|
|
#181 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak zarobić dużo, szybko i żyć w dostatku
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze dostaje paragon. Zazwyczaj też mogę płacić kartą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#183 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
U mnie 50:50 z tymi paragonami u lekarzy. Jeśli lekarz świadczył usługi (prywat) większej przychodni, wtedy tak. Gdy są u siebie na działalności - wtedy nie dostawałam paragonu.
Osobiście mnie nie boli fakt, iż nie dostaję paragonu. Szkoda, że w aptekach to tak nie ma prawa działać .
Edytowane przez farmaceutka88 Czas edycji: 2020-01-21 o 19:17 |
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za rady ![]() A dlaczego backend bardziej Ci odpowiada? Myślisz, że osoba z podstawową wiedzą z matematyki ma w ogóle czego szukać w branży IT? Najchętniej wziełabym się za coś, co nie jest zarezerwowane dla kwadratowych i scislych umyslow Co mogloby sie wedlug Ciebie nadac?
|
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I moim zdaniem widać mocno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle dla mnie to trochę zabawne wybierać zawód głównie zważywszy na zarobki a pomijając też ewentualne predyspozycje i kwestię samopoczucia w takiej dziedzinie. Może się okazać, że tak jak janusz, ktoś włoży w coś masę pracy zwiedziony ideą zarabiania kokosów, a "zauroczenie" pracą będzie zerowe. Inna sprawa, kiedy ten rynek IT się przesyci, jeśli nagle jest taki hurr durr na to, że od zera do bohatera, by z historyka, socjologa, matematyka czy polonisty przebranżowić się w te strony.
|
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psycholodzy to dopiero mają przewalone w polskiej ochronie zdrowia...---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety są też ludzie, którzy nigdy nie odkryli, co chcą robić. Jeżeli więc żadna praca nie przynosi jakiejś super radości, a jest traktowana jako źródło dochodu, to nie widzę nic złego w rozwijaniu się w dochodowym kierunku. A patrząc na to, jak się rozwija IT, to myślę, że jeszcze przez wiele lat będzie tutaj dużo pracy. A jak branża jest dochodowa i się rozwijają nowe ścieżki, to chyba łatwiej coś w niej ciekawego znaleźć. |
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie zbuntowałaś się do tej pory, to się męcz. Tylko potencjalnych pacjentów żal. |
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na co dzień w swojej pracy nie potrzebuję żadnej wyższej matematyki - taka też specyfika mojego obecnego projektu. Przydaje się za to bardzo zdolność analitycznego myślenia, ponieważ rozwiązuje sporo problemów i też muszę je przewidywać na przyszłość. IT generalnie to nie tylko programiści - są jeszcze testerzy, analitycy, scrum masterzy, sysadmini, ludzie specjalizujący się w bazach danych i myślę, że jeszcze dużo więcej niż jestem w stanie teraz wymienić. |
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87524684]Było się zbuntować.
Nie zbuntowałaś się do tej pory, to się męcz. Tylko potencjalnych pacjentów żal.[/QUOTE] No co ty, żartujesz, że mogłam się zbuntować? Dzięki za informację i oświecenie mnie!W ogóle trochę mnie przeraża, że ktoś taki jak ty może pracować z dziećmi (jesteś chyba pedagogiem szkolnym czy nauczycielką, coś w tym rodzaju?). Rozumiem że dzieciom w trudnej sytuacji rodzinnej też prawisz takie mądrości Ja im współczuje, ale to nic dziwnego, jak żyję nie spotkałam normalnej nauczycielki, ci ludzie myślą że pozjadali wszelkie rozumy dlatego że uczą dzieci |
|
|
|
|
#194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dorosłego nie trzeba głaskać po głowie. Perspektywicznie patrząc, to moje podejście (o którym guzik wiesz) do dzieci da mniejsze problemy, niż twoje z kolosalną niechęcią do leczenia, medycyny. I wiesz... Ja nie narzekałam na to, jaki zawód - sama - wybrałam. A ty się męcz, jeśli ci życia nie szkoda. |
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87524799]Jest pewna różnica między dzieckiem, a dorosłym.
Dorosłego nie trzeba głaskać po głowie. Perspektywicznie patrząc, to moje podejście (o którym guzik wiesz) do dzieci da mniejsze problemy, niż twoje z kolosalną niechęcią do leczenia, medycyny. I wiesz... Ja nie narzekałam na to, jaki zawód - sama - wybrałam. A ty się męcz, jeśli ci życia nie szkoda.[/QUOTE] Wybacz ale moim zdaniem ty robisz znacznie więcej szkody, bo de facto pracujesz z dziećmi z podejściem, że jeśli nie zrobią x y z to same będą sobie winne. Przykre trochę. Sama nic nie wiesz o mojej pracy. Są dzieci, które trafiają do szpitala po próbach samobójczych właśnie przez swoich nauczycieli i ich fatalne podejście. Więc wydaje mi się, że o wiele więcej krzywdy można wyrządzić w ten sposób. Tym bardziej przerażające jest to, że wydaje ci się, że twoja praca ma taki mały wpływ na rzeczywistość i w sumie wywalone |
|
|
|
|
#196 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pracuj sobie z zachwytem pani doktor w takim razie, rozkoszując się zawodem, który sama, z miłością, wybrałaś. Dobrej nocy
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Spokojnie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#198 |
|
BAN stały
|
Nie chodzi o to, żeby tę pracę kochać. Myślę, że dla większości ludzi praca nie jest największą pasją. Chodzi o to, żeby ta praca jednak choć trochę cię interesowała i żeby nie chodzić do niej jak na ścięcie. Bez jakiegokolwiek minimalnego zainteresowania tematem człowiek siłą rzeczy prędzej czy później będzie miał ochotę palnąć sobie w łeb, kiedy rano zadzwoni budzik. O zmotywowaniu się do doszkalania nawet nie wspominając.
|
|
|
|
|
#199 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2020-01-21 o 23:00 |
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tylko lekarze mają odpowiedzialną pracę, inni mogą robić fuszerkę i na nikim się to nie odbija. Moim zdaniem wiele osób po prostu boli, że mogę zarobić dość dużo (może nie szybko i łatwo, ale), dostałam za darmo edukację i miałam łatwy start, a samemu muszą harować za mniej kasy i się stale douczać. Inni oceniają moją pracę nawet jej nie znając, więc tak samo ja mogę ocenić ich pracę na podstawie wypowiedzi na forum. Ten sam sens i logika |
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Być może zadziałał też urok słowa pisanego. Może napisałaś ostrzej, więcej, niż czujesz i niż chciałaś napisać pod wpływem chwili. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
W pracy lekarza, jak w każdy zawodzie- na początku drogi przez kilka/kilkanaście lat wyrabiasz sobie renomę. Później przechodzisz na własną działalność (praktyka prywatna) i można zwolnić. Potocznie mówiąc- zacząc odcinać kupony od własnej ciężkiej pracy. Ale to nigdy nie będzie szybko. Przecież sam wiesz, bo musisz mieć jakąś tam renomę, skoro jesteś wziętym programistą, który przebiera w ofertach i może dyktować warunki (jak sam wielokrotnie podkreślasz). Twojej pozycji nie zdobyłeś z dnia na dzień.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
|
|
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z wszystkim oprócz jednej sprawy - dyżury 24 godzinne to norma. W sumie nie znam nikogo kto dyżuruje inaczej. A nie, kiedyś byłam na dyżurze 52 godziny, raz, mam jak Limonka że mogę nie spać, pełna koncentracja i potem to odsypiam. Do marca 2019 miałam regularnie 2 dyżury 24 - godzinne w tygodniu. Plus taki ze jak po ok 5 latach takich dyżurów musiałam wstawać w nocy do dziecka to było lajtowo a ja promienna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Tak, czy inaczej: trzeba najpierw się namęczyć, by później móc czerpać z tego profity. Właśnie dlatego wybrałam wąską specjalizację, w której każdy specjalista jest na wagę złota, choć w Polsce zarobki miałam nieporównywalnie mniejsze, niż te, które teraz mi zaoferowano. Ale to nie stało się szybko i z dnia na dzien. ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- No to może zacznij pracowac w POZ?
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już teraz wiem skąd wynika twój styl pisania Uwielbiam psychologów
|
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki jest mój plan aby zaraz po stażu iść do POZ na wsi. |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak na serio to uważam że każdy lekarz powinien kilka lat podyzurowac. Tak, nawet ten z POZ żeby potem, przepraszam że to napisze nie kierował często gęsto w spychologii pacjenta na dyżur. Ja już nie dyżuruje, wolę dziecku bajkę poczytać wieczorem ale nigdzie się tyle nie nauczyłam co wtedy. A jak jeszcze byłam panna bez dziecka to dodatkowo jeździłam na pobrania które z wiadomych powodów były w nocy lub nad ranem. Zwiedziłam prawie każdy blok operacyjny w województwie. Mój ex tego nie rozumiał że jak to tak, tel np o 2 że o 3.30 wyjazd i zbiórka na parkingu? Wiecie jak mnie wkurzył wątek o pobraniach narządów w kobietach mafii 2?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2020-01-22 o 00:25 |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

.

Psycholodzy to dopiero mają przewalone w polskiej ochronie zdrowia...

Dzięki za informację i oświecenie mnie!

to dodatkowo jeździłam na pobrania które z wiadomych powodów były w nocy lub nad ranem. Zwiedziłam prawie każdy blok operacyjny w województwie. Mój ex tego nie rozumiał że jak to tak, tel np o 2 że o 3.30 wyjazd i zbiórka na parkingu? Wiecie jak mnie wkurzył wątek o pobraniach narządów w kobietach mafii 2?