![]() |
#181 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2019, cześć 6
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Tak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jakie u was plany na weekend?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dziś (w sobotę) lenistwo, w niedziele u mojego pracująco. Potem ma urlop, a ja w pracy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#187 | |
Moderator
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() i może w końcu wezmę się za pranie i pakowania torby do szpitala bo trochę ponad miesiąc do tp a ja w lesie ![]() Stotek ja cały czas mocno trzymam za Was kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i pakuj ta torbę, pakuj, bo Cię maluch zaskoczy ![]() A przy okazji, dobrze kojarzę, że Tobie wyszła celiakia? Jeśli tak, to jak to zbadalas, jakim badaniem? Przydałoby mi się zrobić nietolerancje pokarmowe, żeby tego mojego organizmu bardziej nie podrażniać. My dzisiaj na leniucha ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj tz od poniedzialku wraca do biura więc to nasze pierwsze rozstanie od marca na dłużej niż 2 godziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
A ja cały weekend w pracy, aż mi słabo
![]() U mnie wczoraj przytulanki; test owulacyjny wyszedł pozytywny, a druga kreska prawie czarna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście nie chcę Cię straszyć, raczej tylko uczulić na dokładniejsze obserwacje swojego ciała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obserwuję właśnie śluz, nie jakoś szczegółowo i profesjonalnie, ale zazwyczaj w okolicach owulacji mam jak białko jaja kurzego, dość dużo tego, że nieraz czuję jak się leje i rozlewa po majtkach ![]() ![]() Ale teraz zdecydowanie miałam taki jak Twój - gęsty i kremowy. Dziwne, nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Ja cały weekend sama z synem, mąż wyjechał. W końcu jego biznes ruszył po pandemii. ![]() Szukam lekarza, specjalisty od niepłodności. Interesuje mnie bardziej Bydgoszcz niż Poznań. W Poznaniu mam namiar na jednego bardzo dobrego, ale jak zapisywałam się w grudniu to były terminy na maj, a ten majowy termin odwołali przez pandemię. Teraz nie wiem czy spróbować do kogoś kto na znanym lekarzu ma w swoim zakresie wpisana walkę z niepłodnością czy szukać od razu kliniki. Trochę przerażają mnie koszty. Mój mąż jest bardzo oszczędnym człowiekiem i boję się, że to go bardzo zrazi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#195 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, milego weekendu Wam zycze
![]() Ja sie witam w 1 dc. Oczywiscie dzien sie zaczal bolem, ale po kilku apapach jest lepiej. Na szczescie bo mam tyle pracy w domu, ze hej. Trzeba odgruzowac mieszkanie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracuje u siebie, wiec biorę urlop kiedy chce ![]() Nigdzie nie jedziemy w tym roku, wiec mąż pojedzie tylko pomoc mojemu tacie rąbać drewno na zimę i im pokosić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety nie pomoge w szukaniu lekarza bo sama mam ten problem z tym ze We Wroclawiu. Koszty sa wysokie, niestety. Ale jesli mezowi zalezy na drugim dziecku bedzie je musial zaakceptowac bo samemu ciezko Sobie poradzic wiem cos o tym. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o klinikach Invicta?
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aczykolwiek podczas wizyty 3 razy usłyszałam, że jesteśmy jeszcze tacy młodzi... Trochę to denerwujące było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli na znanym lekarzu ktoś ma dobre opinie to ja bym brała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie znalazlam na znanym lekarzu ginekologa ktory ma mnostwo opinii: od kobiet ktorych ciaze prowadzil, po kobiety ktorym pomogl w ciaze zajsc. Jestem dobrej mysli i mam wielka nadzieje, ze nam pomoze. Kliniki invicta mnie nie przekonuja jakos mam wrazenie, ze na pierwszej rozmowie od razu padnie temat inseminacji badz in vitro a jesli sie tak stanie to Sobie obiecalam, ze wyjde bez slowa. Juz nam androlog meza raz nagadal o tych opcjach jeszcze przed jakakolwiek diagnostyka.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
O matko, ja też się tego strasznie boję w tych klinikach.. że będę namawiać na in vitro, że tylko to zostało lub zlecą mnóstwo niepotrzebnych badań i każą przychodzić co tydzień, zostawiając oczywiście 2 stówy w kasie. Jakoś nie potrafię zaufać, wolę prywatnych lekarzy
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dlatego nie sugerujcie się konkretną klinika, tylko konkretnym lekarzem. W mojej klinice jest mój lekarz - anioł, a są też tacy, że ręce opadają i od razu, bez badań sugerują iui albo ivf.
![]() |
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racje. W kazdym miejscu sa dobrzy i slabi specjalisci. Dziewczyny czy wy w swoim srodowisku macie jeszcze jakies pary, które tak dlugo sie staraja o dziecko? W moim otoczeniu niestety nie mamy takich osob, wszyscy ktorzy mowili ze chca miec dziecko za chwile oglaszali ciaze. To strasznie demotywujace. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
W moim bliskim otoczeniu mam jeszcze 2 pary z podobnymi problemami, mocno się trzymamy i możemy gadać otwarcie o wszystkim. Niestety zauważam, że się zaczęliśmy odcinać od znajomych, którzy są stworzeni do robienia dzieci
![]() Przykre to jest, ale ciężko sobie w głowie to wszystko przepracować:-( Było pytanie czemu nie podejdę do in vitro- nie jestem przekonana moralnie, nie uważam się za "świętą", ale temat mrożenia zarodków jest dla mnie kontrowersyjny, tym bardziej jeśli po te zarodki, nikt nie wróci, a jeśli są chore to tym bardziej. Może wyjściem byłoby niemrozenie zarodków, tylko pobranie np. Max . dwóch komórek jajowych, próba ich zapłodnienia i transfer wszystkich zarodków, ale kogo na to stać, patrząc na statystyki, szanse są małe przy punkcji tak małej ilości komórek. Temat rzeka... Przy okazji totalnie nie mam nic do osób, które się decydują na in vitro, nic mi do tego, za każdą parę będę zawsze trzymać kciuki ![]() Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Kurde właśnie ogólnie też mam wątpliwości co do tej kliniki. Wszędzie wyskakują mi ich reklamy i w opiniach na znanym lekarzu Pan Profesor ma kilka słabych opinii o propnowaniu in vitro bez żadnej diagnostyki. Od razu na pierwszej wizycie. Ja czuję, że możemy jeszcze popróbować zanim zdecydujemy się na in vitro. Mam owulacje, mąż ma dobre parametry nasienia. Problem leży gdzieś głębiej, ale na pewno nie jest nie do rozwiązania. W szczególności, że mamy jedno dziecko.
Ta jedna ginekolog która znalazłam w Bydgoszczy ma tez specjalizacje z endokrynologii, ma bardzo dobre opinie i wolne terminy. Spróbuję do niej. Mam już jakąś historie leczenia i jeśli zaproponuje taka samą stymulacje jak moja obecna ginekolog to po prostu zrezygnuję, bo widzę już, że ten sposób działania nie jest najlepszy. Musimy sięgnąć gdzieś głębiej. Cieszę się, że można się tutaj z Wami tak wygadać i zasięgnąć różnych opinii i spojrzeć z innego punktu widzenia. W moim otoczeniu nie ma par borykających się z tym samym problemem co my. Mam 3 bardzo dobre koleżanki, z którymi mamy założoną grupę na komunikatorze i codziennie piszemy. Wszystkie mają dzieci z 2019 roku i każdej udało się w pierwszym cyklu starań, co dla mnie jest okropnie dołujące i w ogóle nie poruszam z nimi tematu starań. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladnie wiem o czym mowisz. Jestem na siebie okropnie zła bo nie mam ochoty widywac się z przyjaciolmi, ktorzy maja dzieci. Nawet z najblizsza mi przyjaciolka. Czuje sie przez to okropnie, ale po spotkaniach z nimi i ich dzieciakami zawsze mam zly humor i razem z mężem jesteśmy przybici. Dopiero teraz Sobie uswiadamiam, ze tak jest. Nigdy bym siebie o to nie podejrzewala, zawsze bylam dusza towarzystwa i chcialam spedzac jak najwiecej czasu z ludzmi. Musze to sobie przepracowac bo tak nie moze byc. Co do in vitro to ja nie biore tego pod uwage poki Co, zrobie wszystko zeby udalo sie naturalnie. Ale jak sie nie uda to nie wykluczam tej mozliwosci, tylko czy bedzie nas na to stac?... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
U mnie podobnie. Mam 3 przyjaciolki, którym dosc szybko sie udalo, jedna jest jeszcze w ciazy. Wiem, ze moge im powiedziec wszystko, wiedza ze staramy sie dlugo, ale to one raczej nie pytaja o ten temat bo pewnie boja sie, ze jest zbyt bolesny. Ja raczej jestem osoba, ktora woli przegadac wszystko i wygadac sie, jest mi lepiej. No, ale ktos to tego nie przezyl nie zrozumie niestety. KejtiCe na pewno nie jestescie przypadkiem nie do wyleczenia! Macie juz jedno dziecko, tak jak mowisz, badania sa ok zatem cos po prostu nie chce zaskoczyc i potrzeba lekarza, ktory znajdzie sposob ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Konto usunięte
|
My jak poszliśmy z mężem do kliniki właśnie, to na trzeciej wizycie padło in vitro. PCO jest ciężkie, szkoda czasu na trafianie. Pani nie ma owulacji naturalnej, a nasienie męża ma parę "wad", które kwalifikują was do in vitro. Pół roku na podreperowanie nasienia i zapraszam. Dobrze, że jeszcze spróbowałam stymulacji lamettą. Uff...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.