![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Ja też oprócz testu nic nie robiłam... Jedynie co mnie trzyma przy tym by iść 14 to strach przed ciążą pozamaciczną. Ja bym nie chciała podtrzymywać tak wczesnej ciąży.. nie wiem jakie Wy macie zdanie na ten temat
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Rozeznanie
|
Ja mam takie same dylematy. Wizytę mam w ostatnim tygodniu lipca i też sie zastanawiam czy w przyszłym tygodniu jednak się nie wybrać.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Hej, nieśmiało się witam, termin mam przełom lutego i marca jeśli oczywiście będzie wszystko ok. W miarę możliwości będę się udzielać ale podczytuje regularnie wpisy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() byłam, jest 10mm pęcherzyk, 3mm zarodek z tętnem na dzień dzisiejszy jest więc ok dostałam fraxiparyne do kłucia się co dzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, już dwie dziewczyny mam odpadły z wątku. Tulę mocno, wiem jak to jest. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Roma, super! 3mm i już tętno ![]() Czym i dlaczego się musisz dźgać? Dajcie daty wizyt, to was podopisuję. Edytowane przez An Angel Czas edycji: 2020-07-08 o 18:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a macie jakieś przeczucie co do płci? W pierwszej ciąży od początku wiedziałam, że będzie chłopak, a teraz czuję że dziewczynka... Zobaczymy czy się sprawdzi. Zawsze chciałam mieć 3 dzieci: 2 synów i najmłodszą córeczkę. Nawet imiona mamy powybierane
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |||
Zadomowienie
|
Mamuśki Marcóweczki 2021
![]()
Madzia przykro mi
![]() Cytat:
Ojejku, jak to dwie? Ktoś już wcześniej coś pisał? Chyba przegapiłam ![]() Możesz u mnie dopisać wizyty 10.07 (5+0) i 20.07 (6+3) Cytat:
Witaj ![]() ![]() Cytat:
Super, to bardzo dobre wieści! ![]() ![]() Mnie kłuje brzuch w dole po lewej stronie :/ Ach te początki...
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2020-07-08 o 19:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Ja w ogóle nie mam żadnych objawów. Czuję się tak samo jak przed ciążą. Dlatego też nie zauważyłam, że okres mi się o tydzień spóźniał
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja od dziecka marzyłam, żeby być w ciąży. Jak byłam mała to uwielbiałam dokumenty o ciąży i porodach i mama mi wypozyczała dorosłe książki o tej tematyce ![]() Ja to mogę wszystko znieść byleby mieć zdrowe dziecko. Cieszy mnie senność, ból głowy i mdłości. Nawet wstawanie na siku w nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- Ale jestem zła. Czekam na pobranie krwi. Jestem 15 w kolejce wpuszczja po jednej osobie do środka. Przez 20 min weszły dwie osoby, ale spoko najgorsze jest to że w sobotę jest nie czynne a ja byłam świecie przekonana że tak i nir będę miała jak powtórzyć bety ![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Myślicie już nad badaniami prenatalnymi? Może któraś ma już jakiś termin? Ja zaczynam się zastanawiać powoli nad tym. Miłego dnia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#197 |
Raczkowanie
|
Nie chciałam nikogo straszyć
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana wchodzisz i pytasz czy są jakieś osoby z pierwszeństwem lub honorowi dawcy krwi. Jeśli nie, to mówisz, że ty teraz wchodzisz bo jesteś w ciąży. Jak któraś tak robiła, to niech da znać czy starsze Panie ją zjadły żywcem. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Co do prenatalnych to nie myślę o tym nawet jeszcze. Jak założą mi kartę ciąży (bo jeszcze nie mam), to się zacznę zastanawiać. Edytowane przez An Angel Czas edycji: 2020-07-09 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Na wątku grudniowek 2019 jednej mało nie pożarły
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Mamuśki Marcóweczki 2021
![]()
An Angel dzięki za dopisanie wizyt
![]() Persefonia tez nie lubię kolejek w labach :/ fajnie gdyby puszczali ciężarne bez kolejki ale z drugiej strony często jest dużo właśnie ciężarnych na badania to pozostali mogliby się nie doczekać ![]() Myśle o prenatalnych, ale narazie tylko myśle. Zobaczymy po wizytach, co lekarka powie, jakie terminy itp.
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2020-07-09 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak byliśmy bliżej kasy, to starsze małżeństwo a dokładniej mężczyzna zawołał mnie przed nich. I zaczął, że on mieszka na stałe za granicą i tam takiego buractwa nie ma jak tutaj, ciężarna każdy przepuści itp. A ta baba stała za nim i słuchała ![]() ![]() I raz mnie młody chłopak chciał przepuścić. Ale nie skorzystałam bo był tylko on i ja miałam dużo więcej produktów w koszyku. Ale miło z jego strony bardzo. A tak to udają, że nie widzą ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- U mnie laboratorium ciężarne nie mają pierwszeństwa i nie raz usłyszałam z ust pielęgniarek że ciąża to nie choroba, także ten ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Co do traktowania kobiety w ciąży to zauważyłam, że najgorsze są kobiety
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Co do prenatalnych zobaczę na kiedy ginekolog mi je zaproponuje.
Co do kolejek to ja zawsze wychodzę z założenia że nikt nie ma obowiązku wypatrywać ciężarnych, starszych czy o kulach. Ja w sumie nie zauważam zwykle takich rzeczy i ktoś może pomyśleć że to bezczelność ale nie mam zwyczaju patrzeć innym po brzuchach. Jestem zdania że jak ktoś chce żeby go przepuścić to się odezwie. Sama zwykle przepuszczam jak mam cały kosz zakupów a widzę że ktoś za mną ma 2 rzeczy. I tak można nie widzieć wielkiego brzucha kobiety w kolejce. Miałam koleżankę w pracy która regularnie widywałam i zauważyłam że jest w ciąży koło 7 miesiąca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Ja dopiero dziś przeczytałam ile Nifty kosztuje.
![]() Jak komuś coś dopisać do pierwszej strony to wyślijcie mi pw, bo ja ostatnio mam kisiel z mózgu i momentalnie zapominam co miałam dopisać. Wybaczcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Witam się z nastrojem typowo urlopowym, ale ze średnią pogodą. Jesteśmy rodzinnie nad morzem z Teściową. Więc jest fajnie, bo Babcia z chęcią zajmuje się Dziećmi.
Przykro mi, że Magde spotkał taki smutek. Trzymamy za Ciebie kciuki, żeby Twoje Szczęście szybko do Ciebie zawitało. Jeśli chodzi o badania prenatalne i bardziej szczegółowe to myślę, że warto zastanowić się również nad tym co potem zrobicie z tą wiedzą, jeśli nie będą pomyślne... Te badania są głównie podstawą do odpowiedzi czy dziecko ma jakieś wady genetyczne. Z dolegliwości co jakiś czas się piersi przypominają i zmęczenie. A tak, to wszystko ok, aż dziwnie. To potwierdza tylko to, że naprawdę każda ciąża jest inna. W pierwszej najwięcej miałam dolegliwości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
od rana czuje się jak za przeproszeniem kupa, mdli mnie, słaba jestem, czy to możliwe żeby w 6+0 były takie dolegliwosci ?
An Angel, fraxiparyne mam miec podawana bo ze wzgledu na wczesniejsze straty mialam robione badania mutacji genetycznych i kilka wyszło, niby nic ale coś tam moze byc z krzepliwoscia i lekarze wolą dmuchac na zimne, dla mnie to oznacza co dzień zastrzyki w brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.