![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Justysia współczuję przygód z autem, jak zawsze w najmniej odpowiednim momencie.
Wybacz, ale rozbawił mnie ten intensywny kurs francuskiego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ach, z tym kwasem to jakieś zaćmienie ciążowe miałam. Teraz jestem w 32+1, to będzie moja druga krzywa , bo przed świętami gin stwierdził, że lepiej sprawdzić czy Mały poszedł genowo w moją rodzinę z tym przyrostem, czy jednak coś się dzieje.. Wycofali z aptek albo są braki w magazynach sok do krzywej, a był całkiem ok i teraz mam jakiś w proszku, obawiam się, że będzie katastrofa. Dziś zrobiliśmy meldunek do szpitala, mieliśmy 2 na oku i w obu na szczęście są wspólne porody. Więc bierzemy, ten co bliżej nas. Pod koniec miesiąca mam się tam zgłosić i będę mieć wstępną rozmowę nt formy porodu. Wpomnielismy o możliwości cc i babka odrazu powiedziała, że wtedy położna zrobi wywiad i gin mnie zbada i na tej podstawie będę mogła podjąć samodzielnie decyzję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
pani.dietetyk
|
Justyna - aaaa, rozumiem, tak to działa. no to fajnie, że nie musisz nic płacić!
Na mieszkaniu ekstra, w końcu mogę wyjść do drugiego pokoju ![]() Najbardziej cieszy w końcu ten Kiciuś, muszę się oczywiście Wam pochwalić, wrzucam zdjęcie. Nigdy bym się nie spodziewała, że od samego początku da nam tyle miłości, chociaż trochę się boje co to będzie, bo to jeszcze kociątko i obawiam się, że postać Zuzanny może być dla niego tożsama z zabawką ![]() Jej, to masz dzień. Zawsze tak jest, haha, jak idzie dobrze to super, a jak coś na przekór - to wszystko. Z autem bym spanikowala. No, ale najważniejsze, żeby u lekarza było dobrze! Bazille - super, że będziesz mogła mieć poród rodzinny. Ile masz do szpitala w takim razie? Fajnie, że tak podchodzą u Ciebie do CC. [B] Jej, tak mnie boli to spojenie łonowe, szczególnie w nocy, a fizjo wraca dopiero po 18-stym ![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Słodka kicia
![]() Ja kota dostałam razem z lubym i w życiu bym się nie spodziewała, że tak ją pokocham. To jest nasza mała córeczka. Justyna 15 min to nic, stresująca przygoda z autem, ale na bank chciał ciebie przestraszyć i podnieść ciśnienie ![]() Bazille, dobrze brzmi opis tego, jak u was podchodzą do porodu. Zrobiłam małe zakupy sasasa ![]() W sumie to już za chwilę buba wyjdzie, a ja się czuję na to niegotowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Justysia najważniejsze ze jest ok, ale czasem są takie dni ze nic nie idzie, jak u mnie dziś na pobraniu krwi
Jestem na 8 punkt w laboratorium Panci mojej „ulubionej” która celebruje swoją prace i jedno pobranie zajmuje jej 20 minut nie ma, jest jakiś młodzieniec, mówię fajnie, może raz nie wyjdę po 1,5 godzinie, oj jak bardzo się myliłam ![]() Młodzieniec dopiero rozpakowuje się i uruchamia komputer 8.15 wchodzę, mówię co chce, morfologia, mocz ogólny, posiew moczu, przerasta go to, mówi ze nie ma czegoś takiego jak posiew moczu :p wchodzę na stronę diagnostyki, podaje mu nr oferty na posiew, zlecenie nie przechodzi mu w systemie, sapie, dzwoni do kolegi z drugiego punktu, od nowa wpisuje, wpisuje mi mocznik zamiast posiewu (3 razy) pobiera mi krew i przeżywam najgorsze pobranie krwi w swoim życiu, 5 minut siedziałam z igła w żyłę, a on mi gmeral ta igła aaaaa, jeszcze ta maseczka, najgorzej ze czułam ze on nie panuje nad sytuacja, no ale w końcu wycisnął po kropelce, wygrzebał nieudolnie ta igle, wracamy do komputera, przyjechał po 10 minutach kolega z drugiego punktu , wprowadza zlecenie do systemu, podsumowują cenę, nie zgadza się, oczywiście jest mocznik zamiast posiewu a moj super pielęgniarz przykleił wszędzie zle kody, kurtyna ![]() Gdyby nie to ze strasznie już mi się chciało siku i rwała mnie ręka od tego gmerania igła to byłaby całkiem niezła komedia :p Jutro mam urofizjo o 10.15 ciekawe jak tam moj bunio Persefonia jak badania? Bo chyba nie widziałam żebyś pisała Bazille ale fajnie ze masz taka opcje wyboru... ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Whimx kotek cudowny, miziałabym! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
pani.dietetyk
|
Fufka, najpierw przeczytałam "w lutym" dopiero potem z lubym
![]() Pochwal się jakie zakupy :P Roma - o matkooooo, nie zeszłaś na zawał przy tym grzebaniu igłą w żyle?? Padłabym...To mnie najbardziej ruszyło, hahahah. Domyślam się, że cała sytuacja była mocno irytująca ![]() W imieniu kotka dziękuję za komplementy ![]() Justyna, no i jak tam wizyta?
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Taram i na zakończenie dnia wylądowałam na IP, bo za mało stresujący dzień miałam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Coś czuję że odchoruje wczorajszy dzień... Ostatecznie o 1:30 wróciłam do domu, ciśnienie w szpitalu już było ok, nie mam pojęcia co wydarzyło się u lekarza bo pierwszy pomiar jaki miałam na IP to 161/104 i to po dość długim spacerku po korytarzach szpitalnych, później niestety nie wiem jakie były wartości ale położna powiedziała że mam bardzo dobre ciśnienie przez całą godzinę, badanie krwi też wyszło ok. Dzięki dziewczyny za wsparcie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My chyba w Sylwestra rozpoczęliśmy wojnę z sąsiadami ![]() ![]() Także teraz czekamy jak znów do nas zapukają, Mąż chce powiedzieć, że Dzieci mają czas od godz 6.00 do 22.00 A wracając do cc, to w Niemczech jest super komfort pod tym względem. Różnie kobiety do tego podchodzą, ale jak mają wybór decyzji rodzic SN czy cc, to jednak ekstra opcja. Do szpitala mamy 3 km, więc można spokojnie na nogach wrócić ![]() Justysia, to dzień nieźle Ci się zakończył. Myślę, że to ciśnienie to kumulacja emocji z całego dnia, stres bycia samej i ten język. Obyś już nie miała takich rewelacji. Fuujj, wypiłam 300 ml wody z cukrem. Jednak ten sok, który zawsze miałam o smaku porzeczkowym to był cud. Ale chh a przez pandemie są braki w magazynach. Zaraz pierwszy pomiar, wizytę u gina mam już zaliczoną. Szyjka ok, Mały nadal główką do dołu. Ale ostatnie wyniki ![]() ![]() ![]() ![]() Czytam teraz książkę Idealny rodzic nie istnieje i niektóre teksty są tak idealne, że śmieje się od ucha do ucha. Gdyby Ktoraś nie wiedziała czego się spodziewać za jakiś czas... Screenshot_20210105_095456_com.android.gallery3d.jpgScreenshot_20210105_095503_com.android.gallery3d.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Już dawno miałam pisać i ciągle zapominam. Pisałyście, że myślicie o misiach szumisiach. Nie jest to miękki miś, ale super sprawa. Polecam Króliczka Alilo, ma w sobie m.in szum. Wgrane kołysanki, muzykę, czytane bajki, świecące uszka, które zmieniają kolory i wyłącza się po 30 monitach. Więcej zalet na foto. Jest mega wytrzymały, Dzieci tyle razy go opiscily i tfu tfu działa. Ma miejsce na kartę pamieci, na której fabrycznie są wgrane dzwieki. Trochę kosztuje, ale jak dla mnie wart swojej ceny. My mamy czerwony Screenshot_20210105_100511_com.android.gallery3d.jpg
