Mamusie sierpniowe 2020 [emoji7] - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-12-05, 13:50   #181
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2020 😍

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Wow, Nie jestem sama! Niedawno się zaopatrzyłam w takie dopasowane, to jeszcze się nie rozciągnęły, więc na razie wzięłam najluźniejszy z dobrze wyglądających. Jeszcze mam gdzieś stary z nieco grubszego okresu a potem trzeba będzie kupować. Ale ja miałam z 75C, więc minimalne zmiany już widać.
Piona!
Ja właśnie mam 2 takie, które trochę się rozciągnęły i miałam je już wyrzucić. Na szczęście tego nie zrobiłam, bo teraz są w sam raz. Miałam też jeden, który kupiłam w pośpiechu i był za duży. Teraz leży jak ulał. Za jakiś czas na pewno trzeba będzie kupić nowe, większe. Mnie już się pojawiły nawet fioletowe żyły na biuście.
Chyba pora pomyśleć o jakimś balsamie przeciw rozstępom.
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 13:59   #182
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Hej, witam się i podczytuję, ale też na pewniaka "zapiszę się" po zobaczeniu serduszka
Mój termin to 4 sierpnia
Witaj

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Ja wciąż w teamie bezobjawowym

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 13:59   #183
justysiaa89
Zakorzenienie

Ja też bez objawów

justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 14:01   #184
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc jedyne czego się obawiam, to nudności. Wtedy ciężko byłoby mi ukryć fakt ciąży w pracy, a póki co nie chcę im jeszcze mówić. I na pewno musi być to bardzo męczące.
Stary 2019-12-05, 14:34   #185
Pistacja_
Rozeznanie

Ja zaczynam się obawiać, bo do prenatalnych chcemy się wstrzymać z przyznawaniem się do ciąży, a popoludniami nie jestem w stanie nic przełknąć. Nie wiem jak ja dam radę w wigilię

Pistacja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 15:01   #186
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Swoją drogą strasznie mnie zdziwiła, bo nawet jesli widziała mnie gdzieś ostatnio to przecież nic jeszcze nie widać. Nie wiem jak na to wpadła. Bo mnie nie było w pracy ponad 2 tygodnie?To dla mnie wielka zagadka
Ja wierzę w magię, przeczucia, intuicję itd. Sama nieraz doświadczam podobnych rzeczy, więc nie dziwi mnie, że ta mama tak czuje

Terha W ogóle od początku Ci bardzo kibicuję i ta beta 5 też mnie zaniepokoiła, mam nadzieję, że dziś będzie piękny wynik.
A co do niepokoju, to ja też sobie wkręciłam ostatnio, że już po wszystkim i jechałam na betę niemal z płaczem

Co do grupy na fb - myślę, że na fb jest bardziej kameralnie i bardziej prywatnie, prawdziwe nazwiska a nie nicki, na to wszystko przyjdzie czas jak się lepiej poznamy

U mnie póki co bez objawów, co z jednej strony niepokoi, a z drugiej tak strasznie nienawidzę mdłości i wymiotów, wręcz fobicznie, że nie tęskno mi do nich I mam nadzieję, że mnie ominą, już dwie ciąże przeszły bez wymiotów, to może i teraz
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 15:10   #187
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2020

Ja wczoraj też miałam dziwną sytuację w pracy. Siedziałam z koleżanką, rozmawiałyśmy. Chciała mnie poczęstować chipsami albo czymś słodkim. Jednak nie miałam na nic ochoty, podziękowałam. Powiedziałam jej, że jakoś nie mam apetytu. Na co ona mi odparła "Jakbyś była w ciąży to chyba jadłabyś więcej, miałabyś zachcianki, więc to chyba nie to." Wyobraźcie sobie moją minę. Ona o niczym jeszcze nie wie. Nie wiem więc skąd by jej się to wzięło.
Potem powiedziałam jej, że się źle czuję. Byłam wczoraj strasznie senna, bolała mnie głowa. Zaproponowała mi Ibuprom, ale odmówiłam tłumacząc się tym, że aż tak bardzo mnie nie boli i nie chcę się faszerować. A ona znowu "to może ty jednak jesteś w ciąży, jak tak kiepsko się czujesz".
Wykręciłam się mówiąc, że chyba bierze mnie przeziębienie.

Ja nie wiem skąd się to ludziom bierze, mają jakiś szósty zmysł, czy co?

Dlatego też obawiam się wizyty u mojej mamy, ona też na pewno zauważy jakieś zmiany u mnie. Będę musiała jej się przyznać przed świętami albo podczas nich.
Chociaż w sumie nie chcę już przed nią tego ukrywać, jakoś mi tak głupio, bo zawsze o wszystkim rozmawiamy.

Edytowane przez panna_felicjanna
Czas edycji: 2019-12-05 o 15:13
Stary 2019-12-05, 15:16   #188
Vrenth
Zadomowienie

Czasami najciemniej pod latarnią Moja mama też ma szósty zmysł, widziałyśmy się wczoraj i zero podejrzeń. A coś musiałam większego mierzyć i narzekam, że tyję. Poza tym do łazienki to 3 razy latałam, jak normalnie na takie łażenie po sklepach to może raz pójdę. No nic, jak mi się objawy pogorszą to nie poczekamy z informowaniem do końca 1 trymestru, bo się sami wszyscy domyślą.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 15:32   #189
poczwarkah
Rozeznanie

U mnie objawy umiarkowane To znaczy większy biust to na plus
Oraz... ciążowy mózg. W poprzedniej ciaży tego nie miałam i teraz jestem przerażona. Czuję się mentalnie znakomicie i wydaje się sobie niezwykle bystra ale... no prawda jest inna Zostawiłam czapke w metrze ostatnio, pomyliłam stację z której miałam dziś jechać pociągiem i ledwo zdąrzyłam... więcej mi się nie chce nawet wspominać. Z pracy mnie wywalą jak tak dalej pójdzie Bo robię wciaż jakieś głupie błędy.

Acha, no i... chudnę w poprzedniej też tak miałam na początku. Ten objaw lubię

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 15:32   #190
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Ja tak sobie właśnie uświadomiłam, że w tym sezonie nie pojeżdżę na nartach. Za duże ryzyko...

Stary 2019-12-05, 16:46   #191
Sila00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
U mnie objawy umiarkowane To znaczy większy biust to na plus
Oraz... ciążowy mózg. W poprzedniej ciaży tego nie miałam i teraz jestem przerażona. Czuję się mentalnie znakomicie i wydaje się sobie niezwykle bystra ale... no prawda jest inna Zostawiłam czapke w metrze ostatnio, pomyliłam stację z której miałam dziś jechać pociągiem i ledwo zdąrzyłam... więcej mi się nie chce nawet wspominać. Z pracy mnie wywalą jak tak dalej pójdzie Bo robię wciaż jakieś głupie błędy.

Acha, no i... chudnę w poprzedniej też tak miałam na początku. Ten objaw lubię
ja zapomniałam hasło do kompa w pracy do którego się rok loguje....
Sila00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 19:11   #192
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Ja wierzę w magię, przeczucia, intuicję itd. Sama nieraz doświadczam podobnych rzeczy, więc nie dziwi mnie, że ta mama tak czuje

Terha W ogóle od początku Ci bardzo kibicuję i ta beta 5 też mnie zaniepokoiła, mam nadzieję, że dziś będzie piękny wynik.
A co do niepokoju, to ja też sobie wkręciłam ostatnio, że już po wszystkim i jechałam na betę niemal z płaczem

Dzięki Kochana!!Miło coś takiego usłyszeć .

Dziewczyny, co to znaczy, że nie macie żadnych objawów? Nie czujecie w ogóle brzucha ani piersi? Czujecie się zupełnie normalnie?

Cytat:
Napisane przez panna_felicjanna Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też miałam dziwną sytuację w pracy. Siedziałam z koleżanką, rozmawiałyśmy. Chciała mnie poczęstować chipsami albo czymś słodkim. Jednak nie miałam na nic ochoty, podziękowałam. Powiedziałam jej, że jakoś nie mam apetytu. Na co ona mi odparła "Jakbyś była w ciąży to chyba jadłabyś więcej, miałabyś zachcianki, więc to chyba nie to." Wyobraźcie sobie moją minę. Ona o niczym jeszcze nie wie. Nie wiem więc skąd by jej się to wzięło.
Potem powiedziałam jej, że się źle czuję. Byłam wczoraj strasznie senna, bolała mnie głowa. Zaproponowała mi Ibuprom, ale odmówiłam tłumacząc się tym, że aż tak bardzo mnie nie boli i nie chcę się faszerować. A ona znowu "to może ty jednak jesteś w ciąży, jak tak kiepsko się czujesz".
Wykręciłam się mówiąc, że chyba bierze mnie przeziębienie.

Ja nie wiem skąd się to ludziom bierze, mają jakiś szósty zmysł, czy co?

Kurcze... rzeczywiście dwie podobne sytuacje... Ciekawe...

Cytat:
Dlatego też obawiam się wizyty u mojej mamy, ona też na pewno zauważy jakieś zmiany u mnie. Będę musiała jej się przyznać przed świętami albo podczas nich.
Chociaż w sumie nie chcę już przed nią tego ukrywać, jakoś mi tak głupio, bo zawsze o wszystkim rozmawiamy.
Ja bym tego nie odkładała w nieskończoność, żeby potem mamie nie było przykro. Jak powiedzielismy rodzicom za pierwszym razem to mama powiedziała: "A wiesz? tak zauważyłam, że się mocno zaokrągliłaś na buzi, ale nie chciałam nic mówić". A jak poszłam przyznać się w pracy w 10.tygodniu to koleżanka też mi się bacznie przyglądała i mówiła, że jakoś tak inaczej wyglądam, tylko nie wie, co zmieniłam. Także nie warto czekać za długo.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 19:34   #193
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, co to znaczy, że nie macie żadnych objawów? Nie czujecie w ogóle brzucha ani piersi? Czujecie się zupełnie normalnie?
Tak. W pierwszej ciąży jedynym objawem/dolegliwością była zgaga, która pojawiła się u mnie w połowie ciąży, poza tym absolutnie nic. Teraz jedyne co to czasem pobolewa mnie brzuch ale staram się sobie tłumaczyć że jestem po cesarce to ma prawo, choć ogólnie nie uznaję tego za dobry objaw

Stary 2019-12-05, 19:43   #194
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Terha, nie no zamierzam mamie wkrótce powiedzieć, nie będę długo ukrywać. Domyślam się jednak, że będzie w niezłym szoku i zastanawiam się jak to zrobić, czy porozmawiać z nią sam na sam, czy zabrać TŻ ze sobą. Nie chcę mówić przez telefon.

Mnie do niedawna czasami pobolewał brzuch, tak jak przed @, czułam też kilka razy kłucie jajników. Piersi mam oczywiście bardzo wrażliwe, pełniejsze i bolesne.

Rozmawiałam o tym jednak z przyjaciółką, która jest mamą i mówiła że takie niewielkie bóle brzucha są normalne, bo to objaw powiększającej się macicy. Poczytałam też opinie w internecie i trochę się uspokoiłam.

Edytowane przez panna_felicjanna
Czas edycji: 2019-12-05 o 19:45
Stary 2019-12-05, 19:54   #195
Pistacja_
Rozeznanie

A my w najbliższym czasie nie zamierzamy mówić o ciazy. Na pewno nie będzie nikomu przykro że nie powiedzieliśmy od razu, nie wiem dlaczego miałoby być Ale my mamy tak, że chcemy się tym na razie nacieszyć we dwójkę, więc nie korci w ogóle mówienie o tym. No i to drugie dziecko niedługo po pierwszym, więc mamy mniejszy szok i euforię niż za pierwszym razem

Stary 2019-12-05, 20:17   #196
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pistacja_ Pokaż wiadomość
A my w najbliższym czasie nie zamierzamy mówić o ciazy. Na pewno nie będzie nikomu przykro że nie powiedzieliśmy od razu, nie wiem dlaczego miałoby być Ale my mamy tak, że chcemy się tym na razie nacieszyć we dwójkę, więc nie korci w ogóle mówienie o tym. No i to drugie dziecko niedługo po pierwszym, więc mamy mniejszy szok i euforię niż za pierwszym razem

U nas podobnie z tą różnicą, my chyba mniej się ekscytujemy bo nie dociera do nas jeszcze że będziemy mieć drugie dziecko ale chyba najgorsze jest to że mam wrażenie że rodzina a zwłaszcza moi rodzice kiepsko zareagują bo pewnie uważają że to za mała różnica wieku będzie

Stary 2019-12-05, 20:18   #197
Terha
Zakorzenienie

To ja jednak oficjalnie się z Wami żegnam. Dzisiejszy wyniki bety to 3. Dziękuję jeszcze raz tym, które mnie wspierały i od których otrzymałam dobre słowo i trzymam za cały wątek bardzo mocno kciuki . Niech się dzieci zdrowo chowają .

Stary 2019-12-05, 20:34   #198
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jednak oficjalnie się z Wami żegnam. Dzisiejszy wyniki bety to 3. Dziękuję jeszcze raz tym, które mnie wspierały i od których otrzymałam dobre słowo i trzymam za cały wątek bardzo mocno kciuki . Niech się dzieci zdrowo chowają .
Bardzo mi przykro Trzymaj się i obyś szbyciutko zawitała na kolejny wątek mam oczekujących

Stary 2019-12-05, 20:38   #199
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
U nas podobnie z tą różnicą, my chyba mniej się ekscytujemy bo nie dociera do nas jeszcze że będziemy mieć drugie dziecko ale chyba najgorsze jest to że mam wrażenie że rodzina a zwłaszcza moi rodzice kiepsko zareagują bo pewnie uważają że to za mała różnica wieku będzie

Nie przejmujcie się rodziną, najważniejsze jest to, że Wy chcieliście mieć już drugie dziecko.

A tak tylko zapytam: lekarze nie widzą przeciwwskazań na kolejną ciążę po CC? Pamiętam jak moja kuzynka miała CC, to lekarz mówił jej, żeby odczekała 2 lata z kolejną ciążą. I nie wiem czy tylko w jej przypadku tak było, czy to jakiś ogólnie przyjęty standard?
Cytat:
Tak bardzo mi przykro. Trzymajcie się!

Stary 2019-12-05, 21:49   #200
Mandarynka28
Przyczajenie

Cześć wam dołączam i ja OM 3 listopada co rokuje na porod 9 sierpnia ❤️ Pierwsze objawy jak na pms, jednak odrzuciło mnie dodatkowo od fajek ;p testy robilam wszystkie wyszly pozytywne 03.12 bylam na becie wyniosla 480 05.12 powtorzylam i jest 980. Pierwsza ciaza wiec na wizyte 16 grudnia czekam jak na zniesienie jajka ;p kusi zeby isc wczesniej ale nie wiem czy jest sens.

PS w pracy tez juz 3 os pytaly🤔🤔
Mandarynka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-12-05, 22:04   #201
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kochana!!Miło coś takiego usłyszeć .

Kurcze... rzeczywiście dwie podobne sytuacje... Ciekawe...

Ja bym tego nie odkładała w nieskończoność, żeby potem mamie nie było przykro. Jak powiedzielismy rodzicom za pierwszym razem to mama powiedziała: "A wiesz? tak zauważyłam, że się mocno zaokrągliłaś na buzi, ale nie chciałam nic mówić". A jak poszłam przyznać się w pracy w 10.tygodniu to koleżanka też mi się bacznie przyglądała i mówiła, że jakoś tak inaczej wyglądam, tylko nie wie, co zmieniłam. Także nie warto czekać za długo.
U mnie zero objawów to dokładnie zero objawów, nie czuje nic. Ale w ciąży z córką miałam identycznie całe 9 miesięcy

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Strasznie mi przykro

Stary 2019-12-05, 22:06   #202
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandarynka28 Pokaż wiadomość
Cześć wam dołączam i ja OM 3 listopada co rokuje na porod 9 sierpnia ️ Pierwsze objawy jak na pms, jednak odrzuciło mnie dodatkowo od fajek ;p testy robilam wszystkie wyszly pozytywne 03.12 bylam na becie wyniosla 480 05.12 powtorzylam i jest 980. Pierwsza ciaza wiec na wizyte 16 grudnia czekam jak na zniesienie jajka ;p kusi zeby isc wczesniej ale nie wiem czy jest sens.

PS w pracy tez juz 3 os pytaly
Witaj!

Stary 2019-12-05, 22:08   #203
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmujcie się rodziną, najważniejsze jest to, że Wy chcieliście mieć już drugie dziecko.

A tak tylko zapytam: lekarze nie widzą przeciwwskazań na kolejną ciążę po CC? Pamiętam jak moja kuzynka miała CC, to lekarz mówił jej, żeby odczekała 2 lata z kolejną ciążą. I nie wiem czy tylko w jej przypadku tak było, czy to jakiś ogólnie przyjęty standard?

Też jestem po CC, dostałam od lekarza zielone światło po niecałym roku.
To indywidualna sprawa, jak komu goi się blizna itd.

U nas różnica wieku też będzie nie duża. Córeczka ma rok skończony w listopadzie.
Ale nam się marzyła mała różnica wieku i rodzina o tym doskonale wiedziała.
Dwie ciąże już straciłam, jedną na bardziej zaawansowanym etapie, dlatego też wszyscy patrzymy na to zupełnie inaczej.

Dla nas ciąża to cud, ponowny cud. i oby tylko ten maluch z nami został.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandarynka28 Pokaż wiadomość
Cześć wam dołączam i ja OM 3 listopada co rokuje na porod 9 sierpnia ️ Pierwsze objawy jak na pms, jednak odrzuciło mnie dodatkowo od fajek ;p testy robilam wszystkie wyszly pozytywne 03.12 bylam na becie wyniosla 480 05.12 powtorzylam i jest 980. Pierwsza ciaza wiec na wizyte 16 grudnia czekam jak na zniesienie jajka ;p kusi zeby isc wczesniej ale nie wiem czy jest sens.

PS w pracy tez juz 3 os pytaly
Witaj

Ja mam pierwsza wizytę dzień po tobie

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

I u nas rodzice już wiedzą, wiedzieli w dniu testu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-12-06, 07:48   #204
Terha
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny . Jeszcze raz trzymajcie się ciepło i przede wszystkim zdrowo!

Stary 2019-12-06, 08:07   #205
Pistacja_
Rozeznanie

Cytat:

Nie, moja koleżanka dostała zielone światło po pół roku moja lekarka powiedziała, że bezpiecznie jest odczekać rok i tak też zrobiliśmy

Stary 2019-12-06, 08:54   #206
Vrenth
Zadomowienie

Jestem po USG i wizycie - nic ciekawego. Pęcherzyk w macicy, prawidłowo, zarodek 3mm, więc serca jeszcze nie słychać. W poniedziałek kolejne, we wtorek wizyta.
Stary 2019-12-06, 08:57   #207
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po USG i wizycie - nic ciekawego. Pęcherzyk w macicy, prawidłowo, zarodek 3mm, więc serca jeszcze nie słychać. W poniedziałek kolejne, we wtorek wizyta.
A który to tydzień?

Stary 2019-12-06, 09:59   #208
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
A który to tydzień?

6 tydz, 4 dzień - przynajmniej tyle od OM, nie mam pojęcia jak lekarze liczą, bo jeszcze nie zaczęli.
Stary 2019-12-06, 10:17   #209
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Cytat:
6 tydz, 4 dzień - przynajmniej tyle od OM, nie mam pojęcia jak lekarze liczą, bo jeszcze nie zaczęli.
A to bardzo podobnie jak u mnie. U mnie dziś 6+3
Stary 2019-12-06, 10:31   #210
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Super że jest już mały zarodek

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

U mnie dziś też 6+4

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości