![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: seks z kobieta
to ze mozna wyobrazac sobie (albo nie tylko wyobrazac
![]() ![]() wydaje mis ie ze wiekszosc z nas uleglo kiedys lub ulegnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNY!
Sporo z Was odnosi się do moich wypowiedzi (dawno mnie tu nie było), tych odnośnie męskości kobiet czy porównywania się w łóżku... Wiecie, ja nie mam takich doświadczeń, to były moje luźne uwagi (czy też przemyślenia) do tego nieco humorystyczne... Nie traktowałam tego wątku do końca poważnie ![]() Jestem 100% hetero, kocham mojego faceta i RACZEJ nie będę go w stanie zdradzić z kimkolwiek ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
nie wiem, ale mam wrażenie że wiele osób postrzega biseksualizm czy kontakt cielesny z własną płcią jako zdradę czy też poprzez jej pryzmat... osoba biseksualna niczym sie nie różni od osoby hetero pod tym wględem, znajdziemy rozwiązłych heteroseksualistów i cnotliwych bi-to kwestia człowieka , jego charakteru i osobowości a nie ukierunkowania czy preferencji seksualnych. Będąc w związku nie zdradzę mojego partnera ani z mężczyzną ani kobietą. Nie dlatego że jestem hetero, ale dlatego że go kocham.
... ot , luźna uwaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Była taka chwila w moim życiu, kiedy zastanawiałam się, czy nie jestem biseksualna.
Pomyliłam się, u progu dojrzewania, gdy określałam (dla siebie) swoją seksualność właśnie - w zwykłym ''widzeniu'' atrakcyjności innych kobiet, i wrażliwości na ich piękno dopatrywałam się ''czegoś więcej''. Prywatnie - cieszę się z mojej heteroseksualności z 2 powodów 1) głupi wybitnie ![]() 2) cieszę sie, bo wiem, że to dość trudne - ze względu na brak społecznej akceptacji w naszym środowisku - być ''w mniejszości''. Przy czym - związki kobiet nie są traktowane jeszcze z taką odrazą - jak związki mężczyzn. U kobiet - odbiera się je bardziej jako fanaberię. Że nie słusznie.. Kto powiedział, że większość ludzi nie jest głupia. A ponieważ, przykładowo, mężczyźni lubią podpatrywac igraszki 2 panienek - więc (pewnie nie wszyscy) nie przylepiają dziewczynom aż tak - obraźliwych etykietek - jak, analogicznie, zrobiliby to samo w stosunku do kolegów. Czasem się zastanawiam też, że mam ogromne szczęście, że mogę kochać siebie w moim ciele, uwielbiać własną kobiecość. Szczerze współczuję przykładowo takim transseksualistom. Głupie zadziałanie hormonów w życiu płodowym, mały misz masz w chromosomach - i pasztet życiowy - gotowy. A potem - walka o wyrwanie się ze znienawidzonego stanu rzeczy - do własnej szczęsliwości. Ech. Niestety - społeczna nieakceptacja ''udziwnień'' - sprawia, że człowiek cieszy się z oczywistości. Co do porówywania - żartowałyśmy sobie (z Anką). I tyle. Przecież jak jesteś z facetem, a ten nie wygląda jak model - no to też nie śmiejesz się (w łóżku) - z jego wystającego brzuszka, czy krzywych nóg.
![]() |
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale chyba za bardzo odbiegam od tematu, bo to nie wątek o dyskryminacji czy tolerancji ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
to fakt, że jak ja "całuję się" na ulicy z koleżankami, czy się przytulamy czy nawet chodzimy za rękę to nikt nas nie wytyka palcami... co najwyżej ludzie patrzą na nas pobłażliwie... nie zapomnę natomiast zgorszenia mojej qzyny kiedy w Paryżu zdarzyło jej się spostrzec dwóch całujących się mężczyzn (w Polsce by jej było chyba trudniej trafić na taki moment
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
ja tam uwazam, ze kobieta wie najlepiej co jej sprawia przyjemnosc i dlatego taka noc z kobieta bylaby pewnie najprzyjemniejsza...ale jeszcze nigdy tego nie probowalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Ja slyszalam (ale tylko slyszalam) ze seks kobiety z kobietą jest o wiele przyjemniejszy poniewaz znamy nawzajem nasze potrzeby. Ale... Moim zdaniem jesli odbywa sie stosunek z wlasciwą osoba ktora sie kocha to jest najprzyjemniej na świecie i lepiej byc nie moze :P
Wąteczek Avuśki ![]() NOWA LISTA SZUKAM!! Zaglądajcie czesto! Częste aktualizacje! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...54#post2534254 PROSZE ODPISYWAC W MOICH WĄTKACH!! Nie czytam innych odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie się zastanawiam,czy sex z kobietą uznać za zdradę,jeśli się jest w związku heteroseksualnym? Zapytałam TZ co on o tym sądzi,a on na to krzyknął z pokoju obok: " a czy z koniem to tez zdrada ?" Ech...my tu o powaznych sprawach a on sobie "jaja robi"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja juz sama nie wiem.... owszem mnie takze pociagaja kobiety pod wzgledem swojej kobiecosci i zwiazanego z tym piekna ehhh... MY KObietki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() POZDRAWIAM ![]()
![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co powie mój TŻ?? normalnie musze sie go zapytac
![]() heh potem wam napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
*
|
![]() Cytat:
![]() Sorry, taki bardziej akademicki problem mi z tego wyszedł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to nie ich wina, jezeli spoleczenstwo nie akceptuje - to lepiej sie nie wychylac. Ja sama nie odwazylam sie, mimo mojej odwagi, napisac o przygodach z kobietami, ktorych doswiadczylam, bo wiem, zdaje sobie sprawe, ze to jest polskie forum, polski portal i rozmawiam z polakami. I nie chce mi sie wiec pewnych rzeczy nawet tlumaczyc i wyjasniac, ani tym bardziej wyjsc na osobe prowokacyjna, bo ten temat wciaz drazni i porusza. Zycze wiec raz jeszcze cierpliwosci, mam nadzieje, ze tolerancja w polsce bedzie - powolnymi krokami - rosla. ![]() Cytat:
Pietnascie lat to nie skandal - ja tez je mialam i uwazalam sie za osobe dosc madra jak na swoj wiek. Skandalem nie sa tez twoje poglady - chodzilo o sposob ich wyrazenia. Dlatego wlasnie napisalam, ze daje szanse, choc to brzmi jakos strasznie wywyzszajaco sie - ja bede Cie widziala jako normalna osobe, ktora wykazuje duzo dobrych checi, aby dolaczyc sie do naszej wizazowskiej rodziny. Bylo tu juz takich afer z kilkoma, Paris i te pe, tak wiec zawsze stawiam sie w obronie skrzywdzonych i nie oceniam czlowieka za szybko. Podobaly mi sie twoje przeprosiny i nic co ludzkie nie jest mi obce. Trzymaj sie i milo cie powitac u nas.. ( ze tak sobie pozwole) ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Cytat:
![]() ![]() Podoba mi sie to co napisalas - masz okropnie wiele racji. Zgadzam sie z tym co napisalas o 'kobiecych partnerkach homoseksualnych', sama znam takie pary, jakiez bylo moje zdziwienie - zadna z nich nie przypominala w niczym faceta! ![]() Zgadzam sie rownie mocno z ta biseksualna zagadka - fakt, ze mialam kontakty intymne plciowe nie swiadczy, ze jestem homo ani nawet bi. A zwiazek- ten homoseksualny rowniez, przekracza daleeeece dziedzine seksualna. Przepraszam, ze pozwolilam sobie tak bezczelnie skrocic twoj wybitnie ciekawy post. Podpisuje sie pod nim cala soba i jestem szczesliwa, ze zabralas glos. ![]() Cytat:
Cytat:
A i zgadzam sie - pary kobiece homo ciesza sie ogolnie wiekszym uznaniem i akceptacja spoleczenstwa niz geje. KObieta dotyka kobiete - to jest piekne. Obie sa piekne. Obie kobiece ciala. Facet dotyka faceta - a fuj! Tak jakby jemu juz to piekno, te wrazliwosc odebrano. Ma byc groboskorny, niewrazliwy, silny i meski. Swoja droga, nawiazuje jeszcze do mysli babelka - nieprawdziwe mamy wyobrazenia o gejach. Wydaje nam sie: syndrom zwichnietego lokcia, noga na noge, lakier na wlosach i damski ton glosu. Nic bardziej mylnego!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A wszystko pozostaje w sferze kultury danego spoleczenstwa. Na przyklad: w polsce dwie bliskie sobie kolezanki caluja sie czasem w policzek lub w usta. Facet nie (poda najwyzej reke). Otoz tutaj dwoch bliskich facetow - maja swoje zony, rodziny, sa hetero - na przywitanie sie z bliskim kolega caluja sie w policzek. Na poczatku przezylam wstrzas - od razu pomyslam, ze pewnie homo, ale nic bardziej mylnego. I zwracaja sie do siebie per "cheri ". To jest tak naturalne jak wspomniana wczesniej bagietka. Zreszta nie we francji tylko. Cytat:
Jezeli pociagaja Cie kobiety, ale pod wzgledem ich piekna, natomiast calowania cie z nimi cie tylko zdegustowalo - to moim skromnym zdaniem wszystko z toba w jak najlepszym porzadku. Okreslenie granicy swojej orientacji sexualnej NIGDY nie jest do konca jasne i pewne(i na stale), ale mysle, ze jestes zdecydowanie hetero. Wiekszosc kobiet po prostu podziwia inne piekne kobiety. A moze nie spotkalas nigdy Tej, z ktora zechcialabys nagle sprobowac czegos wiecej.. ![]() ![]() Cytat:
Czy sex z prostytutka uznac za zdrade? A jesli nie bylo tam uczuc, taka zdrada nieemocjonalna powiedzmy sobie, czyli czysto fizyczna to co? To nie zdrada juz?! A robienie komus - przepraszam -laski, to nie zdrada? ( jak uwaza wielu facetow). Kazdy z nas ma inne pojecie zdrady. Jezeli moj partner czy partnerka jest ze mna w zwiazku, i nawiazuje intymne kontakty z innymi - niewazne, czy to w celach eksperymentalnych czy uczuciowych, czy nawet sam-nie-wie-jakich, to dla mnie jest to zdrada. Ale to oczywiscie kwestia indywidualna. Jak Twoj facet przestanie sobie robic jaja i odpowie ![]() Ps. Jezeli ktos dotrwal do konca mojego posta - to gratuluje ![]() Po prostu chwile mnie nie bylo, a pojawilo sie mase ciekawych tematow, zwiazanych z tym, ktory sam w sobie jest mi bliski. Mam nadzieje, ze mnie nie zbanuja ![]()
Edytowane przez jowisia Czas edycji: 2006-03-25 o 14:57 Powód: Post pod postem! (edytowany wlasnorecznie, zanim mnie dopadna) |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bierze sie to glownie wlasnie z niewiedzy, i z faktu, ze biseksualzim czy homosexualzim nie sa jeszcze powszechnymi zjawiskami w Pl. Sciskam mocno i klade sie spac ![]()
![]() |
![]() |
#201 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() śpij dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
POZDRAWIAM ![]()
![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój charakter nie za bardzo pozwala mi na uogólnianie i generalizowanie. W swoim poście nie pisałam w ogóle o osobach, które na myśl o kontakcie seksualnym z osobą tej samej płci czują obrzydzenie, może doczytasz dokładnie. Pisałam o osobach, które traktują taki kontakt jako czysto seksualny, bądź też o takich, u których wkracza on znacznie głębiej - w psychikę. Nie uważam, że osoby czujące obrzydzenie można wrzucić do jednego worka z tymi, które takie kontakty miewają. Absolutnie nie. Aż mnie dziwi, że ktoś tak mógł pomyśleć ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | ||
*
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy teraz już lepiej wytłumaczyłam o co mi biega? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
z góry wielkie PRZEPRASZAM za off-topicowanie:
moja koleżanka miała kiedyś na disco taką sytuację - podchodzi do niej dziewczyna, pyta dlaczego jest smutna, wydaje się jakby "zainteresowana", chciała postawić jej drinka. w tym momencie abstrahuję od faktu, że ona miała ochotę wiać, gdzie pieprz rośnie... zastanawia mnie czy osoby homoseksualne mogą poczuć coś do osoby heteroseksualnej, nie wiem jak to do końca zwerbalizować... czy poprostu jak trafią na kogoś z tą samą orientacją to są od razu "spróbować"... w końcu są w mniejszości... osoby przykładowo z mniejszych miast W POLSCE ;] mogą cierpieć całe życie w ukryciu, bo boją się być wytykane palcami... czy za bardzo zagmatwałam?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
*
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze rozumiem o co Ci chodzi. Jesli osoba homo trafi na druga osobe homo, to mysle, ze cos ich do siebie ciagnie. Na tej samej zasadzie, co odkrywasz nagle, ze jakis mezczyzna ma podobne zainteresowania co Ty - to moze byc gra w golfa, fascynacja astrologia czy powiesciami Becketta. Cos, co laczy. Ale to nie wyklucza, ze osoba homo nie moze zainteresowac sie hetero (tak jak wspomniana dziewczyna, ktora zainteresowala sie Twoja kolezanka) - dokladnie na tej samej zasadzie, co Tobie moze spodobac sie facet, choc tak naprawde jest gejem, tylko Ty o tym nie wiesz (pisalam juz, ze wcale nie jest to takie oczywiste jakby sie to moglo wydawac). Zrozumialam, o co chodzilo...? ![]()
![]() |
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak samo lesbijka może zzuroczyć się dziewczyną hetero, jak dziewczna hetero gejem, co nie jest aż takim rzadkim zdarzeniem ![]() A pytasz, czy np. te osoby, które sa z mniejszych miast, i czują się 'osamotnione' (czyli nie mają kontaktu z innymi osobami homoseksualnymi), jeśli trafią na kogoś z tą samą orientacją od razu czegoś chcą. Człowiek człowiekowi równym nie jest - jedni chcą, inni nie chcą ![]() Ja przez 4 lata byłam w związku z tą samą dziewczyną, i obie nie znałyśmy innej osoby o orientacji homo. Gdy związek się skończył, wydawało mi się, że jestem jedyna taka 'inna' na świecie - i to była wtedy moja tragedia (ale też to było daawno temu). Zaczęłam szukać innych osób homoseksualnych. Poznałam wspaniałych ludzi, znajomych, przyjaciół. I co... i w nikim się nie zakochałam ![]() Ale to niestety prawda, że można przejść ten etap osamotnienia i zagubienia.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.