|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
lokalna gwiazda
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 59.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Jak się nazywa stanik który ładnie zbierze piersi, podniesie je i zbierze tak by utworzył się rowek? Broń boże żadnych wypełnień, mam dość duży biust, ale chciałabym ten efekt jednak rowka.
![]() Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88493669]Na żadnej grupie, moje koleżanki (różne) ciągle to udostępniają.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie wiem czy nadal jest taka opcja, ale kiedyś można było przy poście kliknąć "pokazuj mniej postów takich jak ten". Zadziałało na różne agitacje polityczne u kilku znajomych, może na te relacje też by zadziałało? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
W pionie czy w poziomie? Plunge zbiera do środka, do dekoltów typu V. Half cup do góry, do dekoltów typu karo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
[1=9fe3753a27fdab91f294646 f71f38ef6abf24fb7_615a35f 24cb81;88493677]I to i to plus jestem straszną niezdarą. Trudno mi na przykład tak umyć podłogę, żeby za chwilę nie wyglądała gorzej niż przed myciem. A 2 potem to już zupełnie, jak przed sprzątaniem a ja nie mam siły co chwilę coś robić.[/QUOTE]To pomyśl o mopie ze spryskiwaczem, serio
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To zalezy czy w umówie na czas określony maja dodatkowo opcje, ze jednak każda ze stron moze wypowiedzieć najem z realizacja np. 3 miesiące. Ja taka umowę właśnie miałam. Mój wlasciel mogł w każdej chwili wypowiedzieć umowę ale mieliśmy 3 miesiące na wyprowadzkę. Za to my jak wypowiedzieliśmy to tylko 2 tyg. ![]() Umowa zawsze była podpisywana z roku na rok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Ante Pante
|
Dzięki
![]() No właśnie chciałam to obszyć wokół zwykłym zamkiem. Też się zastanawiałam czy styknie miejsca dla kota, ale założyłam że nasz kot się zmieści (ma tylko 3kg i jest już dorosły). Ale rzeczywiście może lepiej będzie doszyć kawałek kieszeni do zwykłej bluzy ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zmierz sobie ile miejsca kot zajmuje, bo można się zdziwić. Te kieszonki to bardziej mi się kojarzą z małymi kociakami. Powodzenia i pochwal się efektem końcowym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Hej, rozwiążę umowę o prace z końcem lutego, mam 2 dni zaległego urlopu i 3,3 dnia z bieżącego roku. Czy w takim wypadku mogę wykorzystać 5 dni czy jest zaokrąglane w górę do 6?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Zaokrągla się na korzyść pracownika. Polecam znaleźć artykuł np z infora, bo niektóre kadry liczą w cały świat (np sama dostaję co mc inną ilość zaległego, 'moje' HR nie umieją się ostatecznie doliczyć wydaje się tak prostej sprawy...)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy jest możliwość wykorzystania większej ilości urlopu? W sensie... co jeśli w lutym wykorzystam 10 dni? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
To dostaniesz mniejsza wypłatę za ten urlop nadprogramowy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88493956]To zalezy czy w umówie na czas określony maja dodatkowo opcje, ze jednak każda ze stron moze wypowiedzieć najem z realizacja np. 3 miesiące.
Ja taka umowę właśnie miałam. Mój wlasciel mogł w każdej chwili wypowiedzieć umowę ale mieliśmy 3 miesiące na wyprowadzkę. Za to my jak wypowiedzieliśmy to tylko 2 tyg. ![]() Umowa zawsze była podpisywana z roku na rok.[/QUOTE]Według ustawy wypowiedzenie umowy najmu na czas określony może nastąpić tylko w przypadkach określonych w umowie - jeśli nie ma podanych przyczyn to teoretycznie umowa powinna trwać tyle na ile się umówiły strony. Wiadomo, można się różnie umówić i szanować to co się ustaliło, ale akurat umowy najmu mieszkania są bardzo mocno sformalizowane i nie da się wpisać czego się chce. Albo może da się, ale różne zapisy będą nieważne z mocy prawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No u nas przyczyny były podane. Jednak zawsze staramy sie właśnie zabezpieczyć to w ten sposób aby moc sobie przyjąć awans w innym mieście. Czy jesli sąsiedzi beda jacyś dziwni. Akurat my zrywaliśmy umowę ponieważ w domu obok (szeregowiec) mieszkali dilerzy narkotyków. Oj tam to sie działo. Właściciele to tez ludzie i wiele kwestii potrafią zrozumieć. No chyba, ze trafi sie jakis upierdliwy. Nie raz słyszałam o takich którzy zaliczkę sobie zostawiali bo powynajdowali drobnostki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ewentualnie kwas, ale wiadomo, to nie jest na stałe i ja się osobiście bałam, że mi się przesunie na policzki (możliwe powikłanie). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2021-02-07 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Hej, mam pytanie o jeden punkt umowy deweloperskiej, a dokładniej zapis:
Strony umowy postanawiają, że nabywca jednocześnie z podpisaniem niniejszej umowy składa, w odrębnym dokumencie (o treści uprzednio między stronami uzgodnionej) oświadczenie o wyrażeniu zgody na wykreślenie z księgi wieczystej Kw nr XYZ praw i roszczeń wpisanych na rzecz nabywcy i dokument ten zostanie złożony do depozytu notarialnego w tutejszej Kancelarii w dniu dzisiejszym. Chyba nie do końca rozumiem ten zapis - zgadzam się na wykreślenie z księgi moich praw i roszczeń? Konsultowałam umowę z prawnikiem, dostałam informację że jest to jeden ze sposobów zabezpieczenia uzyskania zgody na wykreślenie roszczenia o wyodrębnienie lokalu wraz z prawami towarzyszącymi i przeniesienie jego własności i że jest to częste i normalne, natomiast mi nie daje to spokoju ![]() Ktoś pomoże? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88494279]Przeszczep tłuszczu, tyle że u dobrego lekarza, który się na tym zna i ma doświadczenie w najnowszych metodach filtrowania tłuszczu (niestety nie wiem, czy w Polsce tacy są). Miałam to + dodatkowo usuwanie worków. Cienie całkiem nie zniknęły, ale bardzo się zmniejszyły.
Ewentualnie kwas, ale wiadomo, to nie jest na stałe i ja się osobiście bałam, że mi się przesunie na policzki (możliwe powikłanie). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Z tego co widziałam w necie kwas daje niezłe rezultaty. Nie wiem ile % ma powikłania. Przeszczep tłuszczu to już poważniejszy zabieg. Też się czaję, mam genetycznie duże cienie pod oczami, bez worków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88494279]Przeszczep tłuszczu, tyle że u dobrego lekarza, który się na tym zna i ma doświadczenie w najnowszych metodach filtrowania tłuszczu (niestety nie wiem, czy w Polsce tacy są). Miałam to + dodatkowo usuwanie worków. Cienie całkiem nie zniknęły, ale bardzo się zmniejszyły.
Ewentualnie kwas, ale wiadomo, to nie jest na stałe i ja się osobiście bałam, że mi się przesunie na policzki (możliwe powikłanie). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dzięki, poszukam, czy u nas robią takie cuda ![]() EDIT Natknęłam się na wpis dotyczący wrażeń po zabiegu - https://mumme.pl/2019/05/18/lipotran...v=9b7d173b068d Kurczę, długa rekonwalescencja. Celestine, u Ciebie ile to trwało? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez squirrelqa Czas edycji: 2021-02-08 o 04:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze to indywidualna kwestia, a może to o czym pisałam, umiejętności lekarza czy może bardziej techniki/sprzętu (mój lekarz mówił, że okres rekonwalescencji to właśnie ok. tygodnia max dwóch). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2021-02-08 o 06:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
W jakim sklepie mogę kupic stacjonarnie silikonowe foremki do czekoladek o jakichś ciekawych kształtach? Są takie rzeczy w ogóle dostępne poza netem?
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Może Auchan albo Intermarche - ale tak strzelam bo sama nie widziałam (ale też nigdy nie szukałam). Albo może w sklepach typu Duka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Gdzie stacjonarnie kupić maleńką, niedrogą, ale ładna obroże (taka jak na kota)? W maxi zoo 69 zł
![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam kupuje kocie akcesoria dla mojego psa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.