Staraczki 2019 cz. 4 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-19, 07:45   #181
bbabol
Raczkowanie

Dot.: Staraczki 2019 cz. 4

Cześć dziewczyny!!
Proszę o dopisanie do pierwszej strony Nie udzielam się, bo przez pracę nie mam za bardzo kiedy, a w domu - jak wiadomo- odcinam się całkowicie od technologii na rzecz rodziny
Jestem, podczytuję Was i nie ustaję w staraniach... chociaż może trochę na spokojnie, nie jak wcześniej.
Jutro mam termin @, ale nic nie czuję, ani ciążowo, ani na @. Nawet pryszcze mi nie wyskoczyły i czuję się szczuplej, niż zwykle Jutro zatestuję, jak nie zapomnę (mam tyle roboty, że chodzę do tyłu normalnie i zapominam, jak się nazywam). Jak się trochę ogarnę, to popiszę trochę więcej Buziaki!!
Oby ta część była dla nas szczęśliwa

4cs
@ (oby nie) 20.11.
bbabol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 08:01   #182
alusia340
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
Alusia- my badania robimy jak lekarz zasugeruje jakie. Amh i badanie nasienia ostatnio, teraz jeszcze mam na cytomehalie igg i igm- któraś z Was robiła? Oczywiście wszystko bez skierowania platne. Zwykła morfologia że skierowaniem bez opłat w luxmed.
Pretty- kciuki za wizyte

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Właśnie mi lekarz zalecił tylko morfologię pełną plus wszystkie choroby zakaźne typu kiła, HIV itd. itp., to wszystko robiłam przed staraniami, ale właśnie o wszystkich tych poważniejszych badaniach dopiero po roku.
Jednak tak jak wcześniej pisałam pójde do innego lekrza i poproszę go o komplet badań dla mnie i Tż.
Polecacie jakiegoś gin w Krk albo okolicach ?
alusia340 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 08:03   #183
MarzenaKS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alusia340 Pokaż wiadomość
Właśnie mi lekarz zalecił tylko morfologię pełną plus wszystkie choroby zakaźne typu kiła, HIV itd. itp., to wszystko robiłam przed staraniami, ale właśnie o wszystkich tych poważniejszych badaniach dopiero po roku.
Jednak tak jak wcześniej pisałam pójde do innego lekrza i poproszę go o komplet badań dla mnie i Tż.
Polecacie jakiegoś gin w Krk albo okolicach ?
Lek. Jan Kuś- w mojej ocenie jest ok.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-11-19, 08:07   #184
klakla91
Zakorzenienie

Mi do HSG były potrzebne: morfologia, OB, betaHCG i CRV z krwi, cytologia nie starsza niż rok, chlamydia, urea, myko nie starsza niż pół roku i wymaz robiony w dniu badania.

A badania, cześć miałam jeszcze z pakietu z luxmedu, cześć całkiem prywatnie, kilka badań robił mój lekarz i płaciłam za same badania, bez kosztów wizyty, a teraz z HSG przyjął mnie na oddział, na którym przyjmuje i miałam robione na NFZ.
Badanie nasienia zrobiliśmy sami, do lekarza poszliśmy już z wynikiem. Tak samo tarczyca, ale tą musiałam powtórzyć, bo nie ufa temu konkretnemu laboratorium a resztę już ten lekarz nas prowadził.

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 08:08   #185
rudnika
Raczkowanie

Dzien dobry, ja już po becie ale wyniki dopiero jutro po południu

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
rudnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 08:11   #186
klakla91
Zakorzenienie

Alusia ja chodzę do dr Milewicza, ale on to już ciężki kaliber

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 08:23   #187
alusia340
Raczkowanie

Trochę mi się rozjaśniło w głowie. Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi
Stary 2019-11-19, 08:29   #188
triss
Wtajemniczenie

Cytat:
Alusia- my badania robimy jak lekarz zasugeruje jakie. Amh i badanie nasienia ostatnio, teraz jeszcze mam na cytomehalie igg i igm- któraś z Was robiła? Oczywiście wszystko bez skierowania platne. Zwykła morfologia że skierowaniem bez opłat w luxmed.
Pretty- kciuki za wizyte

Robialam cytomagalie kilka razy. Wyniki zawsze ujemne :/ teraz też będę powtarzać już drugi raz w tej ciąży bo skoro nie przechodziłam tak jak toxo to zawsze jest ryzyko że nagle złapie stresuje mnie zawsze to badanie bo niestety w ciąży się tego nie leczy tzn nie ma sposobu żeby dziecko uchronić :/

Stary 2019-11-19, 08:36   #189
1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf
Konto usunięte

Macie rację dziewczyny. Źle jest prowadzona diagnostyka niepłodności. Lekarz powinien sprawdzić od razu: dać całą listę badań i byśmy od razu wiedzieli, gdzie jest problem. Takto traci się czas. Np. po co stymulować owulację, jak kobieta ma niedrożne jajowody. Najpierw pasowałoby sprawdzić fizycznie, czy wszystko jest w porządku. A takto może się utrafi, może nie. I dobrze powiedział mój lekarz z kliniki: te pieniądze, które wydaliśmy do tej pory, to byśmy mieli in vitro. A takto od Pawła do Gawła się chodzi i nic z tego nie wynika.
Dziewczyny, robimy, co możemy. Ja zapisuję każdy ruch, który robimy. Prowadzę taki pamiętnik. I jak go przeglądam, to widzę, że działanie jest non stop. I nie będziemy mieć do siebie pretensji.
Rozmawiałam w pracy z dozorcą. Jego syn starał się z żoną 8 lat. Jeździli po różnych lekarzach. Miała 38 lat i dała sobie spokój. Zaszła, mówi, że nie mogli uwierzyć. I ma synka teraz 8 miesięcy. A mam koleżankę, u której co rok to prorok. Już pisałam o tym. A jest osobą otyłą bardzo, pali papierosy i często piwa spija, mówiła, że padła jej tarczyca, ale z zajściem nie ma żadnych problemów. Znam ją 20 lat. Są i tacy. A człowiek wydaje tysiącami i nic. I wyniki badań nie są jakieś tragiczne, żeby uniemożliwiały zajście w ciążę. Nie pomyślałabym, że mnie spotka coś takiego. Znam z widzenia taką alkoholiczkę, co chodzi z psem ciągle i ma 7 dzieci. A, co najciekawsze, niedawno dostała padaczkę alkoholową i zabrało ją pogotowie. Ma 40 lat. Mój mąż mi powiedział we Wszystkich Świętych, że ona jest z 8 w ciąży, że jest w drugim miesiącu podobno. Ja się wtedy popłakałam.

1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 08:51   #190
AnnaLenna
Zadomowienie

[1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;87345202]Macie rację dziewczyny. Źle jest prowadzona diagnostyka niepłodności. Lekarz powinien sprawdzić od razu: dać całą listę badań i byśmy od razu wiedzieli, gdzie jest problem. Takto traci się czas. Np. po co stymulować owulację, jak kobieta ma niedrożne jajowody. Najpierw pasowałoby sprawdzić fizycznie, czy wszystko jest w porządku. A takto może się utrafi, może nie. I dobrze powiedział mój lekarz z kliniki: te pieniądze, które wydaliśmy do tej pory, to byśmy mieli in vitro. A takto od Pawła do Gawła się chodzi i nic z tego nie wynika.
Dziewczyny, robimy, co możemy. Ja zapisuję każdy ruch, który robimy. Prowadzę taki pamiętnik. I jak go przeglądam, to widzę, że działanie jest non stop. I nie będziemy mieć do siebie pretensji.
Rozmawiałam w pracy z dozorcą. Jego syn starał się z żoną 8 lat. Jeździli po różnych lekarzach. Miała 38 lat i dała sobie spokój. Zaszła, mówi, że nie mogli uwierzyć. I ma synka teraz 8 miesięcy. A mam koleżankę, u której co rok to prorok. Już pisałam o tym. A jest osobą otyłą bardzo, pali papierosy i często piwa spija, mówiła, że padła jej tarczyca, ale z zajściem nie ma żadnych problemów. Znam ją 20 lat. Są i tacy. A człowiek wydaje tysiącami i nic. I wyniki badań nie są jakieś tragiczne, żeby uniemożliwiały zajście w ciążę. Nie pomyślałabym, że mnie spotka coś takiego. Znam z widzenia taką alkoholiczkę, co chodzi z psem ciągle i ma 7 dzieci. A, co najciekawsze, niedawno dostała padaczkę alkoholową i zabrało ją pogotowie. Ma 40 lat. Mój mąż mi powiedział we Wszystkich Świętych, że ona jest z 8 w ciąży, że jest w drugim miesiącu podobno. Ja się wtedy popłakałam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] i proszę mi nie mówić , że zdrowy tryb życia i wyluzowanie pomaga zajść w ciążę . Ku**a od czego to jest uzależnione ,

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 09:03   #191
Klusia91
Zakochana bez pamięci

[1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;87345202]Macie rację dziewczyny. Źle jest prowadzona diagnostyka niepłodności. Lekarz powinien sprawdzić od razu: dać całą listę badań i byśmy od razu wiedzieli, gdzie jest problem. Takto traci się czas. Np. po co stymulować owulację, jak kobieta ma niedrożne jajowody. Najpierw pasowałoby sprawdzić fizycznie, czy wszystko jest w porządku. A takto może się utrafi, może nie. I dobrze powiedział mój lekarz z kliniki: te pieniądze, które wydaliśmy do tej pory, to byśmy mieli in vitro. A takto od Pawła do Gawła się chodzi i nic z tego nie wynika.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ja pierdykam... Masakra. Cholera ja to cały czas myślę sobie, że to jest tak bardzo niesprawidliwe! Baby wyrzucają dzieci na śmietnik, stosują aborcję, piją w ciąży i zachodzą w ciąże i rodzą i żadnej kary nie mają, a człowiek tak bardzo chce i nie potrafi zajść... Ja to mam jakieś stany depresyjne jak sobie to uświadamiam i tak cholernie nie mogę przeżyć, że moje obie siostry które urodziły 5 dzieci łącznie nie planowały żadnej z tych ciąż, ŻADNEJ - chichot losu...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Mój plan na kolejny cykl - Castagnus + zioła Ojca Sroki i w dalszym ciągu wiesiołek i Pregna Start no i na TSH biore Euthyrox.
Tabletek jak jakaś babiczka...
I jeśli to nie pomoże to ja już sama nie wiem czy nie zrezygnujemy póki co z działań i nie zajmiemy się po prostu Ślubem, mieszkaniem etc....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-11-19, 09:05   #192
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klusia91 Pokaż wiadomość
Ja pierdykam... Masakra. Cholera ja to cały czas myślę sobie, że to jest tak bardzo niesprawidliwe! Baby wyrzucają dzieci na śmietnik, stosują aborcję, piją w ciąży i zachodzą w ciąże i rodzą i żadnej kary nie mają, a człowiek tak bardzo chce i nie potrafi zajść... Ja to mam jakieś stany depresyjne jak sobie to uświadamiam i tak cholernie nie mogę przeżyć, że moje obie siostry które urodziły 5 dzieci łącznie nie planowały żadnej z tych ciąż, ŻADNEJ - chichot losu...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Mój plan na kolejny cykl - Castagnus + zioła Ojca Sroki i w dalszym ciągu wiesiołek i Pregna Start no i na TSH biore Euthyrox.
Tabletek jak jakaś babiczka...
I jeśli to nie pomoże to ja już sama nie wiem czy nie zrezygnujemy póki co z działań i nie zajmiemy się po prostu Ślubem, mieszkaniem etc....
Taaa... mi ginka na to powiedziała, że nie ma sprawiedliwości i oczywiście, żeby wyluzować 🤪
My to chyba sobie psa weźmiemy 🤪

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 09:17   #193
Klusia91
Zakochana bez pamięci

Cytat:
Taaa... mi ginka na to powiedziała, że nie ma sprawiedliwości i oczywiście, żeby wyluzować 🤪
My to chyba sobie psa weźmiemy 🤪

My już mamy psa, nie pomaga na uśpienie instynktu macierzyńskiego, chyba ze jeszcze ze 3 bym dobrała
Stary 2019-11-19, 09:28   #194
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
My już mamy psa, nie pomaga na uśpienie instynktu macierzyńskiego, chyba ze jeszcze ze 3 bym dobrała
Ja bym na pobudzenie instynktu chciala ale ciągle się bijemy z myślami, bo nas dużo w domu nie ma

Stary 2019-11-19, 09:33   #195
nieznajoma27
Raczkowanie

Hej dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Nie mam za bardzo czasu żeby tu się udzielać, ale okresowo Was podczytuje. Ja niestety jestem w tym miesiącu po 3 nieudanej inseminacji.
nieznajoma27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 09:37   #196
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez mtb92 Pokaż wiadomość
Ja wszystko na własną rękę, za wszystko place z własnej kieszeni, hycosy bedzie mnie kosztować 1350😑

ja ostatnio za laparoskopię płaciłam 4000 plus badania (ok 1500 jak nie lepiej...) także ten...
Stary 2019-11-19, 09:41   #197
Klusia91
Zakochana bez pamięci

Cytat:
Ja bym na pobudzenie instynktu chciala ale ciągle się bijemy z myślami, bo nas dużo w domu nie ma

Nie no to pies jest idealny na pobudzenie instynktu nasza psina jest traktowana jak dziecko - no prawie jak dziecko, ale co fakt to ja swoje instynkty przelewam na psine włącznie z tym, że sie z nią kłóce

A co do nieobecnosci w domu na ogol od 8 do 17:30 siedzi sama, a jak na wakacje jedziemy to ona wyjezdza do mojej siostry

Edytowane przez Klusia91
Czas edycji: 2019-11-19 o 09:42
Klusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 09:41   #198
krejzicatlady
Zadomowienie

Cytat:

Mnie koty na chwilę uśpiły instynkt ale jednak żyją one swoim życiem,tulą się kiedy one chce,śpią gdzie chcą itd więc instynkt wrócił z podwójną siłą

krejzicatlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 09:49   #199
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy dwa małe psy i przy nich to chyba mam wzmożony instynkt macierzyński 🤪

Ciuszki

Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-11-19, 09:53   #200
madz90
Raczkowanie

Tez piłam ojca Srokę do owu + pregna start i jeszcze przed staraniami przycisnęłam lekarza, ze chce wszystkie badania (mam 30 lat) wiec doszedł do tego jeszcze letrox i meta ale udało się. Nie wiem jakim cudem 🙈

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Dodam jeszcze tylko, ze z przymróżeniem oka podchodziłam do ziół, dostałam je od koleżanka stad spróbowałam, ale tak niesamowicie czułam cały ten cykl, ze aż byłam w szoku. Ze po prostu organizm pracuje. Ciężko wyczuć czy pomogły ale nie zaszkodzi dziewczyny spróbować 🙂
madz90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:00   #201
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madz90 Pokaż wiadomość
Tez piłam ojca Srokę do owu + pregna start i jeszcze przed staraniami przycisnęłam lekarza, ze chce wszystkie badania (mam 30 lat) wiec doszedł do tego jeszcze letrox i meta ale udało się. Nie wiem jakim cudem

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Dodam jeszcze tylko, ze z przymróżeniem oka podchodziłam do ziół, dostałam je od koleżanka stad spróbowałam, ale tak niesamowicie czułam cały ten cykl, ze aż byłam w szoku. Ze po prostu organizm pracuje. Ciężko wyczuć czy pomogły ale nie zaszkodzi dziewczyny spróbować
Dlugo pilas te ziola?

Stary 2019-11-19, 10:02   #202
nieznajoma27
Raczkowanie

Dziewczyny czy jest wśród nas ktoś, kto szykuje się do in vitro? Bo ja po 3 nieudanych inseminacjach mówię STOP i do 4 już nie podejdę. Szkoda pieniędzy, nerwów, czasu.
nieznajoma27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:13   #203
madz90
Raczkowanie

Dodam jeszcze tylko, ze z przymróżeniem oka podchodziłam do ziół, dostałam je od koleżanka stad spróbowałam, ale tak niesamowicie czułam cały ten cykl, ze aż byłam w szoku. Ze po prostu organizm pracuje. Ciężko wyczuć czy pomogły ale nie zaszkodzi dziewczyny spróbować 🙂

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Pink w 1 cyklu z nimi się udało 🙈
madz90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:17   #204
Anula2015
Raczkowanie

Hejka dziewczyny o ile pamiętam któraś kupiła pół kilo czy kilo ziolek ojca i chciała sprzedać ja bym mogła odkupić troche😊
Anula2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 10:19   #205
alusia340
Raczkowanie

Ja też zaczęłam pić zioła w tym cyklu i mój Tż też je pije. Wychodzi ich naprawdę ogromny worek z zalecanych porcji . Mam nadzieję, że mi również przyniosą szczęście
Stary 2019-11-19, 10:23   #206
Klusia91
Zakochana bez pamięci

Dla leniuchów

Zioła Ojca Sroki

https://mojazielarnia.pl/2778-pobudz...rza-sroki.html
Stary 2019-11-19, 10:35   #207
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madz90 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze tylko, ze z przymróżeniem oka podchodziłam do ziół, dostałam je od koleżanka stad spróbowałam, ale tak niesamowicie czułam cały ten cykl, ze aż byłam w szoku. Ze po prostu organizm pracuje. Ciężko wyczuć czy pomogły ale nie zaszkodzi dziewczyny spróbować

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Pink w 1 cyklu z nimi się udało
Ja teraz pije drugi cykl te ziola

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Anula2015 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny o ile pamiętam któraś kupiła pół kilo czy kilo ziolek ojca i chciała sprzedać ja bym mogła odkupić troche
Ja. Ale w tej sytuacji nie wiem czy nie będę ich potrzebowała w takiej ilości 🤪 na allegro tanio wychodzi jak coś

Stary 2019-11-19, 10:58   #208
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Anula2015 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny o ile pamiętam któraś kupiła pół kilo czy kilo ziolek ojca i chciała sprzedać ja bym mogła odkupić troche
Ja dostałam od Pink woreczek chyba 100 g więc mogę Ci przesłać dalej bo mi się póki co nie przydadzą

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 11:08   #209
Anula2015
Raczkowanie

Ok to wezmę �� pretty girl nie mogę Ci wysłać prywatnej woadomosci��

Edytowane przez Anula2015
Czas edycji: 2019-11-19 o 11:11
Anula2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-19, 11:11   #210
Klusia91
Zakochana bez pamięci

Zamówiłam! oby mi się nie przydały i żebym mogła je komuś oddać

Naczytałam się dużo pozytywnych opinii, a nie mam póki co pomysłu już czym się wesprzeć...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości