![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzisiejsza młodzież
Cytat:
niby tak, człowiek decyduje, ale w przypadku młodszych pokoleń, które wychowują się praktycznie ze smartfonem w dłoni, z tym decydowaniem jest trochę gorzej. bo wyobraź sobie, że rodzice wstawiają 6-letniemu dziecku do pokoju automat z nielimitowanymi papierosami i to dziecko zaczyna palić i pali kiedy tylko się da. takiej osobie byłoby trudniej decydować w dorosłym życiu, czy będzie palić "myślnie" czy bezmyślnie. i tak jest trochę ze smartfonami. to, co kiedyś młodzież zyskiwała z bezpośrednich relacji z żywymi ludźmi, teraz dostaje na fb czy instagramie, przy czym musi nieporównywalnie mniej energii w to włożyć. ha, aż poczułam się jak jakiś stary zgred ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że tak zakładam, bo po prostu uważam, że zamiana relacji w realu na relacje w necie jest sama w sobie głupotą. Wszystko oczywiście zależy od danego człowieka, ale widze np., co smartfon robi z dzieciakami w mojej rodzinie (latają że smartfona mi od 1 klasy podstawówki) i powiem tak - nie interesują ich głębokie relacje z ludźmi, bo są zbyt skomplikowane, kosztują zbyt wiele czasu i wysiłku. Wola wstawiać dziwne samo☠☠☠ki i czekają tylko na lajki. Przy czym zdaje sobie sprawę, że nie jest tak wszędzie i nie każdemu dziecku odbija od telefonu w dłoni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
BAN stały
|
Cytat:
Piszesz teraz zupełnie o czym innym. Ja nie widzę, żeby ludzie ze starszych pokoleń byli tak bardzo zainteresowani nawiązywaniem głębokich relacji ze wszystkimi, nie uważam tego też za obowiązkowe ani lepsze. Więc nadal brakuje przykładów na zepsucie młodszych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może chodzi o nas. a może chodzi o wszystkich. dowiem się, jak podorastają. bo ja kontynuuję myśl z mojej poprzedniej wypowiedzi : P i nigdzie nie twierdziłam, że młodzi są zepsuci, ba, cały czas powtarzałam (ale fakt, że chyba w innym wątku), że obecna młodzież nie jest wcale gorsza od tej z poprzednich lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.