|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: pięćdziesiatki z plusem
Bietkadd - nie marnuj dnia przy monitorze ,a jezeli dasz radę wkleic to będzie Twoje , twoja praca i wkład .
Miłego dnia wam zycze , mam nadzieje ,że wieczorem uda nam się spotkac .
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Sonato cały czas próbowałam z tymi Twoimi plikami ale juz wszystko wiem : one są o wiele za duże tutaj
(No ok idę juz do swoich robótek ręcznych hihi sprzątania ale póżniej zajrzę całuski )Własnie a gdzie Starsza Pani ? |
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: słów kilka o kominku
![]() [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f05f6 dff00dc9368][IMG] to tylko próba, to tylko próba..... Nie mam pojęcia co robię. Proszę o cierpliwość. Dopiero się uczę wklejania zdjęć. Wszystko jest dla mnie nowe i tajemnicze
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: kolejna próba przesłania zdjęcia mojego kominka
![]() może teraz się uda pokazać moje najlepsze miejsce pod słońcem - kominek własnego projektu. Kiedy na zewnątrz jest ciemno, zimno i nieprzyjemnie, siadam sobie w kuchni przy kuchennym stole z widokiem na kominek. Obok, na ciepłej drewnianej podłodze z surowych desek, rozciągają się wszystkie trzy psy, dwa wielkie i trzeci całkiem malutki, który wszystkimi nami rządzi od 14 lat - jamnik długowłosy miniatura - Czata. Wtedy najlepiej smakuje aromatyczna kawa i najchętniej Kapuściński lub de Mello, których czytam na okrągło. Ponieważ jest zima, to nieśmiało sugeruję przyjęcie u mnie, w kurpiowskiej kuchni, z widokiem na kominek i .. Puszczę Białą. Zapraszam.
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
To ja Szymonko pytałam o domek
.Jest piękny.Ale u nas sypie za oknem,dziewczyny fantastycznie to wygląda. Domyślam sie że u Szymonki i Malinówki to cud natury. Cieszę sie bardzo,że wątek sie rozkręca mam nadzieję iż uda nam sie go utrzymać jak najdłużej. Starsza pani na pewno tu zagląda i z pewnością niedługo sie odezwie Będę próbowała wieczorkiem dostać sie na imprezę,mam nadzieję,że drogi będą odśnieżone i dojadę bez problemu ![]() ![]() Sonata tylko proszę Cię,nie docieraj tak późno,żebyśmy sie spotkały Później napiszę jak syn po studniówce a teraz pędzę na obiad ![]() Do zobaczenia Moje Drogie |
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam przesiadywać w kuchni ,zwłaszcza z aromatyczną kawką.KOMINEK CUDO,pięknie go zaprojektowałaś
|
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymonko Witaj ! Na Mazurach zamieć , świata nie widać a dosłownie przed pół godziną świeciło cudowne słońce.
Twój kominek jest wspaniały i doskonale dopasowany do otoczenia. Nasz kominek budowany był ze 30 lat temu i powstał z ozdobnych kafli ze starego pieca. Jest otwarty i można bezpośrednio przyglądać się jak palą się drwa i lecą skry. Ja też jeszcze nie potrafię wklejać zdjęć ale niedługo wróci do domku mój synuś to mnie trochę podszkoli i będę mogła podzielic się z Wami widokami za oknem i nie tylko. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Szymonko piękny ten kominek i jutro jesteśmy u Ciebie na kawie
)A kawa z widokiem na Puszczę ? Toż to poemat !! Ale dzis party tutaj więc proszę Panie o przybycie !!! Zbieramy sie wcześniej w miarę możliwości ( mam na myśli Sonatko ,że nie tak póżno , jak zawsze możesz
|
|
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
Jestem już z jedzonkiem na party
póżniej doniosę jeszcze jakieś ciasto A tak ogólnie lubicie zimę ? Apropo muzyki , jak wspomniała Sonata są jeszcze miłośnicy dawniejszej muzyki . Ja np bardzo lubię operetki Lehara i szukam namiętnie arii na CD bo niestety nie mam już zwykłego adaptera ![]() A jak u Was ? Jaką muzykę dziś serwujemy?
|
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest zamieć!
|
|
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: do Malinówki
Droga Malinówko
, domek jest prześliczny. Wspaniale umiejscowiony. Na górce.Tego mi brak na moich Kurpiach. Wszędzie u nas płasko jak na stolnicy pełnej pierogów. Żadnej górki, żadnego wzniesienia. Ma to swoje dobre strony, np. jazda rowerem nie jest tak uciążliwa jak w terenie górzystym, ale widokowo...kiepsko. Ratuje nas okloiczny las i piękne meandry Bugu. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9cdca1530.html mój dom w zimowej oprawie
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny skorzystałam z pomocy i prezentuję zimowe obrazki z mojego zakątka. Oba zrobiłam dzisiaj specjalnie dla Was
Bietko bardzo lubię słuchać muzyki i tej klasycznej i tej lżejszej. Nie mam wielu płyt CD ale mam w telewizorku kanał z muzyką poważną /Mezzo bodajże /to zawsze jak mam wolny wieczór lubię posłuchać dobrej muzyki. A co do zimy to lubię ją ale kocham pozostałe pory roku a zwłaszcza lato. Jak nauczę się wklejać zdjęcia to zobaczycie jaka piękna jest u nas zima. Zrobiłam zdjęcia sikorom , dzięciołom, gilom, sójkom i innym ptakom które przylatują do naszej stołówki. |
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: znowu zdjęcie z Kurpiów
Skorzystałam z Fotosika, ze strony mojego męża . Kolejny etap - założyć własne konto na Fotosiku. A moze znacie lepszy program do przesyłania zdjęć? Będę wdzięczna. Moc pozdrowień
|
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: do Malinówki
Szymonko taka weranda jak Twoja od lat jest moim marzeniem. Brakuje mi właśnie takiej przeszklonej oranżerii gdzie mogłabym przechować moje letnie roslinki doniczkowe. Mam nadzieję że jak finanse nam pozwolą to również doczekam się takiego szklanego pokoiku.
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
No przeciez dobrze wiecie,ze ja mieszkam obok w 60+.Zajrzałam tam właśnie przed chwilą ale pustki- "...nikt nie woła...". Ucieszyłam sie jednak bo bietkadd i Nika wpadły do mnie z sąsiedzką wizytą. A ponieważ zapraszacie więc jestem z rewizytą..No dobra-i bez zaproszenia bym przyszła .Skoro szykują się pogaduchy
przy kominku szkoda by było przepuścić taką okazję.Gotuję bigos myśliwski,przynieść?
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego bigosiku?,ja chętnie napiłabym sie piweczka Znowu sa problemy z serwerem ale mam nadzieję że na imprezke zdążę. ![]() Pozrawiam
|
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Nareszcie udało mi się do Was dostać !!! Jest takie obciążenie ( już!!) !!
No ale skoro wreszcie jestem to obejrzałam i cudny dom Szymonki i Malinówki Domki jak marzenie, dobrze ,że upiekłam właśnie francuskie ciasteczka z jabłkami to nie będzie mi wsyd iść z "gołymi "rękami do Was A jeśli chodzi o urok zimy to z mojego terenu plus mój avatarek na śniegu
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
Nika chyba już się tu złapiemy za coś nie odejdziemy !! Bo i Ty nie mogłaś wejść
a tu i bigosik ma być i jeszcze inne pychoty )Starsza Pani, o tak przynieść !!
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
Znów jestem sama... ciasteczka wystygły, chyba zjem jedno ...
Mam nadzieję,że uda mi sie póżniej wejść !! Całuski |
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pytaj tylko pakuj do koszyczka i do nas !
Dobre piwko i grzane winko już czeka i przekąski Bietki i ciasteczka i wiejska kiełbaska a do niej swojski chlebek i smażone zielone pomidory Dobra muzyka i ogień w kominku
|
|
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez Malinówka Czas edycji: 2007-01-27 o 19:56 |
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Anuluję,bo post 208 wskazuje,ze wszystko juz jasne
Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-01-27 o 20:34 |
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Jestem po prostu zauroczona, wiecej niz zachwycona Waszymi domostwami , nie mogłam oderwać sie od zdjec -cóż ja mieszkanka Slaska ,w mieszkaniu w bloku na dodatek moge dodac .Nic , moge jedynie załapac się na darmowa impreze i podziwiac malownicze strony gdzie mieszkacie .
Ciesze sie razem z Wami , że wieczorami mozecie usiasc przy kominku ,szczególnie w taka pogode jak dzisiaj .
|
#206 | |
|
Rozeznanie
|
[quote=starsza pani;3546874]
Cytat:
Starsza Pani, swobodnie czuj sie lepsza ode mnie , ja naprawde nie potrafie nic, nawet wkleic gifa , gorzej nawet avatarek nie załaczyłam samodzielnie . Az przeraża chwalenie sie tym -szok !
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Starsza Pani - widzę że odczytałaś to co tak nieudolnie napisałam i bardzo dziękuję za poradę . Jednak uczyć się będę innym razem wszak dzisiejszego wieczoru mamy imprezkę
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Starsza Pani , pod tym wzgledem też czuj sie wyzej ode mnie hihi , mieszkasz w stolicy
. Gliwice to taka mieścina , szczególnie brak zycia kulturalnego doskwiera, co najwyżej multikino w pobliskiej miejscowości -w Zabrzu . nawet ciekawych wystaw -nic !
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Jestem dziewczynki
) z ciasteczkami !!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

(
)

.Jest piękny.

przy kominku szkoda by było przepuścić taką okazję.Gotuję bigos myśliwski,przynieść?
A co do tego bigosiku?,ja chętnie napiłabym sie