![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2022- plotki, ploteczki
Wczoraj mieliśmy spotkanie z fotografem i było super, młody chłopak i niewielkie portfolio, ale jakoś mnie zauroczyły jego zdjęcia
![]() Dalej szukamy DJ, wczoraj mieliśmy spotkanie z jednym, ale nie dość że grubo się spóźnił to jeszcze czuliśmy, że musimy od niego wyciągać informacje ![]() ![]() brainstorm - zdecydowanie kwiaty trzeba dobierać do reszty dekoracji i sali.. ja myślę, że najlepiej jakbyś przygotowała kilka zdjęć jako inspirację dla florystki i wtedy poprosiła o wycenę. Wiadomo, że nie zrobi Ci tego 1:1 ale przynajmniej będzie wiedziała czego mniej więcej oczekujesz.
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
czekoladka3 jak u Was kamerzysta cenowo?
my mamy fotografa za 3tys, teraz szukam kamerzysty ale Ci którzy mi się podobają chcą ok. 6tys za 15minutowy film ![]()
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Olivek, a w jakim regionie bierzecie ślub? Nie pamiętam czy pisałaś
![]() Czy ci kamerzyści, którzy wam się podobają, mają jedynie tę opcję 15-minutową? To jakoś dziwnie mało, przecież i tak muszą być parę godzin na weselu, żeby nagrać materiał - nie ma możliwości wydłużenia filmu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamere mamy w komplecie od naszego fotografa. Wybraliśmy film do 60 min cena 3500. 6 tys za 15 min filmu to moim zdaniem gruba przesada ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=brianstorm;88433466]MerdaPiesOgonem - właśnie myślałam o sezonowych kwiatach, podejrzewam, że tulipanów powinno być wtedy pod dostatkiem, ale jakoś nie widzą mi się w bukiecie, na stołach może prędzej. Ale i tak nie mam zamysłu jak by to miało wyglądać, w sensie ile tych kompozycji, w jakich wazonach itp., no i nie chciałabym też czegoś sobie wymarzyć, a potem dowiedzieć się, że będzie to kosztowało miliony monet, więc bez konsultacji się nie obejdzie. Bo może nie wszyscy na to zwrócą uwagę, ale jednak chciałoby się, żeby było ładnie. Zazwyczaj nie pamiętam, jakie były dekoracje, ale raz oglądałam na yt filmik z wesela na sali, nad którą się zastanawialiśmy. Sala glamour, a na stołach jako ozdoby były jakieś badyle, serio. W jakiejś stodole to pewnie by super wyglądało, ale tam tragicznie
![]() Myślę, że bukiety z tulipanów też wyglądają pięknie. Zdecydowanie w kwietniu idealnie będą pasować. Przyznam się, że ja też raczej nie zwracałam większej uwagi na dekorację sal weselnych, dopóki nie zajęliśmy się organizacją własnego wesela ![]() U nas akurat sezonowym kwiatem będzie róża i myślałam o dekoracjach właśnie z tych kwiatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj ustaliłam godzinę ślubu. Byłam przypadkiem u księdza i zapytałam kiedy mamy się zgłosić, a ksiądz mówi że już trzeba rezerwować termin
![]() Ślub mamy na 17, bo na 16 jest już para. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Super ze juz macie godzinę
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Jak widać co parafia to obyczaj
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My z naukami to poczekamy do przyszłego roku chyba jednak. U mnie w parafii kiedyś był chór składający się z osób dorosłych, przecudnie śpiewali ale niestety ze zmianą organisty to grupa się rozpadła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
My będziemy się zapisywać w maju/czerwcu u księdza. Chcieliśmy wcześniej, ale ksiądz stwierdził, że najlepiej z ok. rocznym wyprzedzeniem. Zresztą wybieramy się wtedy w rodzinne strony narzeczonego także akurat będzie okazja aby osobiście porozmawiać z księdzem (o ile sytuacja z wirusem w miarę się uspokoi).
Dzwoniłam wczoraj do makijażystki to mówiła, że zapisy na makijaż ślubny na 2022 będą przyjmować dopiero od 1 grudnia...Chciałam też do fryzjerki, ale niestety nie dodzwoniłam się. To w tym samym salonie, także myślę, że zapisy w podobnych terminach. Obawiam się tylko, że w grudniu będzie bardzo dużo chętnych na czerwiec 2022 r., dlatego chciałam możliwie jak najwcześniej. Jeszcze wyjdzie, że moja siostra będzie nie tylko świadkową, ale i fryzjerką i makijażystką heh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Melduję, że kamerzysta znaleziony
![]() brainstom - ja na dolnym śląsku czekoladka - u nas w pakiecie 400 zdjęć, ale i tak wydaje mi się to bardzo dużo, 800 to już ogrom ![]() ![]() Ja też muszę koniecznie zadzwonić do USC i już zarezerwować urzędnika.. nie wiem tylko na którą godzinę.. myślałam o 14, ale boję się, że to będzie zza wcześnie, tym bardziej że ceremonia będzie dość krótka, a samo wesele na miejscu, odpada dodatkowy czas na dojazd..
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Olivek super ze kamerzystę już macie
![]() Masz rację, na ślub cywilny 14 może być troszkę za wcześnie. My bierzemy ślub kościelny na 14 ale wiadomo że ceremonia w kościele trwa dłużej niż w urzędzie. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Gratuluje postępów Dziewczyny
![]()
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Od czasu znalezienia kamerzysty spoczęłam na laurach i póki co zero postępów
![]() Pomyślałam, że przemyślę dzisiaj kwestie tortu i ciast. Mam do wyboru ciasta 18zł/osobę lub słodki stół za 1000zł od sali. Ale zastanawiam się czy nie lepiej wziąć kogoś z zewnątrz.. Wiem, że na pewno chcę słodki stół, koniecznie pączki na tablicy ![]()
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Ja będę miała słodki stół w cenie. Nie będę dodatkowo nic zamawiać. Jedynie tylko zamówimy tort do pracy i ciasto, myślałam o babeczkach. Łatwiejsza forma przy większej ilości osób.
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
U nas ciasto będzie w cenie talerzyka, słodkiego stołu chyba nie będziemy dodatkowo zamawiać, wolelibyśmy np. barmana. I tak będziemy musieli osobno dokupić tort i chyba będziemy rozdawać ciasto na pożegnanie, więc to kolejny wydatek na słodkości
![]() U nas też na razie cisza w tematach przedślubnych, ale chyba niedługo spróbujemy się umówić do poradni rodzinnej, bo fajnie byłoby to ogarnąć online, bez jeżdżenia po mieście, a jakiś miesiąc temu oglądaliśmy obrączki i już mamy swój typ ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
My mamy słodki stół w cenie. W jego skład wchodzą ciasta, babeczki, różne słodkie desery i owoce.
Ta tablica z pączkami którą wstawiłaś wygląda świetnie ![]() U nas poszukiwania też stanęły w miejscu. W kwietniu ( jeżeli uda nam się pojechać na urlop do Polski) planujemy wybrać dja i kupić obrączki. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() brainstorm Ja nie mam w cenie ani ciasta, ani słodkiego stołu, więc musze kombinować na zewnątrz. Wprawdzie sala oferuje i jedno i drugie, ale niestety nie mam jak zweryfikować czy dobrze im to wychodzi, nie mają nawet zdjęć z przykładowych realizacji. 100ozł jest za słodki stół, ale bez szczegółów ile porcji ani co konkretnie będzie tam podane. Więc pomyślałam, że skoro i tak muszę zamówić tort to od razu zapytam o ofertę innych słodkości i wybiorę kogoś kto faktycznie się w tym specjalizuje. A przy okazji wrzucam wam parę inspiracji tortów ![]() ![]() najbardziej leży mi pierwszy, ale myślę że tylko 1 pięterko będzie.
Uczę się pięknie żyć. Edytowane przez olivek_xoxo Czas edycji: 2021-03-11 o 20:20 Powód: ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja świeżo zaręczona, ale raczej też planujemy ślub w 2022, wiosną. Zaczęłam wstępnie ogarniać temat, my okolice Krakowa, to z cenami za talerz powariowali do reszty. Poniżej 250 ciężko coś znaleźć, chociaż fakt, że ja celuje w konkretny typ lokalizacji, bo też uważam, że jak miejscówka będzie ładna to i można na dekoracji oszczędzić. ![]() A w ogóle to witam i mam nadzieję, że złapię tu kilka inspiracji od Was i jakoś ta droga łatwiejsza będzie razem.
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Olivek fajne te torty, szczególnie 1 i 3
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Witaj miss_bennet ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Trochę się wkurzyłam, bo okazało się, że kolega Tż właśnie zaklepał termin na 2 tygodnie po naszym weselu, a tydzień przed weselem mojej kuzynki. Jak nie byliśmy na żadnym ślubie w ciągu 3 lat, tak w 2022 szykują się 3 w odstępie miesiąca (a to i tak minimum, bo w sumie wliczając trochę mniej pewne osoby typu sąsiedzi, którzy też mogą nas zaprosić, to może nawet i 6 w ciągu całego sezonu, z czego 5 wiosną) ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Osobiście bardzo lubię maj i zazwyczaj chciałabym ślub/wesele w czerwcu lub w innym letnim miesiącu, ale też zależy nam na czasie. W pierwszej wersji mieliśmy brać ślub jesienią tego roku, ale przy pandemii jednak nie chcemy ryzykować jeszcze, zwłaszcza, że już sama pogoda to ruletka. No i tak jakoś najbliższy sensowny termin po jesiennych opcjach to właśnie wiosna 2022. Natomiast na wiosnę w przyszłym roku myślę, że branża ślubna, jak i inne, będą miały po prostu obostrzenia głęboko w tyłku, bo kilka miesięcy można dać radę bez prowadzenia biznesu. Rok, jak ktoś miał dobre oszczędności, to może dociągnął, ale z każdym miesiącem będzie przybywać tych, którym kończą się środki do życia i cierpliwość dla nieudolnych decyzji rządu, które nie mają żadnego sensownego uzasadnienia. Dlatego ja szczerze mówiąc nie przejmuję się tym zbytnio i wierzę w to, że wszystko się dobrze uda zorganizować wiosną. ![]() Przy okazji mam pytanie, czy znacie jeszcze jakieś salony typu Dama Couture, które tu wrzucałyście? mega fajne te suknie mają, ale jakby jeszcze gdzieś móc w podobnych cenach coś obczaić to byłoby ekstra. ![]()
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Heh, ja się wcześniej śmiałam, że przez te dwa lata to i z 10 fal covida przejdzie, więc chyba się uspokoi, ale teraz widzę, że jest gorzej niż zakładały moje najgorsze scenariusze. Nigdy bym nie pomyślała, że np. gastro będzie zamknięte tyle czasu albo że po wjeździe do kraju będzie obowiązywać test lub kwarantanna :/ Ale pożyjemy, zobaczymy, oby się udało
![]() Jeśli chodzi o przystępne cenowo sukienki to kojarzę jeszcze pracownię Simple Wedding Dress. Albo ali, jeśli sukienka ma dobre opinie to raczej powinno być ok z jakością ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.