![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: ZDROWE ODŻYWIANIE to zdrowe odżywianie.
dziewczyny, może jeszcze to okaże się Wam przydatne:
http://www.waflewasa.pl/serwis_ekspe...w-swoja-diete/ pzdr., |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
calkiem ciekawy ten artykul. poradzilam sie tam dietetyka. nawet rozsadnie odpisal.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja pracuje w firmie Herbalife. Nie wiem czy slyszalyscie o tym wczesniej czy nie. Jest to firma zajmujaca sie zdrowym odzywianiem komorkowym. Dieta naprawde dziala a efekty sa stabilne. Jesli ktoras z was bylaby zainteresowana i chciala by porozmawiac to odzywajcie sie na moje gg 8419008 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
za darmo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
konsultacja jest darmowa jesli o to ci chodzi ;p produkty oczywiscie troszke kosztuja ale sama je jem i naprawde polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio przeszłam na zywność składającą się tylko z naturalnych składników
www.goralskiejadlo.blogsp ot.com Nawet chleb wolę Sobie sama upiec. Ale takie uroki są tylko na wsi. Miasto pozostawiłam a tma pieniadzę i karierę ,, bo to nie jst najważniejsze. Edytowane przez KKIIKKAA88 Czas edycji: 2009-12-15 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
ej, dziewczyny, ale trzeba pamietac,ze zdrowe odzywianie nie dotyczy tylko R.
mi wlos sie jezy, jak panny na P wstawiaja jadlospisy zlozone w 80-90% ze slodyczy. przytycie nie zwalnia ze zdrowego jedzenia, chyba,ze chce sie zostac niedozywionym i z nadwaga.
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Ciężko jest nauczyć się zdrowo odżywiać. Ale trzeba próbować. I zastosować metodę małych kroczków. Można w jednym tygodniu wprowadzić owoce i regularne jedzienie, w następny zjeść już rybe która będzie co piątek a potem można jeść np. otręby. I tak dalej. Powoli. Potem kilogramy lecą, zdrowie coraz lepsze i humor też. Polecam te składniki wprowadzić. Mi bardzo pomogły, szczególnie otręby które powodują uczucie sytości. I ryby, których nie lubiłam też już smakują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
"nawet2% jest niewskazane, najlepiej 0.5% :/ Aha, no i na owoce też trzeba uważać, bo mają glukozę, a od niej się tyje - lepiej postawić na warzywa. Z bakaliami podobnie - tuczą."
Mleko 2% jest idealne, 3,2% to za dużo, ale 2% to akurat, bo nadal zawiera witaminy, pić 0,5% to idiotyzm. Owoce są baardzo zdrowe, przecież zawierają mnóstwo witamin, nigdy sobie ich nie odmawiałam ani trochę i chudłam, a glukoza to cukier prosty, bardzo łatwo rozkładany, co innego już dwucukry. A bakalie trzeba jeść, po prostu w mniejszych ilościach, ale trzeba, bo są niesamowicie zdrowe. No i przede wszystkim zdrowe odżywianie nie polega na jedzeniu mało, powinno się jeść normalnie, ale zdrowo, po prostu. Nie wiem kto takich mądrych rad tutaj udziela, ale nie krytykuj od razu zdrowego odżywiania tylko dlatego że się głodziłaś i wierzyłaś jakimś idiotycznym radom. A no i co do kolacji białkowej, tego też nigdy nie przestrzegałam, uważam to za przesadę wymyśloną przez jakąś maniaczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
BAN stały
|
je tez sie tego naczytalam. i nadal tak co niektore radza
np moderatorzy wpisali zasady odzywiania i wymienili min straczki. no to straczki to np fasolka bo bretonsku, dostalam odp zebym jej unikala bo jest kaloryczna ![]() nie rezygnuje z ww, ryz,makaron zjadam narazie jasny bo nie chce mi sie specjalnie zasuwac do specjalnego sklepu pol miasta po paczke makaronu razowego(jak jestem juz przed obiadem a zupa mi kipi), ale jak bede miala w poblizu takowy sklep to zakupie w wiekszych ilosciach wegle zlozone jem owoce i warzywa o kazdej porze dnia i nocy, chlebek razowy (na ile go moge zdrowy kupic w markecie ) jem tlusciejszy nabial np mozarelle czy ser zolty bo nie uwazam tego za zbrodnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o weganizmie? Ja już od dawien dawna nie jem mięsa (tylko okazyjnie- grill, ognisko), natomiast resztę zastępuję warzywami, owocami. Ale tak myślałam, żeby zrobić mix weganizm z wegetkiem =D... tzn ja nigdy nie przestanę jeść na amen serów, ponieważ ja to serożerca pełną gębą
![]() a co do mięsa... nie jem go, bo mi się nie chce. Jakoś dostałam w głowie taki wielki znak stop przed mięsem i w większości sytuacjach jak widzę mięso to już mi źle. Czasem (ale bardzo rzadko) mam ochotę na mięso ale to jest naprawdę okazyjnie. Prawie tak jak od święta... Edytowane przez neheszta Czas edycji: 2012-05-18 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
spam
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2012-08-04 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
tak, niektórzy przesadzają- stanowczo! zjedzą kawałek czekolady i już muszą ćwiczyć, żeby się nie tyło. ja też tak mam niestety... no, ale np. w programie 'rewolucja na talerzu" ta dietetyczka powiedziała, że "kazdy kęs takiego ciasta albo białego pieczywa, od razu ląduje w biodrach". Super... i jak tu nie zwariować? na szczęście teraz staraja sie, zeby modelek bylo mniej, bo te glodowki.. masakra nadwaga to jest rzekomo choroba dzisiejszego wieku... ale odchudzanie to chyba większa katastrofa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Witam,
miałam problemy z jedzeniem przez ostatnie dwa lata. Dużo pracy, brak czasu na zakupy, gotowanie, nie wspomnę już o liczeniu kalorii itd ![]() Ale znalazłam firmę cateringową w Szczecinie DietaBar.pl, która rozwiązała mój problem, jedynym minusem są ceny ale za takie usługi życzą sobie inne firmy jeszcze więcej (korzystałam też z Rukoli) więc zacisnęłam zęby z mężem bo też on też razem ze mną zamawia sobie tam zestawy całodzienne i korzystamy. Polecam z całego serca, choć w tamtym roku troszkę się spóźniali z dostawami, na szczęście już sobie z tym poradzili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram wszystkimi łapami, mam nadzieję, że domorosłe ekspertki od zdrowego żywienia sałatą, mlekiem 0%, pestkami dyni, herbatą ze słodzikiem i piersią kurczaka wezmą to sobie do serca. Cytat:
Tak czy inaczej, robisz to źle. Edytowane przez nosferatku Czas edycji: 2012-11-15 o 14:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
spam
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2015-01-30 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Oczywiscie, zupelnie przypadkowo reklamujesz ten sklep w dwoch watkach ^^
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
spam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
spam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
![]()
spam
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2015-01-30 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
spam
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Problemy tutaj poruszane są też nieodłącznie związane z tym jak się czujemy same ze sobą. Diety to jedna kwestia, ale druga, czyli nasze ciało przed dietą to podstawowy wynik - czyli efekty pewnej niespójności w naszym świecie. Jeśli mam nadwagę, niedowagę, czy odżywiam się bardzo niewskazanie i niezdrowo to jest to często nieświadoma reakcja na stan naszego świata. Dam przykład pewnej sytuacji, aczkolwiek jest wiele aspektów, które mogą powodować nasze reakcje dotyczące odżywiania się. Jakiś czas po rozstaniu (facet mnie zdradzał) miałam problem z objadaniem się ... i po jakimś czasie wyszła konsekwencja - m. in. oponka. Regularnym było Mc Donald i chipsy… mimo, że wcześniej nie miałam do tego jakiegoś strasznego polotu. Po pytaniach pewnej osoby zrozumiałam, że nie mam problemu z nadwagą, ani obżarstwem … Moim problemem było to, że cholernie bałam się tego, że zostanę zraniona po raz kolejny… a oczywiście o facetach nie było mowy ! Żadnych spotkań, tylko koleżanki i rodzina… Co zrobić może istota, która boi się zranienia, ano chować się, zakładać ochronę … podświadomie więc jadłam niezdrowe jedzenie, unikałam facetów itd.. historia dość długo się ciągnęła… jednak po zrozumieniu i wyrzuceniu tego na zewnątrz - zmiana jedzenia i powrót do stanu poprzedniego oczywiście nie był łatwy, ale zaakceptowałam to, że ryzyko zawsze jakieś będzie, a robienie z siebie ochronnej bariery w postaci tłuszczu jest słabym sposobem na radzenie sobie z daną sytuacją. Od tej pory też interesuję się odżywianiem i tym, dlaczego, co i w jaki sposób coś powoduje, że nasze ciało reaguje lub zmieniamy niekorzystnie pewne elementy w naszym życiu. Trafiłam również kiedyś na świetny artykuł opisujący to, co robimy z jedzeniem sobie, czyli czy traktujemy jedzenie jak sesję ochraniającą - w moim przypadku, jest tutaj też trochę i o anoreksji, bulimii i innych. Jesli to o czym piszę jest spoko to i akrtykuł powinien być dla Was ciekawy. Pozdrawiam.
Tutaj jest artykuł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
spam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Żyjemy w ciężkich czasach, gdzie bardzo trudno dotrzeć do jedzenia, które nie byłoby przesiąknięte chemią i sztucznymi "ulepszaczami". Na pewno nie pozostaje to obojętne dla naszego organizmu. Staram się zamawiać żywność ekologiczną w internecie. Ostatnimi czasy również u mnie w pracy wprowadzono naturalne soki.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-02-23 o 13:27 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Z jednej strony w dzisiejszym swiecie jest duzo przetworzonej żywności, ale z drugiej mamy ogromny dostep do owocow i warzyw przez caly rok, na rynku jest żywność ekologiczna, bezglutenowa, grunt to umiec dokonac odpowiedniego wyboru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Niestety ale żywność ekologiczna nie jest na moją kieszeń. Ceny są mocno zachodnie. Nawet zarabiając 4 tys miesięcznie ciężko byłoby jeść tylko ekologicznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.