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Jeszcze poruszę temat porodu. Może myślałyście już o tym, a jak nie to podrzucę Wam myśl. Ja przy porodach zawsze chciałam oddać krew pępowinową do banku krwi na rzecz innych. Jak dla mnie można komuś pomoc, a nas to nic nie kosztuje. Można też dla swoich celów oddać i przechowywać przez kolejne lata( oczywiście, to już opcja płatna)
Przy pierwszym porodzie położna zapomniała o tym, mimo, że w papierach zapisane było. A przy drugim akcja poszła tak szybko, że nie było nawet czasu, a dwa raczej chyba ta krew już nie nadawała by się przez wadę.. Za to mam nadzieję, że teraz się uda. Choć teraz to już nie wiem czy ta bakteria nie pokrzyżuje planów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||
pani.dietetyk
|
Cytat:
Coś z tymi wodami więcej wiesz? Co dalej, kiedy masz wizytę? Cytat:
![]() Najgorzej z takimi pijanymi, bo to i tak nic nie trafia... Może jakaś rozmowa na spokojnie? Bo pewnie jest tak, że Ty myślisz to co napisałaś - że ludzie chcą spać itd; a oni pewnie mają myślenie "kurde, przecież jest sylwester, nie imprezujemy codziennie, czasem można a ich dzieciaki hałasują dzień w dzień" Współczuje glukozy i trzymam kciuki za dobre wyniki. A ta bakteria to nie po prostu GBS?
Dietetyk kliniczny ![]() ![]() Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2021-01-05 o 09:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze jestem w poczekalni, książeczkę dostanę przy wyjściu, także wtedy oblukam u dr google większą ilość info. Ogólnie to dostałam antybiotyk na bazie penicyliny. Oczywiście lekarz wymienił nazwę tego, ale jak to zapamiętać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2021-01-05 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
Bazille właśnie tak mi się wydaje że w gabinecie jest ciśnieniomierzem do doopy, Aasia też to sugerowała
![]() Whimxx ciśnieniomierz zakładał ok, problem ma z podłączeniem KTG ale taki kraj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z wodami w sumie nie wiem tak do konca... Chyba są bez zmian, ale przez to zamieszanie z ciśnieniem zapomniałam dopytać, w ogóle jak powiedział że mam jechać na IP i że jak ciśnienie się potwierdzi to spędzę najbliższe 2 miesiące w szpitalu to musiałam zadzwonić do TŻ bo już nic nie rozumiałam... kolejną wizytę mam jutro o 18, autentycznie boje się iść, co znów się wydarzy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2021-01-05 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#201 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Uffff może teraz Was nadrobię
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() Jak się czujesz po krzywej? Czyli sama możesz zdecydować czy chcesz rodzić sn czy cc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz teraz przestrzeń dla siebie ![]() No dokładnie, jak się wali to wszystko ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Pochwal się co kupiłaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() Jak było u urofizjo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() Bazille a CC jakoś może zmniejszyć zagrożenie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć ostatnimi czasy odkąd jest covid to trochę lepiej z tym było. Aczkolwiek ostatnio jak byłam u niej poza kolejnością i bez zapisu, bo potrzebowałam konsultacji to właśnie godzina opóźnienia była. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Na szczęście nie mam cukrzycy.
Temat cesarki pojawił się przez wielkość dzidziusia, jak będzie miał blisko 4 kg np z 2 tyg przed porodem czy nawet w samym momencie przyjęcia na oddział (jeśli akcja nie będzie szła za szybko, to zazwyczaj robią jeszcze usg, żeby sprawdzić wymiary) , to zdecyduje się na cc. To jest jedyny powód, ale teraz nie wiem jak to będzie z tą bakterią ( jeszcze nie poczytałam jak się ma do cc). Lekarz podał mi łacińską nazwę, dlatego nie wpadła mi w ucho, ale mam to w karcie ciąży i jest to paciorkowiec typu B. Z tego co wyczytałam to idzie się zarazić droga kropelkową, przez owoce, skupiska ludzi itp. Medycyna na szczęście poszła do przodu i da się to na spokojnie ogarnąć. A w czasie porodu niebezpieczne to jest dla bejbika, bo może dostać zapalenia płuc, zapalenia opon mózgowych i wpadło też mi w oko sepsa. Najważniejsze, że wykryli mi to i mam już leki. Ale muszę przyznać, że jest to chore, bo na ostatniej wizycie babka mi mówiła, że mogą mi teraz zrobić badanie na jakąś bakterie, ale ono jest płatne i nie obowiązkowe. Dla nas nie było dyskusji i odrazu powiedziałam, że robimy. Ale podejrzewam, że znajdą się kobiety, które nie zrobią tego badania przez finanse, trochę tych płatnych badań nawet i w Niemczech jednak jest, a wiadomo, że są różne "progi życia" ludzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |||
pani.dietetyk
|
Cytat:
W sumie nie wiem, mysle ze moze byc podobnie, bo jednak głównie położne ogarniają takie rzeczy. Dzisiaj już na pewno będzie lepiej, nowy, lepszy dzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To masz GBS - też mam. Też będę miała antybiotykoterapię przy porodzie. Szacuje się, że ok 25% kobiet ma - w Pl 30-stym ktorymś każdej robią wymaz. A wcześniej nie miałaś, przy wcześniejszych ciążach? Bo myślałam, że to raczej obligatoryjne od x lat wszędzie
![]() |
![]() |
#205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze że Ci wykryli tą bakterie i na pewno wszystko będzie ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku pozytywnego wyniku gbs trzeba się zgłosić do szpitala jak tylko odejdą wody, tak nam mówili na szkołę rodzenia. I wtedy podają jedną, lub jak zdążą to dwie dawki antybiotyku. I to jest chyba bardzo częste że wynik jest pozytywny. Ciekawe czy jak wtedy miałam to znaczy, że teraz też będzie czy niekoniecznie ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Liczę że po wczorajszej wizycie na IP trochę odpuści z ciśnieniem, aczkolwiek wolę żeby tak reagował niż żeby olewał... Ja chcę bullterriera, TŻ też ale jeszcze myśli o pitbullu albo stafiku ![]() Nawet nie miałam pojęcia że GBS jest problemem na taką skalę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Justysia, też myślę, że twoje ciśnienie to wina niekorzystnych wydarzeń, stresu plus kijowy aparat
![]() ![]() Bazille, właśnie przyszło mi do głowy, że to GBS, u nas to się chyba robi ok. 34 lub 37 tc. I faktycznie jak wyjdzie pozytywny, to trzeba od razu po odejściu wód jechać na porodówkę. A ty chcesz cc tylko ze względu na wielkość dziecka? Roma, ja bym zeszła po takich przygodach. W punkcie, gdzie mam najbliżej, też jest średnia pielęgniaraka, ale najgorzej było na krzywej. Przy drugim pobraniu drasnęła mnie i jak ostatnio byłam, to była zdziwiona, że "Ojej a co się tu stało?", bo wciąż miałąm ślady. Wciąż go mam i pewnie zostanie mi to na conajmniej kila miesięcy. Zakupowo ostatnio szaleję, ale stwierdziłam, że lepiej będzie, jak teraz przyjda wszyscy kurierzy niż później. A i jeszcze nie skończyłam ![]() Do tego w pepco zrobili % i kupiłam 2 kaftaniki po 4zł szt i jedne półśpiochy za 2 zł ![]() Tu wstawię skany zamówienia, a jak wszystkie przyjdą, to na fb. Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-01-05 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.