![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 - 💗 część 7
Może do prywatnego uda się wcześniej niż w nowym roku, jak się zwolni miejsce
![]() Tak to jest z tą budowa, żeby wszystko zrobić od razu to trzeba mieć kasy jak lodu... Tylko skąd ją wziąć. Pozdrowienia od bezrobotnej pierwszy raz w życiu. Od 1 września się zarejestrowałam, nawet dostanę zawroty zasiłek ![]() U nas też teleporady, nie wiem czy nie zapisać Stasia bo ma mokry kaszel i katar. Chciałabym żeby w przyszłym tygodniu już poszedł do przedszkola. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Madzialenka, jesli mozesz zrobic wszystko a potem sie wprowadzac, to jasne ze tak rob. Jak robilam mieszkanie to tez wolalam wziac wiekszy kredyt, a jednak zrobic wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jesli sie ma taka mozliwosc, to tak najlepiej. My mamy dość 'mały 'kredyt jak na fakt ze bralismy go na dom. Wzielismu 300 tys., reszte dajemy z gotówki, balismy sie miec juz większą rate. Ale mysle ze jeszcze 100tys i bedzie dobrze. Generalnie wyszlo nam to o wiele wiecej niz myslelismy. Początkowo zakladalismy ze 300 tys kredytu, 150 gotowki i będzie koniec. A tu juz 200 wlozylismy, a jeszcze 100 przed nami. No ale w sumie gdybysmy wzieli callsc na kredyt to teraz mielibysmy 3000 tys raty przez 30 lat. A tak to jest ona polowe mniejsza. Pociesza mnie to ze do mojej 30stki sie wyrobimy ![]() Mielismy dzis w nocy przygode, z moim glupkowatym mezem (nie wiem jak inaczej go nazwac) spawal bez maski. Tak go oczh bolaly ze nie mogl otworzyc, sam chyba sie juz bal czy cos widzi. Wiec o 4 rano zdecydowal sie na sor. U nas w miescie jak poszlismy wyslalk nas 60km dalej. Wiec z dwojka dzieci i niewidzacym mezem odwiedzilismy po nocach 2 SORy. Tyle ze po powrocie dali sie polozyc na 2,5h. Poli witaj wśród bezrobotnych. Nie szastaj zbytnio kasą ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Poli oj, witaj ![]() Jasiowi katar przeszedł. Może już jutro wróci do przedszkola. Bo od wczoraj spokój. Marta ale przeżycia.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Tymczasem u mnie rekordowo ponad 1000 przypadkow covidu, ale liczba smierci na covid sie nie zmienia (0-5 dziennie od maja, gdzie w pierwszej fali bylo ponad 10 smierci dziennie przy mniejszej liczbie stwerdzonych zachorowan). Stalam sie korono-sceptyczna. Albo lepiej lecza tego koronawirusa, albo nie jest az taki smiertelny jak straszono.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka ojej, to sporo.
Mnie już męczy ta korono panika. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Jaś dziś był w przedszkolu. Z radością pobiegł. Został pierwszy raz dłużej, bo po podwieczorku go odebrałam, czyli o 14.30. pani mówiła, że było super i śmiało może zostawać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Super
![]() Ja to się już zastanawiam, co będzie po naszym powrocie... Aczkolwiek mam tyle różnych planów na jesień, że musi chodzić do przedszkola, nie ma że boli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Madziek kiedy jedzie?
Dziś mam zebranie u Jasia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
W niedzielę jedziemy, chyba wyruszymy jakoś nad ranem
![]() A widzisz, tyle miałaś obaw, bo Jaś nie chciał słyszeć o przedszkolu - a tu proszę, zaadaptował się w jednej chwili! Za to Jurek całe lato gadał, że pójdzie do przedszkola - i poszedł...na dwa dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Słyszałam dzisiaj serduszko. 🥰
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Błękitna super! 🤩🥰
Madziek oj tak, jestem zaskoczona. Ale powiem ci, że od kiedy poszedł do przedszkola, to nie chce sam chodzić do toalety. Ktoś musi stać obok niego. Dziś na zebraniu z panią rozmawiałam. Mówiła, że w przedszkolu to samo. Nawet chce aby mu spodenki zdejmować. Ale jak już wie, ze potrafi sam, to będzie się starała go nie wyręczać. Też muszę zwrócić na to uwagę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Jaś ma za tydzień urodziny, do przedszkola nie można nic przynosić. I tak gdybam, czy coś wymyślić. Tylko co?
Czy wy świętujecie jakoś urodziny w przedszkolu w tych nowych warunkach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chyba odpuscila skoro nie mozna albo zapytala w przedszkolu czy jakies cukierki wchodza w gre
![]() Błękit - ![]() Madziek - udanego wypoczynku! ![]() ![]() Mloda bardzo zle nadal śpi, ma koszmary. Dzis w nocy to wpadla w taka histerie przez sen, jakby jej sie krzywda jakas działa. Opowiada tez bajke dawno dawno temu za górami za lasami... i tu historia o pierwszym dniu w przedszkolu.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Miłosza urodziny wypadają w niedzielę, więc "problem" co z urodzinami w przedszkolu mi odpada.
Marta, kurczę że tyle czasu ją to trzyma, musiało to być dla niej ogromne przeżycie. ![]() Termin porodu wypada na początek maja. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Spytalabym przedszkola, czy oni moga cos zorganizowac z okazji urodzin. Chocby spiewanie 100lat i urodzinowa czapeczke. U mnie problemu z przynoszeniem rzeczy nie ma.
Szwagierka mi wyslala video jak jej syn wchodzi do pralki i zamyka drzwiczki. Ze to niby smieszne... Wole sobie nie wyibrazac ze dziecko wejdzie do pralki, ktos nie zauwazy i wlaczy... Sent from my SM-J610FN using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
U nas też urodziny wypadają w niedzielę i chyba nic do przedszkola nie będziemy szykować, tym bardziej, że Jurek nie jest zbyt szczęśliwy w przedszkolu
![]() O tej pralce to była nie tak dawno historia w Polsce, że 3-latek zatrzasnął się w pralce i udusił. Tak że no... Tymczasem pozdrawiam Was z Krynicy Morskiej - właśnie dojechaliśmy, jestem mega dumna z Jurka, bo był super grzeczny w trasie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka dobry pomysł. Sto lat niech zaśpiewają, też będzie fajnie.
Marta strasznie to przeżywa... Długo. Madziek udanego wypadu. Pogoda ma być super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
U nas oba sztuki chore. Artur katarzy i kaszle od 2 dni, Zosia dzis w nocy dostala gorączki. Oszalec idzie. Jeszcze orzed chorobami maz pyta czy nie potrzeba mi psycjologa bo jest caly tydzien w domu i wymieka, a przeciez jest nas dwoch
![]() Blekit - zleci szybko, fajnie ze juz taki cieplejszy okres ![]() Stalo sie! Zosia i Artur mają urzadzone pokoje, brakuje im jedynie materacy. Zosi brakuje jeszcze lampki, lampy i dwoch polek. No i jak juz sie przeniesiemy to wtedy moze cos dodatkowego na zabawki, ale zobaczymy jakie potrzeby będą Polecicie jakies materace? Na co zwrocic uwage przy materacu dla dziecka?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Zdrówka dla maluszków
![]() Moje dwie dziewczyny jutro wracają do przedszkola. Kataru nie mają od niedzieli, ale daję je teraz na 3 dni tylko, bo ciężko będzie Pauli znów na początku, a od poniedziałku już normalnie, póki znowu czegoś nie złapią...oby nie ![]() Z materacem nie pomogę, mąż kupował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Marta zdrówka dla maluchów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Dzien zlobkowego stresu. Odbieram corke kolo 17, a wtedy wszystkie dzieci sa juz straszliwie glodne. Niby jedza obiad o 12, potem jeszcze maja jakas kanapke i owoce, ale i tak umieraja z glodu. No i ja moja czesto zabieram potem do parku, wiec zawsze do zlobka niesiemy ze soba caly lunchbox- kanapka, owoce, kabanosy, bulka, kawalki kurczaka albo nawet termos z obiadem. Dawalam jej to jedzenie w szatni, czasem czestowala swoje dwie przyjaciolki.
No i ide dzis odebrac mala ze zlobko-przedszkola, widze wrzeszczy. Ona popchnela koelzanke, kolezanka ja, tragedia i lzy jak grochy, wiec che ja szybko zabrac. No i co sie okazalo? Ze inne dzieci sa jeszcze glodniejsze od mojego, poza tym zapamietaly ze zawsze mam jedzenie. Rozpoczela sie bitwa o lunchbox. Mala mi wrzeszczy ze ja boli glowa, kolezanka wrzeszczy ze boli ja kolano, trzecia dziewczynka wrzeszczy ze chce jesc i chce lunchbox Elizy, Eliza wrzeszczy ze nie bedzie sie dzielic, o swieci panscy. Przyszla nauczycielka z czwartym placzacym dzieckiem na rekach i na szczescie odciagnela dwoje glodnych, ktore najwyrazniej dzisiaj nie zjadly obiadu. Nastepnym razem lunch box chowam do przyczepki rowerowej i tylko tam bedzie jesc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka, nie zazdroszczę sytuacji. A tak poza tym trochę to dziwne, że tak na koniec im nie dają nic do jedzenia.
A u nas 3 urodzinki pod znakiem choroby ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Oni daja jedzenie na koniec dnia, tylko to jest jedzenie typu jabluszko i biszkopcik, a niektore dzieci chca rosolu z kurczakiem i kanapki z szynka. Az spytalam pania o jedna dziewczynke, ktora mi zabiera plecak, bo mam tam jedzenie- po prostu czesto nie je obiadu, a rodzice przynosza jej w zwiazku z tym do jedzenia... nutrilon. Nie bede sie jednak wtracac w diety innych dzieci. Rodzicow dwoch ukochanych przyjaciolek znam i wiem ze tym nie przeszkadza, ze Eliza podzieli sie w szatni kromka chleba z szynka.
Wspolczuje choroby, zdrowie jednak najwazniejsze. Jak trzeba bedzie to po prostu przeloz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Zaczyna sie sezon chorób, zdrowka dla Emilki
![]() Agnieszka - nieciekawa sytuacja, nic dziwnego ze wolała kanaoki elizy niz mleko ![]() U nas juz druga noc spokojna w przypadku Zosi odkad odwiedzila przedszkole. Jest nadzieja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
My wczoraj też po 14 dostaliśmy telefon, żeby zabrać młodego bo wstał z drzemki z gorączka 38. Na wyjście z przedszkola miał 37,2, wieczorem znów ponad 38. Również po syropie zasnął i dzis jest ok. Żadnych innych objawów nie było. Przedszkolne atrakcje...
Juka, dobrze, że swojej na razie nie puściłaś, bo pewnie zaraz by też coś przyniosła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
To u nas w szkole się zaczyna "koronojazda". Dzisiaj rano informacja, że jeden uczeń z naszej szkoły zarażony. Cała jego klasa na kwarantannę i 7 nauczycieli 🤦
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka u nas obiad 12.30 a potem o 14 podwieczorek. Nie dziwne, że dzieci głodne.
Marta to znaczy, że wraca do przedszkola? Aniołek zdrówka. Może jelitówka? Jak teraz się czuje? U mnie się trzymamy. A mamy 1200 uczniów ![]() Poli zdrówka. U mnie na szczęście oboje zdrowo. Jaś z radością chodzi do przedszkola, Maja do szkoły. U mnie wielkie sprzątanie, bo jutro urodzinki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Nie do przedszkola nie wraca, ale zapisalam ja na pazdziernik na zajęcia kreatywne, grupa dzieci, rodzic moze byc i pic kawe czy tez korzystac z sali zabaw z Arturem podczas gdy ona bedzie na zajeciach (nie dopytalam czy to w jednej sali, czy gdzies osobno), mozma tez poprostu zrobic sobie godzinke wolnego i wyjsc. Mysle ze w ten sposob beda ja oswajac wlasnie do spedzania czasu z kims innym i dziecmi. Za pierwszym razem na pewno zostane z arturem na sali zabaw, a potem zobaczymy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.