bo mam w kwietniu 2 konqrsy z fizy
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ubieram... nie wiem co ubieram
![]() Mam za tydzien bierzmowanie i musze cos eleganckiego kupic wiec bede to miala potem i na egzamin ![]() Chce sie ubrac elegancko ale sie wyrozniac... jakoś nie lubie wygladac jak wszyscy dookoła
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
taaa testy humanistyczne cacy za to mat-przyrodnicze bleee nawet bardzo blee
nie wiem czy to już tutaj było ale bedziecie musiały pisać obowiązkowo mature z matmy(no chyba że ktoś inteligentny zmieni decyzje:P) ufff dobrze że już jestem po tym całym cyrku z testami i rekrutacja dostałam sie do wymarzonej szkoły i to nawet bez większego stresu dacie rade
|
|
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję, że zmienią tą głupotę czyli matury z maty.
NIE MA SZANS żebym zdała ;]
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
apropo stroju - w mojej szalonej głowie narodził się plan, że jak gdyby nic założe czarną mała do kolana, białą elegancką z mankietami, guziczkami i - i żywe oczowalące turkusowe gładkie rajstopy. nie obejdzie się też bez ulubionej bransoletki - turkusowej. nie przejdę niezauważona.
o egzaminie pisałam. |
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co tam, to dopiero za trzy lata Jeszcze wieeeeeeele się zmieni A myślicie już może o liceach? Bo ja się zaczęłam zastanawiać, ciągle na jakieś dni otwarte chodze, już mi sie wszystko miesza... Ale w jednej szkole podobały mi się szafeczki Nie trzeba butów na zmiane nosić i książek... Ale niestety do tej szkoły, do tej klasy do której ja sie przymierzalam idzie kilka osób z mojej sql, których nie lubie No coz, bywa...
|
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, ja mam już dwie szkoły na pewno wybrane
![]() w jednej profil pol-biol-ang. w drugiej pol-ang-wł. najlepsze jak dla mnie
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
wiec i ja się wpisuje.
brrr strasznie się boje tych testów ale jakoś to bedzie przynajmniej mam taka nadzeje. Co do ubioru to czarne spodenki biała bluska. i bedzie ok
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
to ja tylko jedyna na tyle szurnięta, że na mat-fiza idę
.
|
|
|
|
#197 | |
|
|
Cytat:
A wogole jestes scislowcem i w LO biore w rozszerzeniu chemie-gete-biole i angielski
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
tia. w moim przypadku zabrakło 2 pkt aby przejść do wojewódzkiego z matmy
- z całego podlaskiego udało się to 8 osobom. mogłam być 9. teraz za to muszę sobie na egzaminie odbić. będzie dobrze ... może ![]() .
|
|
|
|
#199 | |
|
|
Cytat:
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta, dawno nie zaglądałam do tego tematu
Widzę, że tu debaty na ważne tematy. Co do stroju to ja jeszcze o tym nie myślę, ale chyba musze sprawić sobie nowe czarne spodnie. W szafie mam dwa białe żakiety, jeden bardziej elegancki, druki trochę mniej, ale mam zamiar je założyć, jeden z w pierwszym dniu, drugi w drugim A na jakie profile się wybieracie? Ja chyba na językowy, z rozszerzonym angielskim i drugim językiem (francuski albo niemiecki). Szkoda, bo chciałabym się uczyć włoskiego, ale w pobliżu nie ma żadnej szkoły z tym językiem
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Siemanko
Ehh jestem gimnazjalistką i tak jak wy w kwietniu pisze test kompetecji wwrrr:[ Boje się jak nie wiem co do glowy mi nic nie chce wchodzić bo sie tak denerwuje tymi testami![]() (chcialabym mieć juz to za sobą
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
co do stroju to już mam - czarna spódnica, biała bluzka, szpilki (choć powinny być chodaki
) no i oczywiście kolorowsze dodatki ![]() Kurczę jeszcze niecały mięsiąc... ja już się przestałam przejmować
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
A ja jeszcze raz nawiąze do tematu liceum... Otoz dzisiaj znow cisnienie mi sie podnioslo, bo dowiedzialam sie, ze... Nie mam gdzie pojsc. Sory poprawka. Jest JEDNO liceum, powtorze JEDNO, gdzie moge sie uczyc! Paranoja! Ale se nawybieralam, nie no chyba nie bede w stanie sie zdecydowac gdzie pojsc! Super, po prostu skacze do gory z radosci. Powiedzcie mi tylko, co za debil wymyslil obowiazkowy angielski we wszystkich liceach, a dorwe i zamorduje wlasnymi rekami!!
|
|
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
jakoś sobie poradzisz angielski jest prosty według mnie nie martw się na zapas, może sobie znajdziesz jakąś szkołe jeszcze... np. moja koleżanka chce iść do Kopernika (???) w Katowicach bo tam jest profil bodajze dziennikarski. Katowice sa jakies 70km od mojego miasta
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu chodzi o to, że:
1. nienawidze angielskiego ![]() 2. co za kretyn stworzyl klase francusko-hiszpanska w gimnazjum, a teraz nie pomyslal o tym, ze moze ktos z nas chciałby kontynuowac nauke? Przeciez to jest czysty idiotyzm... Najpierw tworza klase, pozniej mysla... Ja po prostu NIE MAM MOZLIWOSCI kontynuowania jezykow z gimnazjum. Chyba bardzije chodzi mi o zasade A jak znajde tego kretyna co za to odpowiada to zabije mimo wszystko 3. Juz na poczatku roku szkolnego obwieściłam wszem i wobec bardzo wyraznie, drukowanym literami, ze nie bede sie uczyc angielskiego, a ja jestem uparta jak osiol.... I wkurza mnie sytuacja, gdy ja dzwonie do szkoly, pytam czy jest mozliwosc nauki francuskiego jako glownego jezyka, a baba smieje mi sie w sluchawke. Sory, ale cos chyba jest nie tak...;/ A Twoja kolezanka niezle daje... Tak trzymac! (grunt to pozytywne zakrecenie![]() )
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
oj bidna Ty. padłaś ofiarą systemu szkolnictwa. ale nie bój żaby - coś się wymyśli. zawsze jest jakieś inne wyjście.
nos do góry.ja będę kontynuwała angola i - i znienawidzonego niemca. |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam też nieciekawie z językami, bo u nas był tylko angielski
I teraz naukę drugiegu muszę zaczynać od zera.
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jesli sie dostane do tej szkoly co marze to czeka mnie :
Język Angielski - uwielbiam go, wiec oki ![]() Język Francuski Język Rosyjski Łacina.... Przegięcie !!!!!!!!!
|
#209 |
|
|
Ja sie ucze angola 9 rok w szkole i do tego 8 dodatkowo. I 3 rok niemcola
Ale niemcola mam dosc wiec zmieniam go na hiszpanski U mnie na szczescie jest duzy wybor szkol z kazdym mozliwym jezykiem w wariancie kontynuacji lub od podstaw
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
lol... ja od 7 latek ucze sie anglika i od 3 niemca (bleeee...) ale mam go jzu dosc wiec chyba znienie ga na francuskiegoD:
albo jeszcze cos innego jak mi odbije![]() a co do stroju to moj sie juz tworzy bede miec normlny zakiet i czane spodnie... ale do tego jupie sobie jakas odjechana bluzke i na pewno nie biala troche szalenstwo musi byc nie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

Uczycie się w ogóle? Ja chyba to oleję

tzn z tym zawodem. Najpierw mysle o aktorstwie, pozniej o studiach na iberystyce (tłumacz), to znow przychodzi mi chec na filologie polska... Naprawde nie widze dla siebie takiego zawodu, ktory bylabym w stanie wykonywac dluzej niz tydzien... (przeraża mnie mysl, ze miałabym taki a taki zawod wykonywac cale zycie
) Wybieram mimo wszystko klase humanistyczna... Bo wlasciewie jest jedna taka rzecz, ktora bym chciala robic caly czas - pisac. Pisac wiersze, opowiadania, moze ksiazki...
)
) to są zawody dla mnie 

Ale co tam, to dopiero za trzy lata