![]() |
#181 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88431742]Ja podobnie jak pozostałe dziewczyny mam dosyć stresujące stanowisko pracy i teraz jest u nas okres audytów, więc ogromną presją czasu, stres i nadgodziny (wiem, że w ciąży nie można robić nadgodzin) i zdecydowałam, że idę na zwolnienie. Dziewczyny w zespole, które pracowały u mnie w ciąży miały ciężko i widziałam jak się męczyły, więc stwierdziłam, że żadna kasa ani nic podobnego nie jest warte tego stresu. Tym bardziej, że mam dosyć odpowiedzialne stanowisko, a ostatnio jak byłam w pracy, to nie potrafiłam złożyć zdania po angielsku, co wcześniej nie było dla mnie problemem, a też nie chce być obciążeniem dla zespołu, bo widzę, że pracuje wolniej i nie na te 100% jak wcześniej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]U mnie jest podobnie. Jestem świadoma, że w ciąży nie wolno robić nadgodzin, ale u mnie w pracy niestety jest ich sporo, a że prowadzę samodzielne projekty i mam ich dość dużo to wszystko zwykle spada na mnie. W poprzedniej ciąży nierzadko siedziałam od rana do wieczora, mimo że prosiłam o pomoc... Chciałabym tego uniknąć tym razem i wiem, że to rola pracodawcy, żeby przygotować mi inne stanowisko pracy, ale nie oszukujmy sie... ![]() Poważnie rozważam L4. Mam tylko obawy, czy mój lekarz będzie skłonny wypisać mi zwolnienie ze względu na kiepskie samopoczucie i stres w pracy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myśle że z tym bez problemu, moja znajoma poszła na l4 od momentu zrobienia testu ciążowego, powiedziała ze w pracy ma stresująca atmosferę i od razu dostała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Konto usunięte
|
Andainn może powiedz właśnie wprost jak wygląda sytuacja i że nie czujesz się najlepiej, a jednak początek ciąży jest bardzo ważny i trzeba uważać. Ja zanim poszłam do ginekologa to miałam codziennie mdłości i słabo się czułam. Powiedziałam jak się czuje, jaka jest sytuacja w pracy i że lepiej czułabym się, gdybym mogła posiedzę w domu bez stresu i tej presji. Lekarz wypisał mi zwolnienie na tydzień, a teraz mam kolejną wizytę w piątek (tydzień temu nie było jeszcze widać serca) i zobaczymy co mi powie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale w zasadzie nie powinnyśmy się tym teraz przejmować - to jest zmartwienie pracodawcy. Ten sam problem pojawia się, gdy ktoś nagle się zwalnia - no nie wszystko jesteśmy w stanie przewidzieć, a zdrowie i spokój ducha są jednak w ciąży najważniejsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88431821]Andainn może powiedz właśnie wprost jak wygląda sytuacja i że nie czujesz się najlepiej, a jednak początek ciąży jest bardzo ważny i trzeba uważać. Ja zanim poszłam do ginekologa to miałam codziennie mdłości i słabo się czułam. Powiedziałam jak się czuje, jaka jest sytuacja w pracy i że lepiej czułabym się, gdybym mogła posiedzę w domu bez stresu i tej presji. Lekarz wypisał mi zwolnienie na tydzień, a teraz mam kolejną wizytę w piątek (tydzień temu nie było jeszcze widać serca) i zobaczymy co mi powie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak, taki mam plan. Też mam mdłości, nie jestem w stanie nic przełknąć do południa. Do tego dochodzą silne bóle głowy, a pracę mam siedzącą, non stop z nosem w laptopie i to też nie pomaga. No zobaczymy jak to będzie, do mojej wizyty jeszcze tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#186 |
Konto usunięte
|
Andainn ja właśnie pracuje na dwa monitory, także doskonale wiem o czym piszesz
![]() też mam podobnie, do południa jestem tak przemęczona, mam wrażenie jakbym miała mega kaca ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 4 miesiąca i to było straszne. Nie mogłam opanować snu, głowa mi latała przy kompie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
Ja pamiętam jak koleżanka pracowała do 5 miesiąca (chyba) to lekarz jej mówił, że ma już iść na zwolnienie, bo ma twardy brzuch od ciągłego siedzenia przy komputerze i rok temu, w połowie grudnia poszła na L4
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To prawda z tą pracą w Polsce, u mnie też się pracuje na wysokich obrotach raczej, zwłaszcza że Klientów mamy dość wymagających. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
W pierwszej ciąży poszłam bardzo szybko na l4 ze względu na wymioty, ale nie żałowałam tego ani przez moment - nie byłabym w stanie kończyć moich projektów, a stresu w pracy bylo mnóstwo. Udało mi się przeżyć super spokojną ciążę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
