ciąża 2 tydzień - tabletki po - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-01-23, 18:06   #181
MATRIX266
BAN stały

Dot.: ciąża 2 tydzień - tabletki po

Cytat:
Napisane przez Facetzmazur90 Pokaż wiadomość
racja może zwalam ale nie myślę juz trzeźwo. sucho i chłodno przekalkulowalem swoje najbliższe życie. mam jakiś plan chciałem coś osiągnąć. znam rodziców i wiem ze nawet jakby do tego nie doszło to byłby taki pomysł chobciążenia z faktu ze u mnie jest metraż i lepsze warunki. a ja też powoli ogarniam ze nie da się tego wytłumaczyć racjonalnie. zresztą moje mocne argumenty i złość przynajmniej na chwile ja naprostowaly. ona chciała być matką i to matki chroni prawo. w takiej sytuacji facet jest sponsorem, ewentualnie opiekunem od czasu do czasu. ja juz wariuje
Ale ty chcesz się widywać z tym dzieckiem po porodzie czy całkiem chcesz się odłączyć.?
MATRIX266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-23, 18:24   #182
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Nie musisz z nią być i żyć, ba, nie musisz jej lubić, ale mówienie jej o jakimś odbieraniu jej dziecka w przyszłości (gdzie nie wiesz jaką będzie matką), straszenie jej tym jest... no nie świadczy o Tobie dobrze. Nie da się dawać miłości dziecku jednocześnie każąc drugiego rodzica i nienawidząc go. Nie w pełni.

Czemu niby jej ciąża skazuje Cię na kilka lat więcej mieszkania z rodzicami? Sorry, ale w tym momencie już nieco majaczysz i zwalasz na nią wszystko. Jest głupia, zachowała się jak idiotka, chciała coś ugrać zachodząc w ciążę, wrabiając Cię w to, ale nie jest też powodem wszystkich nieszczęść świata.

Z tymi dwiema rzeczami grubo przesadziłeś.

Natomiast bardzo dobrze, że jej wprost powiedziałeś, iż razem nie będziecie, żadnego ślubu nie będzie i generalnie nie dasz się doić. Uświadom jej jeszcze jedną rzecz: w przypadku opieki 50/50, a przecież o taką możesz śmiało zawalczyć (zajmujesz się dzieckiem tyle samo czasu, co ona, dałbyś radę wsparty jakąś opiekunką, potem wiadomo - jest żłobek, jest przedszkole), nie musisz jej płacić żadnych alimentów. Myślę, że jak jej to odpowiednio przedstawisz - nie musisz jej wcale straszyć, wystarczą suche fakty - to ochota na dalsze granie w tą grę szybko jej przejdzie. Albo i nie. Czas pokaże.

I nie, Twoja rodzina jej nie powinna przyjmować pod dach - na pewno masz wpływ na rodziców. Jeżeli jednak wpadną na taki pomysł, to przecież możesz się stamtąd wyprowadzić. Na pewno nie powinieneś brać udziału w iluzji, że coś razem z tą panią tworzycie.
Całkowicie się zgadzam
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-23, 19:26   #183
White_Dove
Zakorzenienie

Galakty "Dla mnie też. Po to się bierze tabletki żeby z tych okropnych prezerwatyw zrezygnować. Idąc tą drogą to 2 metody antykoncepcji to za mało, dołóżmy trzecią! Do tego ząbek czosnku w pępku i trzy zdrowaśki (ale mnie poniosło☠☠)

No ty akurat hormonow nie bierzesz

Rownie dobrze mozna stosowac gumki i dni nieplodne by nie stosowac tych okropnych hormonow. Tu jest kwestia wygody a tu zdrowotna. Sa kobiety ktore nie moga lub nie chca brac hormonow.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-23, 20:40   #184
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Galakty "Dla mnie też. Po to się bierze tabletki żeby z tych okropnych prezerwatyw zrezygnować. Idąc tą drogą to 2 metody antykoncepcji to za mało, dołóżmy trzecią! Do tego ząbek czosnku w pępku i trzy zdrowaśki (ale mnie poniosło☠☠)

No ty akurat hormonow nie bierzesz

Rownie dobrze mozna stosowac gumki i dni nieplodne by nie stosowac tych okropnych hormonow. Tu jest kwestia wygody a tu zdrowotna. Sa kobiety ktore nie moga lub nie chca brac hormonow.
To bzdura, że w dni niepłodne trzeba rezygnować z seksu ze strachu przed ciążą. Można uprawiać np. seks oralny jak ktoś się boi, że prezerwatywa zawiedzie
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-23, 22:53   #185
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Natomiast bardzo dobrze, że jej wprost powiedziałeś, iż razem nie będziecie, żadnego ślubu nie będzie i generalnie nie dasz się doić. Uświadom jej jeszcze jedną rzecz: w przypadku opieki 50/50, a przecież o taką możesz śmiało zawalczyć (zajmujesz się dzieckiem tyle samo czasu, co ona, dałbyś radę wsparty jakąś opiekunką, potem wiadomo - jest żłobek, jest przedszkole), nie musisz jej płacić żadnych alimentów. Myślę, że jak jej to odpowiednio przedstawisz - nie musisz jej wcale straszyć, wystarczą suche fakty - to ochota na dalsze granie w tą grę szybko jej przejdzie.

Odpuść sobie straszenie tej dziewczyny. W rozmowach z nią tamuj emocje, bądź rozsądny i sucho przedstawiaj fakty. Mnie trochę bawi, że ta laska myślała, że z brzuchem zaciągnie Cię przed ołtarz
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości