![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październik 2020 część druga
Dzięki za liczne opinie
![]() Waham się z tym kokonem ale narazie nie wypiorę i tak bo pada a tego raczej do bębnowej suszarki nie wrzucę, za duże ryzyko. Zobaczymy czy będą jeszcze słoneczne dni to może wtedy ![]() A przy okazji pochwalę się wam ze mój mąż był wczoraj z własnej inicjatywy na szkoleniu z pierwszej pomocy organizowanym z naszej szkoły rodzenia i jestem mega dumna z niego, mimo ze dla niego wszystkie medyczne sprawy są stresujące i w większości obrzydliwe ![]() Idąc tam mówił ze pewnie zajęcia skończą się wcześniej bo o czym można 4 godziny gadac (ja tylko się usmiechnelam pod nosem), a oczywiście tak jak myślałam zabrakło im czasu żeby wszystko omówić ![]() A ja się mega cieszę ze poszliśmy na ta szkole rodzenia bo teraz mamy taka bazę kontaktów na fajnych fachowców, jak coś potrzebujemy to możemy dzwonić o doradcę laktacyjnego, chustonoszenia, psychologa, rehabilitanta... To była jedna z bardziej trafionych decyzji ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
A ja się właśnie zapisałam na szkole rodzenia 🤣
może urodze na zajęciach to przynajmniej z korzyścią dla wszystkich haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zaszynszylowana
|
My jesteśmy w trakcie szko ły rodzenia ale online. Zajęcia są na żywo ze specjlistami i widzimy sie z innymi uczestnikami, można w trakcie zadawać pytania itd. tylko tyle, ze nie trzeba pupy z domu ruszać.
I w sumie też na ostatnią chwilę bo zajęcia kończą się 17.09 ![]() Ja mam nowy wózek i fotelik więc też nie piorę tych części.
![]() |
#184 |
Realistka
|
Właśnie czytalam, żeby prędzej prac te rzeczy nowe niż używane. Tzn używane wiadomo trzeba wyprac ale np. Dla nowych rzeczy nawet jest zalecane prac je 2 razy (ja prałam raz razem z używanymi ale tak czytalam). Nie do końca wiem dlaczego
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie chodzi o środki chemiczne które są w materiałach używane przy produkcji. Ja jestem z tych co się jednak mniej przejmują więc naprawdę to olewam. Szczególnie po dzisiejszym maratonie prasowania, a to były dopiero pieluszki, prześcieradła, kocyki, ręczniki i inne takie pierdy... Jestem wykończona i wiem ze nie będę na stałe wszystkiego pracować bo to robota głupiego, tyle to czasu zajmuje. Jedynie stwierdziłam że trzeba pieluszki prasować bo inaczej nie są takie równe tylko zbite. Jutro idą na tapetę ciuszki. Może skończę to pranie i prasowanie jutro albo pojutrze. I bardzo dobrze bo od wczoraj codziennie zapierdzielam z motorkiem w tyłku i już odczuwam to częstymi twardnieniami macicy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zaszynszylowana
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w tym tygodniu obiecałam sobie wszystko wyprać i wyprasować, bo w poniedziałek idę z synem na neurologię na 3 lub 5 dni ... I przed tym szpitalem chciałam mieć wszystko gotowe ps. przyszedł dziś monitor oddechu i przekąski do szpitala. jeszcze czekam na kocyk i... mamy wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Ja już mam wszystko poprane i poprasowane to co planowałam. Ostatnia partia to pluszaki które mi sie nagromadziły w domu wlasnie się suszą.
Jako że tp coraz blizej zaczęłam się zastanawiać jak to bedzie i zamiast samego faktu ze trzeba urodzić boje sie że jak sie zacznie to będę sama w domu i urodzę gdzies w salonie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no, żartuje, też mam już schizy, ale ja mam szpital oddalony o całe 7 minut więc luz. Ale, gdybym za pierwszym razem posłuchała wskazań gina i położnej i internetów to bym urodziła w domu... ![]() całe szczęście, że moja mama była przewrazliwiona i zawiozła mnie do szpitala mimo braku regularnych skurczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Realistka
|
Mi to pranie zajęło 3 dni, a prasowanie kolejne 3 i to tylko dzięki temu że było ciepło i słonecznie
![]() Jak dziecko bedzie już na świecie to na pewno nie będę wszystkiego prasować. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Ja pranie i prasowanie zaczynam w weekend
![]() ![]() Już po wizycie, ten gbs to pikuś! Takie mizianie.. Cytologia dużo gorsza, bo z wziernikiem. Ingusia ma już 3200 ![]() ![]() Na osłodę poszłam do pepco kupić parę drobiazgów małej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Xenka to już konkretny dzidziuś jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Mnie dziś po 5 rano obudził koszmar z dzieckiem w roli glownej, coś strasznego ze nawet nie chce pamiętać a co dopiero pisać. Jednak strach o dziecko podświadomie jest... Później już nie zasnęłam z przerażenia, wstałam, wykapalam sie, zjadłam śniadanie i zaraz jadę do laboru (mam mocz i kontrolne wirusy do pobrania wiec nie trzeba być na czczo). Dziś znowu mam bardzo bogate plany, mam nadzieje ze macica nie będzie mi cały dzień twardniec ale chyba się na to niestety zapowiada. Trochę mnie to martwi :/ Dziś obrobię co muszę i od jutra już odpoczynek... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do Twoich pytan: 1. Ja piore pokrowiec od materaca. Co do wozka to też wypiore ale to dlatego ze mam używany i poki co lezy w piwnicy. W nowym wózku raczej bym nic nie prala, przeciez dziecko nie styka się bezpośrednio z nim tylko leży na kocykach czy w ubraniach ![]() 2. Ja pralam w 30 stopniach i delikatnym programie i nic sie nie stało z nim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
cześć wam
![]() ja dziś też noc beznadziejna, będę zaraz odsypiać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
A ja dziś piękna noc, obudziłam się tylko raz na siku 🤩 normalnie chodzę po 5-6 razy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Realistka
|
Ja się codziennie busze na siku tylko 1-2 razy. Dziś też ale obudziłam się o 6 z bolem głowy i nie mogłam zasnąć, poszłam znowu spać o 8 na godzinę, bez sensu :/
Moj plan na dziś to jedno małe prasowanie i w końcu przygotowanie rzeczy do szpitala, póki co dla dziecka ![]() Dziewczyny, mam zabrać zgodnie z listą rzeczy małej podzielone na 2 części (przez cc), w jednej mała paczkę pampersów, a w drugiej 10 sztuk. Myślicie ze te 43 sztuki to właśnie mała paczka i wziąć ją plus 10 sztuk czy otworzyć ja i zabrać 33 plus 10 ![]() 43 sztuki to mi się wydaje strasznie dużo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś jedno pranie zaliczyłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Ja w nocy wstaję najwyżej jeden raz, a często wcale
![]() Dobra, siadam do prasowania. Kolejne pranie się kończy, następne wstawiam, jak nadrobię resztę wczorajszego to akurat wyjmę z suszarki następna partie do prasowania ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja często wstaje i zrobię parę kropelek :/ więc u mnie to nie potrzeba siku a parcie dziecka na pęcherz po prostu. To jest wkurzające, jak za dnia lecę jak głupia do domku do WC a tam cisza :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyszły mi dość liczne bakterie ![]() A jakbym miała iść za każdym razem jak myśle ze mam parcie to chyba tez bym chodziła co 2 godziny w nocy, po prostu idę jak już mi się bardzo chce. To tylko ucisk macicy na pęcherz daje takie fałszywe uczucie parcia ![]() To jak z tym tekstem cieszącym położne w porodzie jak rodząca mówi ze chce jej się kupę - wtedy w 99% zaraz będą skurcze parte bo główka już naciska na odbytnicę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zaszynszylowana
|
Ja też w nocy nie wstaje na siku. Idę przed samym spaniem i później już rano jak się obudzę. W ciągu dnia często chodzę :P
A ja dzisiaj miałam fajny sen, śniło mi się, że córcia była już z nami i pojechaliśmy do mojej babci a jej prababci aby się obie Panie zapoznały ![]() Dzisiaj na 16.30 wizyta, zobaczymy co tam słychać u małej ![]()
![]() |
#209 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.