![]() |
#181 | |
EDUkator
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Hej, pamiętacie jak wam pisałam że Klusek ma na brzuszku 3 kropeczki? Potem jeszcze znalazłam jedna na plecach i jedna na udzie. Okazało się właśnie, że to była ospa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Majka, ja tam często oglądam serial właśnie wtedy, kiedy mała śpi przy cycusiu
![]() Cay faktycznie niezła sytuacja z tą kasą ![]() Dziewczyny gratulacje dla maluchów! Moja jeszcze sama nie chodzi - jedynie wzdłuż mebli i pchając stolik. Ale np za rękę się boi. Też muszę spróbować rodzynek i płatków kukurydzianych. W ogóle muszę jakoś urozmaicić menu, bo monotonne mi się wydaje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- O kurczę Majaaaa zdrówka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Cay w sumie to trzeba korzystać
![]() Majka o to to! Złote dzieci. Dbają, żebyśmy się nie nudziły wieczorami i w nocy. Majaaaaa zdrowia! Ale super, że mały miał taką lajtową wersję. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
EDUkator
|
Maja zdrowka!
U nas po Mikołaju ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Drugi wieczór z rzędu ululałam bez smoka i cycka
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
Witam się po fatalnej nocce. Mieliśmy powtórkę z tego co ostatnio. Młody spał do 22 i się obudził. I znowu do 4 wojna.... Jestem nieprzytomna. A jedziemy właśnie do Bydgoszczy żebym mogła do tego szpitala z okiem iść. Jutro już wracamy. Także ciężki weekend nas czeka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry (????)
Jestem w nastroju #killmenowplease ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
To moja mała dziś nie chciała żebym w nocy się czuła samotna... Nie spała od 23 do 2. Ale przyjechaliśmy na weekend do Wrocławia, więc pewnie przez nadmiar wrażeń i nowe miejsce
Emeczka super, oby dalej tak dobrze szło odsmoczkowanie. I brawa za poprawne siadanie. Majaaaa o kurczę! No to nieźle. Dobrze że Klusek tak zniósł łagodnie. A z Tobą słabo. Jakie to daje objawy? Ewka słabo że wam taki nalot zrobili. U nas też mała wiecznie rozkopana. Ciągle przykrywam ale chwila i już znowu bez kołdry leży. Nikopoia moja Natalka uwielbia dzieci i była zachwycona. Obie się bardzo cieszyły, razem oglądały jedną zabawkę, pokazywały na siebie paluszkiem, lapaly za rączki itp. Moja pokazywała na sąsiadce nosek, włosy itp. Tamta była nieco oniesmielona, ale też pewnie przez to że nowe miejsce i zabawki, a moja u siebie. Po pół godziny się sobą znudziły i każda zaczęła robić coś innego ale np. Jak moja poszła w str sypialni to sąsiadka szla za nią i tak się bawiły w ganianego 😍 tylko moja to mały szacun i strasznie szybka jest, tamta wolniejsza. A teraz jesteśmy u siostry, która ma synka 7 m-cy. Też jest to ciekawa ale już mniej się cieszy i interesuje niż starszymi dziećmi. Chyba mały jest dla niej nudny 😊 za to oszalala że szczęścia na widok psa drugiej siostry 🙂 Więcej nie pamiętam co u was, nadrobie pewnie jak wrócimy do domu po weekendzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
EDUkator
|
Jawjola to może śpiworek?
Moje dziecko mnie dziś zaskoczyło. Jedyna kaszka która akceptowała to był kleik kukurydziany. Mieszalam jej pół na pół z jaglaną i też raczej jadła, ale mniej chętnie. Skończyła nam się jaglana, otwarlam gryczana i byłam przerażona, bo grudki jakieś spore, kolor i zapach bardzo intensywny... Ale zrobiłam na próbę samą i zjadła bardzo ładnie wszystko co zrobiłam ![]() Może będziemy powoli żegnać ten jedzeniowy kryzys? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wróciłam ![]() ![]() Nie wiem czy uda mi się do wszystkiego odnieść... Bonjourbelle na problemy ze skórą genialnie działa kąpiel z mlekiem- jak masz zamrożone zapasy to jak znalazł. Ja musiałam wykorzystać bo już pół roku im stuknęło i skóra miękka milutka ah i oh. Majka1503 współczuję egzaminu ![]() Gratulacje pierwszych kroczków! Moja na razie mocno się asekuruje, przypadkiem 2 kroki sama zrobiła do tej pory ![]() Majaaaa zdrówka! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Toja gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Toja gratki, super, że już masz z głowy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Nie nadrobie Was. Mialam straszny okres. Syn znowu złapał jakieś przeziebienie. W czwartek był na urodzinach. A ja od piątku zdychalam, tak mnie bolał żołądek. Do tego mój tata trafił do szpitala, z czymś innym A wykryli coś innego. Czekamy... oby diagnoza się nie potwierdziła
![]() Toja gratuluje. W koncu możesz żyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Toja gratulacje
![]() Zori zdrowia dla Was wszystkich! Małej wychodzi 8 ząb i cyca całe noce. Jestem wykończona...:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
zori86 zdrowia
![]() _toja gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Nasze nocki też do bani. Młodemu idzie kolejny ząb i wczoraj non stop się wierci rozkopywal i marudził. Mówicie że dobra jest kąpiel w mleku? Kurcze bo mam bardzo dużo pomrozonego które już się nie nadaje dla młodego więc zacZniemy wykorzystywać. A ja mega się cieszę bo jutro i w czwartek mam wolne więc trochę pobede w domu z młodym. Chodzenie idzie nam już super, młody chodzi po całym mieszkaniu. Czasem jeszcze upadnie na dupcie ale już dwa pomieszczenia spokojnie przejdzie, no i nauczył się też kucac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny właśnie siedzę nad listą dań na Wigilię i się zastanawiam... co z tego można podać naszym dzieciakom?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Majka miałyśmy 3 podejścia do śpiworka ale niestety to nie dla nas. A bardzo liczyłam że będzie tak spała. I trzymam kciuki za poprawę apetytu. U nas slaaabo, zauważyłam też taka prawidłowość, że na wyjazdach zawsze nie bardzo chce jeść.
Toja super z egzaminem. W końcu złapiesz trochę oddechu od nauki Zori bardzo wspolczuje chorób. Mam nadzieję że z teściem się wyjaśni pozytywnie, trzymam kciuki za Was. Gratulacje dla tuptających maluszków. U nas do tego jeszcze daleko moim zdaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Toja, gratulacje!
Zori, ojej ![]() ![]() Ewka, brawa dla synka! To musi być przeuroczy widok ![]() Toja, też dzisiaj trochę rozkminiałam temat Wigilii i jedyne co wymyśliłam dla Twixów to ziemniaki i rybka pieczona w piekarniku, najpewniej łosoś, bo uwielbiają. Dzisiaj miałam wolne od dzieci. Pół dnia spędziłam w kuchni, a Twixy bawiły się z tatą. Dacie wiarę, że się stęskniłam? #matkawariatka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Niestety diagnoza się potwierdziła
![]() Ja myślałam o barszczyku czerwonym, rybie i ziemniakach. Ewentualnie ciasto na pierogi. Od jutra w Rossmann jest 2+2 na rzeczy dla dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
EDUkator
|
Toja gratulacje
![]() Zori trzymaj się! U nas tak było we wrześniu, mama TŻ była w szpitalu żeby usunąć ropień, a chwilę potem przyszły wyniki, że to nie ropień tylko nowotwór złośliwy... Zdrowia dla taty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mysle o rybie pieczonej w piekarniku i takich buleczkach do maku. Pisalam długi post i wszystko mi sie skasowalo. U nas nocki do dupy. Milion pobudek, niedawno przebil sie ósmy zab, dziasla spuchniete wiec coś jeszcze sie szykuje. Gratuluje pierwszych kroków. Moja mala smiga przy meblach czy przy scianie ale boi sie puścić. Mieliśmy z Tz wychodne dwa razy w tym tygodniu, raz do kina a kolejny raz ze znajomymi na kolacje i bilard, od razu lepsze nastawienie do wszystkiego. Mysle o odstawieniu nocnych karmien, a jeżeli sie nie uda to odstawiamy dzienne. Najgorsze jest to ze ostatnio w nocy u Tz mala wpada w histerię, musi byc mama. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
EDUkator
|
My mieliśmy mieć dziś bexsero ale mała w sobotę 4 razy kichnela i wczoraj też. Ja bym szczepiła, uważam że nic jej nie jest, ale TŻ chciał przenieść. I teraz termin na 4 stycznia
![]() Mam nadzieję, że wtedy będzie zdrowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Toja gratki!!!
![]() Cytat:
Gratki! U nas raz się też tak udało, ale więcej się nie powtórzyło... ![]() Nadrobiłam w końcu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Majaaaaa no nieźle z tą ospą. Mam nadzieję że Tobie szybko przejdzie.
Toja gratulacje ![]() ![]() Zori dużo zdrowia ![]() U nas marudzenie na najwyższym poziomie. Wczoraj pojechaliśmy do kuzynki żeby się pozbawił z dziećmi bo już uszy wiedną. A tak to nowe miejsce i ddzieci i duuuuuzo zabawek i się zajął przez dwie godziny ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
zori86 bardzo współczuję i życzę zdrowia dla taty. U nas było tak samo z teściem, poszedł na zabieg, a okazało się że ma raka :-(
U nas ostatnio nocki nawet dobre. Od 2 do 4 pobudek. Za to drzemki w ciągu dnia niestety się skracają. Coraz częściej tylko jedna drzemka dziennie. Ciężko mi coś zrobić w domu. Nawet nie wiem czym ją zająć żeby dała mi chwilę spokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Goszka u mnie Marcin około miesiąca ma już tylko jedną drzemkę. Jak chce zrobić obiad to daję mu miski garnki łyżki, otwieram szafkę i wyciaga sobie paczki z makaronem i kaszą, jak obieram warzywa to daję mu jedną marchewkę i jakoś na raty uda mi się coś zrobić. Później razem odkurzamy to co porozrzuca. A lubi odkurzać więc znów jest zajęcie a ja mogę zerknąć na kuchnię. Nie jest łatwo ale sama się sobie dziwię że ostatnio jakieś pokłady spokoju potrafię wykrzesać i udaję mi się coś zrobić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
Hej.... 🧟☠♀️
Za bardzo się cieszyłam, że Klusek przesypia noce. Od 3 dni jest koszmar. Zasypia normalnie, śpi dokładnie, z zegarkiem w ręku 4h i się budzi. I koniec. I potem kolejne kilka godzin wojna, do ok 4 rano. Po czym budzi się normalnie koło 7. W dzien ma 1 drzemke, max 1h, ale najczęściej w ogóle nie chce spać w ciągu dnia.... Jestem po prostu nieprzytomna. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Majaaa współczuję tych nocnych imprez
Ja przyjęłam zasadę że nie mówię jak jest u nas, nie narzekam ani nie chwale bo zazwyczaj się zmienia i nie zawsze na lepsze, idę z prądem i nie analizuje co jest nie tak, co mogłoby być lepiej a co gorzej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.