Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-09-05, 08:39   #181
arya09
Zakorzenienie

Dot.: Mamy grudniowe 2019 - część 3.

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
U nas od 6 zaczynają budowę. W weekend myślałam że już się tam do nich przejdę jak od 6:30 darli się jeden do drugiego, pomijam używane przez nich słownictwo.

Śmiejemy się z mężem że skończy się budową to zacznie nas mały budzić (podobno budowa ma się skończyć pod koniec listopada, ale slyszalam że mają obsuwę).

A w ciągu dnia nie masz możliwości drzemki? Godzina, dwie pewnie dobrze by Ci zrobiła

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nie umiem niestety spać w dzień
To chyba nie będę już narzekać, bo budowa gorsza. Śmieciarka tylko kilka minut hałasuje, ale zawsze punkt po 6 :/ czasem mam wrażenie, że oni tak specjalnie hałasują

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 08:41   #182
raficzyca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
To chyba nie będę już narzekać, bo budowa gorsza. Śmieciarka tylko kilka minut hałasuje, ale zawsze punkt po 6 :/ czasem mam wrażenie, że oni tak specjalnie hałasują

znam ten ból . U mnie godzinie 6:01 dzień w dzień przed blokiem zaczynają kosić trawę, szlag mnie najjaśniejszy trafia. Rozumiem w upały, kiedy jest chłodniej, no ale nawet teraz? I ile tej trawy jest że musi być koszona każdego dnia?
raficzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 08:42   #183
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kule_czka Pokaż wiadomość
Ja od 4:40

Dzień dobry!

Zrobiłyście mi zagwozdkę z tym laktatorem.. nie wiem co zrobić, muszę przemyśleć, czy rzeczywiście lepiej zainwestować już w elektryczny.. w sumie jak sobie pomyślę o machaniu ręką to mi słabo

Ja zdecydowałam się na ręczny z canpola. Wolę jakiś mieć w domu, a w razie czego gdybym miała często używać i ten reczny byłby mi zbyt uciążliwy, to kupię elektryczny.
Cytat:
Napisane przez purple noise Pokaż wiadomość
Akt urodzenia możesz załatwić przez neta, polecam profil zaufany mogą wysłać poczta (pewnie nie do DE ale do PL do rodziny czy kogoś znajomego i potem ci mogą przesłać). Bardzo wygodna sprawa. Weź sobie odrazu odpis międzynarodowy, tam jest po niemiecku i nie będziesz musiała wydawać na tłumacza

Ja to chyba odkąd się wyprowadziłam od mamy nie mam termometru

Ja jakoś jedzeniowo nie chce się bardzo ograniczać (No może te słodycze :p), ale do sportów bym chciała wrócić szybko.
Wczoraj byłam na badmintonie i tak sobie pomyślałam, ze może się uda, żebyśmy chodzili z fasola w dwójkę jak będzie mała. Ona w wózku a my sobie zapinkamy. Ale może to optymistyczna wizja

Ojeju bardzo dziękuję Ci za tą informację o akcie! Super! To w takim razie postaram się to tak właśnie załatwić!

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

4:30 - siku, syn kopie, ucho napie*dala. Przesunęła wizytę u laryngologa na 9 i siedzę już w poczekalni.

Właśnie się ostatnio zastanawiałam jak rozpoznać czkawkę u malucha, bo do tej pory mi się nie zdarzyło i dzisiaj nad ranem poczułam takie regularne pukanie. Może to to? Właściwie brzmiało jak bicie serduszka, ale tego się chyba ręką nie da wyczuć, nie?

To samo dziś czułam i też skojarzyło mi się z biciem serca. Tak co dwie sekundy średnio, za często jak na zwykłe ruchy. Może to rzeczywiście czkawka?

mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 08:43   #184
raficzyca
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

4:30 - siku, syn kopie, ucho napie*dala. Przesunęła wizytę u laryngologa na 9 i siedzę już w poczekalni.

Właśnie się ostatnio zastanawiałam jak rozpoznać czkawkę u malucha, bo do tej pory mi się nie zdarzyło i dzisiaj nad ranem poczułam takie regularne pukanie. Może to to? Właściwie brzmiało jak bicie serduszka, ale tego się chyba ręką nie da wyczuć, nie?

Ciekawa jestem bardzo co Ty masz bidulo z tym uchem, że aż tak boli. Może jakieś zapalenie się wdało?
Stary 2019-09-05, 08:45   #185
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raficzyca Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem bardzo co Ty masz bidulo z tym uchem, że aż tak boli. Może jakieś zapalenie się wdało?
Myślę że zapalenie. Ostatni raz miałam jak byłam dzieciakiem w podstawówce, ale tego się nie zapomina.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 08:48   #186
raficzyca
Zadomowienie

Cytat:
Myślę że zapalenie. Ostatni raz miałam jak byłam dzieciakiem w podstawówce, ale tego się nie zapomina.

Też miałam raz w podstawówce, ból jak jasna cholera. No ale najważniejsze, że jesteś już u lekarza!
Stary 2019-09-05, 08:49   #187
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Przez to, że napisałaś o Polityce a ja zgapiłam, że premiera dzisiaj a nie w piątek i że w Cinema City w środy są bilety po 16 zł... O 22:30 spontanicznie poszliśmy do kina na 23 Spoko chociaż nie powalił Ja kupiłam ten elektryczny z Canpola. "Przymierzałam" i jest spoko a dodatkowo ma butelkę w zestawie. Ogólnie to ręczny jest dla mnie bez sensu bo niewiele dokładając można kupić elektryczny. Jakoś się nie widzę dygając ręką ręcznym Z medela bym się wstrzymała. To już wyższa półka cenowa a może nie będzie potrzebny? Ten Canpol jest na allegro nawet za 180 zł. Si Kupiłam Ja mam 27t1d i 10 kg strzeliło
I sądzę, że to mocno w normie i zdrowo

Ja też dzisiaj wpadłam na genialny pomysł przestawiania mebli i niby tylko lekkie ale poczułam brzuch i musiałam odpuścić.. Wiesz.. Duże firmy bardzo często nie przedłużają umów podczas trwania macierzyńskiego. Może się tak zdarzyć, że przejmie Cię ZUS a nową umowę podpiszą z Tobą po powrocie.. Niestety częsta praktyka.. Ja tam jako Twój szef i tak bym Ci się kłaniała w pas, że chcesz pracować aż tyle Ja wzięłam ten z listy wyprawkowej z pierwszej strony. Jak teraz wyjdę to mi się skasuje całe zaznaczenie Microlife nc 100 albo 150 nie pamiętam Również jest spoko i polecam. Poczytaj czym się różni od innych z tej firmy np. Ogólnie termometr mi się na początku wydawał zbędny jeszcze taki za 100 zł. Ale to ma sens serio.. Jak bym miała takiemu maluchowi zmierzyć? Musi być w razie coś. My też będziemy z niego korzystać bo do tej pory żyliśmy 8 lat bez termometra w domu

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ----------

PS. Czytałam ostatnio, że pierwsze pół roku po porodzie jest taką kulminacją hormonów, że jeśli się przyłożymy to kilogramy będą bardzo lekko spadać. Później ponoć się normuje i jest dużo ciężej. I ja w sumie chce spróbować zaraz po porodzie jedzeniowo się mocno ogarnąć..

Wiesz jak masz dziecko i ktos Ci chetnie z nim zostanie zeby wyjsc do kina to sie sytuacja zmienia i poszedłby czlowiek na cokolwiek

No wlasnie myslalam o recznym np w razie nawalu rozkrecac na pewno nie bede musiala bo jak mi mleko naszlo to ciurkiem lecialo. Ten Akuku kosztuje 30pare zl i jesli bede KP to kupie ta medele bo jest cicha.

Stary 2019-09-05, 08:51   #188
rzeczozn
Rozeznanie

Smerfetka też mam nc150 i bardzo polecam. Używam przez 2 lata i nigdy mnie nie zawiódł

Jeśli chodzi o chusteczki nawilżanie z dady, to może faktycznie są zbliżone do waterwhipes, zależy czy opakowanie jest ciężkie aż sama podejdę sprawdzić, bo waterwhipes kupuje po 12 zł w rosmanie, a tu jednak połowa ceny

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 08:59   #189
PatiPee
Zakorzenienie

Waterwipes sa cudowne i na pewno kupie z Tymkiem. Z Leo hipp rozowe uzywalismy bo maja dobry sklad tez ale tutaj jednak one sa jeszcze fajniejsze. Przede wszystkim sa grubsze.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

A co do DAD to nie mam pojecia bo chyba o nie bylo pytanie 🤦☠♀️

Stary 2019-09-05, 09:10   #190
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Smerfetka też mam nc150 i bardzo polecam. Używam przez 2 lata i nigdy mnie nie zawiódł

Jeśli chodzi o chusteczki nawilżanie z dady, to może faktycznie są zbliżone do waterwhipes, zależy czy opakowanie jest ciężkie aż sama podejdę sprawdzić, bo waterwhipes kupuje po 12 zł w rosmanie, a tu jednak połowa ceny

No właśnie mam jedną paczkę whaterwipes to przejdę się do biedry i porównam ciężkość dobry pomysł. Tylko te maja 50 szt. w opakowaniu to też trochę zmienia.

Stary 2019-09-05, 09:59   #191
gosiulam185
Zakorzenienie

Nie wiem jak wypadają te z dady, ale nasączane wodą są też z babydream i wypadają jeszcze lepiej cenowo. Ja zamierzam te wypróbować

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 10:11   #192
voice_of_silence
Zakorzenienie

Mam zapalenie ucha zewnętrznego. Dostałam krople. Nie zdążyłam butów ściągnąć jak weszłam do domu i zadzwonił kurier z wanienką. Uff

Coco Chanel

Stary 2019-09-05, 10:14   #193
oglam
Raczkowanie

Wszystko zależy od tego jak dziecko ułożone jest podczas czkawki. Podczas badania mała miała główkę trochę powyżej pępka i czułam takie miarowe podrygi.
Ostatnio znalazłam laktator Canpol Babies easy & natural i zastanawiam się nad jego zakupem.

oglam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 10:15   #194
purple noise
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry.

Mnie się wydaje ze to takie regularne „skakanie” brzucha.

Cytat:
W biedrze będą teraz takie chusteczki, niby nasączanie wodą. Myślicie, że podobne do WaterwipesZałącznik 7689853 ?

Ponoć one maja dużo dodatków jak na water wipes, czytałam na innym wątku. Wiec lepiej porównać tez składy.

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Ja zdecydowałam się na ręczny z canpola. Wolę jakiś mieć w domu, a w razie czego gdybym miała często używać i ten reczny byłby mi zbyt uciążliwy, to kupię elektryczny. Ojeju bardzo dziękuję Ci za tą informację o akcie! Super! To w takim razie postaram się to tak właśnie załatwić!

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

To samo dziś czułam i też skojarzyło mi się z biciem serca. Tak co dwie sekundy średnio, za często jak na zwykłe ruchy. Może to rzeczywiście czkawka?

Spoko, ostatnio sama załatwiałam wiec jestem na bieżąco. Można to tez załatwić w KAŻDYM USC w Polsce tylko najlepiej wcześniej zgłosić wniosek przez neta żeby załatwili od reki.
Jak nie jesteście po ślubie to może się tez przydać potwierdzenie o stanie cywilnym - to znaczy ode mnie chcieli.

Cytat:

Ja pamietam ze mój pies zawsze jak były śmieciarze nie chciał iść na spacer, bo ja wkurzał ten hałas hahaha

Cytat:
Wszystko zależy od tego jak będzie się maluszek zachowywać spróbować nie zaszkodzi

My też nie zamierzamy się zamykać w domu i rezygnować z wypadów, wyjść itd.

Purple może nam się trafią wyjątkowo grzeczne dzieci

Innego niż grzeczne nie przyjmuje

Byłam u gina, cukry Ok ale mam jakaś infekcje i globulki, fuj i tydzień postu

Żadnych wag mi nie podał, dopiero na następnej wizycie

purple noise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 10:31   #195
gosiulam185
Zakorzenienie

U mnie też codziennie hałas od samego rana. Dwóch sąsiadów robi remonty, już chyba dobry miesiąc i wszędzie dodatkowo brud i pył. A obok naszego bloku jest hydrofornia i pan, który się tym zajmuje CODZIENNIE kosi trawę. Ma taką kosiarkę spalinową i codziennie całe dopołudnia kosi trawę, akurat jak skończy kosić cały teren to zaczyna od początku. Chwilami to mam ochotę usiąść i płakać bo mnie tak głowa boli od tego hałasu.

Voice współczuję bardzo. Mnie też boli ucho od wczoraj nie wiem czy coś mi wyszło, czy też zapalenie, dzisiaj TŻ musi mi tam zajrzeć co się dzieje.

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 10:43   #196
Mylukier
Raczkowanie

U mnie to jednak było zakażenie ze strony układu moczowego, ale antybiotyk działa, stan zapalny zmniejsza się i można zacząć myśleć o wypisie. Jestem taka szczęśliwa!! Z gorszych wieści to moja infekcja grzybicza tak się rozchulała, że znajduje się już nawet na szyjce

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 10:48   #197
raficzyca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mylukier Pokaż wiadomość
U mnie to jednak było zakażenie ze strony układu moczowego, ale antybiotyk działa, stan zapalny zmniejsza się i można zacząć myśleć o wypisie. Jestem taka szczęśliwa!! Z gorszych wieści to moja infekcja grzybicza tak się rozchulała, że znajduje się już nawet na szyjce

No to kamień z serca, dobrze, że Cię puszczają do domu a grzybicę się wyleczy, nie martw się już
Stary 2019-09-05, 10:52   #198
lava_cake
Raczkowanie

Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Lava, no przepraszam, ale to jest Twoja bliska koleżanka faktycznie? Kurde, zero wyczucia. Co to za teksty wogóle? Przepraszam że to napiszę, ale bliska koleżanka powinna wspierać, a nie dołowac... faktycznie zaścianek totalny- ale w jej głowie... Lava, proponuję Ci olać takie gadanie i najlepiej tą "koleżankę", chyba że palnęła tak bezsensu to do Ciebie, ale mi aż przykro się zrobiło jak to przeczytałam, a co dopiero Ty musiałaś poczuć :/
Tak, w miare bliska, taka z ktora rozmawiam ok. 1-2 razy w miesiacu a nie raz na pol roku. Inne kolezanki znajac sytuacje nic takiego mi nie powiedziały. Tylko ta jedna taki tekst godny mojej babci.

Widziałam, że wczoraj była dyskusja o chrzcie i chodzeniu do kościoła. Niestety nie moge teraz wyszukac tego, co pisała Arya, bo pamietam, że miala troche dylemat. Ale na fb jest taka grupa "nie chrzcze - droga do swieckiego panstwa". Rozne ludzie historie opisuja, czesto z naciskajacymi tesciami, chrzcinami za plecami rodzicow, itp. Najwieksze cyrki sa wlasnie opisywane na poczatku roku szkolenego przy okazji "zapisow" na religie i w okolicach komunii. A a propos religii to czesto pisza, ze np. polowa klasy nie chodzi na religie, takze nie sadze zeby dziecko bylo wytykane palcami. Zreszta ja mam nadzieje, ze jak moj bedzie szedl do szkoly, to religii juz tam nie bedzie.
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 10:57   #199
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:

Super! Najgorzej jak nie wiadomo co jest. Grzybki są paskudne, wiem bo miewałam regularnie, ale wyleczysz raz dwa. Cierpliwości.

Coco Chanel

Stary 2019-09-05, 11:07   #200
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oglam Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od tego jak dziecko ułożone jest podczas czkawki. Podczas badania mała miała główkę trochę powyżej pępka i czułam takie miarowe podrygi.
Ostatnio znalazłam laktator Canpol Babies easy & natural i zastanawiam się nad jego zakupem.

A to może dlatego nie jestem w stanie wyłapać bo mój ma główkę przy miednicy z prawej strony

Cytat:

Dobrze, że zdiagnozowali co to było i wyjdziesz do domu, a na infekcje też dadzą jakieś globulki i się pozbędziesz paskudztwa

Cytat:
Napisane przez lava_cake Pokaż wiadomość
Tak, w miare bliska, taka z ktora rozmawiam ok. 1-2 razy w miesiacu a nie raz na pol roku. Inne kolezanki znajac sytuacje nic takiego mi nie powiedziały. Tylko ta jedna taki tekst godny mojej babci.

Widziałam, że wczoraj była dyskusja o chrzcie i chodzeniu do kościoła. Niestety nie moge teraz wyszukac tego, co pisała Arya, bo pamietam, że miala troche dylemat. Ale na fb jest taka grupa "nie chrzcze - droga do swieckiego panstwa". Rozne ludzie historie opisuja, czesto z naciskajacymi tesciami, chrzcinami za plecami rodzicow, itp. Najwieksze cyrki sa wlasnie opisywane na poczatku roku szkolenego przy okazji "zapisow" na religie i w okolicach komunii. A a propos religii to czesto pisza, ze np. polowa klasy nie chodzi na religie, takze nie sadze zeby dziecko bylo wytykane palcami. Zreszta ja mam nadzieje, ze jak moj bedzie szedl do szkoly, to religii juz tam nie bedzie.

O dzięki, zajrzę na grupę w sumie kto to wie co będzie w szkołach za 7 lat

Cytat:
Napisane przez purple noise Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje ze to takie regularne „skakanie” brzucha.

Ponoć one maja dużo dodatków jak na water wipes, czytałam na innym wątku. Wiec lepiej porównać tez składy.

Spoko, ostatnio sama załatwiałam wiec jestem na bieżąco. Można to tez załatwić w KAŻDYM USC w Polsce tylko najlepiej wcześniej zgłosić wniosek przez neta żeby załatwili od reki.
Jak nie jesteście po ślubie to może się tez przydać potwierdzenie o stanie cywilnym - to znaczy ode mnie chcieli.

Ja pamietam ze mój pies zawsze jak były śmieciarze nie chciał iść na spacer, bo ja wkurzał ten hałas hahaha

Innego niż grzeczne nie przyjmuje

Byłam u gina, cukry Ok ale mam jakaś infekcje i globulki, fuj i tydzień postu

Żadnych wag mi nie podał, dopiero na następnej wizycie

Właśnie zrobiłam fotkę składu whaterwipes i sobie porównam w biedrze

Stary 2019-09-05, 11:09   #201
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:

Super W chorobach najgorzej jest jak nie mogą postawić diagnozy, ty jużmasz to już górki i zarówno przy układzie moczowym jak i przy infekcji grzybiczej, przy ciąży wszystko się łatwiej rozwija, organizm obciążony a jeszcze zakażenie układu moczowego to grzybica też miała pole do rozwoju niestety ale opanują to!!
Stary 2019-09-05, 11:23   #202
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zapalenie ucha zewnętrznego. Dostałam krople. Nie zdążyłam butów ściągnąć jak weszłam do domu i zadzwonił kurier z wanienką. Uff

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wypadają te z dady, ale nasączane wodą są też z babydream i wypadają jeszcze lepiej cenowo. Ja zamierzam te wypróbować

Mi nie przypasowaly te bd bo sie slizgaja po pupie, doprowadza mnie to do szału normalnie ale moze akurat wam super przypasują ,

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:

O matko, skad to? Mialas jakies pieczenie czy cos?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Voice współczuję, wiem jaki to ból dobrze ze poszlas do lekarza

Stary 2019-09-05, 11:27   #203
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Mi nie przypasowaly te bd bo sie slizgaja po pupie, doprowadza mnie to do szału normalnie ale moze akurat wam super przypasują ,

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

O matko, skad to? Mialas jakies pieczenie czy cos?

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Voice współczuję, wiem jaki to ból dobrze ze poszlas do lekarza

Teraz się pewnie zacznie chorowanie niestety

Zwłaszcza jeśli macie żłobkowe lub przedszkolne dzieci. Zresztą pogoda też płata figle i to wystarczy

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 11:30   #204
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz się pewnie zacznie chorowanie niestety

Zwłaszcza jeśli macie żłobkowe lub przedszkolne dzieci. Zresztą pogoda też płata figle i to wystarczy

Prawda, jesień już czuć w powietrzu. Dziś u nas 25 stopni, ale to już nie to samo.

Coco Chanel

Stary 2019-09-05, 11:31   #205
nillka88
Zakorzenienie

ide na wizyte do endokrynologa, zobaczymy jakie wyniki bo cos wydaje mi sie, ze sie pogorszyly miłęgo dnia Dziewczęta!!!
Stary 2019-09-05, 11:38   #206
MagaLena84
Raczkowanie

Dzień dobry Mamuśki!
Miałam wczoraj napisać ale nie udało mi się Was nadrobić. Jeden dzien to za mało żeby byc na bieżąco
Wczoraj też wizytowalam i u mnie wczoraj 26t3d i mała mała ważyła 1082g. Wszystko u niej ok. Tylko jest ułożona posladkowo. Stopy ma zarzucone na głowę. I jeśli nie zmieni pozycji to cesarka. Mam nadzieję że jeszcze fikołka jakiegoś zrobi.
Pytałam się mojego gina czy mojej Wandeczce nic nie wyrosło a on że udało mu się uchwycić ładny dowód i że na pewno już jej nic nie wyrośnie.
Załącznik 7689867IMG-20190905-WA0002.jpg

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 11:42   #207
MagaLena84
Raczkowanie

IMG-20190904-WA0003.jpg

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 11:45   #208
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
ide na wizyte do endokrynologa, zobaczymy jakie wyniki bo cos wydaje mi sie, ze sie pogorszyly miłęgo dnia Dziewczęta!!!
Powodzenia i wzajemnie!
Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamuśki!
Miałam wczoraj napisać ale nie udało mi się Was nadrobić. Jeden dzien to za mało żeby byc na bieżąco
Wczoraj też wizytowalam i u mnie wczoraj 26t3d i mała mała ważyła 1082g. Wszystko u niej ok. Tylko jest ułożona posladkowo. Stopy ma zarzucone na głowę. I jeśli nie zmieni pozycji to cesarka. Mam nadzieję że jeszcze fikołka jakiegoś zrobi.
Pytałam się mojego gina czy mojej Wandeczce nic nie wyrosło a on że udało mu się uchwycić ładny dowód i że na pewno już jej nic nie wyrośnie.
Załącznik 7689867Załącznik 7689874

Jaka piekna stópeczka 🥰 Wanda idzie w masę jak Tymek

Mi wczoraj gin robila 3D ale Tymek zasłaniał się cały czas rączkami i prócz paluszków nic nie bylo widac.

Ulozony główkowo ale wiesz, na tym etapie to dzieci fikolki urzadzaja jeszcze wiec moze się obrócić spokojnie

Wróciliśmy z Leo ze szczepienia i będziemy leniuchowac.

Stary 2019-09-05, 12:52   #209
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Ja też taką widziałam I powiem Ci, że moje ostatnie dwa usg w odstępie 2 tyg i na pierwszym mała była głową w dół a na drugim już odwrotnie. Jeszcze fika wariatka i chyba jeszcze ma czas

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-05, 12:58   #210
voice_of_silence
Zakorzenienie

Jaka stópka kochana Marzyłam o takim zdjęciu prenatalnym, ale mój lekarz jakiś mało romantyczny jest. Za to siusiaka z perspektywy makro oglądam na każdym usg

Coco Chanel

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości