Majowe mamy 2019, cz. 8 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-16, 18:18   #181
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Majowe mamy 2019, cz. 8

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
No nie mogę się doczekać tego skoku, moja go na pewno w pełni wykorzysta ^^

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Kochana, ja to na początku życia Helki jak szukałam pozytywów to sobie mówiłam że chociaż 14-19 nie będzie taki zły, bo tak wyje że i tak nie zauważe

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-07-16, 18:24   #182
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Kochana, ja to na początku życia Helki jak szukałam pozytywów to sobie mówiłam że chociaż 14-19 nie będzie taki zły, bo tak wyje że i tak nie zauważe

I to się nazywa podejście

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-07-16, 18:29   #183
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:

hah
mój krzyczy też mi różnica
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 18:30   #184
Eceea
Zakorzenienie

Co puszczacie do usypiania (oprócz szumisia)? Mnie te polskie kołysanki typu u wojusita wpopielniku... wprowadzają w podły, melancholijny nastrój. Muszę chyba muzykę klasyczną puszczać

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 18:30   #185
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
O taaaak, właśnie zaczynają się nasze happy hours Teraz do 22:00 będzie na zmianę: cycek, bujanie na piłce, darcie japy i tak w kółko...

Nie, dlaczego, ja tego nie przetrwam Też naiwnie myślałam, że po 3 miesiącu będzie już tylko lepiej...
Happy hours
Moja się dzisiaj drze jakby ją szatan opętał

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 18:46   #186
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Co puszczacie do usypiania (oprócz szumisia)? Mnie te polskie kołysanki typu u wojusita wpopielniku... wprowadzają w podły, melancholijny nastrój. Muszę chyba muzykę klasyczną puszczać

Nic u nas usypianie w ciszy
W dzień jadę z mozartem jeśli sięgam po ostateczne jakieś próby i liczę na cud

Stary 2019-07-16, 18:51   #187
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

Nic, u nas usypianie to jedzenie a potem czekam aż odpłynie, trochę bujam

Stary 2019-07-16, 19:04   #188
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Sama. Ma już Arsenal leków plus inhalacje więc za wiele jej nie dodadzą. Będę oczywiście obserwować i jakby co to rura do lekarza..

My po pobraniu. Matko jaki płacz a jak długo to TRWAŁO Bo są i takie dzieci.. U nas na szczęście się sprawdzilo że brak kp w nocy to sen do rana.

masakra z tym pobraniem u nas też brak kp = brak pobudek

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Rób fotki!!!

Sq, biedna Helcia ((( najgorzej mają takie małe dzieciaki, którym nie ma jak wytłumaczyć. Pamiętam jak Stasio był biedny z katarem, jak jeść mu było ciężko itp.

Co do przespanych nocy to moich znajomych trzylatek do dziś nie przesypia...

Wiecie co? Żałuję jednak, że nie robiłam sesji noworodkowej. Przy drugim na pewno będzie. Myślałam nawet, czy by się nie umówić teraz na początku sierpnia ale 3-miesieczne dziecko to co innego niż noworodek, nie byłoby łatwo go "ustawić" do fotek.

my mieliśmy na 5 miesięcy po noworodkowej i też było ślicznie

ale już docyztałam,że się umówiłaś, nie będziesz żałować na pewno

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;87000903]To u mnie pewnie będzie koniec, bo co chwilę coś. Ostatnio miałam mało mleka w lewej piersi i musiałam go bardziej do niej przystawiać to tak się wkurzał, a i tak mam tam mniej niż w prawej. No i sutki mnie tak bolą, że ledwo wytrzymuje to karmienie bez nakładek. Chciałam dobrze, ale od początku ciągle coś.[/QUOTE]

u nas już było super, zeszłam z nakładek bo nic nie bolało, a od dwóch tygodni znowu dramat(( przy dziewcyznach jak już schodziłam z nakłądek to miałam spokój, delikatniejsze były.

Ech, dzieciaki śpią od godziny ogarnęłam chatę i zasiadłam. Zapodałam Friends i będę szukać zaproszeń na chrzciny.
Jeszcze trzeba się rozglądnąć za jakimś ubraniem, ale planuję jakieś chinosy+szelki+koszula body+mucha. Ewentualnie sweterek jak będzie zimno, ale to już mam w domu taki, który się nada.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 19:07   #189
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

My dzis spacerowalysmy od 13 do 19 Maja pieknie spala w wózku budziła się tylko na karmienie co 1,5 godz A nie 40 min <3
Stary 2019-07-16, 19:39   #190
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:

Nic.. zasypia we względnej ciszy. A w dzień chcąc nie chcąc słucha aktualnego repertuaru swojego brata

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:00   #191
Konto usunięte

Cytat:

Mój sobie sam śpiewa Jak na krzykacza przystało, przy usypianiu też nie może być ciszy i sobie śpiewa "aaaaaaaa.... aaaaaaaaaaa.....eeeeee... eeeeeeeee" póki nie zaśnie, a nawet jak śpi to też po nocach słucham
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-16, 20:06   #192
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Coś nie po kolei cytowanie.
Cytat:
Dziewczyna wasze dzieci też tak marudzą wieczorami? Cały dzień grzeczna ale przychodzi 18/19 i zaczyna się cyrk, czasami się uspokaja dopiero jak ją wsadze do woombie po kąpieli i butla do gęby

Generalnie tak. Marudzi głównie przy cycku...[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;87001097]5 dni było wcześniej na odebranie, nie wiem czy teraz jest tak samo.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

A wiodkie piersi to ja mam od 6 tygodnia, to nie jest tak że laktacje się normuje szybciej czy u mnie coś nie tak?[/QUOTE]Dzięki. To u mnie w nocy i po femaltiker nabrzmiałe dobrze. Ale ogólnie w ciągu dnia to nie. Też flaczki takie. Aż się zastanawiam czy coś tam jest.
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Co robisz jak tak Ci się Ola rozpłacze? Takie wrzeszczące dziecko to nawet ciężko przystawić. Masz na nią jakiś sposób?
Aż tak nie wrzeszczy. A jak wrzeszczy to suszarka. I trochę na siłę do cycka.
Cytat:
Porzeczki borówki jagody maliny. Trochę dzemy a jak nie będę miała czasu to po prostu będę mrozic i zimą np do owsiane będzie

Co Ty... Daj tu na wątku 1-2 mce i będą posty "ale był płacz wieczorem. Może to zęby" i tak 2 lata...

Ja też mam takie piersi. Po prostu po 3 miesiącu dziecko mocno biust programuje na potrzeby ruszajacego się dziecka. Później nie ma już takiego mocnego zróżnicowania i fazy na cycka i swirowania itp

Co do naszego 14-19 to trwał tydzień. Syn płakał. Cały czas. Cały płakał, przysypial i płakał dalej. Tydzień z życia wyjety...

Dzięki Dżemy mam. Sporo jeszcze z zeszłego roku. Nic się z nimi nie dzieje więc luz. Ale do mrożenia coś można by kupić. Tak jak mówisz,- do kaszy żeby było.
Ej, mamy starszakow, gotuje się dzieciom jeszcze taka tradycyjną kaszę mannę? Na mleku? Czy już tylko te gotowce z torebki na wodzie?

Cytat:
No nie mogę się doczekać tego skoku, moja go na pewno w pełni wykorzysta ^^

Cytat:

Teraz Nic. Nucę tylko pod nosem.
Ale faktycznie, " na Wojtusia" jest okropna.
Ale np. ballada dla okruszka jest super ,( w wykonaniu raz dwa trzy).
Lubię też twinkle twinkle little Star w wykonaniu Frederiki Stahl.
Jest 21 panieneczka dopiero zasypia. I ssie nic. Tylko takie mlaskanie słychać.
A miałam staremu pomoc styropian nosić.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:10   #193
Martita_2012
Zadomowienie

Cytat:
Porzeczki borówki jagody maliny. Trochę dzemy a jak nie będę miała czasu to po prostu będę mrozic i zimą np do owsiane będzie

Co Ty... Daj tu na wątku 1-2 mce i będą posty "ale był płacz wieczorem. Może to zęby" i tak 2 lata...

Ja też mam takie piersi. Po prostu po 3 miesiącu dziecko mocno biust programuje na potrzeby ruszajacego się dziecka. Później nie ma już takiego mocnego zróżnicowania i fazy na cycka i swirowania itp

Co do naszego 14-19 to trwał tydzień. Syn płakał. Cały czas. Cały płakał, przysypial i płakał dalej. Tydzień z życia wyjety...

O matko, to mały może jeść więcej niż teraz?

Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:12   #194
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Nooo wiem, że to nie to samo, ale myślę sobie, że chociaż będziemy mieć jakieś ląd w ujęcia we trójkę, bo nie mamy w ogóle takich zdjęć :/ to mówisz, że trochę ładnych zdjęć wyszło?Hahahah, Twój optymizm powala..

Tak. Jak będę miała efekt końcowy to wrzucę na fb

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:

Mojego melodyjki wkurzają i zaczyna płakać także u nas usypianie tylko w ciszy

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:14   #195
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

My też nic nie puszczamy na usypianie.

Tzn dziś zrobiliśmy wymiankę i ja usypiam starszą i leci słuchanka brzydkie kaczątko ale to jest wdzięczne dziecko do usypiania, max 10 min i odlot!
Chociaż młoda dziś bez wrzasków. Jak tatusiowi tak dobrze idzie to może powinien ją codziennie usypiać

Ja się właśnie zastanawiam kiedy zaczniemy na zęby narzekać wtedy to się zacznie!
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:17   #196
Martita_2012
Zadomowienie

Synek uwielbia to, uspokaja się, ale nie zasnął jeszcze przy tym https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=8HOgm1dmDDI

Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:18   #197
Konto usunięte

Mój terrorysta już zasnął. Mam chwilę dla siebie: a raczej zmywanie, wieszanie prania itp.

Gdyby on jadł w dzień co 1-1,5 h chociaż, a nie non stop to też by nie było dramatów w dzień, bo jak mam przerwę gdy uda mi się go uśpić na spacerze te 2 h to ja mam dużo pokarmu. Ale jak tak na mnie wisi to nie wyrabiam.

I nie mam mocy na takie dramaty. Gdyby mnie ktoś zmienił codziennie choć na 1 h żebym mogła odsapnąć. Nie mogę od siebie zbyt dużo wymagać, bo nie dam rady. Bardzo chciałam z rok karmić, ale nie będę się o to zabijać.
Stary 2019-07-16, 20:19   #198
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Grejpfrutowa moje dzieci bardzo lubią tradycyjną mannę. Ale ja im tego nigdy nie robiłam, jadły w żłobku i przedszkolu i dopiero jak syn poszedł do szkoły i już nie dostawał to zażyczył sobie w domu i musiałam się nauczyć, bo osobiście w życiu bym tego do ust nie włożyła no i beznadziejna jestem totalnie, prawie zawsze przypalę i muszę robić od nowa
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:24   #199
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Grejpfrutowa moje dzieci bardzo lubią tradycyjną mannę. Ale ja im tego nigdy nie robiłam, jadły w żłobku i przedszkolu i dopiero jak syn poszedł do szkoły i już nie dostawał to zażyczył sobie w domu i musiałam się nauczyć, bo osobiście w życiu bym tego do ust nie włożyła no i beznadziejna jestem totalnie, prawie zawsze przypalę i muszę robić od nowa

A ja uwielbiam z jagodami albo syropem malinowym, mniam
Stary 2019-07-16, 20:24   #200
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
masakra z tym pobraniem u nas też brak kp = brak pobudek

my mieliśmy na 5 miesięcy po noworodkowej i też było ślicznie

ale już docyztałam,że się umówiłaś, nie będziesz żałować na pewno

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

u nas już było super, zeszłam z nakładek bo nic nie bolało, a od dwóch tygodni znowu dramat(( przy dziewcyznach jak już schodziłam z nakłądek to miałam spokój, delikatniejsze były.

Ech, dzieciaki śpią od godziny ogarnęłam chatę i zasiadłam. Zapodałam Friends i będę szukać zaproszeń na chrzciny.
Jeszcze trzeba się rozglądnąć za jakimś ubraniem, ale planuję jakieś chinosy+szelki+koszula body+mucha. Ewentualnie sweterek jak będzie zimno, ale to już mam w domu taki, który się nada.
Poleca. Koszulobody benetton idealne są na chrzest. Na Olx da się upolować

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Coś nie po kolei cytowanie.Generalnie tak. Marudzi głównie przy cycku...Dzięki. To u mnie w nocy i po femaltiker nabrzmiałe dobrze. Ale ogólnie w ciągu dnia to nie. Też flaczki takie. Aż się zastanawiam czy coś tam jest.Aż tak nie wrzeszczy. A jak wrzeszczy to suszarka. I trochę na siłę do cycka.Dzięki Dżemy mam. Sporo jeszcze z zeszłego roku. Nic się z nimi nie dzieje więc luz. Ale do mrożenia coś można by kupić. Tak jak mówisz,- do kaszy żeby było.
Ej, mamy starszakow, gotuje się dzieciom jeszcze taka tradycyjną kaszę mannę? Na mleku? Czy już tylko te gotowce z torebki na wodzie?

Moje dziecko nigdy nie jadło kaszek tych dla dzieci typu bobovita.
Od początku dorosłe kasze plus takie pod dzieci pomielone ale 1skladnikowe. Czyli kasza gryczana w formie mielonej helpa i inne podobne firmy
Kasze manna dalej je. Ale jako formę urozmaicenia śniadania raz na jakiś czas, zamiennie za placki parówki twarożek otp.
Zreszta u nas od początku nigdy nie było tak że sniadanie/kolacja to kasza

Stary 2019-07-16, 20:25   #201
Eceea
Zakorzenienie

Czy jest sens mrozić teraz sezonowe warzywa i owoce? Takie mrożonki będą się nadawać? Nie tracą wlasciwosci? Czy raczej bazować na tym co w październiku będzie sezonowe, świeże?

Stary 2019-07-16, 20:26   #202
Elsabel
Zakorzenienie

Ja gaszę światło w sypialni, włączam szumisia i po chwili śpi. Kołysanki nie są potrzebne.
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:27   #203
AgataAgata9090
Zadomowienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;87001741]Mój terrorysta już zasnął. Mam chwilę dla siebie: a raczej zmywanie, wieszanie prania itp.

Gdyby on jadł w dzień co 1-1,5 h chociaż, a nie non stop to też by nie było dramatów w dzień, bo jak mam przerwę gdy uda mi się go uśpić na spacerze te 2 h to ja mam dużo pokarmu. Ale jak tak na mnie wisi to nie wyrabiam.

I nie mam mocy na takie dramaty. Gdyby mnie ktoś zmienił codziennie choć na 1 h żebym mogła odsapnąć. Nie mogę od siebie zbyt dużo wymagać, bo nie dam rady. Bardzo chciałam z rok karmić, ale nie będę się o to zabijać.[/QUOTE]Ehhh szkoda mi Ciebie naprawdę A z drugiej strony zazdroszczę że jesteś taka silna :kwiat: A twój mąż mógłby sobie tak ustawić pracę by być częściej w domu??

Czy Wasze dzieciaki też się tak slinia? Mój się slini bardzo i jest marudny

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:27   #204
smerfetk_a
Żona Gargamel

Myślę że lepiej taka domowa manna i do tego świeży owoc niż kaszka z paczki ale mogę się mylić...

Właśnie, apropos jedzenia - moja mama zaczęła sezon na musy z jabłek, pomyślałyśmy że zrobi trochę do małych słoiczków i będzie zdrowa przekąska dla Małej za kilka miesięcy. I tak myślę co jeszcze dałoby się zrobić póki sezon? Żeby potem mniej kupować/gotować

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2019-07-16 o 20:28
Stary 2019-07-16, 20:36   #205
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Poleca. Koszulobody benetton idealne są na chrzest. Na Olx da się upolować

Moje dziecko nigdy nie jadło kaszek tych dla dzieci typu bobovita.
Od początku dorosłe kasze plus takie pod dzieci pomielone ale 1skladnikowe. Czyli kasza gryczana w formie mielonej helpa i inne podobne firmy
Kasze manna dalej je. Ale jako formę urozmaicenia śniadania raz na jakiś czas, zamiennie za placki parówki twarożek otp.
Zreszta u nas od początku nigdy nie było tak że sniadanie/kolacja to kasza

Kurczaki to szkoda, że moja szwagierka już nie ma sklepów Benetton.
Ale powiem Ci,że jakość super, bo jej dzieciaki miały wszystko z Benettona i teraz ona mi przynosi te ciuchy po córce i są w super stanie.

U nas też od zawsze dorosłe kasze, jaglana z owocami, manna-hity.
Ale korzystałam też z tych szybkich typu Holle i inne bez dodatków na jakichś wyjazdach albo jak musiałam na szybko zrobić.

Nie każda tego typu kaszka to zło, trzeba patrzeć na składy-jak zawsze.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Myślę że lepiej taka domowa manna i do tego świeży owoc niż kaszka z paczki ale mogę się mylić...

Właśnie, apropos jedzenia - moja mama zaczęła sezon na musy z jabłek, pomyślałyśmy że zrobi trochę do małych słoiczków i będzie zdrowa przekąska dla Małej za kilka miesięcy. I tak myślę co jeszcze dałoby się zrobić póki sezon? Żeby potem mniej kupować/gotować

z wszystkiego sezonowego co teraz dostępne. Oooo i ze śliwek węgierek. Rewelka, zwłaszcza na zatwardzenia u dzieci

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:36   #206
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Ehhh szkoda mi Ciebie naprawdę A z drugiej strony zazdroszczę że jesteś taka silna :kwiat: A twój mąż mógłby sobie tak ustawić pracę by być częściej w domu??

Ślini się. Teraz zaczynają pracować ślinianki

Stary 2019-07-16, 20:38   #207
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Coś nie po kolei cytowanie.Generalnie tak. Marudzi głównie przy cycku...Dzięki. To u mnie w nocy i po femaltiker nabrzmiałe dobrze. Ale ogólnie w ciągu dnia to nie. Też flaczki takie. Aż się zastanawiam czy coś tam jest.Aż tak nie wrzeszczy. A jak wrzeszczy to suszarka. I trochę na siłę do cycka.Dzięki Dżemy mam. Sporo jeszcze z zeszłego roku. Nic się z nimi nie dzieje więc luz. Ale do mrożenia coś można by kupić. Tak jak mówisz,- do kaszy żeby było.

Ja mojemu robiłam uczciwa mannę na mleku, te gotowce to takie o, miałam na wszelki wypadek jak potrzebowałam na już, natychmiast, bo mannę zrobić, ostudzić to jednak chwilę zajmuje. Owsiankę też robiłam. Pisze w formie przeszłej bo o ile kiedyś bardzo chętnie jadł takie właśnie kaszez owsianki tak teraz w ogóle nie chce. A szkoda. Dobrze chociaż że mleko uwielbia i sporo pije
Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
My też nic nie puszczamy na usypianie.

Tzn dziś zrobiliśmy wymiankę i ja usypiam starszą i leci słuchanka brzydkie kaczątko ale to jest wdzięczne dziecko do usypiania, max 10 min i odlot!
Chociaż młoda dziś bez wrzasków. Jak tatusiowi tak dobrze idzie to może powinien ją codziennie usypiać

Ja się właśnie zastanawiam kiedy zaczniemy na zęby narzekać wtedy to się zacznie!
Tz do usypiania młodej bezwzględnie!!

Dostałam już pierwsze zdjęcia z sesji, wybrałam 15, nawet fajnie wyszły mimo że nie jestem fotogeniczna jak już będę miała efekt końcowy to się pochwalę

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-16, 20:43   #208
Olusiaa_
Zakorzenienie

My po szczepieniu, 6w1 i pneumokoki,mlody wazy 5250.g

O tsk,u nas tez od 18 jest maruderstwo na maxa, ocipiec idzie
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-16, 20:45   #209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Ehhh szkoda mi Ciebie naprawdę A z drugiej strony zazdroszczę że jesteś taka silna :kwiat: A twój mąż mógłby sobie tak ustawić pracę by być częściej w domu??

On ma trasę Belgia-Holandia-Niemcy i albo wróci na weekend albo nie. Innej trasy nie ma, więc i nie ma możliwości, aby był częściej w domu. On raz, że to lubi, a dwa że kasa - nie zmieni tej pracy pewnie nigdy, choć myśli żeby za kilka lat jeździć po kraju, ale wiem że będzie się wkurzał na drogi/korki/kasę, więcej lepiej niech jeździ za granicą.

Mój też się strasznie ślini i woli własne palce teraz od smoczka.

Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Czas edycji: 2019-07-16 o 20:47
Stary 2019-07-16, 20:58   #210
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;87001757]A ja uwielbiam z jagodami albo syropem malinowym, mniam [/QUOTE]
Cytat:

Nooo nie zacytowało mi wszystkiego.
Pytałam o tę kaszę, bo właśnie ja bym młodej gotowała. Mannę, jaglana, płatki owsiane z owocami itp. Tylko nie wiem czy to się jeszcze daje dzieciom, czy tylko te "gotowce".

Eceaa, ja chyba trochę zamrożę owoców ( truskawki już są). Ale właśnie może jeszcze maliny, borówkę. I warzyw trochę jak będą sezonowe a nie chemiczne- brokul, kalafior. Żeby na jakieś zupy były? Albo w ogóle do zjedzenie ugotowane.

Smerfetko, jak Twoja mama robi ten mus jabłkowy? Takie prażone jabłka to są?

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości