Mamy majówki 2023 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-11-15, 16:56   #181
patrycjaa93
Raczkowanie

Dot.: Mamy majówki 2023

Ja już tez zaczęłam w sumie zakupy, lepiej to rozłożyć finansowo łóżeczko zamawiamy z Polski Tweeto, słyszałyście o nim? Od maluszka do 5-latka można ponoć używać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kenaya Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj mialam dzien wizyt. Bylam u rodzinnego zalatwic skierowanie do diabetologa i skonsultowac kaszel od 2 miesiecy, bo juz mnoe z domu wyrzucaja, ze nic z nim nie robie a ze wiem ze nic nie moge brac to skonczylo sie na zaleceniu syropu tymiankowego ale z dobrych wiesci to zrobil mi od razu usg tarczycy czy przypadkiem to nie jest przyczyna tego kaszlu i tym sposobem mam do zbadania p/ciala pod katem Hashimoto, ale to temat na po porodzie dopiero. Potem pojechalam zalatwic termin do diabetologa - mam na przyszly poniedzialek zaczynam sie ogarniac z mierzeniem cukru od jutra. A wieczorem mialam wizyte u gina. Wszystko z bobasem okay, ma juz 10cm od glowy do dupki co do płci to mowil, ze nie widac wyraznie, na ten moment powiedzialby ze dziewczynka. Nie przywiazuje sie do tego, poczekam do polowkowych i moze w koncu bede miala jakas pewnosc

Co do zmeczenia, jestem permanentnie spiaca. Musze isc spac o 22 bo dluzej nie dam rady siedziec, w ciagu dnia kompletny brak sil. Dzis ledwo sie zwloklam zeby sie zebrac do pracy. Poza tym od niedawna bardzo dokucza mi bol spojenia i krzyza. Wczesnie sie to zaczelo teraz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Super, ze robią Ci wszystkie badania i ze diabetolog niedługo. On tez zaleci Ci jakaś dietę? Czy sama sobie coś ogarnelas?
Duże bejbi już mój póki co 7 cm

U mnie spanie o 22 to było przed ciąża teraz serio godzina 20 i mnie nie ma. Nie wspominając o odpoczynku w ciągu dnia

patrycjaa93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-15, 17:15   #182
mrookuu
Raczkowanie

Hej dziewczyny, u mnie wizyta dopiero za tydzień, strasznie mi się dłuży.
Dziś u mnie 13+3 według OM.
Przełamałam się dziś i kupiłam pierwszą rzecz dla malucha (tylko ręcznik z kapturkiem), mam ciągle jakiś opór przed zakupami.
Jeśli chodzi o łóżeczko to ja chyba postawię na dostawkę z chicco, mają taką dużą, że wystarczy do 4 roku życia.

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
mrookuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-15, 17:16   #183
kenaya
Rozeznanie

U diabetologa to w skrocie, nie jesc tego tego tego trzeba samemu poczytac co można co nie. Lekarz tylko patrzy na wyniki cukru i wypisuje paski

kenaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-15, 18:44   #184
farfarae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjaa93 Pokaż wiadomość
Ja już tez zaczęłam w sumie zakupy, lepiej to rozłożyć finansowo łóżeczko zamawiamy z Polski Tweeto, słyszałyście o nim? Od maluszka do 5-latka można ponoć używać.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Super, ze robią Ci wszystkie badania i ze diabetolog niedługo. On tez zaleci Ci jakaś dietę? Czy sama sobie coś ogarnelas?
Duże bejbi już mój póki co 7 cm

U mnie spanie o 22 to było przed ciąża teraz serio godzina 20 i mnie nie ma. Nie wspominając o odpoczynku w ciągu dnia

Super to łóżeczko! Tylko dosyć drogie, ale jak na taki okres użytkowania to nie jest źle. Ja chciałam dostawkę i ostatecznie zamówiłam moment temu Chicco Dream. Na wysokość do mojego łóżka pasuje tylko ta i Air, Forever niestety nie. A długość użytkowania i wielkość kusiły.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Ja mam dziś 15+4 wg ostatniej miesiączki, wg usg wiecej. I zaczynam się czuć odpukać jakby lepiej.

farfarae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-15, 18:47   #185
d63b8a062af6359c617c11f5dff2214bf44d9449_65540a02934eb
Konto usunięte

te dostawki Chicco mają konkretną ustalona wysokość, nie można dostosować do dowolnego łóżka?
d63b8a062af6359c617c11f5dff2214bf44d9449_65540a02934eb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-11-15, 19:46   #186
farfarae
Zadomowienie

Mamy majówki 2023

Tak, trzeba sprawdzać w instrukcjach. Są podane szczegółowe wymiary, do jakich łóżek pasują. Do Dream i Air ma być łóżko nie niższe niż bodaj 49 cm (materac + łóżko), a do Forever i Magic jeszcze wyższe, chyba 53 czy 54 cm.

To w ogóle dotyczy wszystkich dostawek, nie tylko Chicco.

Stary 2022-11-19, 07:39   #187
patrycjaa93
Raczkowanie

A jak z wózkami, macie coś godnego polecenia? nie wiem czy jest sens inwestować miliony monet w gondolę, mega krótko się ją używa.. mój syn nie chciał w ogóle w sumie w niej leżeć i może z 10 razy była użyta w sumie i myślę, jak teraz ugryźć temat

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-11-19, 07:59   #188
kenaya
Rozeznanie

Cytat:
A jak z wózkami, macie coś godnego polecenia? nie wiem czy jest sens inwestować miliony monet w gondolę, mega krótko się ją używa.. mój syn nie chciał w ogóle w sumie w niej leżeć i może z 10 razy była użyta w sumie i myślę, jak teraz ugryźć temat

Ja mam bebetto holland po synku, byłam bardzo zadowolona. Gondola jest duża, służyła nam do 6mcy i w sumie mogłaby dłużej, ale młody zaczął siadać i bałam się że wypadnie jak się obudzi kiedyś po drzemce

Stary 2022-11-19, 12:59   #189
farfarae
Zadomowienie

Cytat:

Ja oglądałam wózki i chyba żaden 2w1 nie spełnia moich oczekiwań Najbliżej był Easywalker, ale drogi. Chciałam używany, ale jest mało na rynku. Ogólnie jest problem z używkami w dobrym stanie Chyba kupię Roan Bloom, a potem jakąś spacerówkę.

Stary 2022-11-24, 06:51   #190
farfarae
Zadomowienie

Hejka, melduję się ponownie. Co tam u Was? Ja zbliżam się powoli do połowy ciąży, umówiłam już połówkowe. Miałam wizytę kontrolną i twardnieje mi macica, mam brać magnez. Rzeczywiście czasem brzuch się napina i pobolewa, myślałam, że to kwestie jelitowe Poza tym wszystko ok, szyjka w porządku, łożysko dosyć nisko, ale w normie. No i na usg lekarz potwierdził, że to dziewczynka, ewidentnie pokazała się z tej strony

Stary 2022-11-24, 10:17   #191
mrookuu
Raczkowanie

Hej u mnie dziś 14+5 i za 2h mam wizytę, liczę na to, że już poznam płeć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-11-24, 12:44   #192
kenaya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrookuu Pokaż wiadomość
Hej u mnie dziś 14+5 i za 2h mam wizytę, liczę na to, że już poznam płeć.

Trzymam kciuki
Ja dziś 17+3, najbliższa wizyta 12.12. I dalej czekam na jakieś pewniejsze wieści nt płci

Stary 2022-11-24, 14:05   #193
mrookuu
Raczkowanie

Jestem już po, lekarz obstawia dziewczynkę ) wszystkie wyniki idealne, następna wizyta 27.12 a połówkowe 10.01.

Stary 2022-11-26, 16:16   #194
patrycjaa93
Raczkowanie

Czyli narazie mamy dwie dziewczynki?
Ja mam usg 21.12 i tez już mam nadzieje ze dowiem się jaka płeć dziś zaczynam 16. tydzień.

Stary 2022-12-10, 12:33   #195
mrookuu
Raczkowanie

Dziewczyny co tu taka cisza? Jak się czujecie? Jak przygotowania do świąt? Kupujecie juz wyprawkę?

Ja czuję się o niebo lepiej, dziś zaczęłam 18 tydzień, czyli chyba 5 miesiąc Po świętach spróbuję powoli odstawiać Xonvee, bo nie ukrywam, że drogi to interes.
Powoli zaczynam kupować też ciuszki i jakieś mniejsze rzeczy, jeszcze neutralne zobaczymy czy w styczniu na połówkowych będzie wciąż dziewczynką. W styczniu też zamierzamy pojechać oglądać wózki, mam nadzieję, że ceny jakoś drastycznie nie podskoczą.
A i od kilku dni wyczuwam delikatne kopniaczki... wspaniałe uczucie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-12-10, 13:12   #196
farfarae
Zadomowienie

Cześć, to prawda, strasznie cicho na wątku. Myślę, że mdłości powinny dać Ci już spokój, w końcu to solidny drugi trymestr. Którego stycznia masz połówkowe? Ja mam dzisiaj 19+1 wg ostatniej miesiączki, realnie trochę więcej, połówkowe w przyszłym tygodniu. Niektórzy producenci wózków ponoć deklarują podwyżki od stycznia, foteliki też mają podrożeć. Ale w bobowózkach mówili, że w 2022 były jakieś 4 podwyżki, także tego… My już zamówiliśmy fotelik z bazą, wózek i łóżeczko na promocjach z okazji black friday. Łóżeczko przyszło, fotelik i wózek odbierzemy jakoś w kwietniu.

Stary 2022-12-10, 13:36   #197
mrookuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farfarae Pokaż wiadomość
Cześć, to prawda, strasznie cicho na wątku. Myślę, że mdłości powinny dać Ci już spokój, w końcu to solidny drugi trymestr. Którego stycznia masz połówkowe? Ja mam dzisiaj 19+1 wg ostatniej miesiączki, realnie trochę więcej, połówkowe w przyszłym tygodniu. Niektórzy producenci wózków ponoć deklarują podwyżki od stycznia, foteliki też mają podrożeć. Ale w bobowózkach mówili, że w 2022 były jakieś 4 podwyżki, także tego… My już zamówiliśmy fotelik z bazą, wózek i łóżeczko na promocjach z okazji black friday. Łóżeczko przyszło, fotelik i wózek odbierzemy jakoś w kwietniu.

Ja mam dziś 17+0 i połówkowe 10.01.
Kurcze... właśnie mam zmiar do bobowózków uderzyć, najbardziej spodobał mi się wózek cybexa, nowy model, więc może od stycznia nie podskoczy. Ale też nie widziałam go jeszcze na żywo, może warto się wybrać jeszcze między świętami...

Stary 2022-12-10, 15:22   #198
kenaya
Rozeznanie

Hej u mnie jakoś tak stresowo ostatnio.. w środe z rana po wstaniu zobaczyłam plamienie na papierze. Tak się wystraszyłam.. pojechałam do szpitala, lekarz wszystko zbadał, poogladał i powiedział, że nie wie skąd, bo nie ma żadnego śladu krwi. Także muszę zwolnić tempa, pracuję do końca miesiąca, mam nadzieję, że dotrwam, bo jest mi już coraz ciężej. W środę mam prenatalne także już liczę, że poznamy płeć i bedę mogła zacząć myśleć o wyprawce

Stary 2022-12-10, 15:35   #199
farfarae
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dziś 17+0 i połówkowe 10.01.
Kurcze... właśnie mam zmiar do bobowózków uderzyć, najbardziej spodobał mi się wózek cybexa, nowy model, więc może od stycznia nie podskoczy. Ale też nie widziałam go jeszcze na żywo, może warto się wybrać jeszcze między świętami...

„Moje” bobowózki podchodzą frontem do klienta i uczciwie uprzedzały o zmianie cenników. Najlepiej podejdź i zapytaj. Nawet jakbyś zamówiła teraz, to i tak wiąże się to tylko z zapłatą zaliczki (bobowózki chciały chyba 1000 zł niezależnie od modelu, a np. babyhit 10% ceny), zaklepujesz sobie tegoroczną cenę, a gwarancja biegnie od dnia odbioru i zapłaty reszty ceny. Jak jesteś zdecydowana na nowy wózek, to może warto.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Hej u mnie jakoś tak stresowo ostatnio.. w środe z rana po wstaniu zobaczyłam plamienie na papierze. Tak się wystraszyłam.. pojechałam do szpitala, lekarz wszystko zbadał, poogladał i powiedział, że nie wie skąd, bo nie ma żadnego śladu krwi. Także muszę zwolnić tempa, pracuję do końca miesiąca, mam nadzieję, że dotrwam, bo jest mi już coraz ciężej. W środę mam prenatalne także już liczę, że poznamy płeć i bedę mogła zacząć myśleć o wyprawce

Bardzo mi przykro, musiałaś nieźle najeść się strachu. Dobrze, że tak się to skończyło. Do końca miesiąca niewiele zostało, a jeszcze po drodze są święta. Ja dosłownie na dniach wzięłam L4, najpierw planowałam od razu w drugim trymestrze, potem myślałam, że pochodzę do pracy do końca roku, ale zaczął mi bardzo twardnieć brzuch przy siedzeniu przy biurku i wylądowałam na zwolnieniu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-10, 15:46   #200
kenaya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farfarae Pokaż wiadomość
„Moje” bobowózki podchodzą frontem do klienta i uczciwie uprzedzały o zmianie cenników. Najlepiej podejdź i zapytaj. Nawet jakbyś zamówiła teraz, to i tak wiąże się to tylko z zapłatą zaliczki (bobowózki chciały chyba 1000 zł niezależnie od modelu, a np. babyhit 10% ceny), zaklepujesz sobie tegoroczną cenę, a gwarancja biegnie od dnia odbioru i zapłaty reszty ceny. Jak jesteś zdecydowana na nowy wózek, to może warto.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Bardzo mi przykro, musiałaś nieźle najeść się strachu. Dobrze, że tak się to skończyło. Do końca miesiąca niewiele zostało, a jeszcze po drodze są święta. Ja dosłownie na dniach wzięłam L4, najpierw planowałam od razu w drugim trymestrze, potem myślałam, że pochodzę do pracy do końca roku, ale zaczął mi bardzo twardnieć brzuch przy siedzeniu przy biurku i wylądowałam na zwolnieniu.

Mnie też, już twardnieje, ale o dziwo tylko w nocy? Mam też dość silne bóle pleców, ciężko mi się odwracać nawet z boku na bok. To już chyba starość dziś mam 19+5 i też już się spodziewałam, że będę bardziej czuć ruchy a tu kicha. Czasem w nocy/wieczorem czuje jakby takie stukanie przy pęcherzu i nic poza tym. Zupełnie inaczej niż w 1szej ciąży

Stary 2022-12-10, 15:58   #201
farfarae
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też, już twardnieje, ale o dziwo tylko w nocy? Mam też dość silne bóle pleców, ciężko mi się odwracać nawet z boku na bok. To już chyba starość dziś mam 19+5 i też już się spodziewałam, że będę bardziej czuć ruchy a tu kicha. Czasem w nocy/wieczorem czuje jakby takie stukanie przy pęcherzu i nic poza tym. Zupełnie inaczej niż w 1szej ciąży

Hahahaha a ile masz lat? Mnie twardnieje jak długo siedzę albo jak się zmęczę, w nocy wszystko jest git, nic nie boli. Lekarz zalecił mi na to magnez, ale powiedział też, że to naturalne, bo macica to mięsień i w ten sposób „ćwiczy”. Najważniejsze, żeby szyjka się nie skracała, jak jest odpowiednio długa, to wszystko jest szczelnie i nie ma ryzyka przedwczesnego porodu. Myślałam, że w kolejnych ciążach lepiej czuć te ruchy? W tych moich 19+1 już czuję parę (2-3) razy dziennie lekkie bulgotanie, tylko jak jestem w pozycji leżącej/półleżącej, na forum przeczytałam, że jakaś dziewczyna porównała to do tego, jakby jakaś spora ryba tam pływała i to chyba najlepsze porównanie

Stary 2022-12-10, 16:57   #202
kenaya
Rozeznanie

33 ja myślę, że u mnie w nocy dlatego, że teraz wracalam z pracy po 21 już bardzo zmęczona. Rano już jest dobrze też myślałam, że lepiej i szybciej czuć, ale widocznie u mnie się to nie sprawdziło

Stary 2022-12-10, 18:20   #203
mrookuu
Raczkowanie

Faktycznie podjadę jeszcze w grudniu, dzięki wielkie.
Ja od tygodnia czuje, najpierw bylo takie właśnie przelewanie, teraz jest już wyraźne pukanie, czuje codziennie przy odpoczynku, czasem jak siedzę tez się rozpycha

Stary 2022-12-11, 19:37   #204
kapsw
Rozeznanie

Cześć. Dołączę do Was

Ja dziś 17+5. Delikatne właśnie takie przelewanie/bulgotanie czuję od paru dni. Zaskoczyłam się, bo chyba szybko, a to pierwsza ciąża. Ale poniżej pępka to ciężko żeby było coś innego.
Połówkowe mam w pierwszych dniach stycznia (21tc).

Cały czas pracuję (z ciążą, szyjką wszystko ok), ale dbam o wstawanie od kompa co godzinę. Kiedy tego nie robię, bolą mnie plecy w części lędźwiowej. Jeszcze chwilę (miesiąc, dwa) mam zamiar popracować jak wszystko będzie ok.

Na razie mamy podobno dziewczynkę, ale była już po pierwszych prenatalnych chłopcem, także się szczególnie staram nie nastawiać. W pracy mojej i męża spłynęło na nas dużo historii, że miał być chłopiec, a urodziła się dziewczynka i na odwrót (i to tez takich z ostatnich lat), że w sumie nie wiem czy się w ogóle przywiązywać.

Wyprawki jeszcze nie kompletujemy, po nowym roku chcę się za to zabrać. Wózek akurat przygarniamy od rodziny.

Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski
kapsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-11, 19:47   #205
kenaya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapsw Pokaż wiadomość
Cześć. Dołączę do Was

Ja dziś 17+5. Delikatne właśnie takie przelewanie/bulgotanie czuję od paru dni. Zaskoczyłam się, bo chyba szybko, a to pierwsza ciąża. Ale poniżej pępka to ciężko żeby było coś innego.
Połówkowe mam w pierwszych dniach stycznia (21tc).

Cały czas pracuję (z ciążą, szyjką wszystko ok), ale dbam o wstawanie od kompa co godzinę. Kiedy tego nie robię, bolą mnie plecy w części lędźwiowej. Jeszcze chwilę (miesiąc, dwa) mam zamiar popracować jak wszystko będzie ok.

Na razie mamy podobno dziewczynkę, ale była już po pierwszych prenatalnych chłopcem, także się szczególnie staram nie nastawiać. W pracy mojej i męża spłynęło na nas dużo historii, że miał być chłopiec, a urodziła się dziewczynka i na odwrót (i to tez takich z ostatnich lat), że w sumie nie wiem czy się w ogóle przywiązywać.

Wyprawki jeszcze nie kompletujemy, po nowym roku chcę się za to zabrać. Wózek akurat przygarniamy od rodziny.

Hej, witamy w skromnym gronie
Faktycznie szybko czujesz ruchy, ale to fajnie, super uczucie świetnie, że czujesz się dobrze, oby zostało tak jak najdłużej

Stary 2022-12-14, 07:54   #206
patrycjaa93
Raczkowanie

Hej!

Nie wiem jak, ale nie dostałam powiadomień nawet ze tu ktoś się odzywa!
Super, że u Was wszystko dobrze
[mention]kenaya [/mention] , dobrze że nic poważnego z tym plamieniem! I super, że zwalniasz. Pamietam z pierwszej ciąży, gdy dostawałam plamienia, to właśnie zawsze było związane stricte z przemęczeniem organizmu.. Choć oczywiście przyczyny u każdej z nas mogą być różne.

Pytanie z innej beczki - ćwiczycie coś? ja odkąd jestem w ciąży z tymi wszystkimi objawami to zupełnie nic, ale od stycznia zapisałam się na zajęcia na basenie dla kobiet w ciąży. Oprócz tego chodzę do osteopatki co 1-2 tyg i ona mnie ratuje w tych wszystkich bólach

[mention]kapsw [/mention] witamy! ciekawe co wyjdzie na połówkowych, tez słyszałam dużo historii odnośnie płci, a nawet moja siostra miała do samego końca być bratem, wszyscy zaskoczenie przy porodzie choć kiedyś nie było tak dobrych sprzętów i badań jak teraz

U mnie teraz 17+4, samopoczucie bardzo skacze. Skończyły się codzienne wymioty (nareszcie!), ale dalej się zdarzają w każdym tygodniu, a okropne mdłości wcale mnie nie opuszczają cały czas biorę leki na to, próbowałam kilka razy odstawić ale wtedy zabawa zaczyna się od nowa oprócz tego jestem ogromnie zmęczona, sypiam po 12-13h plus często w ciągu dnia. I mimo mdłości włączył mi się „odkurzacz” i jestem non stop głodna i jem, w efekcie czego czuję się ogromna Pracuję max 10h w tyg, jeszcze do końca tego tyg jestem na 100% zwolnieniu, a od przyszłego chcę spróbować wrócić do pracy na 30%, czyli 2h 15 min dziennie, zobaczymy co na to mój lekarz
USG mam w następną środę i już nie mogę się doczekać

Stary 2022-12-14, 11:35   #207
mrookuu
Raczkowanie

Cytat:
Hej!

Nie wiem jak, ale nie dostałam powiadomień nawet ze tu ktoś się odzywa!
Super, że u Was wszystko dobrze
[mention]kenaya [/mention] , dobrze że nic poważnego z tym plamieniem! I super, że zwalniasz. Pamietam z pierwszej ciąży, gdy dostawałam plamienia, to właśnie zawsze było związane stricte z przemęczeniem organizmu.. Choć oczywiście przyczyny u każdej z nas mogą być różne.

Pytanie z innej beczki - ćwiczycie coś? ja odkąd jestem w ciąży z tymi wszystkimi objawami to zupełnie nic, ale od stycznia zapisałam się na zajęcia na basenie dla kobiet w ciąży. Oprócz tego chodzę do osteopatki co 1-2 tyg i ona mnie ratuje w tych wszystkich bólach

[mention]kapsw [/mention] witamy! ciekawe co wyjdzie na połówkowych, tez słyszałam dużo historii odnośnie płci, a nawet moja siostra miała do samego końca być bratem, wszyscy zaskoczenie przy porodzie choć kiedyś nie było tak dobrych sprzętów i badań jak teraz

U mnie teraz 17+4, samopoczucie bardzo skacze. Skończyły się codzienne wymioty (nareszcie!), ale dalej się zdarzają w każdym tygodniu, a okropne mdłości wcale mnie nie opuszczają cały czas biorę leki na to, próbowałam kilka razy odstawić ale wtedy zabawa zaczyna się od nowa oprócz tego jestem ogromnie zmęczona, sypiam po 12-13h plus często w ciągu dnia. I mimo mdłości włączył mi się „odkurzacz” i jestem non stop głodna i jem, w efekcie czego czuję się ogromna Pracuję max 10h w tyg, jeszcze do końca tego tyg jestem na 100% zwolnieniu, a od przyszłego chcę spróbować wrócić do pracy na 30%, czyli 2h 15 min dziennie, zobaczymy co na to mój lekarz
USG mam w następną środę i już nie mogę się doczekać

Patrycja ja również mam dzis równo 17+4. A wizytę dopiero po świętach... strasznie się dłuży. Mi również odpuszczają wymioty, mdlosci na szczęście też. I też cały czas jem!

Wczoraj zamówiliśmy wózek i fotelik. Wózek zupełnie inny niż zamierzałam, ale jestem nim oczarowana. Baliśmy się podwyżek od nowego roku, w bobowózkach potwierdzili nasze obawy, więc nie zastanawialiśmy się i jest

Stary 2022-12-14, 11:59   #208
patrycjaa93
Raczkowanie

Cytat:
Patrycja ja również mam dzis równo 17+4. A wizytę dopiero po świętach... strasznie się dłuży. Mi również odpuszczają wymioty, mdlosci na szczęście też. I też cały czas jem!

Wczoraj zamówiliśmy wózek i fotelik. Wózek zupełnie inny niż zamierzałam, ale jestem nim oczarowana. Baliśmy się podwyżek od nowego roku, w bobowózkach potwierdzili nasze obawy, więc nie zastanawialiśmy się i jest

Ooo ciekawe jak to będzie z terminem porodu

Pokażesz wózek i fotelik?

Stary 2022-12-14, 13:44   #209
mrookuu
Raczkowanie

Cytat:
Ooo ciekawe jak to będzie z terminem porodu

Pokażesz wózek i fotelik?

Wózek kupiliśmy Espiro Yoga, zielony kolor.
Fotelik ciezko było dopasować do naszego auta, stanęło na Cybexie Cloud Z2.

Screenshot_20221214-134409_Samsung%20Internet.jpgScreenshot_20221214-134319_Samsung%20Internet.jpg

Stary 2022-12-14, 17:53   #210
kenaya
Rozeznanie

Witam się dziś po badaniach połówkowych! 288g zdrowej dziewczynki🤩 właśnie siedzę i porównuję wyniki sprzed 6 równych lat (dokładnie w tym samym dniu robiłam badania z synkiem) i idą łab w łeb, dosłownie milimetr róznicy w poszczególnych parametrach jeju jestem już taka spokojna teraz, że wszystko wyszło dobrze🫠

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości