|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2020 😍
Cytat:
![]() Ja właśnie mam 2 takie, które trochę się rozciągnęły i miałam je już wyrzucić. Na szczęście tego nie zrobiłam, bo teraz są w sam raz. Miałam też jeden, który kupiłam w pośpiechu i był za duży. Teraz leży jak ulał. Za jakiś czas na pewno trzeba będzie kupić nowe, większe. Mnie już się pojawiły nawet fioletowe żyły na biuście. Chyba pora pomyśleć o jakimś balsamie przeciw rozstępom.
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ja wciąż w teamie bezobjawowym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bez objawów
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc jedyne czego się obawiam, to nudności. Wtedy ciężko byłoby mi ukryć fakt ciąży w pracy, a póki co nie chcę im jeszcze mówić. I na pewno musi być to bardzo męczące.
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaczynam się obawiać, bo do prenatalnych chcemy się wstrzymać z przyznawaniem się do ciąży, a popoludniami nie jestem w stanie nic przełknąć. Nie wiem jak ja dam radę w wigilię
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Terha W ogóle od początku Ci bardzo kibicuję i ta beta 5 też mnie zaniepokoiła, mam nadzieję, że dziś będzie piękny wynik. A co do niepokoju, to ja też sobie wkręciłam ostatnio, że już po wszystkim i jechałam na betę niemal z płaczem ![]() Co do grupy na fb - myślę, że na fb jest bardziej kameralnie i bardziej prywatnie, prawdziwe nazwiska a nie nicki, na to wszystko przyjdzie czas jak się lepiej poznamy ![]() U mnie póki co bez objawów, co z jednej strony niepokoi, a z drugiej tak strasznie nienawidzę mdłości i wymiotów, wręcz fobicznie, że nie tęskno mi do nich ![]() I mam nadzieję, że mnie ominą, już dwie ciąże przeszły bez wymiotów, to może i teraz
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2020
Ja wczoraj też miałam dziwną sytuację w pracy. Siedziałam z koleżanką, rozmawiałyśmy. Chciała mnie poczęstować chipsami albo czymś słodkim. Jednak nie miałam na nic ochoty, podziękowałam. Powiedziałam jej, że jakoś nie mam apetytu. Na co ona mi odparła "Jakbyś była w ciąży to chyba jadłabyś więcej, miałabyś zachcianki, więc to chyba nie to." Wyobraźcie sobie moją minę. Ona o niczym jeszcze nie wie. Nie wiem więc skąd by jej się to wzięło.
Potem powiedziałam jej, że się źle czuję. Byłam wczoraj strasznie senna, bolała mnie głowa. Zaproponowała mi Ibuprom, ale odmówiłam tłumacząc się tym, że aż tak bardzo mnie nie boli i nie chcę się faszerować. A ona znowu "to może ty jednak jesteś w ciąży, jak tak kiepsko się czujesz". Wykręciłam się mówiąc, że chyba bierze mnie przeziębienie. Ja nie wiem skąd się to ludziom bierze, mają jakiś szósty zmysł, czy co? ![]() Dlatego też obawiam się wizyty u mojej mamy, ona też na pewno zauważy jakieś zmiany u mnie. Będę musiała jej się przyznać przed świętami albo podczas nich. Chociaż w sumie nie chcę już przed nią tego ukrywać, jakoś mi tak głupio, bo zawsze o wszystkim rozmawiamy.
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." Warto byś tu zajrzał(a), zanim założysz nowy wątek. Dlaczego wątki nie pojawiają się od razu po założeniu? Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2019-12-05 o 15:13 |
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Czasami najciemniej pod latarnią
Moja mama też ma szósty zmysł, widziałyśmy się wczoraj i zero podejrzeń. A coś musiałam większego mierzyć i narzekam, że tyję. Poza tym do łazienki to 3 razy latałam, jak normalnie na takie łażenie po sklepach to może raz pójdę. No nic, jak mi się objawy pogorszą to nie poczekamy z informowaniem do końca 1 trymestru, bo się sami wszyscy domyślą.
|
|
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
U mnie objawy umiarkowane
To znaczy większy biust to na plus ![]() Oraz... ciążowy mózg. W poprzedniej ciaży tego nie miałam i teraz jestem przerażona. Czuję się mentalnie znakomicie i wydaje się sobie niezwykle bystra ale... no prawda jest inna Zostawiłam czapke w metrze ostatnio, pomyliłam stację z której miałam dziś jechać pociągiem i ledwo zdąrzyłam... więcej mi się nie chce nawet wspominać. Z pracy mnie wywalą jak tak dalej pójdzie Bo robię wciaż jakieś głupie błędy.Acha, no i... chudnę w poprzedniej też tak miałam na początku. Ten objaw lubię
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak sobie właśnie uświadomiłam, że w tym sezonie nie pojeżdżę na nartach. Za duże ryzyko...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Kochana!! Dziewczyny, co to znaczy, że nie macie żadnych objawów? Nie czujecie w ogóle brzucha ani piersi? Czujecie się zupełnie normalnie? Cytat:
Kurcze... rzeczywiście dwie podobne sytuacje... Ciekawe... Cytat:
.
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Terha, nie no zamierzam mamie wkrótce powiedzieć, nie będę długo ukrywać. Domyślam się jednak, że będzie w niezłym szoku i zastanawiam się jak to zrobić, czy porozmawiać z nią sam na sam, czy zabrać TŻ ze sobą.
Nie chcę mówić przez telefon. ![]() Mnie do niedawna czasami pobolewał brzuch, tak jak przed @, czułam też kilka razy kłucie jajników. Piersi mam oczywiście bardzo wrażliwe, pełniejsze i bolesne. Rozmawiałam o tym jednak z przyjaciółką, która jest mamą i mówiła że takie niewielkie bóle brzucha są normalne, bo to objaw powiększającej się macicy. Poczytałam też opinie w internecie i trochę się uspokoiłam.
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." Warto byś tu zajrzał(a), zanim założysz nowy wątek. Dlaczego wątki nie pojawiają się od razu po założeniu? Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2019-12-05 o 19:45 |
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
A my w najbliższym czasie nie zamierzamy mówić o ciazy. Na pewno nie będzie nikomu przykro że nie powiedzieliśmy od razu, nie wiem dlaczego miałoby być
Ale my mamy tak, że chcemy się tym na razie nacieszyć we dwójkę, więc nie korci w ogóle mówienie o tym. No i to drugie dziecko niedługo po pierwszym, więc mamy mniejszy szok i euforię niż za pierwszym razem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jednak oficjalnie się z Wami żegnam. Dzisiejszy wyniki bety to 3. Dziękuję jeszcze raz tym, które mnie wspierały i od których otrzymałam dobre słowo i trzymam za cały wątek bardzo mocno kciuki
. Niech się dzieci zdrowo chowają .
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się i obyś szbyciutko zawitała na kolejny wątek mam oczekujących Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak tylko zapytam: lekarze nie widzą przeciwwskazań na kolejną ciążę po CC? Pamiętam jak moja kuzynka miała CC, to lekarz mówił jej, żeby odczekała 2 lata z kolejną ciążą. I nie wiem czy tylko w jej przypadku tak było, czy to jakiś ogólnie przyjęty standard?Cytat:
Trzymajcie się! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wam
dołączam i ja OM 3 listopada co rokuje na porod 9 sierpnia ❤️ Pierwsze objawy jak na pms, jednak odrzuciło mnie dodatkowo od fajek ;p testy robilam wszystkie wyszly pozytywne 03.12 bylam na becie wyniosla 480 05.12 powtorzylam i jest 980. Pierwsza ciaza wiec na wizyte 16 grudnia czekam jak na zniesienie jajka ;p kusi zeby isc wczesniej ale nie wiem czy jest sens. PS w pracy tez juz 3 os pytaly🤔🤔 |
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To indywidualna sprawa, jak komu goi się blizna itd. U nas różnica wieku też będzie nie duża. Córeczka ma rok skończony w listopadzie. Ale nam się marzyła mała różnica wieku i rodzina o tym doskonale wiedziała. Dwie ciąże już straciłam, jedną na bardziej zaawansowanym etapie, dlatego też wszyscy patrzymy na to zupełnie inaczej. Dla nas ciąża to cud, ponowny cud. i oby tylko ten maluch z nami został. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() Ja mam pierwsza wizytę dzień po tobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- I u nas rodzice już wiedzą, wiedzieli w dniu testu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
. Jeszcze raz trzymajcie się ciepło i przede wszystkim zdrowo!
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja lekarka powiedziała, że bezpiecznie jest odczekać rok i tak też zrobiliśmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po USG i wizycie - nic ciekawego. Pęcherzyk w macicy, prawidłowo, zarodek 3mm, więc serca jeszcze nie słychać. W poniedziałek kolejne, we wtorek wizyta.
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- U mnie dziś też 6+4 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

Moja mama też ma szósty zmysł, widziałyśmy się wczoraj i zero podejrzeń. A coś musiałam większego mierzyć i narzekam, że tyję. Poza tym do łazienki to 3 razy latałam, jak normalnie na takie łażenie po sklepach to może raz pójdę. No nic, jak mi się objawy pogorszą to nie poczekamy z informowaniem do końca 1 trymestru, bo się sami wszyscy domyślą.
To znaczy większy biust 

Ale my mamy tak, że chcemy się tym na razie nacieszyć we dwójkę, więc nie korci w ogóle mówienie o tym. No i to drugie dziecko niedługo po pierwszym, więc mamy mniejszy szok i euforię niż za pierwszym razem 
. Niech się dzieci zdrowo chowają

️ Pierwsze objawy jak na pms, jednak odrzuciło mnie dodatkowo od fajek ;p testy robilam wszystkie wyszly pozytywne 03.12 bylam na becie wyniosla 480 05.12 powtorzylam i jest 980. Pierwsza ciaza wiec na wizyte 16 grudnia czekam jak na zniesienie jajka ;p kusi zeby isc wczesniej ale nie wiem czy jest sens. 
moja lekarka powiedziała, że bezpiecznie jest odczekać rok i tak też zrobiliśmy