callanetics - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy:
0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-19, 08:15   #181
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Callanetics

Ja jestem po Jakos mi sie udalo. zajelo mi to ok 35minut, ale nie wytrzymalam wszedzie tyle ile trzeba. Własnie sciagam sobie filmik, wiec mysle, ze latwiej mi bedzie cwiczyc "razem z kims". ZObaczymy coi bedzie za 2 tygodnie-jesli wytrwam

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 08:44   #182
laetus
Raczkowanie

GG do laetus

ja cwicze od srody i teraz ledwo sie poruszam. Ale dam rade!!!!!!!!
Musze sobie to tylko powtarzac
laetus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 08:51   #183
myszeczka00
Wtajemniczenie

Nicolite ja napisalam o tych 100 ruchach myslalam ze tak jest dobrze
ojj...niech ktos mnie poprawi jesli zle robie...

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 08:52   #184
myszeczka00
Wtajemniczenie

PS. ja juz mam 5ty dzien i jestem zadowolona z nóg i boczków

Stary 2006-03-19, 10:10   #185
kasssia85
Raczkowanie

spadły ci boczki po 5 dniach????????nie no ja chyba też od dzisiaj się zabieram do tych ćwiczeń. ja chyba poprostu si ę zakatuję bo codziennie ćw aerobic, jakieś ćwiczenia na nozki brzuszek itd, do tego rowerek 50 min, no i jak mi dojdą jeszcze te ćwiczenia godzinne hehe to chyba nie będę miała już na nic czasu.a le czego się nie robi dla zadawalających efektów. a facet skarży mi się że nie mam dla niego czasu
kasssia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 10:49   #186
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

Cytat:
Napisane przez ka.si
ja niestety musiałm przerwać bo po ostatnim ćwiczeniu, szczeliło mi coś w biodrze ... smaruje się maścią - cholera !!!!!

ale zacznę od nowa jak tylko boleć przestanie !!!!!!!!!!!!!!
Cos o tym wiem...wlasnie najgorzej ida mi te cwiczenia na bioderka..bo pierwszym dniu tak mi bolaly biodra ze myslalam ze cos z nimi zrobilam ale po 2 dniach zorientowalam sie ze to musialy byc zakwasy
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 11:00   #187
myszeczka00
Wtajemniczenie

kasssia tzn nie calkiem mi spadly ale wyglada to o niebo lepiej skupiam sie wlasnie nad tymi cwiczonkami na biodra i tymi przy ktorych sie lezy i daje noge na 2gą strone-to chyba juz jest rozciąganie jak sie nie myle- dodałam do tego twisterk; przyznam sie ze boczki to moja slaba strona ;(

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-19, 12:23   #188
ka.si
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Callanetics

kobiety, nie robi się 100 powtórzeń - mini ruchów- tylko dane ćwiczenie trzeba wykonywać w czasie 100s !!! mini ruchów jest znacznjie więcej

25/09/2010 wedding
ka.si jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 12:28   #189
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez ka.si
kobiety, nie robi się 100 powtórzeń - mini ruchów- tylko dane ćwiczenie trzeba wykonywać w czasie 100s !!! mini ruchów jest znacznjie więcej
Dokładnie oto chodzi, o czym pisze ka.si. Tych mini - ruchów jest znacznie więcej. A chodzi o czas Wiem, wiem, że dają w tyłek Ja sama nie lubię najbardziej tych siedzących na boku z podniesioną nogą. Niestety one są baaaardzo wredne, ale za to baaardzo skuteczne
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 22:46   #190
nikolite
Rozeznanie

Ka.si, Aga dziekuje za odpowiedzi Musialam sie upewnić
nikolite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-20, 16:01   #191
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Ale taka jedna pelna seria wystarczy na dzien prawda?
Tzn wytarczy zrobic to co jest na filmiku?(sciagnelam gdzies z netu. Cwiczenia sa powolne ale calosc trwa ok 45minut).

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-20, 17:32   #192
mi.a
Zakorzenienie

ja rozpoczęłam ćwiczonka w sobote i jak narazie w rezultacie mam tylko zakwasy głównie pod kolanami ale mam nadzieję, że wytrwam i będą jakieś efekty zastanawiam się tylko czy te ćwiczonka zadziałają na moje udziska:/:P
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-20, 19:50   #193
KUBUŚ
Raczkowanie

Callanetics w Szczecinie?

właściwie to szukam jakiegoś klubu fitness w Szczecinie, gdzie można poćwiczyć callanetics z innymi, bo w domu to mi się niebardzo chce.
KUBUŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-20, 20:15   #194
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

A ja dzis troche przesadzilam-skonczylam jakies 20minut temu, a dalej czuje miesnie. Ciekawe czy jutro wstane z lozka czy bed emiala problemy. Hehe