U mnie właśnie teraz jest najbardziej stresujący czas w pracy, tym bardziej menago trochę poszalała i "zabroniła" pracy na HO w innych godzinach, niż pracowaliśmy w biurze, dlatego nawet nie wyobrażam sobie jakbym mogła teraz pracować w takich warunkach :/ koleżanka miała umówionego lekarza od dawna i wizytę miała godzinę przed końcem pracy, to menago jej odpisała, że nie robi wyjątków i musi pracować do konkretnej godziny i lekarza musi odwołać : mur:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Ja na razie pracuję, nie bylam nawet na wizycie i tez sie nad tym zastanawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak szczerze to jak pójdziesz na L4 to i tak kogoś zatrudnia i zanim skończy Ci się macierzyński to ten ktoś nowy będzie miał większe wtedy już doświadczenie niż Ty, wiec raczej go nie wywalą, tak myśle ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja już po usg. Kropek ma 5,1mm i wychodzi na 6 tydzień, termin z miesiączki to 7
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy któraś jeszcze wybiera się dziś na usg? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Błękitna laguna czy tak czy tak to pracodawca będzie potrzebował zatrudnić nową osobę, więc kurcze taka patowa sytuacja :/ Tlenekcynku super wiadomość! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super wiadomość ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88434609]Hej ![]() Błękitna laguna czy tak czy tak to pracodawca będzie potrzebował zatrudnić nową osobę, więc kurcze taka patowa sytuacja :/ Tlenekcynku super wiadomość! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Patka, trzymam kciuki za serduszko! 🤞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88434609]Hej
![]() Błękitna laguna czy tak czy tak to pracodawca będzie potrzebował zatrudnić nową osobę, więc kurcze taka patowa sytuacja :/ Tlenekcynku super wiadomość! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja tez trzymam kciuki za serduszko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Chociaż tydzień temu lekarz mówił, że jest szósty tydzień, więc ja już się gubię ![]() Edytowane przez f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e Czas edycji: 2021-01-14 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Mnie zaczynaja dopadać objawy ciążowe na poważnie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Dziś miałam problemy z przebraniem mojego dziecka. Nigdy ale to nigdy nie przeszkadzały mi zapachy z pieluszki. A teraz... ledwo daje rade ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W pierwszej ciąży o tej porze leżałam jak królowa, z miską przy łóżku i jedzeniem na dowóz, hehe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez tylko leżałam ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Wiem dziewczyny, juz sie nastawiam, ze bede szukac nowej pracy niestety. Troche sie wkurzam, ze to kolejna rzecz, która musze poswiecic. Pewnie nawet jakbym przepracowala do samego porodu to i tak przeciez jeszcze jest macierzynski i i tak mnie nie bedzie. W tym momencie to juz bardziej mysle o tym. zeby zus nie podwazal zasadnosci mojego zwolnienia czy cos, bo slyszalam rozne historie o cyrkach z kilkumiesiecznym zawieszeniem wyplacenia kasy i dochodzeniach ;p. Pracuje w malej firmie do 20 osob i chorobowe wyplaca zus
Edytowane przez blekitna laguna Czas edycji: 2021-01-14 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
*Teoretycznie mogłabym wrócić po pół roku macierzyńskiego i liczyć, że po dwóch miesiącach od powrotu mi umowę przedłużą, ale nie jestem naiwna. No i od początku zakładaliśmy, że biorę całość macierzyńskiego + rodzicielskiego, bo zupełnie nam się nie opłaca, żeby mąż przejął chociaż część. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Ja pracowałam w firmie 1,5 roku. Jak tylko dostałam umowę na stałe to zaszłam w ciąże poszłam na L4 i nie było mnie razem z macierzyńskim rok i 5 miesiecy. Chcialam wrócić do pracy to mi powiedzieli, ze nie ma stanowiska... wzięłam wychowawczy, wykorzystałam urlop bo wiedziałam, ze Niedługo chce być w kolejnej ciąży. Troche przeciągnęłam zeby nie stracić umowy. Ale po tej ciąży jestem pewna, ze mnie zwolnią... będę musiała robić swoją ścieżkę zawodowa na nowo po tylu latach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam mieć umowę na stałe od sierpnia, dostałam wspomnianą wyżej. Wykorzystanie ustawowych limitów do maksimum. Nie zamierzałam czekać, aż przepracuję tu pełne trzy lata, bo litości - jeszcze by się okazało, że i tak mi nie przedłużą, że w nowej firmie znów minimum z rok trzeba popracować przed staraniami i tak to mogłoby się w nieskończoność ciągnąć
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymczasem - na razie niech się okaże, że teraz jest wszystko okej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.