|
|
#181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.V
Cytat:
O matko, współczuję. Może szybciej wam włączą... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj dzień lenia i dobrze mi z tym
niedługo nie będę mogła się tak lenić wiec trzeba korzystać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Jest mi smutno bo to postanowione TŻ wraca od poniedziałku do pracy i zostanę sama chce mi się ryczec ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak samo. Leżę i oglądam netflixa. Zjadłam prawie cała tabliczkę czekolady myśląc o tym ze niedługo nie będzie można Ostatnio mam przeogromny apetyt a już w ogóle nie tyję. Jakoś trzeba wykorzystać te ostatnie dni wolnosci ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już obejrzałam chyba wszystko co mogłam przydałoby się trochę ogarnąć mieszkanie bo na weekend ma mój tata przyjechać ale taaaak mi się nie chce wstawać. Dziewczyny czy robilyscie masaż sutków żeby wywołać poród? Bo podobno to najbardziej skuteczna metoda a nie tam jakieś seksy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wątpię aby na mojego coś podziałało żeby szybciej wyszedł
Ale położna na ktg u mojego lekarza mówiła aby szczypać brzuch i masować Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#188 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A przecież jesteś już doświadczoną mamą. Może Twój baby blues się przedłuża i powinnaś zadbać teraz o siebie, jak już masz miesieczniaka? ![]() Cytat:
Cytat:
O brzuchu nie słyszałam ale o sutkach tak. Ale nie wiem ile to trzeba masować tj jak długo Ja masuje codziennie chwilke szczotka, bo i tak się szczotkuje przed prysznicem. I potem masuje z olejkiem na rozstępy. Nie wiem czy coś zadziała ![]() W ogóle dzwoniłam dziś do mojego szpitala i nie robią KTG ambulatoryjnie, jedynie jak coś jest nie tak. Więc będę musiała jeździć prywatnie. Na indukcję przyjmują „tydzień po terminie” ale zastanawia mnie czy jest to 40+5 czy 40+7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście w szpitalu jak ciąża fizjologiczna to wykonują ktg dopiero po terminie porodu, w szpitalu w którym chce rodzic tak samo a chętnie bym poszła z raz i zobaczyła czy coś tam się dzieje czy nic. Wg mnie tydzień po terminie to jest 41+0. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To u mnie pewnie tak samo jest. Bo tez mi powiedziała pani ze jak nic się nie dzieje to nie robią. W czwartek jadę do gina (chyba ze nie dotrę ) to zapytam kiedy ewentualnie mam się zgłosić do szpitala.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Odkręciłam kran, a tu ciepła woda. Wzięłam zapasowy prysznic.
![]() ![]() Charlotte, 40+7 (czyli 41+0) to będzie tydzień po terminie. Dlatego ja nie jadę dziś (jestem 40+5), a dopiero w poniedziałek. Wtedy to już nawet 40+8 będę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Ktg prawidłowe. Lekarka kazała iść ze skierowaniem na sor. To poszłam i tłumacze i mam czekać. Zaraz się wkurzę i pojedziemy do szpitala za płotem
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Mogli chociaż USG zrobić albo sprawdzić czy rozwarcie mam a tu nic Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra, sami kazali Ci dzisiaj przyjechać znowu i ze Cię przyjmą na oddział a teraz jeszcze masz się tłumaczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Czekamy na lekarza.
Chciałam w tym szpitalu rodzic ale już sie odechciewa. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Francesca, Paula, Szoszoszo, Mansikka i Adhoc dajcie czadu dziewczyny na tych porodówkach! Czekamy na bobaski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() daj znać co i jak3400 masa to całkiem ok i taka chyba standardowa spora to dla mnie około 4 kg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Mamy Luty 2021 cz.V
Akto dzięki, mysle ze masz racje
![]() Mansika ale lipa ze cię odesłali, kompletnie nie rozumiem tego... Próbujecie w innym szpitalu czy chcesz odczekać w domu jeszcze te kilka dni? Aa teraz widzę ze czekacie na lekarza, może coś się wyjaśni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#198 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Zostaje w szpitalu. "4 centy na zgładzeniu"
Zostaje u siebie w powiatowym Mam nadzieję, że będzie dobrze.Sala do porodów rodzinnych zajęta. Więc zostaję sama ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ![]() a ja dopiero zostałam poproszona o przebranie sie. Juz sie ucieszyłam ze koniec czekania a tu przebralam sie i znow czekam... ![]() oszaleje zaraz...
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mąż czeka w aucie czy pojechał do domu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
Mamy Luty 2021 cz.V
Francesca trzymam kciukasy. Może pozwolą mężowi wejść na koniec?
Paula strasznie się to wlecze ale już jesteś blizej niż dalej Czekasz bo jest tyle ludzi czy właściwie dlaczego? Bo nie przyjęli cię jeszcze na oddział, tak?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#204 | ||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Będzie dobrze! Gdyby sala się zwolniła do mogą Cię tam przenieść i dzwonić po TŻ? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Położna dzwoniła do profesora i on odrazu na patologie kłaść. Zrobili mi znowu ktg i zaczęły pojawiać się skurcze. Przebrałam się, Tz do domu pojechał i czekam aż zabiorą mnie na górę. Jestem głodna. Dobrze że mam jabłka i inne rzeczy
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- A i położna mnie badała. Masakra.... Nigdy mnie tak nie bolało Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Wlasnie zostalam przyjeta na oddzial patologii. Jestem w sali 2 os wiec super
|
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie na raz do szpitala
![]() Adhoc pewnie już po cc Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Do tego ciśnienie znowu mam wysokie to nie wiem co zdecydują Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

niedługo nie będę mogła się tak lenić wiec trzeba korzystać. 

Ostatnio mam przeogromny apetyt a już w ogóle nie tyję. Jakoś trzeba wykorzystać te ostatnie dni wolnosci
przydałoby się trochę ogarnąć mieszkanie bo na weekend ma mój tata przyjechać ale taaaak mi się nie chce wstawać. 

A przecież jesteś już doświadczoną mamą. Może Twój baby blues się przedłuża i powinnaś zadbać teraz o siebie, jak już masz miesieczniaka? 
Ja masuje codziennie chwilke szczotka, bo i tak się szczotkuje przed prysznicem. I potem masuje z olejkiem na rozstępy. Nie wiem czy coś zadziała
) to zapytam kiedy ewentualnie mam się zgłosić do szpitala.

daj znać co i jak
spora to dla mnie około 4 kg

Czekasz bo jest tyle ludzi czy właściwie dlaczego? Bo nie przyjęli cię jeszcze na oddział, tak?