Leoś 29.12.2014 
Stary 2006-03-20, 21:17   #195
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez ka.si
A mnie wlasnie nauczono (wyczytalam w ksiazce Callan - zalozycielki, widzialam na mojej kasecie video), ze to nie chodzi o 100s, tylko o 100 malutkich ruchow wlasnie

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-21, 06:20   #196
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jowisia
A mnie wlasnie nauczono (wyczytalam w ksiazce Callan - zalozycielki, widzialam na mojej kasecie video), ze to nie chodzi o 100s, tylko o 100 malutkich ruchow wlasnie
czyli ostateczna wersja brzmi 100 małych ruchów, a nie sto sekund?????

wczoraj sie zebrałam do zrobienie całej serii i podziwiam osoby które wykonały cała serię za pierwszym razem najgorsze były ćwiczenia na brzuch i biodra(musiałam robic małe przerwy )ale dziś czuje wszystkie mięsnie, najbardziej rak(co mnie cieszy )
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 07:06   #197
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Agaimka
czyli ostateczna wersja brzmi 100 małych ruchów, a nie sto sekund?????

wczoraj sie zebrałam do zrobienie całej serii i podziwiam osoby które wykonały cała serię za pierwszym razem najgorsze były ćwiczenia na brzuch i biodra(musiałam robic małe przerwy )ale dziś czuje wszystkie mięsnie, najbardziej rak(co mnie cieszy )
Wydaje mi się, że to jest kwestia umowna. Faktycznie w książce, którą pożyczyła mi Jowisia zalecane jest na początku tylko 75 ruchów (przy ćwiczeniach, gdzie podałam 100 sekund), ale w opcji dla zaawansowanych już nawet 300 ruchów.
Także wszystko zależy od ogólnej kondycji organizmu. Dajesz radę bez obciążeń organizmu przez 100 sekund - super. Nie udało się, zacznij od 75 ruchów
Teraz jestem straszny kapeć i podejrzewam, że nie wytrzymałabym 100 sekund, ale kiedyś robiłam je bez problemu. Jak czytam o Waszych osiągnięciach to sama mam ochotę przeprosić się z callanetics'em.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 07:18   #198
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
w opcji dla zaawansowanych już nawet 300 ruchów.
o kurcze!!!!jak juz dojdę do tylu powtórzeń to będę z siebie bardzop dumna
AgaZ dzieki za informację
Stary 2006-03-21, 07:21   #199
laetus
Raczkowanie

GG do laetus

A ja dziś nie mam zakwasów!!! i chyba mam patent jak ich nie miec
Po całej takiej serii jeszcze się rozciągałam przez 15 min i pomogło!
Dziś nie będę wchodzić po schodach na czworaka
laetus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-21, 07:24   #200
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laetus
A ja dziś nie mam zakwasów!!! i chyba mam patent jak ich nie miec
Po całej takiej serii jeszcze się rozciągałam przez 15 min i pomogło!
Dziś nie będę wchodzić po schodach na czworaka
Dobry pomysł
Mam pytanie odnośnie ćwiczenia Iv na plecy, czy jak robimy te mini skłony to odrywamy ręce od podłogi, czy mamy cały czas je przeytwierdzone i zgłębiomy skłonu do kolan?????
Stary 2006-03-21, 07:46   #201
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

To ja juz wogole nic nie rozumiem z tymi powtorzeniami. Ehh..
A po wczorajszym u mnie prawie wszystko ok-prawie bo boli mnie wewnętrzna strona ud.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2006-03-21, 14:12   #202
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Kurcze, te cwiczenia z wizazu sa super juz widze roznice po paru sesjach. Mam pytanie: czy ktoras z was ma moze jeszcze jakies inne przyklady cwiczen czy robicie tylko te wizazowe? I ciwczycie codziennie jak tam podano? Bo ja co drugi dzien, bo nie dam rady codziennie z powodu zakwasow/braku czasu. W kazdym razie efekty sa i sie liczy
Stary 2006-03-21, 14:22   #203
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agolek
Kurcze, te cwiczenia z wizazu sa super juz widze roznice po paru sesjach. Mam pytanie: czy ktoras z was ma moze jeszcze jakies inne przyklady cwiczen czy robicie tylko te wizazowe? I ciwczycie codziennie jak tam podano? Bo ja co drugi dzien, bo nie dam rady codziennie z powodu zakwasow/braku czasu. W kazdym razie efekty sa i sie liczy
Ja cwicze z kaseta video Callan Pickney (tworczynia metody). Ciwczenia sa w sumie podobne od tych opisanych przez Age (), choc troszke intensywniejsze. Staram sie cwiczyc codziennie, ale rozkladam program na kilka sesji, tzn. rozgrzewka + brzuch/ rozgrzewka+ nogi/ rozgrzewka+ biodra itd, to jest tzw. program dla "zabieganych" kobiet w sumie po pol godzinki kazdy. W ksiazce jest wyraznie napisane, ze absolutnie tych cwiczen nie trzeba wykonywac codziennie, najlepiej by wlasnie bylo co drugi dzien

Stary 2006-03-21, 14:29   #204
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dziekuje jowisia a gdzie moge dostac taka kasete? Czy masz moze przyklady cwiczen gdzies opisane na kopmuterze,zeby mozna bylo przeslac?
Stary 2006-03-21, 14:44   #205
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agolek
dziekuje jowisia a gdzie moge dostac taka kasete? Czy masz moze przyklady cwiczen gdzies opisane na kopmuterze,zeby mozna bylo przeslac?
No wlasnie nie, i stad caly moj zachwyt nad pomyslem Agi stworzenia wreszcie cwiczen callan na wizazu, bo jestem goraca zwolenniczka tej metody i zaniemowilam pod wrazeniem efektow- jednoczesnie zdajac sobie sprawe, jak ciezko cokolwiek na necie (a tym bardziej na polskich stronach) znalezc.
Ja kasete kupilam na ebay'u, przyslano mi z ameryki, calkowity koszt wyniosl mnie kilka dolarow, ale jestem bardzo zadowolona. Zreszta na ebay'ach zagranicznych jest tego mnostwo.

Powodzenia

Stary 2006-03-21, 15:10   #206
ka.si
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Callanetics

po "uraziku" z bioderkiem , wczoraj powróciłam do tych ćwiczeń, niestety jeszcze nie jestem tak dobra aby te ćwiczenia na biodra, robić w czasie 100s ... robie 75 powtórzeń ... najlepsze są ćwiczenia na brzuch, też dają popalić
ale wczoraj cały trening zrobiłam w czaie 50 minut

25/09/2010 wedding
ka.si jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 15:30   #207
LaGata
Raczkowanie

Dot.: callanetics

Hej!
Ja cwicze callanetics mniej wiecej od tygodnia i czuje sie swietnie, czuje wszystkie miesnie, choc to nie sa zakwasy(bo wczesniej juz troszke sie ruszalam)
Ja mam przedpotopowa kasete z Bojarska i razem z nia sobie cwicze, zajmuje to lekko ponad godzinke, jest tam kilka cwiczen wiecej wiec dlatego
Chcialam powiedziec o bardzo istotnej rzeczy,aby CALY czas pamietac o wciagnietym brzuchu, spietych posladkach i wypchnietych biodrach, no i oczywiscie oddech Cwiczenia wtedy sa znacznie bardziej skuteczne, no i niestety maczace Ale czego sie nie robi dla pieknosci
Pozdrawiam goraco i zycze wytrwalosci!!
LaGata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-21, 15:39   #208
LaGata
Raczkowanie

Dot.: callanetics

Cytat:
Napisane przez rob4cz3q
Ago
ciekawie to wygląda.
dziewczyny, które ćwiczyły prosze o opis efektów i o tym jak sie czyłyście po: bolały mięsnie, kręgosłup? czy w ogóle nic?
Bo moim problemem jest częś piersiowo lędźwiowa kręgosłupa. Zawsze przy ćwiczeiach różnych mnie bolała. A niedawno sie dowiedziałam że mam skrzywienie.niestety. obawiam się, że jest to skutek złego wykonywania ćwiczeń .
Jesli masz problemy z kregoslupem to lepiej skonsultowac sie z lekarzem czy cos w tym stylu... Na kasecie mowia ze lepiej uwazac, nie wiem jakie moga byc przeciwskazania i jakie konsekwencje dokladnie, ale mysle ze wada moze sie poglebiac...
Konsultacje z lekarzem polecaja rowniez osobom majacym problemy z sercem i bedacym w ciazy.
Pozdrawiam
LaGata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 19:32   #209
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

wlasnie jestem po wizazowej sesji callanetincs strasznie mi sie nie chcialo ale wiem ,ze nie bede miala czasu jutro i jak zaczelam to jakos mi zachcialo
teraz jestem z siebie strasznie zadowolona i z poczuciem dobrze spelnionego obowiazku moge udac sie spac
Stary 2006-03-21, 20:28   #210
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Ja tez niedawno skoncyzlam cwiczycTylko jakos lepiej mi idzie jak cwicze sama niz jak cwicze z filmikiem. Moze bardziej sie skupiam na ogladaniu niz na cwiczeniach. Ogolnie najbardziej w cwiczonkach czuje uda i brzuszek(podczas "brzuszkow"). Mam nadzieje, ze jutro juz nie bede miala zakwasow, bo dzisja smiesznie wygladalam, jak trzymalam sie sciany zeby wejscpo schdkach do siebie do pokojuw pracyhihi

Leoś 29.12.2014 
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości