|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2020 cz.2
Cytat:
I jeszcze pewnie trochę w nich pochodzi. Z 2 mamy cały karton premium care, bo mąż dostał od kolegów z pracy, więc przygotowani jesteśmy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam wrażenie, że 1 są już trochę za ciasne (a mam jeszcze ze 30szt). A Mały ma 56cm i waży 3700g. Znowu te 2 jakieś takie duże się wydają... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
U nas od wczoraj jakieś nerwy przy jedzeniu... nie wiem czy za szybko jej leci, czy za dużo a może jeszcze coś innego. Ale denerwuje się, puszcza, znowu szuka, wylewa jej się z buzi, ja jestem mokra ona też, czasem aź się krztusi. Nie wiem czy mam to pierwsze mleko ścìągać czy to przeczekać
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
U nas zaczęło się sporadyczne chlustanie po karmieniu
widać że ten mały żołądek nie nadąża i pojawia się refluks. My jesteśmy na Dada 2. Mieliśmy pampers 1 i rozmiaro jak Dada 2 bo 1 z dady już za małe były. Za to pampers 2 są mega za duże. znów chciałam podejść do tych bambiboo co mi zostały bo dupka większa więc lepiej się ubiera ale przepuszczaja nam więc leżą w szufladzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja położna polecała w takich sytuacjach odciągnąć to pierwsze mleko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Ja chyba te swoje pampersy 1 wystawie na grupie wymiankowej na FB. Tylko muszę się zastanowić co potrzebuję w zamian. A jakie podkłady najlepiej Wam się sprawdzają na przewijakach? Ja używam Babydream, ale szukam tańszej alternatywy, o ile w ogóle istnieje. Mam też opakowanie Akuku, ale są tak beznadziejne, że nie wiem czy kiedykolwiek je zużyje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pupka i nóżki dalej chude.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja tez ma 3700, caly czas jestesmy na 1. W sumie to nie wyglada jakby mialy byc za male a moze nie wiem jak to ocenic zapinaja sie. Ostatnio wzielismy pampersy bo w Biedrze zabraklo juz Dady i nie jestem fanka. Przy Dadzie byly odparzenia (nie wiem czy od pieluszek, watpie) wiec szukam alternatywy, najlepiej taniej, dlatego zapytalam o Lidla. To pojade kupic i wyprobujemy Nasz dramat chustowy trwa. Nie umiem jej w to zamotac. Jak sie tylko do mnie zbliza to otwiera buzie i kreci sie we wszystkie strony. Zrobiłam dzis 3 podejscia, w każdym wyszla wykrzywiona jak paragraf. Wiecej jej tym krzywdy zrobie, nie wiem czy nie odpuscic Ojciec sobie lepiej radzi niz ja... ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy szczepienie dzisiaj. Każde dziecko szczepię i się tego nie obawiam, ale coś mnie brzuch z nerwów boli dzisiaj Jeszcze pogoda byle jaka i nie chce się z domu wychodzić.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#189 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbowałam ściagnąć 10ml przed karmieniem i rzeczywiście dobrze jadła, ale nie wiem czy to nie przypadek... a tak technicznie to jest dramat, ona wyła a ja ściągałam, bo tym ręcznym to chwilę zajmuję. Co do chusty, ja bym jednak serio nie odpuszczała. Próbuj raz dziennie, więcej nie ma sensu, żeby się nie denerwować. Na pewno nabierzesz wprawy a też inny dzień mała może mieć lepszy i będzie bardziej współpracować. Moja też jak tylko się do mnie zbliża to dziobie jak pisklak, ale czasem ma spokojniejsze momenty. Cytat:
My mamy dopiero za miesiąc, ale ja też już się stresuję ale może przez to, że to pierwszy raz... Edytowane przez MagJa123 Czas edycji: 2020-02-04 o 12:53 |
||
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
jeju jak czytam wasze posty dziewczyny to też już bym chciała z wami się dzielić jak dzidzia je,ile waży i wgl. a u mnie nadal cisza.. nic się nie dzieje. termin miałam na 28.01 . jeżdżę na ktg co drugi dzień i odsyłają mnie do domu. jutro mam kolejne i nie wiem czy mnie zostawią już czy nie bo dziś już tydzień po terminie.
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem co zadzialalo, bo pozycje juz zmienilam na ta wyjsciowa, nadcisnienia nie mam, a krztuszenie sie skonczylo. Natomiast to co piszesz o odpychaniu itd to mam teraz, ale to raczej z nerwow ze juz tak mocno chce złapać pierś. Jak zlapie to jest spokojna ![]() Inevera dziekuje za link. Tez bede wdzięczna za jakies rady odnosnie szczepien bo ja nic jeszcze w tym temacie nie ogarnelam... Edytowane przez Rose08 Czas edycji: 2020-02-04 o 13:45 |
|
|
|
|
|
#192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do chusty - moja uwielbia, prawie od razu zasypia. Często ją też na śpiocha wiążę jak akurat muszę wyjść. Jeszcze muszę w domu kółkową wyciągnąć, bo na szybkie akcje po domu będzie. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#193 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Ja też wybiorę 6w1, a reszta to nie wiem jeszcze...
Mój syn jest już po pierwszym skoku rozwojowym. Z dnia na dzień zrobił się taki kumaty „czyta” sobie karty kontrastowe w łóżeczku, skupia się na karuzeli, dzisiaj pięknie się do mnie uśmiechał przy ćwiczeniach buźki a ja się spłakałam przy tym jak głupia ![]() to niesamowite jak szybko taki mały człowiek się zmienia. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
My już i po USG bioderek i po szczepieniu. Za każdym razem musiałam budzić małą więc był jeden wielki ryk. Bioderka idealne.
|
|
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wam bardzo za ciepłe słowa
oby coś ruszyło. dziś się tyle narobiłam w domu żeby coś ruszyło i teraz leże i czekam
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Nie mogłam tu wejść.. I nadal 1 strona dla mnie nie działa. Gratulacje dla rozpakowanych! Trochę jestem do tyłu, ale przeczytałam wiadomości. My karmimy się piersią, mały waży 4700 (urodzeniowa 3240 g), a za 2 dni będzie miał miesiąc
mały smok z niego. U nas podobnie jak u was w użyciu waciki, a pieluchy z dady, bo jakoś pampers nam nie służy, a babydream robi odparzenia. Powiedzcie mi jak u was ze szczepieniami? Na co się zdecydowałyście?
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Basias22 kochana jeszcze Ty zostałaś , ależ uparte dzieciątko , kciuki żeby wyszła dzidzia jeszcze dziś
![]() Dziewczyny z jakim wynikiem bilirubiny wasze maluszki zostały wypisane ze szpitala do domku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#200 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My tak jak pisałam, 6w1 i rota na pewno, pneumo zastanawiamy się czy nfz, czy płatna. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
MagJa123 i to było badanie przezskórnie czy z krwi?
|
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z krwi, tą metodą przezskórną kontrolowaliśmy po 3 tyg już poza szpitalem. |
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wychodzimy do domu
Ja czuję się bardzo dobrze jak na 3 cięcie. Malutka narobiła nam trochę strachu - wysluchali jakieś szmery których już teraz nie ma, ale mamy skierowanie do kardiologa żeby sprawdzić dla spokoju. Rano wyszedł niedosluch w lewym uszku, ale to zalegająca maź płodowa teraz jest ok ![]() Już nie mogę się doczekać. Nie widziałam moich dzieci już tyle dni.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny te które karmią piersią. Mam pytanie bardzo bolą mnie sutki gdy mała zaczyna jeść po chwili mija i jest ok. Pytanie do Was czy wy też tak miałyście i czy to minie a może źle młoda się przystawia
|
|
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak brałam antybiotyk to przez kilka dni bardzo bolała mnie jedna brodawka, jakby ktoś wbijał igły w trakcie karmienia. Położna kazała obserwować, bo takie objawy może dawać grzybica brodawek, ale u mnie samo przeszło. |
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle miałam tragiczną noc i dzień do 12,nie wyrabiam już pewnie to nasza wina bo już jest przyzwyczajona do noszenia ale jak się tak darła to nie widziałam innego sposobu. Wcześniej sporadycznie nie chciała zasnąć a ostatnio coraz częściej, na rękach śpi jak zabita odkładam i oczy jak 5 złotych😟 Nawet wzięłam ją do łóżka ale musiałaby chyba spać na mnie żeby być spokojną bo jak jest obok i ją obejmuje to akurat tej nocy nic nie pomogło. |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

I jeszcze pewnie trochę w nich pochodzi. Z 2 mamy cały karton premium care, bo mąż dostał od kolegów z pracy, więc przygotowani jesteśmy.

widać że ten mały żołądek nie nadąża i pojawia się refluks.
Pupka i nóżki dalej chude.
zapinaja sie. Ostatnio wzielismy pampersy bo w Biedrze zabraklo juz Dady i nie jestem fanka. Przy Dadzie byly odparzenia (nie wiem czy od pieluszek, watpie) wiec szukam alternatywy, najlepiej taniej, dlatego zapytalam o Lidla. To pojade kupic i wyprobujemy 

Podasz link?

„czyta” sobie karty kontrastowe w łóżeczku, skupia się na karuzeli, dzisiaj pięknie się do mnie uśmiechał przy ćwiczeniach buźki
a ja się spłakałam przy tym jak głupia 
to niesamowite jak szybko taki mały człowiek się zmienia. 

Ja czuję się bardzo dobrze jak na 3 cięcie. Malutka narobiła nam trochę strachu - wysluchali jakieś szmery których już teraz nie ma, ale mamy skierowanie do kardiologa żeby sprawdzić dla spokoju. Rano wyszedł niedosluch w lewym uszku, ale to zalegająca maź płodowa teraz jest ok